NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Gud vad roligt, ni var otroligt många som var med idag! I love it!
Och idag har jag orkat surfa runt och kommentera hos er, och svara på era kommentarer dessutom - just nu är det mest berg i berg-och-dal-banan, och det på det bra sättet! Nu väntar jag bara på ringen på fingret på riktigt, det kommer nog kännas ännu mer på riktigt då! Och så längtar jag till typ mitten av november, då kommer det hända grejjer minsann! Och bra grejjer dessutom! Wiie!
 
Men ja, tillbaka till er nu då, det är ju ändå ni som gör Blå Måndag till vad det är! <3
 

Anki deltar med ett skirt jellylack som kanske hade tjänat på underkläder. Men blått är det, och en fin blå färg dessutom. Anki är debutant på Blå Måndag, så in och ge henne lite välkomnande kärlek vet'ja!

Helena visar en goding som fått stå på hyllan alldeles för länge - varför blir det alltid så kan man fråga sig. Färgen drar visserligen mot lila, men vem har vare sig tid eller lust att vara knusslig? Snyggt är det ju och helt klart blått!

Lottsky visar upp ett kungsblått lack, dessutom med en tjusig accentnagel. Tydligen luktar lacket blommor också - minsann!

Camilla fortsätter med sitt dubbeltema och lyckas otroligt väl idag också! Riktigt snyggt, och inte bara för att det är blått! Vilken nailart!

Annelie är med med ett blått lack från Viva la Diva. Härligt snyggt turkosblått och man får nästan lite flashback tillbaka till sommaren - det är ju aldrig fel!

Bam visar upp sin nya kärlek - och visst förstår man henne! Det där lacket kan man helt klart falla huvudstupa för! 

Emma visar upp ett blått glitterlack med härligt djup. Att ett så snyggt lack dessutom har bra kvalitutta och formula - det är ju helt fantastiskt!

Amy visar ett lack från Simpsonskollektionen. Även här ser man ju klart och tydligt var inspirationen kommer ifrån - jag tänkte faktiskt Simpsons första gången jag såg lacket, utan att ha läst någonting!

Malin visar upp ett av mina favoritlack från sommaren som gick - ett alldeles underbart, härligt strukturlack som jag själv visade på Blå Måndag för ett par veckor sen! Love it!

Amelia visar ett lite nyare strukturlack med mer glitter i - jag antar att det är en smakfråga vad man gillar bäst. Amelia är också debutant idag - så in och välkomna henne också till Blå Måndag vet jag!

Karin visar upp ett "franskt" lack från Color Club. Snyggt, snyggt, snyggt men jobbigt, jobbigt, jobbigt.. =/

Blowfish visar i sin tur ett engelskt lack, fast på riktigt den här gången. Även här visas det struktur - det har verkligen blivit en megatrend.. Och visst är det tjusigt!

Vikab ger er ett multikromt lack med massor av färgskiftningar och dessutom ett härligt skimmer/glitter.

Linda visar ett helt sjukt snyggt lack som hon fick i överraskningspresent av en kompis - vilken present! En vintrig glitterbomb var det någon som sa, och den beskrivningen är ju på pricken!

Pamsan visar strängglitter. Precis som Helena tvivlar Pamsan på min generositet och förmåga att "se mellan fingrarna".. Blått glitter är ju också blått, och helt klart godkänt! Hade dock gärna sett det här lacket över svart som IsaDora rekommenderar - kan vi få en repris Pamsan?

 

 

Som vanligt - om det skulle vara något fel på länkarna, om jag har missat någon eller om det är någon som hoppar in den sista timmen så hojta till så fixar jag till det imorgon! Nu ska jag nanna kudde! Tjipp!

Blå Måndag: Alanna Renee - Chocolate Frog

Kategori:

Idag ska ni få se ett av de finaste lacken från Alanna Renees Harry Potter-kollektion - Chocolate Frog. Man kan ju tycka att det är lite märkligt att ett lack med det namnet är blått - det borde ju i logikens namn vara typ brunt eller något. Men Alanna har inte inspirerats av själva grodan utan av den otroligt snygga kartongen som grodan kommer i.
 
Helt plötsligt blev det mer logiskt, eller hur? =) Alanna beskriver själv sitt lack såhär: "Chocolate Frog has a mix of gold and brown glitter in a blue jelly base." Det bruna ser man inte så mycket av, men guld finns det i massor och i flera olika storlekar - mindre glitter och större hexor. Precis som Alannas andra lack (faktiskt alla som jag har testat) så är det lättmålat (även om man får dutta lite ibland kanske för att få glittren där man vill), täcker bra - jag har tre lager på bilderna - och torkar snabbt som attan. Det behövs överlack för att få en snygg yta och bra resultat men annars vet jag faktiskt inte om man ens skulle behöva Seche Vite. En annan stor fördel med Alannas lack är att de är BIG5 free och dessutom veganska och icke djurtestade. Nackdelen med de här lacken har alltså enbart varit svårigheten att få dem till Sverige, men nu finns det ju också ganska hyfsat smidigt..
 
 
 
 
 
 
 
Ja, behöver jag säga att jag verkligen gillar det här lacket? Det är fantastiskt på alla sätt! Älskar det, och älskar att det blev ett fel i vår sambeställning som jag roddade vilket ledde till att jag nu har en backup på det här lacket! Love, love, love! Mina bilder gör INTE lacket rättvisa, jag vet att Linda har visat grymt snygga bilder på det om man vill se bättre..
 
 

 
Vill du också vara med på Blå Måndag? Såhär gör du:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter. Glöm inte att länka till mig eller till det här inlägget.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - klart!
4. Kika in lite senare ikväll och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar!
 
Ha en underbar måndag!
 
 

Nail Art Sunday: Tema stjärntecken

Kategori:

Blir ett kort och snabbt inlägg idag, har varit bortrest över helgen och behöver hamna i säng ganska så omgående känner jag.. Men självklart vill jag vara med på Nail Art Sunday idag också.. Idag har det varit ett bestämt tema, nämligen stjärntecken. Jag har varit inne och snokat lite snabbt och än så länge jag har inte sett någon som gjort en långsökt tolkning av temat, inte heller jag..
 
Basen till naglarna är IsaDora Black Galaxy (passande va! =)) och sedan är stjärntecknen målade med guldfärgad akrylfärg. Det är sedan toppat med Seche Vite för hållbarheten, men det gjorde jag nog faktiskt efter att jag tog bilderna. Därför kommer inte basen helt till sin rätt, den är så mycket snyggare när den får vara glasblank, helt jämn och fin.. Men ja, nu blev det som det blev..
 
 
 
 
 
 
För att se mer nailart på temat stjärntecken kan jag varmt rekommendera ett besök hos Lela på Nail Art Sunday, hon har redan lagt upp en länklista! Själv ska jag bara besöka toaletten..kanske badrummet innan den, men bara kanske..;) Tjipp!

Grön onsdag: fotboll!

Kategori:

Idag är det fortsatt berg-och-dal-bana, även om det mestadels är upp. Igår hände det grejjer minsann och numera finns det en ring på vänster hand också.. (Eller ja, än så länge är det bara på vänster hand, fick fuska och flytta över ringen från höger innan den äkta ringen levereras...=D ) Förutom det är det en hel del ner också - idag fick jag sjuka mig från jobb, rejält ont i halsen, inte så mycket röst och så lite feber på det.. Blir väl kanske så när man byter miljö från de invanda bakterierna till helt andra.. Eller så är det bara höst.. Och så är sambon borta, att sova utan honom är aldrig lika lätt och bra som att sova med honom - tur att jag har luddfian hemma i alla fall..
 
Men  i vilket fall som helst - det har inte blivit några nya gröna naglar. Men eftersom MFF för ett par minuter sen vann över - eller kanske snarare krossade (förnedrade var ordet de använde på TV, men så långt behöver vi kanske inte gå...=)) - HIF i Helsingborg så tänkte jag köra en favorit i repris. Först funderade jag på om jag skulle köra den här på söndag, på Lelas nail art sunday som stjärntecken. Laget är ju en stjärna och tecknet är ju uppenbart.. Men nej, det finns andra planer för det.. Så då passar det ju perfekt här.. I alla fall var det grönt från början, vi får väl se om Karin godkänner det eller inte.. =D
 
 
 
 
 
Nu är bilderna lite överskärpta eftersom de togs med otroligt dålig kvalitutta med mobilen och det här var det bästa jag kunde åstadkomma.. Så är det när man inte alls är proffs på Photoshop direkt.. Det gröna är i alla fall Viva la Diva #63, det vita är nog gissningsvis ett Depend tror jag. Ringfingret är ett tättpackat guldglitterlack och sedan är loggan målad med vitt nagellack och ett egenblandat ljusblått.. Det här var första försöket, jag blev inte helt nöjd med mina fotbollsnaglar, utan valde att måla över det gröna med guldglitter överallt - detta var inför en stor match för MFF som de faktiskt vann..
 
Förra året bestämde jag mig för ett nytt försök, inför den avgörande matchen mellan MFF och AIK - vinst i den matchen betydde SM-guld.. Tyvärr hjälpte inte mina naglar den gången - MFF spelade inte alls tillräckligt bra och även jag som inbiten MFFare måste erkänna att det var en rättvis seger för AIK. (även om det svider att säga...) Jag blev dock mer nöjd med det resultatet på naglarna i alla fall, alltid något..
 
 
 
 
 
Nu går vi i alla fall för guld! Framåt Malmö - heja di blåe!
 
Vill man se (mer?) gröna manikyrer så surfar man lämpligen in hos Karin som håller i Grön Onsdag och hälsar på - jag gissar på att hon i skrivande stund sitter och håller på med kollaget med alla deltagare.. Ska bli spännande att se idag! Tjipp!
 

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Som sagt så sjunker ambitionsnivån något just nu, men självklart ska det bli en länklista i alla fall.. Den blir dock lite annorlunda idag, det blir "bara" länkar och vare sig kommentarer här eller på era inlägg, ska försöka hinna och orka det imorgon istället. Var dessutom på väg att glömma länkarna också - var precis på väg i säng när jag insåg att det ju är måndag idag och dags att posta länklista.. =)
Synd att orken är så låg idag när det är så många som är med och det är så många fina lack som visas upp.. Jag tycker att det är roligt med varenda ett bidrag, tro aldrig något annat!
 

Sanna

Frida deltar via Instagram med namn Rutan S)

Elin

Alexandra

Maggie 

Karin

Vikab 

Amy 

Nadja

Lottsky 

Emma 

Camilla

Ulrika 

Martina 

Pamsan

Linda 

Anne 

 

Blå Måndag: Wet'n'Wild - Bijou Blue

Kategori:

Trots tidigare nämnda berg-och-dalbana så blir det självklart Blå Måndag även idag, men ambitionsnivån sjunker kanske något för tillfället.. Dagens lack är i alla fall klart och tydligt blått, det går ju inte att förneka.. Bijou Blue från Wet'n'Wild är ett mellanblått lack fullpackat med lite ljusare blått skimmer. När solen faller på i vissa vinklar ser det nästan lite frostigt ut på bilderna, men så upplevdes det inte alls i verkligheten. På bilderna ser det dessutom ut att vara lite VNL efter mina tre lager men det är det inte - det är helt enkelt så att eftersom jag varit nagelbitare i ungefär 25 år så har mina naglar en "grop" ner där naglarna tidigare slutade, alltså en bit in på fingret. Om ljuset då faller på i "fel" vinkel så ser det ut som att den fria kanten är ljusare och som att det är VNL, men som sagt - inte i det här fallet i alla fall.. Hur lacket var att måla med minns jag faktiskt inte riktigt - bilderna är inte direkt dagsfärska - men om man utgår från bilderna var det nog helt okej lättlackat även om jag faktiskt minns att det var lite rinnigt. Kanterna är snygga och det beror uppenbarligen inte på städning med tanke på att det finns lack i nagelbanden på ett par fingrar så jag säger nog ganska lättlackat. Överlag ett helt okej lack, men kanske inte det mest spännande i samlingen..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill du också vara med på Blå Måndag? Såhär gör du:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter. Glöm inte att länka till mig eller till det här inlägget.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - klart!
4. Kika in lite senare ikväll och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar!
 
Ha en underbar måndag!
 
 
 

Nail Art Sunday: fritt val

Kategori:

Jag har varit helt otroligt dålig på att blogga på sistone, hoppas att jag har i alla fall någon läsare kvar.. Just nu är det så mycket annat som tar energin ifrån mig, både på jobbet och privat händer det massor och berg-och-dal-banan jag pratade om i ett tidigare inlägg har om något blivit ännu större.. Vi får väl hoppas att det kommer något bra ur det i alla fall.. Vissa bra saker har ju redan kommit ut ur det - det har blivit mer och mer tydligt vem man kan lita på och vem man lika gärna kan slänga på sophögen.. Men men..
 
Idag är det ju i alla fall söndag, åtminstone i verkliga världen. I min värld är det istället fredag - jag har jobbat helg och ska vara ledig imorgon.. Så imorgon blir det lördag och söndag på en gång.. Men ja, Nail Art Sunday anpassas ju inte efter mitt knäppa veckoschema så nail art blir det redan idag! =) Idag har Lela gett oss förtroendet att välja själva vad vi ska hitta på. Själv har jag, troligtvis på grund av ovan nämnda berg-och-dal-bana, bitit av naglarna till viss del så just nu är jag väl inte skitsugen på att visa upp klorna i sitt nuvarande skick utan det blir en gammal goding från arkivet. Bilderna är ganska precis ett år gamla och visar en av de första mer "avancerade" nailartsen jag gjorde.. (ja, mer avancerade än vad jag hade gjort då alltså...) Precis som förra året var jag faktiskt glad när hösten kom - jag gillar den här perioden vilket lite överraskar mig varje år. Krispigheten i luften. Alla färgerna som kommer fram. Att man inte längre behöver ha dåligt samvete för att man är inne. Att man inte längre har en "press" på sig att vara sådär himla somrig och glad. Att få krypa in i en skön polotröja eller bädda ner sig i soffan framför brasan och njuta. Att det inte längre är skitvarmt men ändå inte kallt.. Den där lilla stunden i solen, i lä, när man måste ta av sig till T-shirt och njuta av strålarna lite, lite till.. Så, självklart ska hösten firas in med fina naglar.. Den här gången gav jag mig faktiskt på att göra en "tutorial" också.. eller i alla fall bilder steg för steg. Det blev dock inte så många bilder, men men.
 
 
 
Ett första försök till en egen jelly - blandade ljusblått nagellack (okänt vilket) och klarlack för att få en tunnare, mindre täckande blå färg som himmel. Ville få fram det lite tunnare himmel-intrycket. Svampade sedan på grönt nagellack med hjälp av en kökssvamp och pincett.
 
 
Med hjälp av en tunn pensel och ett brunt lack målade jag sedan någon form av nakna träd med grenar i. Dessa täcktes sedan med hjälp av nagellack i gult, orange, rött och guld som även detta svampades på med hjälp av små bitar kökssvamp och en pincett.
 
Så här blev det.
 
 
Färdigt resultat efter en - för att vara då - intensiv städning.. Ganska nöjd med resultatet faktiskt - gillar framför allt att jag målade stammen och grenarna innan jag målade dit "löven" eftersom det ger ett för mig bättre intryck än när man målade alla grenarna utanpå när man var liten.. =) Overall är jag ganska nöjd som sagt, även om det finns saker jag hade gjort annorlunda om jag skulle göra om det idag - något jag faktiskt är lite sugen på. Får se om det kanske blir en uppdaterad version en dag! Vill ni se mer nailart nu direkt så surfa in hos Lela på Nail Art Sunday - det kommer nog finnas en massa ögongodis ikväll! Tjipp!
 

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Idag har jag och sambon lovat varandra att vi ska vara i säng till tio båda två.. Jag har tio minuter till godo när jag börjar skriva det här! ;) Heja heja! (Han gick dock precis ut med hunden...)
Min dag blev lite upp och lite ner kan man säga, men mestadels upp ändå. Däremot blev det ju lite downhill ikväll när mitt himmelsblått förlorade, och mot DIF av alla... På en Blå Måndag? Det borde fan vara förbjudet! Hoppas att ni andra har haft en bra dag i alla fall! Idag var ni i vilket fall som riktigt många som var med - rekord kanske? Får kolla upp det imorgon - kul i vilket fall som helst! Ni är alla underbart härligt välkomna!

Alexandra visar ett fint lack som hon inte riktigt är nöjd med appliceringen av. Helt oavsett appliceringen kan ingen klaga på bilderna i alla fall - otroligt fina!

Sanna slår till med en goding från IsaDora där namnet är mer silvrigt än lacket säger jag. Snyggt i alla fall och även jag tycker att detta är mer höstigt än vårigt..

Linda visar ett härligt, höstigt lack som jag faktiskt blev riktigt sugen på. Perfekt nu till hösten med varm choklad under filten i soffan! Och breda penslar är ju inget problem för mig heller - I like it!

Pamsan kör dubbla teman idag - dels har hon sin egen sandiga vecka och dels är det blått såklart! Även om jag för min del föredrar de gnistriga stukturlacken så ÄLSKAR jag färgen på det här!

Fröken Nilsson visar ett billigt lack från semesterresan som dock ser ut att vara ett riktigt fynd! Härlig blå färg måste jag säga!

Camilla visar sina moves på naglarna! Ett härligt glitterlack, fyllt med överraskningar! Sånt gillar vi!

Karin visar ett lack som till viss del påminner om det Linda visar - härligt höstmurrigt och mysigt! Dessutom lättillgängligt, det är ju aldrig fel!

Lela har visserligen inte sagt att hon vill vara med, men visar man sådana här skönheter som helt klart drar mot blått så får man stå ut med att bli indragen i alla fall! Ytterligare ett sandlack på display - ett som inte heller jag kunde motstå i affären. Eller ja, vem lurar jag - jag åkte till och med till affären för att köpa det och dess syskon..

Emma visar en liten blå Hawaii-ian.. (eller hur man nu säger det på svenska..) Det här hade lätt kunnat få flytta hem till mig också!

Hannah deltar via Instagram vilket ju går lika bra det.. Hos henne får vi se ett lack som en följare jämförde med den rutiga färgen i Tomtens julverkstad, och visst finns det en poäng! Snyggt!

Malin visar en gammal favorit på ett nytt sätt. Jag måste säga att jag gillar både lacket och flaskan - men visst är flaskan något alldeles extra?

Ulrika visar ett lack jag faktiskt helt missat - med Simpsonstema! Fräckt, och man kan verkligen se inspirationen! Synd att det är sambon som är stora Simpsonsfantasten här hemma och jag tror inte att han hade uppskattat nagellack i present lika mycket som jag..

Kerstin visar en av mina sommarfavoriter - så himla snyggt det är! Men visst är det svårtfotat, jag hade ju också vissa problem med mina bilder som ni kanske minns..

 

 

Som vanligt - är det någon jag har missat, skrivit fel i länkningen eller som tillkommer efter att det blivit läggdags för mig så får ni hojta till så fixar jag under morgondagen! Tjipp!

Blå Måndag: Spoiled - My Saturn Broke Down

Kategori:

Så är det måndag igen.. Idag är det verkligen både måndag och blå måndag för mig, så temat passar mer än någonsin. Men förhoppningsvis kan dagen bli bättre än förväntat - det brukar ju vara så att när man har som lägst förväntningar så blir det som bäst. Då finns det ju förutsättningar för att dagen kan bli perfekt!
 
Naturligtvis hoppas jag på många deltagare på Blå Måndag också, det om något kan ju förgylla min dag! Själv ska jag visa er ett effektlack från Spoiled. Detta lack är väldigt blått i flaskan, men på naglarna - här målat över svart - är det inte så utpräglat blått som man kunde tro. Det finns dock gott om blå toner i lacket och helt oavsett är det väldigt snyggt! Tyvärr gjorde jag inga anteckningar till det här lacket heller, så jag kan inte berätta vare sig hur många lager det är eller vilket lack det ligger ovanpå. Men det gör kanske inte så mycket egentligen - lacket är ju såå snyggt ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är det tjusigt? Och namnet är ju helt förståeligt, det ser verkligen ut som om man har krossat planeten Saturnus i en kryddkvarn och strösslat på naglarna. Härligt!
 
 

 
 
Vill du också vara med på Blå Måndag? Såhär gör du:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - klart!
4. Kika in lite senare ikväll och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar!
 
Ha en underbar måndag!

Nail Art Sunday: Tema spets

Kategori:

Söndag igen.. Just nu är livet upp och ner och en enda stor berg-och-dal-bana, så jag har faktiskt inte haft tid att göra en nailart till just den här söndagen. Jag fick istället rota lite i arkivet och hittade en som skulle kunna passa in på temat, vi får väl se vad Lela säger..
 
Grunden är Studio 54 från Kicks och sedan röd tyll på i en sned "fransk" kant.. Lite ifyllning och förbättring med akrylfärg, och så lite "lösa trådar" dessutom. Inte direkt en nailart jag blev sådär nöjd med, men den funkar. Det finns dock väldigt gott om förbättringspotential i den! ;)
 
 
 
 
 
 
Vill man se mer nailart på tema spets så kan jag rekommendera att kika in hos Lela lite senare idag, hon kommer samla länkar till alla möjliga som har gett sig på det här. Ska bli spännande att se vad folk har hittat på!
 
Glöm inte Blå Måndag imorgon! Ses då!

Grön Onsdag: Alanna Renee - Drink of Despair

Kategori:

Förra onsdagen visade jag er ett ganska svårlackat jellylack från Viva la Diva, #56. Resultatet med den lackningen var ju inget jag var direkt nöjd med, men det funkade ändå till det jag skulle ha det till - underkläder för ett otroligt vackert grönt glitterlack! Drink of Despair från Alanna Renee går visserligen att få täckande på egen hand, men för det första har jag bara en flaska och är rädd om mina fina droppar och tanken var att jag inte skulle behöva så många lager. För det andra var jag osäker på hur snyggt jag kunde få det och ville försäkra mig mot små kala fläckar på naglarna - de syns ju i alla fall väldigt mycket mindre om man har grönt under. Och ja, det blev inga nakna fläckar i alla fall, men det där med att spara på lagren gick ju lite på röven kan man säga. Totalt blev det ju två lager vitt, tre lager #56 och tre lager Drink of Despair. Och så två lager Seche Vite på det. Jag tror att jag egentligen hade kunnat nöja mig med ett lager baslack, tre lager Drink of Despair och två lager SV - det vill säga fem lager mindre.. Men men, det är lätt att vara efterklok. Men ja, Drink of Despair täcker alltså på tre lager på egen hand skulle jag säga, eventuellt att man får använda fyra om man kör med snåla lager.
 
Drink of Despair är en grön, skir, jelly fylld med smaragdgröna glitter som totalt ger ett helt otroligt snyggt intryck och djup i färgen. Jag älskar det här lacket, det är nog faktiskt en av favoriterna i kollektionen! Inspirationen till det här lacket är det "vatten" som Dumbledore måste dricka för att kunna fiska upp medaljongen som Voldemort skapat som en horcrux. Vätskan är visserligen inte så tydligt grön i filmen så inspirationen till färgen är inte så klockren som den var med Fawkes men lacket blir ju inte mindre vackert för det direkt.. Bilder säger ni? Ja, men visst ska vi ha bilder. Innan bilderna vill jag dock bara konstatera att även detta, liksom samtliga lack jag har från Alanna Renee, är otroligt lättlackat, torkar snabbt och ser så jädrans tjusigt ut på naglarna! Helt klart en hit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill man se mer grönt, i alla möjliga olika varianter, rekommenderar jag ett besök hos Karin som håller i Grön Onsdag - där brukar det ramla in massor med bidrag! Tjipp!

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Först är mitt eget Blå Måndag-inlägg sent uppe och nu kommer länklistan tidigt? Vad har hänt egentligen? Jo, jag är trött och sliten efter en överjävlig vecka förra veckan, både jobbmässigt och privat. Därför tänker jag helt enkelt - i ren protest - gå och lägga mig nu! Men ja, först länklistan i vanlig ordning.
 

Linda visar ett übertjusigt glitterlack som jag är sååå sugen på!

Emma visar ett multikromt glitterlack med väldigt tydliga färgskiftningar, bland annat i blått så klart!

Elin längtade tydligen efter regn och jag vet visserligen inte hur det varit där hon bor, men här har det regnat hela dagen.. Jag gillar dock lacket ändå!

Sjuklingen Karin visar ett blingbling-lack som jag egentligen upplever som mer grönt än blått men det finns ju helt klart blått i det och vem har tid att vara knusslig egentligen? Det är livet för kort för tycker jag!

Camilla visar ett härligt, somrigt lack. Hon har tydligen inte haft regn idag i alla fall.. *avis* Även om lacket är vårigt/somrigt så var det jäkligt snyggt - får nog ge mig ut på jakt!

Emma kör med holo! En måndag! Och inte ens en måndag som för mig är en fredag. Världen är lite upp och ner - men lacket är värt det!

Sanna visar visar ett azurblått lack som kanske är frostigt, kanske inte. Härlig nyans i alla fall!

Malin visar ett matt blålila lack ur en härlig serie som vi i alla fall är två om att önska oss fler lack i!

Ulrika debuterar på Blå Måndag hos mig. Just nu kör hon rumpvecka deluxe! Sånt gillar jag, och sambon! ;) Först ut är en liten aprumpa minsann.. Det är definitivt ett lack jag är lite sugen på att införskaffa jag också!

Vikab bidrar med en CocaColabil under isen - eller hur var det nu? Tåg kanske? Snyggt lack är det i alla fall!

 

Om jag har missat något, länkat fel eller om ni kanske (som jag brukade) får upp ert inlägg efter detta inlägget postas så hojta till så lägger jag in er i länklistan och rättar eventuella fel imorgon! Sleep tight, don't let the bedbugs bite! Tjipp!

 

Det blev lite fler som ville vara med! Roligt!

Kerstin visar ett för mig nytt lack från H&M som jag nog måste spana in!

Fröken Nilsson visar ett härligt ljusblått lack med överraskningsglitter..

Alexandra visar dagen till ära ett otroligt tjusigt lack från down under..

Pamsan kör dubbelt upp med blått och duokromt på en och samma gång. Temavecka på gång, in och spana!

Blå Måndag: Orly - It's up to Blue

Kategori:

Efter en märklig fredag och tung, men skön, helg fanns det inget förberett blogginlägg idag - därav det sena inlägget. Hoppas att det är många som vill och kan vara med ändå.
 
Kommer ni ihåg för ett tag sen, när jag visade upp lite gästnaglar (kan nu avslöja att det var min käre mor som var gästen...) och berättade att hon bara hade väldigt diskreta och försiktiga lack.. Jag tippade i slutet på inlägget på att hon skulle dras ner i lackträsket och hur rätt hade jag? Ha!
 
Ett tag efter det inlägget var jag på besök hemma hos henne och då fick jag se nytillskotten i samlingen..
 
Vad säger vi om det kanske? ;)
Självklart var jag tvungen att tjuva lite såklart.. Blev sugen på att testa det blå lacket från Orly, It's up to Blue som jag tyckte var otroligt tjusigt i flaskan. Det kanske är helgerån att säga det, men jag blev inte särskilt nöjd. Det var skirt, svårtlackat, svårt att få jämnt och torkade dåligt.. Dessutom lite frostigt i karaktären.. Nej, det blir inte ett inköp här inte - däremot får man gärna tipsa om färgen som är lika fast med bättre formula - för färgen gillar jag fortfarande! =D
 
 
 
 
 
Färgen är mest rättvisande på andra och sista bilden, bildkvalituttan blev tyvärr inte så bra..
 

 
Vill du vara med på Blå Måndag idag så gör du såhär:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - klart!
4. Kika in lite senare ikväll och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar!
 
Ha en underbar måndag!

Nail Art Sunday: dopmanikyr

Kategori:

Den här söndagen har Lela gett oss fria händer och vi får själva välja nailart att presentera. Idag ska jag därför presentera nailarten jag faktiskt bar förra veckan, ni vet när jag visade kretskorten.. De kändes inte helt rätt för det evenemanget jag skulle på - min brorsdotters dop, där jag dessutom skulle bli gudmor till den lilla underbara livet.. Så kretskorten åkte av och på åkte istället det här..
 
Och ja, det blir bildbomb idag också.. Orkar man däremot scrolla ner genom alla bilderna får man en bild på världens kanske sötaste unge.. (Och nej, jag är inte alls partisk.. Inte alls... ;) ) De första bilderna, till och med de med svart bakgrund, är från förra söndagen, när manikyren var ny. Det är dock första gången jag har redigerat mina bilder mer än att beskära dem - de är photoshoppade för att få bort de fullkomligt gräsligt vidriga nagelbanden jag låg inne med den dagen. Självklart hade jag glömt handkräm när vi, stressade som få, åkte iväg till dopen och både händer och nagelband var totalt uttorkade.. Manikyren däremot, den är orörd..
Bilderna med vit bakgrund är däremot ifrån onsdagen - drygt tre dagar senare. Därav den stora glipan mellan lacket och nagelbanden - förutom på vänster hand (den med blomman) där jag försökte fräscha upp manikyren lite med ett nytt lager vitt lack. Om ni kollar mer än slött på de bilderna kan ni ju se att det gick..eh..sådär.. Om man uttrycker det snällt vill säga.. Men men, det funkar ju ändå!
 
Älskar den här manikyren och är otroligt nöjd! Basen är det vita lacket från Flormar som jag visade för ett par dagar sen. Dekoren är målad med akrylfärger från Sang (köpt på Clas Ohlsson) och en tunn, tunn pensel - också den från Sang. Allt är sedan toppat med ett lager Seche Vite.
 
Vänster ringfinger - en liten Linneablomma
 
 
 Dopdatumet på vänster tumme
 
 Självklart heter underverket faktiskt också Linnea! Höger ringfinger visar det med all tydlighet.
 
En liten ballong kanske? Här finns den på höger tumme
 
 
 
 
 
 
 
 Höger hand
 
 Vänster hand
 
Nybliven, stolt, gudmor och guddotter! <3
 
Vill man se mer nailart så surfar man lämpligen in på Nail Art Sunday hos Lela där hon brukar samla länkar till alla som vill vara med. Ska bli spännande att se vad alla hittat på den här helgen! Tjipp!

Holofredag: Alanna Renee - Fawkes

Kategori:

Åh. Det här är så vackert. Kanske inte holografiskt, men det innehåller helt klart hologlitter och skiftar färg i olika ljus. Jag får hoppas att Kerstin, som håller i Holofredag, tror mig på mitt ord.. Ska i alla fall försöka ta några solbilder på det idag och bifoga inlägget senare. För ja, det här är lacket jag faktiskt bär idag. På bilderna kommer ni se tre lättlackade lager Fawkes från Alanna Renees Magical World Collection. Jag fick stora delar av kollektionen langad till Sverige direkt från Australien genom en kompis som ändå flög hit.. (Thanks Ed!) Han skakade mest åt huvudet åt mig när jag beställde transport av 13 flaskor lack ;)
 
Fawkes är, för er som inte vet det, professor Dumbledors fågel Fenix i Harry Potter. En fågel Fenix är en röd fågel som med jämna mellanrum, när den ska dö, brinner upp och sedan återuppstår från askan - lite som att en orm ömsar skinn men mer dramatiskt.. Den inspirationen är inte det minsta svår att de i det här lacket. Det är en röd, skir bas och mängder med glitter. Det glimmar och gnistrar och är massor med bling. Precis vad man kan behöva en dag som denna. Det finns röda och guldiga, lite större, hologlitter i sexkantig form. Dessutom finns det en massa smått prismatiskt microglitter också. Tillsammans ger det på avstånd ett gnistrande rött intryck, men på nära håll ser man att det mestadels är färgskiftande glitter i en röd bas. Som sagt, lättlackat och de tre lagren torkade snabbt och smidigt. Tror inte riktigt att jag hann dit med Seche Viten innan lacket hade torkat på egen hand faktiskt. Däremot käkar det topplack så minst två lager Seche Vite rekommenderas för att få en glasblank, helt slät yta.
 
Lacket är lite småsvårt att få tag på. Alanna Renee säljer inte utanför Australien. Man kan dock handla det genom bland annat Shoppe Eclecticco i Singapore, men det är lite dyrare. Så det bästa är helt enkelt att göra som jag - ha en polare down under.. Men ja, ni blir det bild galore! Finns ett par suddiga för att ni ska se det prismatiska lite bättre..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni ser mer holografiska (och kanske inte bara prismatiska) lack så surfa in till holofredag hos Kerstin! Tjipp!

IsaDora: Ancient Ruby

Kategori:

 Återigen ska ni tyvärr få se bilder där jag inte minns så mycket av lacket i sig. Vad jag vet helt säkert är att det är IsaDoras Ancient Runy ni får se, att det är ett vinrött skimmerlack. Vad jag tycker mig minnas är att det är två lager och att det är helt okej lättmålat - jag tycker att det ser ut så på kanterna också. Däremot har jag för mig att det inte var sådär snabbtorkande direkt.. Snyggt är det i alla fall och det står så fint och väntar på mig här hemma, lagom nu till höstens intåg! Skimret i det här lacket alltså - det är så snyggt! Och murrigheten i det här svärtade röda, nästan svarta, skimmerlack är fantastisk! Kärlek på flaska!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Viva la Diva - #56

Kategori:

Onsdag är skönt, onsdag är grönt? Eller vad säger ni? Karin har ju i alla fall bestämt att det är så, och folk verkar ju hålla med så! Själv kör jag såklart också grönt på onsdagar, idag är det jellylacket #56 från Viva la Diva som ska visas upp..
 
På bilderna ser ni tre lager #56 över två lager vitt grundlack. #56 är lätt att måla med, men fruktansvärt svårt att få jämnt - inte ens efter tre lager jämnade det ut sig ens lite så jag gav upp - jag skulle ändå ha annat ovanpå sen så. I och för sig gav jag kanske inte det här lacket de bästa förutsättningarna, jag hade bråttom ochmålade på alla fem lagren ganska snabbt efter varandra - kanske hade det varit lite lättare att få det jämnt om det hade fåt vänta lite mer mellan lagren.. Lacket är lite rinnigt och stannar inte alltid där man vill ha det tyvärr. Bilderna ni ser nedan är städade... Dessutom ville lacket gärna dra sig tillbaka från tipparna och ge lite instant tipwear.
 
Men ja, det är alltså ett jellylack - dessutom med ett diskret skimmer i. Det skimret märkte jag inte ens när jag köpte lacket, så det är väldigt diskret faktiskt. Det kan nog bli riktigt snyggt om man kan få det jämnt - själv tänkte jag en dag ge mig på att göra en pondmanikyr med det här lacket kanske.. Vi får väl se!
 
 
 
 
 
 
Vill man se mer sköna, gröna lack så surfar man med fördel in hos Karin som håller i Grön Onsdag - där brukar det finnas en massa godingar att kolla in! Tjipp!

Flormar - 310

Kategori:

Idag ska ni få se mitt go-to-lack när det kommer till vitt lack, Flormar 310. Det har länge funkat klockrent och varit en onecoater, nu har det nog blivit liiiiite segare och dessutom har jag bara ungefär en tredjedel kvar i flaskan, så jag får inte lika mycket med mig på penseln. Det gör att det inte längre är lika klockrent och att det inte funkar som en onecoater - men lacket är fantastiskt bra i alla fall! Det blir lite, lite ojämnt, men med ett lager Seche Vite på blir det amazing.. Framför allt är det ett fantastiskt lack som grundlack för nailart, på söndag ska ni nog få se en nailart med Flormar i botten..
 
Flormar har jag inte sett var man kan köpa någonstans i närheten, jag köpte mina på semesterresa till Turkiet. Lacket är dessutom grymt billigt - jag betalade ungefär 9 kronor för det, 1 euro. Härligt!
 
Så vad säger man:
Snabbtorkande
Hyfsat lättmålat
Täcker på 1-2 lager
Snyggt
 
Kan det bli något annat än win?
 
 
 
 
 
Men ja, nu börjar det ju som sagt ta slut - vad har ni för bra tips på nya lack som kan ersätta detta? Shoot!
 
 

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Idag blev det inte riktigt som tänkt. Har spenderat större delen av dagen under täcket i soffan, snörvlande och tyckande synd om mig själv.. Hatar att vara sådär småsjuk.. Får hoppas det blir bättre till imorgon.
 
Kvällen har däremot spenderats med att skriva jobbansökan och andra viktigheter så idag blir det lite skralare med länklistan. Jag har inte hunnit kommentera, eller ens svara på kommentarer, men prioriterar att få upp länkarna i alla fall.. Den blir lite torftigare än vanligt, men det hoppas jag att ni står ut med den här veckan..
 

Camilla visar Color Club - Hydrangeas Kiss

Sanna visar Nubar - Dusk till Dawn

Linda visar Indigo Banans - Maui

Karin visar Zoya - Phoebe

Angelica visar China Glaze - Mosaic Madness och Kleancolor - Pastel Blue

Nadja visar China Glaze - Liquid Crystal

Sarah visar Polish Revolution - Glitterbox

Sofie visar H&M - Come Along With Me

Fröken Nilsson visar China Glaze - Deviantly Daring

Hanna deltar via Instagram och visar en nailart med blå inslag

Vikab visar IsaDora - Miami Blue

Fru Vesa visar Kleancolor - Metallic Aqua

Bella visar Delush Polish - The Loyal Mrs Bates och OPI Dominant Jeans

 

Hoppas ni har en bra måndag! Tjipp!

Blå Måndag: L.A.Colors - Wired

Kategori:

Återigen är det måndag, fast för mig är det söndag! Sista lediga dagen för den här helgen, sedan är det tillbaka till jobbet som gäller. Får väl se om nästa vecka börjar roligare än den senaste slutade kanske.
 
Men ja, måndag i verkliga världen innebär ju blåa naglar så klart. Jag hade planer på att visa er det blå systerlacket till Firefly, Moon Beam, men så gjorde jag en nailart igår som jag verkligen inte vill ta bort (nej, inte kretskorten som jag visade igår utan en annan, mer personligt laddad nailart..) och eftersom jag inte har några bra bilder på Moon Beam så blir det något annat blått. Ni ska istället få se Wired från L.A.Colors, ett lack jag köpte på Coop på vägen hem för lääääänge sen..
 
Wired är ett metalliskt blå-blått lack med ett fint, lite ljusare skimmer i. Det är fint, men det är inte WOW-fint.. Jag minns faktiskt inte hur många lager jag har på bilderna, men jag har för mig att det är två. Lacket är inte svårlackat, men bilderna är från början av min "karriär" och jag var inte så bra på att måla heller.. Rent allmänt har jag inga direkta minnen av det här lacket - ingenting som sticker ut vare sig positivt eller negativt. Det tyder ju på att lacket var helt normalt, vare sig bra eller dåligt. Men det är helt okej i alla fall.. ;)
 
 
 
 
 
Som sagt, bilderna är gamla och bland de tidiga jag tog så det är inte bara lackningen som är medelmåttig utan även bilderna och bildkvaliten.. Men jaja, man får väl stå ut ändå? =)
 
 

 
Vill du vara med på Blå Måndag idag så gör du såhär:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - klart!
4. Kika in lite senare ikväll och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar!
 
Ha en underbar måndag!

Nail Art Sunday: Tema kretskort

Kategori:

Idag ger Lelack oss ett svårt tema, relaterat till datorer igen - innan har det varit tema operativsystem och idag är det tema kretskort. Liksom med operativsystemsveckan så var jag väldigt grubblande och funderande och visste inte alls vad jag ville göra. Jag visste bara att jag inte ville göra något i grönt, eftersom jag tänkte att så många andra skulle göra det. Allra helst ville jag komma på något eget, roligt - en annorlunda tolkning på temat så att säga. Så blev det ju tyvärr inte, men jag är rätt nöjd ändå.
 
Jag har en mängd "datornördar" i min vänkrets som alla blev bombade med frågor om hur sjutton jag skulle göra.. Ingen hade någon alternativ idé utan det var en bildlik tolkning som var på allas läppar. Däremot hade folk olika idéer på var jag kunde få inspiration. En av grabbarna rekommenderade bland annat ett kretskort i svart och guld, som tydligen ska vara någon form av klassiskt kretskort som alla "i svängen" känner igen.. Vi kör på det tänkte jag!
 
 
Det blir ju lite annorlunda än ett grönt i alla fall, även om det inte blir en egen, skruvad tolkning.. Sagt och gjort. Preppade mina naglar som vanligt med Mavalas Miracle Nails och sedan ett lager svart lack från Star Nails - ruggigt bra svart lack; torkar snabbt, täcker på ett lager och blir svart och blankt och fint. Enda nackdelen är att det torkar snabbt och därför riskerar att bli "holosjukt" utan att vara holo - det drar med sig det nästantorra lacket om man råkar måla på ett ställe mer än en gång.. Det guldiga är målat med pensel på frihand och tog sjukligt lång tid. Detta är en manikyr som faktiskt bara blev på en hand och som dessutom målades över loppet av två dagar och inte en kväll som det brukar vara. Det kändes MYCKET märkligt att gå till jobb med åtta svarta naglar och två målade i svart och guld! Men men, vad gör man inte för konsten? ;)
 
Jag funderade ett tag på om jag bara skulle låta mig inspireras av färgerna och mönstren överlag på kretskortet men bestämde mig till slut för att verkligen göra en bildlik tolkning, eller i alla fall försöka. Varje nagel är därför en del av kretskortet, fast i lite annan skala än på bilden.. Om ni vill kan ni ju roa er och försöka hitta varje del.. ;)
 
 
 
 
 
 
          
 
     
 
Vill man se fler kretskort på naglar så rekommenderar jag ett besök hos Lela som håller i Nail Art Sunday som vanligt. Jag har tjuvkikat på Bloglovin och sett att det redan ramlat in ett gäng bidrag så det blir nog en del att kika på om man vill! Själv ska jag nu nailarta vidare och sen ska jag på dop! Snälla - låt mig inte tappa guddottern! Tjipp!