NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Grön Onsdag: Maybelline - Green Depth

Kategori: Naglar

I ett paket från Anna ramlade det in två stycken strukturlack som ni ska få se det första av idag - Green Depth från Maybelline. När jag först packade upp lacken förstod jag inte att det var ett strukturlack utan såg bara att det såg ut att vara duokromt i flaskan och tänkte att det var ett glitterlack. Och well, det var det ju, men det var ju så mycket mer.. =)
 
 
Ser otroligt vackert ut i flaskan. På naglarna är det väldigt mörkt, nästan svart, med glitter i strukturen. I vissa vinklar är det nästan rosarött  i det svarta och i andra är det väldigt tydligt grönt. Dum som jag var tog jag bort alla bilder där det är rosa/rött och har bara de gröna kvar - den enda lite rosaröda som är kvar är bilden på tummen där ni också kan se sprickan jag har fått. Numera är den nageln något kortare tyvärr.. =( I mina ögon är lacket lite väl mörkt, samma klagomål som jag har gällande IsaDoras Emerald Crush också. Det gröna försvinner nästan - det hade varit snyggare med en mörkt grön bas istället för en svart som jag uppfattar den här som - det här påminner en hel del om en grönglittrig, väl mogen avocado. När det glimrar till i solen är det dock riktigt snyggt i alla fall. På bilderna ser ni fyra lager Green Depth i ljuset av en ganska stark lampa för att få fram glittret.
 
 
 
 
 
 
 
Självklart var jag också tvungen att se hur det här lacket skulle se ut i blank, slät version så fram med Seche Viten. Jag tror jag fick använda tre eller fyra lager för att få det slätt och få fram en blank yta men det var det värt. Det här är nog det första strukturlacket som jag faktiskt gillar bättre slätt och blankt.
 
 
 
 
Vad säger ni - vilken version föredrar ni?
 
För mer grönt, som vanligt på onsdagar, surfar ni in hos Karin och kollar in Grön onsdag så klart!
 

Blå Måndag: länklista

Kategori: Naglar

Jag sa att jag skulle slänga upp en länklista när sonen hade somnat. Jag tar tillbaka det, det får nog ske innan sonen somnar om det ska komma upp idag verkar det som. Sambon går just nu och sjunger samt nöter slingor i vårt golv för att försöka söva honom tillräckligt mycket för att han ska vilja amma och somna helt. Men länklistan ska ju upp så det får bli nu istället..
 

Först ut idag var Emelie med en ny favorit för henne. Jag förstår henne verkligen, det var en av mina favoriter förra sommaren – så jäkla najs!

 

Anne var tvåa på bollen och visar ett riktigt knalligt lack som enligt Anne är ännu knalligare i verkligheten – ren tur att fingrarna sitter kvar då! Helt klart ett lack i min smak!

 

Karin visar er ett lack med riktigt, riktigt härlig färg men där jag inte är helt övertygad om finishen. Men som sagt – färgen! Tyvärr är Karin tydligen också lite blå, så in och ge henne kärlek vet'ja!

 

Annika har tydligen också känt sig lite blå och valde då det här otroligt vackra lacket. Jag gillar både färgen och finishen – känns riktigt snyggt men ändå något en kan ha varje dag så att säga. Like!

 

Jenny visar ett lack med riktigt fin färg – nästan lite halvdammig, dämpad neon skulle jag säga. Jag tror jag har något liknande i samlingen, annars hade ett sånt här lack kunnat få flytta till mig!

 

Lottsky visar upp en gammal manikyr men vad gör väl det när det är så här snyggt! Dessutom ett egenfrankat lack, det går ju inte av för hackor inte!

 

Vikab visar ett lack som kollegan köpt som substitut för ett annat. Nu vet jag inte vilket det andra var men det här var i alla fall ett substitut som hette duga tycker jag!

 

Kerstin  visar ett ljusblått sommarlack som jag tycker är riktigt mysigt. Hon tipsar dessutom om att en tävling snart drar igång så in och håll utkik!

 

My Nail Polish Online  visar ett otroligt intensivt blått lack som ser ut som a million bucks på bilderna! Det hade jag lätt kunnat tänka mig att bära när som helst jag också!

 

Pamsan  visar ett tjusigt lack från förra sommarens kollektion. Tydligen finns det någon regel om att en inte får köpa nya lack om en har för många otestade kvar – tur att ingen har berättat om den regeln för min sambo.. ;)

 

Fröken Nilsson  visar ett lack som tydligen bara skrek att hon var tvungen att ha det. Gissa vad det skriker till mig? Jodå, det här lacket finns det minsann en plats för hemma i min samling också kan jag lova!

 

Linda  visar ett Dr Who-inspirerat lack som ser väldigt tjusigt ut även om det ser lite tunt ut på bilderna. Riktigt snyggt måste jag säga, även om jag aldrig någonsin sett Dr Who så får en väl tycka det ändå antar jag.. =)

 

Det är så roligt, ni blir fler och fler som återvänder till Blå Måndag för varje vecka som går - så himla roligt! Det är så roligt varje måndag att gå in och kolla kommentarerna, surfa in bland era inlägg och kolla in allt blått och flott.. Det är ni som gör Blå Måndag så roligt! <3

 

Blå Måndag: Bella Belle - My Blu Suede Shoes

Kategori: Naglar

Hej på er!
 
Det här inlägget skulle ju så klart varit uppe för länge sen men det blev lite strul imorse och efter en helg med namngivningsceremoni och en massa släktingar som bodde över blev bloggen tyvär lite längre ner på prioriteringslistan än sömn och mys med familjen. Men nu så, nu är jag ifatt igen..
 
 
 
Idag ska ni få se underbart vackra My Blu Suede Shoes från Bella Belle som jag fick i paket av Andrea tillsammans med In The Lime Light från China Glaze som jag visade er här. My Blu Suede Shoes är ett härligt glitterlack med massor av blått och turkos glitter i en ganska tunn jellybas. Dessutom blänker det till ibland med lite prismatiska glitter vilket ju aldrig är fel! Det var lättmålat men som sagt ganska tunt så vill en ha det täckande på egen hand behövde i alla fall jag fyra lager. Dessutom torkade det lite matt (men ganska snabbt) så ett lager Seche Vite kröner de fyra lagren på mina bilder. Ett otroligt vackert lack är det i alla fall! Och ytterligare ett nytt märke i samlingen...
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni - visst är det fint? Det pryder helt klart sin plats i samlingen här hemma! Och eftersom detta var det andra och sista lacket i paketet från Andrea så kommer självklart också en paketbild - håll till godo!
 
My Blu Suede Shoes, In The Lime Light, en härlig hallonklubba och snyggt duokromt presentsnöre!
Awesome!
 
Vill du också vara med på Blå Måndag idag? Det går till precis som vanligt - fixa fram ett blått blogginlägg, företrädesvis om naglar. Lägg sedan en kommentar till detta inlägget om att du är med. Deltar du på något annat sätt än genom blogg - exempelvis instagram eller liknande - så är det obligatoriskt att lämna en länk till inlägget. Detta är också väldigt välkommet även om du deltar via blogg... Gör det gärna innan klockan 20 ikväll så hinner ni garanterat komma med i länklistan. Ska bli superkul att se alla blåa inlägg idag - det är lika roligt varje vecka att se spridningen som finns inom blått... Ses igen ikväll!
 
 
 

Nail Art Sunday: födelsedagslack

Kategori: Naglar

Idag ska ni ytterligare en gång få se Mayhem Mentality på mina naglar (tidigare inlägg här och här) men idag är det inte det lacket som är stjärnan. Istället är det det sista lacket från sambon som ska få visa upp sig. Det här lacket var helt klart det jag var mest skeptisk emot - det är nämligen ett krackelerande lack. Det är ju en trend som jag inte gillade ens när det var inne. Men ja, som sagt - alla lack ska få visa upp sig så det var ju bara att fundera ut vad jag skulle göra med det här.. Det första jag bestämde var att det skulle vara neon under - neon gör allt lite tuffare. Det andra var att detta inte skulle vara på alla naglarna utan att jag skulle göra lite olika på de olika naglarna.
 
Sephora - Black Crackled
 
Så, sagt och gjort, Mayhem Mentality på naglarna och sen satte jag igång.. Black Crackled använde jag på lill- och pekfingrarna, tummen blev ett annat effektlack från Sephora och på ring- och långfingrarna blev det watermarbles. Jag blev inte helt nöjd med mina marbles - färgerna blev lite utsmetade. Marblesen är gjorda med Mayhem Mentality (INTE världen bästa lack att marbla med, det torkar alldeles för snabbt....) och Liquid Leather från China Glaze. Färgerna flöt som sagt lite in i varandra och resultatet blev inte så skarpt och fint som jag ville utan neonen försvann lite tyvärr och färgen drar mer mot brunt nu. Men men. Tummen och effektlacket med droppeffekt blev mycket bättre än sist jag testade det. Och det krackelerande då? Ja, inte vet jag vad för sjuka som drabbat mig men jag diggade faktiskt det. Det blev en tuff och lite ruffig känsla tillsammans med de andra naglarna. Alla naglarna med det lacket hade nog inte blivit bra, men så här så gillade jag faktiskt det riktigt skarpt. Så vad säger vi, full poäng till sambon eller?
 
 
 
 
 
 
 
Självklart var jag, som vanligt, tvungen att testa hur det blev matt också. Tyvärr kom jag på den idén på kvällen och bilderna är därför brusiga och "ganska" dåliga i kvalitén men jag slänger upp dem i alla fall. Som vanligt använde jag Matte About You från Essie för att matta ner naglarna. Just den här gången vet jag inte riktigt vilket jag föredrar.. Jag gillade det i båda versionerna, vad säger ni?
 
 
 
Som vanligt på söndagarna är det hos Lela en ska hänga om en vill se en massa snygga nailarts - det är ju nail art sunday som vanligt. Den här veckan är det helt fritt tema så då är det extra spännande att se vad folk har hittat på så surfa dit du också! Här är det såklart Blå Måndag igen imorgon, som vanligt! Vi ses väl då! Tjipp!
 

Dollish Polish - BAZINGA!

Kategori: Naglar

I paketet från Malin, det där jag fick Leprechaun's Gold, fanns också BAZINGA! med. Det är ett helt galet glitterlack! En tunt, tunt svagt gul bas som är fylld med glitter i olika varianter. Ska se om jag fått med alla:

 
stora svarta cirklar
vita rektanglar
neongult microglitter
neongula små hexagoner
röda rektanglar
röda små hexagoner
svarta strängglitter
vita små fyrkanter
 
 

Jag är inte så mycket för galna glitter egentligen men det här var roligt! Att lacket dessutom är inspirerat av en av de bästa TV-serierna, och en av de bästa figurerna, någonsin gör det hela ännu bättre. Sheldon! <3 Scenen där han leker i bollhavet och skriker just Bazinga! - den är ju bara fantastisk! Bazinga! är alltså det han säger när han lurar någon eller driver med någon. Eller när han tar med Amy till sjukhuset.. För er som inte sett serien bäddar jag in båda klippen här i inlägget, men ni måste verkligen se resten också!

 

Så till lacket då.. Som sagt är det ett galet, och roligt, glitterlack. Tyvärr är dock basen för tunn, glittret sjunker och glider av penseln så det är svårt att få med allt på naglarna. Första lackningen - på pekfingret - fick jag med tre svarta cirklar. Resten av gångerna jag doppade penseln fick jag inte med några alls, trots att jag hade flaskan upp och ner och skakade mellan varje nagel och jag dessutom försökte fiska. Däremot klumpar inte glittren ihop sig så mycket som de har en tendens att göra ibland så det är kanske antingen det ena eller det andra?

 

På bilderna ser ni BAZINGA! ovanpå Mayhem Mentality som jag visade er här. Det blev en bra kombo känner jag - ett vilt och galet neonlack och sedan ett vilt och galet glitter ovanpå det, kan det bli annat än kul? Fördelen med de här bilderna är att de faktiskt tydligare visar hur neonigt Mayhem Mentality är... =)

 

 
 
 
 
 
I och med detta inlägget har jag nu presenterat hela lackinnehållet i Malins paket, två dunderfina lack som helt klart förtjänar fina platser på nagellackshyllorna här hemma, så kommer också en paketbild.
 
 
Tyvärr gör inte bilden riktigt rättvisa åt paketet från Malin, det innehöll lite annat smått och gott också. Med betoning på just gott och inte så mycket på smått. Sånt gott försvinner - snabbt! =) Tack så mycket fina Malin för ditt paket! <3
 
Ja, just det, videoklippen ja.. Här kommer de!
 
 
 
 
 
 
 
 

Blå Måndag: länklista

Kategori: Naglar

Idag var det lite fler som var med, det är så roligt med alla som vill delta! Och vilka snygga lack ni ligger inne med - jag blir så sugen på att skaffa fler ju!
 

Hon med naglarna var först ut med sitt metalliska lack. Jag håller med om att finishen kanske inte är en höjdare i min värld men jag gillar färgen och kan mycket väl tänka mig att den hade varit riktigt snajdig i matt version.

 

Lottsky har varit p semester och visar naglar som helt klart är semestervärdiga i mitt tycke – de skriker sol och bad, strand och pool! Lite glitter på det – ren perfektion!

 

Vikab visar ytterligare ett härligt blått-blått glitterlack – otroligt fint!

 

Fröken Nilsson visar ett superfint silverblått lack som hade kunnat få bo i min samling också tycker jag. Och hon visar dessutom att gamla bilder inte är sämre än nya!

 

Karin kör vidare på riktigt snygga krämlack. Att det här har fått bo länge i lådan otestat är ju synd, så fint som det såg ut! Både färg och formula verkar ju finfina!

 

Kerstin på Skimmerskuggan visar ett otroligt snyggt sandlack. Jullack schmullack säger jag, klart att en kan ha kornblått snyggt glitterlack även på sommaren!

 

Linda  visar ett riktigt fint duokromt lack som går i blått och som även det faktiskt saknar den frostiga finishen.

 

My Nail Polish Online  var visserligen lite sen med att anmäla sitt deltagande men med ett sånt underbart blått lack hamnar en på länklistan i alla fall! Så otroligt vackert!

 

 

Det fick bli ett kort och koncist länklisteinlägg idag - nu ska jag gå och avlösa sambon med bärandet av en ganska kinkig son. Som tur är har jag ett specialknep som sambon saknar, vi får väl se om de magiska tuttarna kan avhjälpa gnälligheten! ;) Gonatt!

Blå Måndag: China Glaze - Sky-High Top

Kategori: Naglar

Så var det då måndag igen. Just den här veckan spelar det mest roll just här på bloggen - sambon har en "sladdvecka semester" som han uttryckte det och är hemma och myser med oss. Så himla härligt! Dock har vi en hel del att göra eftersom det är namngivning för den lille skiten på lördag. Det ska däremot också bli himla kul - massor av släkt och lite vänner som ska komma och hälsa honom välkommen till världen och vår krets. Men det är massor att göra innan det är klart..
 
I paketet från Elin kom det finfina blåa lacket Sky-High Top som ju passar perfekt såhär en måndag. Det har en liiite smårinnig formula men är väldigt väl pigmenterat och med lite försiktighet också lättmålat. Jag tog ett lite flödigare lager och då räckte det med just ett lager. Dock får en bara lite försiktig om en kör med flödiga lager - på grund av den lite rinniga formulan hamnar det annars gärna nere i nagelbanden på sidorna.. Lacket torkar snabbt - på bilden ser ni ett lager utan topplack..
 
I flaskan har Sky-High Top ett tydligt skimmer som dock tyvärr blir mycket mindre tydligt på naglarna - där känns det som ett krämlack. Däremot fortfarande riktigt snyggt tycker jag men i mina ögon är det alltid tråkigt när lacket ser annorlunda ut på naglarna än en förväntat sig ifrån flaskan. Färgen känns dock väldigt somrig och fin och har använts mer än en gång under dessa varma dagar!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni - snyggt va?
Vill ni själva vara med på Blå Måndag är det same procedure as always - fixa fram ett blått blogginlägg, företrädesvis naglar, kommentera detta inlägg och berätta att du är med. Deltar du på något annat sätt än genom en blogg är det obligatoriskt att lämna länken till ert inlägg, det är välkommet även om du deltar med blogg. Sen är det klart. Gör det gärna innan 20.00 så ska jag försöka hinna fixa en länklista när Tantan somnat ikväll.. Ska bli så himla kul att surfa runt och kolla på era bidrag som vanligt. Tjipp!

Nail Art Sunday: tema antikt

Kategori: Naglar

"Men gud Lela!" Det var min första tanke när jag såg veckans tema. Antikt liksom, vad sjutton ska jag göra av det? "Ingenting" var andra tanken. Men fasen heller om jag ska backa undan för ett halvklurigt tema... Så, funderade ett antal varv och kom fortfarande inte på någonting. Pratade med sambon och han hade för en gångs skull inga förslag alls. Googlade lite och hittade inget roligt. Men så kom jag på - jag hade ju en period när jag verkligen ansträngde mig för att inte göra de "rätta" tolkningarna av Lelas teman, utan twista till det lite. Så det kanske jag kunde göra nu också? Sagt och gjort.. Vi kör bilderna först, så kan vi ju se om ni kommer på hur jag har tänkt.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmm - hur fasen fick jag ihop det här nu då? Jodå - när något är antikt är det ju gammalt som gatan.. ;) Så, en gata målad med Runway från FNUG, ett lack jag faktiskt också fick i födelsedagspresent. Det här kom från Linnéa, precis som Dream från Zoya. Ett härligt grått krämlack som normalt sett torkar blankt, här är det pimpat med vit akrylfärg och Matte About You från Essie för att få asfaltskänslan. Jag hade först tänkt göra den här nailarten med Stone Cold från China Glaze men så kom jag på att jag ju fått Runway (som ju dessutom har ett rätt passande namn för det här också... ) och ändrade mig. Tyvärr missade jag det där med att ta bilder på det utan nailarten så..
 
 
 
 
 
Hade jag inte kommit på något hade nödlösningen varit att visa upp den här nailarten igen, men det är lite fusk att återanvända grejjer tycker jag.. (klicka på bilden om ni vill komma till hela det gamla inlägget..)
 
 
Vill ni se mer nailarts, troligen kanske lite mer på temat, så surfar ni så klart vidare till Lela och kollar in alla deltagarna i Nail Art Sunday där idag... Glöm bara inte bort att återkomma imorgon när det är Blå Måndag och ytterligare ett födelsedagslack ska få visa upp sig! Tjipp!
 
 
 

ORLY - Mayhem Mentality

Kategori: Naglar

Oh, i det här inlägget måste jag börja med att be om ursäkt till Helena, som jag har fått det här lacket av. Underbart fina Mayhem Mentality från ORLY låg i det ytterst generösa paketet och jag rådiggar det, men det är helt totalt omöjligt och hopplöst att fotografera. På mina bilder ser lacket ut att vara en halvmesig korall när det i verkligheten är en fullskalig knallorange neon.. som sagt, underbart lack, hopplöst att fotografera. Så nej, mina bilder gör inte alls lacket rättvisa men detta var det bästa jag och min kamera kunde prestera tyvärr.
 
 
 
Som sagt - underbart neonigt och därmed också lite mindre underbart att måla med. Enklare än In The Lime Light som jag visade lite tidigare men långt ifrån lättlackat. Det blev lätt strimmigt och var lite holosjukt på så sätt att det drog med det undre lagret när en målade där det redan var målat en gång. Lacket bildade dessutom gärna vallar så en kunde inte ha så mycket lack på penseln på en gång - vallarna var dessutom inte självutjämnande. Däremot torkar lacket snabbt, vilket ju är en av anledningarna till en del av de här problemen, och det torkar matt precis som neoner ska göra. För att få resultatet på de här bilderna behövs alltså ett bra topplack och med ett lager Seche Vite över de tre lagren Mayhem Mentality så blev det helbra i alla fall..
 
 
 
 
Brukar inte ha med tummen på mina sådana här bilder men just här visar
tummen lite hur lysande det här lacket faktiskt är!
 
 
Om ni bortser från att naglarna inte är de snyggaste och att nagelbanden hade behövt lite kärlek så hoppas jag att ni ändå kan se lite hur otroligt snyggt det här lacket är - det är egentligen synd och skam att det inte fick visas upp bättre och inte ens på swatchhanden. Det beror dock på att jag blev lite väl ivrig och gjorde en nailart på det här lacket som jag blev riktigt nöjd med. Inte förrän jag hade gjort ett par fingrar insåg jag att jag kanske borde ta bilder på det här lacket på egen hand också - därav fel hand och mindre snygga naglar.. ;) Kollade dock runt lite på nätet och tänkte sno åt mig en googlebild (självklart med creds dock..) för att visa hur lacket egentligen ser ut och ser att andra inte lyckats så mycket bättre än jag med färgåtergivningen - det känns ändå lite bra.. =)
 
Imorgon är det Nail Art Sunday hos Lela med tema "Antikt". Jag funderade länge och väl och lyckades till slut komma på något så missa inte att komma tillbaka imorgon! =)
 
 
 

Holofredag: Lilypad Pacquer - Splash!

Kategori: Naglar

Skimmerskuggan är ju tillbaka från sin semesterpaus och det är äntligen holofredag igen. Bland födelsedagslacken fanns det ett par holografiska lack och idag ska ni få se ett av dem - Splash! från Lilypad Lacquer. Detta kom i ett paket från Camilla (@bookpolish på Instagram) och var det första paketet jag öppnade. Lilypad Lacquer var en ny bekantskap för mig och samlingen har alltså utökats med ytterligare ett märke, roligt. Att det dessutom känns som ett riktigt bra märke och något jag kan tänka mig fler flaskor av skadar ju inte alls.. ;)
 
 
I somras var jag, som ni som läste tillbaka-efter-semester-inlägget vet, ute med min svägerska+familj och åkte yacht i Stockholm och vad passar väl bättre på naglarna då än ett härligt turkosblått hololack, dessutom med ett namn som för tankarna till sol och bad? Så, detta lacket fick pryda naglarna när vi var på Fjäderholmarna och käkade glass bland annat.. Härligt. Dock innebär semesterlackande att jag inte har antecknat något om lacket vid användningen och jag minns faktiskt inte riktigt heller. Jag tror dock att det är tre lager på bilderna och jag vet att det var ett lätt och bra lack att lacka med. Jag insåg ju när vi redan var där uppe, och jag tagit av mitt befintliga lack, att jag inte hade någon aqua base med mig så det var ju riktig tur att någon sådan inte behövdes - det här gled på som smör. Det hamnade dessutom enkelt där jag ville ha det och torkade snabbt och finfint.. På ringfingrarna hade jag redan #72 från Viva la Diva - ett glitterlack som i och för sig inte är holografiskt men väl prismatiskt. Jag gillar kombon!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni se mer holografiska lack som glittrar och glimmar så surfar ni med fördel vidare direkt till Skimmerskuggan som ju som sagt är tillbaka från sin holofredagsemester nu. Ses där! Tjipp!
 
 
 

Sephora - Walk On The Wild Side

Kategori: Naglar

Dags för det näst sista lacket från sambon - Walk On The Wild Side från Sephora. Det här lacket var nog det som tilltalade ögat mest från början - en härlig duokrom i grönt och blått, vad kan liksom gå fel? Visst har jag ett par liknande i samlingen men de är ju så vackra..
 
 
 
WOTWS är som sagt en blågrön duokrom men till skillnad från exempelvis Lady Luck från H&M, som är lik i övrigt, så blir inte detta lack randigt på samma sätt, det finns inte spår från penseln i den färdiga finishen. Annars har ju duokromer, i alla fall de jag testat, ofta en tendens att vara lite "frostiga" i finishen tyvärr. Men inte WOTWS som sagt. Istället får man en skimrande yta med den härliga effekten att skimret ibland visar sig i motsatt färg som lacket - när lacket är grönt är skimret blått och tvärtom. Superfint! Den duokroma effekten är inte superstark men tydligare i verkligheten än den är på mina bilder. Inte ens i vattnet lyckades jag få riktigt tydlig bild på effekten - effekten blev bara att bilderna blev suddiga tyvärr... =(
 
WOTWS var lätt att måla med, den lite bredare, rundade penseln i Sephoras flaskor passar mig finfint och lacket täcker bra - på bilderna är det tre lager utan underkläder, men det hade räckt med två. Även i övrigt hade lacket bra egenskaper - det har en fin formula, är lätt att lacka med och torkar snabbt. Och har jag sagt att det blev snyggt på? ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Undervattenbild
 
 
 
Vad säger ni, visst var det ett bra val av sambon, det här också? Imorgon blir det ytterligare ett födelsedagslack, och med tanke på vilken dag det är kanske ni har en aning om vad som ligger på lut? Vi ses då hoppas jag! Tjipp!
 
 
 

Grön Onsdag: Darling Diva - Leprechaun's Gold

Kategori: Naglar

Onsdag igen och självklart är vi med på Grön Onsdag hos Karin... Just grönt och blått var nog de dominerande färgerna i min födelsedagslacksskörd så det finns att ta av..
 
Idag ska ni få se underbart vackra Leprechaun's Gold, ett underbart glitterlack, fullsmockat med smått grönt glitter och så en del lite blåa/turkosa glitter och en hel del guld.. Tillsammans ger de ett fantastiskt härligt intryck som verkligen glittrar och glimrar. Att det dessutom är väldigt lätt att jobba med och täcker bra på två lager (jag har tre på bilderna men två hade räckt bra egentligen) är en bra bonus. Sambon gillade det också, även om han tycker att det är lite för glittrigt som vardagslack (och där får jag väl kanske hålla med honom lite grann i alla fall.. ;) )
 
Leprechaun's Gold kom i ett paket från Malin tillsammans med ett wild and crazy glitterlack som ni ska få se senare.. Just grönt är ju lite av en favorit och det här kommer att vara en given gäst på mina naglar någon gång under julen kan jag lova!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om ni vill se fler gröna skönheter gör ni precis som vanligt och kikar in hos Karin, där brukar det samlas en hel hög vackra gröningar! Vi ses väl där! Tjipp!
 
 
 

Treasures by Tan - Bubblegum Blast

Kategori: Naglar

Från vackra Linda kom ju Dating Coral som jag visade er förra veckan. I paketet fanns dock ytterligare ett lack, dagens födelsedagslack - Bubblegum Blast. Det första jag tänkte när jag såg de två lacken tillsammsn var "layering!" och tydligen var det precis det som var Lindas plan också.. Great minds think alike!
 
Bubblegum Blast har en svagt korallfärgad bas med lite halvt neonrosa och iridicerande microglitter samt ljusrosa större glitter i form av hexagoner och fyrkanter. Det är ganska gott om glitter och det följer med upp ur flaskan utan problem - inget fiskande här inte. Däremot krävs det lite duttande och jobb för att få det att hamna där en vill men inte allt för mycket. Det står scented på flaskan och jag tänkte att det skulle vara parfymerat. Jag blev därför väldigt förvånad när det bara luktade nagellack när jag målade med det. Ännu mer förvånad blev jag dock när det hade torkat lite och jag hade handen nära ansiktet och det helt plötsligt luktade massor av fruktiga tuggummin.. ;) Så javisst, det är parfymerat och det luktar men det luktar inte så superstarkt och det luktar faktiskt gott! =)
 
På bilderna ser ni två lager Bubblegum Blast, ovan på just Dating Coral. Det hela är sedan toppat med Seche Vite och topplacket behövs helt klart för att få ett jämnt resultat - utan topplack är det knottrigt och dessutom inte så blankt och fint. Tuggummilukten tar sig genom topplacket också - awesome!
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom jag nu visat alla lacken jag fick från Linda kommer här också enpaketbild på hela paketet från henne - visst är det lovely! Mandlarna konsumerades av min käre sambo under förlossningen, så tack för det också! Teet har också slunkit ner sedan dess!
 
Vad tycker ni om Bubblegum Blast? Visst är det härligt somrigt?
 
Imorgon är det Grön Onsdag hos Karin som vanligt och självklart finns det gröna lack i födelsedagsskörden så vi ses väl där? Tjipp!
 
 

Blå Måndag: länklista

Kategori: Naglar

Så var det dags igen - sonen sitter hos sin pappa och jag har min härliga måndagskvällsritual; besöka deltagarna i Blå Måndag och se vilka skönheter ni har presenterat idag. Inte heller idag var det så supermånga som var med, men hellre kvalitet än kvantitet sägs det ju! (Och som jag har misshandlat Blå Måndag har det ju inte varit vare sig kvalitet eller kvantitet på ett tag så... Men bättring från min sida numera!)
 

Gelic var först ut och visar er ett lack som känns som om det kommer att passa perfekt till hösten. Härlig färg och ibland är det ju krämlacken som bara känns så rätt.

 

Vikab visar ett härligt somrigt semesterlack med fint glitter i. Perfekt för henne som fortfarande njuter av semester!

 

Karin visar upp ett lack med helt fantastisk färg – så jäkla härlig. Finishen är lite mindre min tekopp men det syns ju sällan på lite längre håll så.. Dessutom ett födelsedagslack det också, passar ju perfekt!

 

Linda visar upp ett sandlack som jag nog tyckte var betydligt snyggare än Linda själv gjorde, men så gillar jag också strukturlack liiiiite mer än hon gör. Och färgen! FÄRGEN! Jag tror dock det hade varit snyggare utan topplacket på.. ;)

 

My Nail Polish Online visar också ett schysst krämlack, även det här med en riktigt härlig färg. Perfekt nu till sommaren ju!

 

Christina visar en finfin nailart med blått som bas – riktigt snyggt och classy! Helt i min smak!

 

Hoppas att vi ses igen nästa vecka igen! Tills dess blir det fler födelsedagslack såklart! Tjipp!

Blå Måndag: Zoya - Dream

Kategori: Naglar

Även denna måndagen ska ni få se ett födelsedagslack såklart - ett riktigt snyggt sådant dessutom!

Från Linnea kom underbart vackra Dream från Zoya. Det är ett underbart mellanblått lack som är fullsmockat av prismatiskt glitter. Inte så att det orkar prestera några riktiga regnbågar men glittret är så vackert ändå. Det ger ett underbart, härligt djup till lacket. Det känns som ett riktigt perfekt partylack - det här kan jag mycket väl se mig själv bära på nyårsafton iår! Kanske är det till och med en ny favoritblå?

På bilderna ser ni två lättlackade lager Dream över Sky-High Top från China Glaze (jag tänkte att det här kanske kunde bara skirt). Numera tror jag inte att Dream behöver några underkläder och jag tror inte alls att underkläderna har påverkat färgen från Dream heller. Förutom att Dream var lättlackat så torkade det också snabbt, och förresten - sa jag att det var vackert?

 
 
 
 
 
 

Vad säger ni - visst är det otroligt snyggt? Tack så mycket Linnea för Dream, det har helt klart en plats på finhyllan här hemma!

 

Vill ni också vara med på Blå Måndag är det enkelt. Fixa ett blått blogginlägg, företrädesvis med naglar. Kommentera sedan detta inlägget och berätta att du är med. Deltar du på något annat sätt än genom en blogg - exempelvis Instagram eller Twitter - så måste du också lämna en länk till ditt bidrag (det är välkommet även om du deltar via blogg...=) ). Kommentera gärna innan 20 så ska jag fixa ihop en länklista senare ikväll! Ser fram emot att se alla era snygga, blåa naglar idag! Tjipp!

Nail Art Sunday: favorit i repris

Kategori: Naglar

Idag blir det en favorit i repris, fast i ny färgställning. Huvudstjärnan i den här nailarten är ytterligare ett lack av de jag fick i födelsedagspresent av min sambo och alltså ytterligare ett Sephora. Den här gången är det Green Tea Time som in ska få se. Det ser ut som ett krämlack men det finns skimmer i det - skimret är dock ganska sparsamt doserat och det är precis ton i ton med basen så det syns nästan inte alls. Däremot gör skimret det här lacket väldigt lämpligt för övningarna i dagens inlägg - watermarble. Lacket flyter ut lättare med skimmer i tycker jag mig ha märkt, vad säger ni andra som sysslar med med marbles än jag gör?
 
Naglarna är målade med vitt som bas - White on White från China Glaze. På alla naglarna utom ringfingrarna har jag sedan svampat en gradient med hjälp av WoW och GTT. Ovanpå detta är det lagt vita prickar av WoW med hjälp av ett dottingtool. På ringfingrarna har jag istället gjort en chevron watermarble med hjälp av samma lack. Jag blev riktigt nöjd med min nailart den här gången och den fick vara kvar över begravningen av vår proinspektor tidigare i somras. Jag har naglar i samma design tidigare (här och här) men dessa är nog de jag är mest nöjd med ändå - gradienten blev mjuk och bra och watermarblen blev precis som jag ville ha den. Tyvärr har jag inte lärt mig av mina misstag utan gjorde samma misstag som så många gånger förr - fotograferade inte nailarten förrän det nästan var dags att ta bort den. Så, bortse från lite släpp i kanterna och tipwearen och försök se hur snygg den faktiskt HAR varit.. =)
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt - jag är riktigt nöjd med den här nailarten (i alla fall som den såg ut från början) - vad tycker ni andra? Vill ni se mer nailart så samlas alla nailartdårar hos Angelica, precis som vanligt, för Nail Art Sunday så glöm inte att kika in.... Och glöm inte heller att det som vanligt är Blå Måndag imorgon - jag hoppas vi ses då? Tjipp!

L'Oreal - Dating Coral

Kategori: Naglar

Nästa lack i kavalkaden av födelsedagslack är Dating Coral från L'Oreal som jag fick i present av Linda, @lindanr1 på Instagram. Precis som namnet avslöjar är det här ett korallrosa lack - en riktigt härlig färg men den passade sådär till min hudton tyvärr. Kanske hade det varit bättre nu när jag har fått liiiiite solbränna i alla fall. Lacket har också ett fint och ganska diskret skimmer i sig som helt klart lyfter det än mer.
 
Dating Coral kändes rätt skirt när jag målade med det men det täckte ändå bra på tre lager, vilket är det ni ser på bilderna. I gengäld mot den skira känslan var det lättmålat - både flaska och pensel var bra även om halsen på flaskan kanske är aningen för smal gentemot penseln men det var inga större problem ändå.
 
Jag är normalt sett inte så mycket för rosa och än mindre för korall men det här gick hem ändå av någon anledning - det kändes bra på naglarna! Surprise.. Dock såg jag nu när jag skriver inlägget att jag har fått riktigt dåliga bilder av lacket, de gör inte als det rättvisa.. De får nog tyvärr dock ändå duga för tillfället, men då har jag ju en bra anledning att bära lacket igen, eller hur!
 
 
 
 
 
 
 
Med i paketet från Linda kom ytterligare ett lack, som jag ska visa er framöver, som matchade Dating Coral riktigt bra! Men vad säger ni, visst är det snyggt på egen hand också?

Grön Onsdag: China Glaze - In the Limelight

Kategori: Naglar

Ni vet känslan en kan få ibland, den där där en känner för att ge sig själv en high five...i ansiktet....med en stol...av metall när en gjort något dumt som en utan problem kunde ha undvikit? Den fick jag med det här lacket... Inte för att det är något fel på lacket, inte alls! Men vikten av att göra lite research stod klar för mig... Klockan var mycket och sonen hade somnat i sängen och jag hade en liten stund på mig att lacka om... Jag visste att jag var tvungen att lacka snabbt så jag tänkte "Aha! Jag tar något färgstarkt så går det snabbt!" Jo, tjena.. Tji fick jag.
 
In the Limelight, som jag fick i present från fina Andrea, @andrea_ttb på Instagram, är ett grönt lack med ett blått skimmer i. Formulan var rinnig och tunn och lite svårmålat - lacket var så pass rinnigt att en inte kan ha mycket lack på penseln men samtidigt lite holosjukt så att det redan målade dras med om där är för lite på penseln.Lacket är också ganska tunt och efter första lagret befarade jag nästan att det var ett layeringlack... Och visst, det här lacket borde nog egentligen målas över vitt för att helt komma till sin rätt - färgen kommer nog fram bättre då. På mina bilder blev det till slut sex lager utan vita underkläder. Dessutom var det lite av en surprise att det var ett matt lack, så jag inte kunde skynda på processen med Seche Vite.. Men men, det torkade ändå ganska snabbt, framför allt för att vara så många lager, och lacket klarade sig ganska bra trots att jag inte orkade vänta jättelänge innan jag gick och la mig. 
 
Som vanligt kom jag mig inte för att fotografera när det är nylackat och snyggt utan väntade lite för länge. Tills dess hade jag dessutom blivit nyfiken på hur lacket ser ut blankt och toppat det med lite överlack. Som ni kanske ser så har det chippat lite på ringfingernagelns framkant och släppt lite på sidorna. Det gör dock, av någon märklig anledning, ungefär alla lack på mig just nu så det säger inte så mycket om just det här lacket..
 
 
 
 
 
 
Vad säger ni - visst är det snyggt! Jag gillar verkligen det här lacket, det är riktigt in your face-grönt och skimret gör det hela ännu snyggare! Dock gillade jag det blankt mer än matt så för min del var det en nödvändighet med topplack. Tänk om jag hade vetat det den där kvällen då jag målade med lacket - kanske hade jag kunnat komma i säng ännu lite tidigare.. ;)
 
Om ni vill se mer grönt så surfa direkt in till Karin på Grön Onsdag. Hon har hållt på hela sommaren och under mina små tjuvbloggstunder så har jag sett att det har varit en massa snygga bidrag som ramlat in - det är det säkert idag också! Vi ses där? Tjipp!
 
 
 

Kicks - Red Sand

Kategori: Naglar

 
 
Dags för ytterligare ett lack från den digra samlingen födelsedagslack.. Den här gången ska ni få se det röda, fina Red Sand från Kicks som jag fick från Emelie (@blowfish88 på instagram). Jag har länge varit sugen på att testa Kicks strukturlack men inte tillåtit mig själv att köpa något av dem så det här var en bra present att få.. Och det där snackset - det är aldrig fel! Tack Emelie!
 
Lacket är väldigt väl pigmenterat - färgmässigt täckte det på ett lager. Jag tyckte dock att strukturen blev lite väl gles då så jag smetade på tre lager vilket blev perfekt enligt mig. Lacket är djuprött, lite rubinrött (mina bilder är inte helt rättvisande när det gäller färgen - mest rättvisande är nog den sista bilden...) och strukturen är ganska fin, inte så grov, och glittrar finfint i solen. I skuggan blir lacket lite mer brunrött och kan ibland påminna lite om en sårskorpa, fast på ett snyggt sätt om en nu kan säga så.. =)
 
Flaska och pensel var riktigt bra, korken kändes stor först men när jag upptäckte att det fanns en ytterkork och en innerkork var den riktigt bra. Formulan är finfin och det är lätt att lacka med lacket - det här var helt klart en hit och när jag får lite bättre ekonomi (om sisådär hundra år när vi inte har föräldrapenning och lågbetalda jobb längre..;) ) så ska jag nog se om jag inte kan unna mig fler sandlack från Kicks! =)
 
 
 
 
 
 
 
Vad säger ni, hiss eller diss?
 
Missa inte Grön Onsdag hos Karin imorgon förresten, självklart blir det födelsedagslack här då också - det trillade in rätt många både blåa och gröna lack kan jag säga..!
 

Deltagare Blå Måndag

Kategori: Naglar

Ja, det här inlägget skulle ju kommit lite tidigare, men än så länge är det inte riktigt jag som styr över min tid - det finns det en liten tuttgalning som gör.. Men en länklista ska det komma i alla fall! =) Det var inte så himla många som var med idag, men det kunde en ju nästan räkna ut med lillfingret efter att det varit sommarstängt - vi får väl hoppas att ryktet att Blå Måndag är igång igen sprider sig till nästa vecka..
 
Men de bidragen som kom in håller ju hög kvalitutta i alla fall - alla var det lack jag gillade! :D
 

Fröken Nilsson var först på bollen och visar er ett alldeles dundertjusigt lack i blått och rött. Riktigt snygga bilder har hon fått till också!

 

Karin visar upp ett lack som hon verkar sådär nöjd med. Själv älskar jag färgen även om jag är lite halvskeptisk till finishen. Ett okänt märke för mig också, det är alltid lite extra roligt..

 

Vikab visar upp ett riktigt härligt blå-blått lack med tjusigt glitter i – helt klart något som gick hem hos mig i alla fall!

 

Emma visar er en av mina lemmings – det här lacket hade VÄÄÄLDIGT gärna fått finnas i min samling också. Men jag får väl nöja mig med Emmas snajdiga bilder av det istället..

 

Linda har, precis som jag, hittat riktiga fynd på H&M.. I hennes fall ett lugnt och ljuvt gråblått lack, inte direkt så jag är van att se Lindas naglar men riktigt snyggt!

 

My Nail Polish Online har visserligen inte anmält sig men med ett så blått lack MÅSTE en ju bara vara med på Blå Måndag! Jäklar i havet vad blått det var – coolt!

 

 Nu ska jag gå och krypa ner hos sambon och sonen - sannolikheten att han mycket snart är mer hungrig är ju inte så liten så..=) Ses imorgon, med fler födelsedagslack! Tjipp!

Blå Måndag: Lime Crime - Once In A Blue Mousse

Kategori: Naglar

Såhär på höstens (ja, eller "efter-semester-tidens") första Blå Måndag presenterar jag Lime Crime - Once In A Blue Mousse som jag fick i födelsedagspresent av Sandra. OIABM är ett härligt tiffanyblått krämlack och Lime Crime är ett nytt märke för mig så nu är även märkessamlingen utökad lite grann. Just sådana här färger är min sambos favorit så lacket gick helt klart hem där också!
 
Lacket är lite rinnigt men ändå hyfsat lättmålat. Det blev lite streckigt och valligt när jag målade så jag var lite nervös först, men det jämnade ut sig själv finfint och det var lätt att få lacket där det skulle vara och ingen annanstans. Trots att lacket torkar ganska fort fick de två lagren ni ser på bilderna ändå hjälp av Seche Vite och då torkade det snabbt som vinden. Dock är lacket, gissningsvis för att det är så tunt i formulan, inte direkt förlåtande mot mina något ojämna naglar. Det tunna lacket bygger ju inte upp och kamouflerar de gropar och dalar jag av någon anledning har i nagelytan.
 
 
 
 
 
 
Visst hade jag kunnat hitta mycket sämre blåa lack att börja med? =)
Vill du också vara med på Blå Måndag kanske? Det är lätt som en plätt.. Fixa ett blått blogginlägg, lämpligen om naglar.. Kommentera på det här inlägget, och lämna väldigt gärna länken till ditt bidrag också. Deltar du på något annat sätt än genom en blogg, exempelvis instagram eller twitter så är det helt okej, men då är det obligatoriskt att lämna en länk till bidraget. Ikväll besöker jag alla bidragen och sammanställer en länklista så försök lämna din kommentar och länk senast klockan 20 så jag hinner med det innan nattamningen..
 
Känns så skönt att vara igång med Blå Måndag med er igen! Jag har saknat er!

Nail Art Sunday - tema vägmärken

Kategori: Naglar

Jag kände mig ganska oinspirerad av temat till den här söndagens nail art sunday faktiskt - hade inte en aning om vad jag skulle göra. Normalt sett har jag alltid minst en idé i huvudet och en vision av vad jag vill göra, men inte den här gången. Så blev det också en nailart jag inte alls är särskilt nöjd med men den får väl duga som första nailarten tillbaka på banan för hösten... 
 
Ni vet vid ställen för vägen delar sig, exempelvis vid avfarter på motorvägen? Där finns den avlånga skyltar med blåa och gula "pilar". Det blev det till slut på mina naglar också. Jag började med "Lemon Tree" från H&M över hela naglarna och målade sen vinklar på frihand med med "Blue My Mind" och smal pensel. Blev inte alls så rakt, jämnt och fint som jag tänkt mig tyvärr och när jag kollade sen var den blåa färgen också helt fel... Så jag täckte de blå vinklarna med akrylfärg i "cobolt blue" från Sang som i alla fall blev bättre. Sen är det hela täckt med ett lager Seche Vite. 
 
Som sagt - långt ifrån helnöjd med den här nailarten så det är tur att Lela inte har så höga krav för deltagande i Nail Art Sunday! ;) Jag tycker helt klart att ni ska surfa vidare dit och se på fler nailarts - det brukar kunna finnas en massa fint där! Lämna dock gärna en kommentar här först, det uppskattas alltid!
 
 
 
 
 

Sephora - Bling Bling

Kategori: Naglar

Igår utlovade jag att börja visa upp lack från födelsedagsmånaden, och det ska jag göra också.. Dock tänkte jag börja med ett lack som inte kommer från gruppen. Självklart har ju min sambo koll på att jag är nagellacksfantast (om inte annat så vet han väl det efter att ha hjälp mig att inreda vårt extrarum till nagellacksrum - skruva upp nagellackshyllor, installera byrå och så vidare..) Så när det var dags att köpa födelsedagspresent satsade han på ett säkert kort - nagellack. Han bad  om lite hjälp på Sephora där han handlade men när expediten frågade vilken färg jag gillade så svarade han tydligen "Hon har allt. Det är omöjligt att säga om hon har den specifika färgen eller inte, jag får helt enkelt gå på vad jag tycker är snyggt." Så det gjorde han - tre fina lack i färg, ett svart effektlack och ett vårdande lack. Dessutom hade han lyssnat tillräckligt för att veta att jag var liiiite nojigt över att använda Seche Vite när jag väntade Pricken så han handlade bara lack som expediten lovade var okej att använda som gravid.. <3
 
Lacket för dagen heter Bling Bling och är nog det jag kände mig lite småskeptisk till först - ett guldsilvrigt metalliclack kändes inte riktigt som jag. Men så swatchade jag det på sticka och när det torkat var det nog det lacket jag gillade bäst! Färgen blev lite annorlunda - mer silvrigt bronsig - och dessutom torkade lacket matt vilket förändrade intrycket helt. Det blev lite mindre metallic och lite mer stenkänsla över det - skiljer sig från allt jag har i samlingen. Att lacket dessutom är så bra pigmenterat att det nästan täcker helt på ett lager och torkar snabbt samtidigt som det är lättmålat och bra att handskas med gör ingenting sämre. Sephora har dessutom penslar som jag gillar - lite bredare och rundade nertill, det gör det lättare att få snygga kanter och en behöver inte göra så många penseldrag som riskerar att sätta märken i finishen.
 
Märks det att jag tycker att det här var en höjdare? Vad säger ni själva?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon har ju Angelica på LeLack ett lite klurigt tema till oss, jag får se om jag lyckas fixa till något med något av födelsedagslacken. Annars har jag faktiskt gett mig själv tillstånd att publicera just nailarts utan att det är födelsedagslack involverade även under den här serien.. =) Hoppas vi ses igen imorgon! Tjipp!

Tillbaka efter semestern!

Kategori: Pricken

Så var juli slut, liksom sambons semester och mitt blogguppehåll. Jag ska försöka verkligen ta tag i mitt bloggande igen men tänker inte utlova för mycket eller sätta press på mig själv. För vet ni vad, det finns ju annat som är viktigare här i livet och det verkar ju som om en del av er är kvar som läsare i alla fall.. =) Jag tänkte tjuvstarta idag med ett "här-är-vad-jag-har-gjort-på-semestern"-inlägg och från och med imorgon blir det en låååååång serie inlägg om alla underbart vackra lack jag fick i födelsedagspresent från vår härliga lackgrupp på facebook. Vi är ett gäng tjejer som varje månad skickar lack till de två som firar sin födelsedag den månaden. Så, under en månad får en alltså lack från 23 härliga brudar som gnuggat sina små grå för att hitta de perfekta lacken till en. Förstår ni vilken rolig månad april var? :D Men ja, självklart förtjänar alla de lacken att visas upp och jag ska göra mitt bästa för att beta av dem här.. Självklart blir det Blå Måndag som vanligt också, med start på måndag.. Men ja, först var det vad som hänt den senaste tiden ja..
 
Den här månaden har varit varm. Och då menar jag VARM! Jag är ju nu inte superförtjust i allt för höga temperaturer från början och med ett litet, litet barn har det inte varit lättare. Men vi har ändå varit ute och farit och hittat på en massa saker och njutit av att vara alla tre, eller fyra med hunden då. För att kunna visa allting kommer det att bli lite av ett bildtungt inlägg det här, hoppas ni är okej med det. Dessutom kommer det självklart att handla mest om Pricken.. Så, ni som inte vill se bebisbilder en masse kanske trivs bättre med att komma tillbaka imorgon.. ;) För er som följer mig på Instagram (@nailmeblogg) så blir det kanske lite upprepning med bilder..
 
Även om det var ett par enstaka inlägg på bloggen i början på sommaren så vill jag ändå börja med midsommar här. Sambon jobbade men jag och Prickeluringen åkte upp till sommarstugan för att fira tillsammans med familj och vänner. När vi kom upp var det kransbindning i full gång och självklart skulle lillkillen också ha en krans när vi firade.. (Att han sedan sov i vagnen ungefär hela firandet, det är ju en annan sak....)
 
Släkt och vänner samlade för födelsedagsfirande i hamnen. Syns inte så bra på
bilden men ungefär HELA ängen var full med folk, hur mycket folk som helst!
 
 Pricken med sin fina krans. (och ja, det blev rääääätt
många bilder tagna i den serien för att få en bra bild...)
 
Efter midsommar åkte jag upp för att hälsa på min gamle morfar och låta honom träffa Pricken för första gången. Det var lite skakigt och morfar var själv lite nervös men det var så underbart att se min fantastiske morfar hålla min lika fantastiske son i famnen för första gången. Och en åldersskillnad på 96 år sopar en inte under mattan!
 
 
När sambons semester faktiskt satte igång åkte vi tillbaka till sommarstugan för att fira mina småsyskons födelsedagar. Trots att vi glömde den omsorgsfullt packade plastlådan med alla Prickens saker stående på köksbordet hemma blev det en riktigt härlig helg - först en dag tillsammans med hela tjocka släkten - med sällskapsspel och brakmiddag, och sedan en dag med bara min pappas fru och vi tre. Riktigt härligt, och vi avslutade med fin middag inne i Båstad tillsammans med alla stekarna som laddade upp för Båstadveckan.
 
 
 
Sen fick jag finbesök från Linda från Nailorama och Sara, @muttermuckla på Instagram, två av de härliga tjejerna från lackgruppen. De kom med present till Pricken från alla brudarna och med sina två stojiga och härliga ungar. Fika och skitsnack hela eftermiddagen - precis vad den här damen behövde! Dessutom var vi hos barnläkaren för tvåmånaderskontroll och självklart klarade Prickeluringen det med glans!
 
På fredagen var det lite mer dämpade känslor. Proinspektorn på vår nation har betytt otroligt mycket både för oss som jobbat heltid på nationen, för nationen som helhet och faktiskt också för en hel del andra nationer. Nu har han tyvärr avlidit och det var dags för begravning. Hans betydelse för Lunds studenter märktes på begravningen - han hedrades med full fanborg och det var många nuvarande och tidigare studenter närvarande på både begravningen och minnesstunden - så även både jag och Pricken.
 
 
Efter begravningen åkte vi upp till Prickens farmor för att umgås lite med släkten och genomföra bouppteckning.
 
Mys med faster - det finaste en har klär en i tigerskrud!
 
Besök i skogen, på en väldigt särskild plats i min sambos hjärta. Skogsbesök blir en trött av!
 
Vi passade på att träffa Angelica på LeLack och hennes sambo.
Vilken härlig eftermiddag det blev - glada barn, superfika och så
Angelica och hennes goe sambo. Vi fick dessutom en present till
Pricken - trots att hon ju redan tidigare köpt present till honom. Toka!
 
Lite chillaxande när vi kom hem från farmor.......
 
....bara för att dagen efter packa in oss i bilen med Prickens stora kärlek, Snorkfröken, och fara upp till kungliga Hufvudstaden för att fira konfirmation och umgås mer med släkten..
 
Firar konfirmation på lyxyacht på Djurgården - livet på en pinne! 
(och ja, det är okej att dricka vin när en ammar!)
 
 
Vi åkte ut en dag med yachten också. Soligt och fint! Längst ner till höger ser ni en "Fläskberget" - marknadsfördes som "Räcker till 8-10 normala personer. Eller ett glassfreak". Riktigt fint satt den!
 
På väg in mot Djurgården igen - sådana dagar hade jag kunnat ha fler!
 
Turistade en del i Gamla Stan - självklart måste en vara dressed for the occation!
 
När vi väl kom hem igen kom hettan på riktigt. Det blev inte så mycket gjort, mer än att ligga i tvärdraget i sovrummet, med nerdragna gardiner och blöta handdukar för svalkan..
 
Fast en dag fick vi komma över och låna poolen hos en vän och kollega. Prickens första dopp utanför badkar/badbalja - han gillade det!
 
Ute på promenad med pappa - mys!