NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Holofredag: Color Club - Cloud Nine

Kategori:

Så var det fredag igen då, och självklart ska ni få lite holo! =) Idag blir det Cloud Nine från Color Club som serveras - dock utan silverfat. Jag missade att kolla genom bilderna innan jag tog av lacket och jag ser nu att min kamera som vanligt inte gillar holo - fokuset ligger alltid någon annanstans.. =/ Men ja, ni ser nog att det är fint i alla fall..
 
Lite lagom mesig rosalila färg (hyfsat tradigt utom i solen) och en jädrans holoeffekt. På bilderna är det tre lager Cloud Nine och ett lager Seche Vite. Precis som vanligt är Color Clubs hololack lätta att måla med och torkar snabbt och fint. Dock är Seche Vite bra för att få en glansigare och hållbarare yta. Penseln är bra och lacket lider inte av någon holosjuka.
 
Min holosjuka - i form av att jag vill ha ALLA hololack - har dock avmattats lite och det här får inte riktigt hjärtat att ticka sådär extra hårt..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni se mer, och kanske mer hjärtrytmsinducerande, holon så tycker jag att ni ska klicka er vidare till Kerstin som varje fredag samlar in inlägg från bloggare med hololack på.. Tjipp!

H&M - Brown

Kategori:

Eftersom ni fick ett så jädrans fräckt lack igår så får vi landa lite på jorden igen idag tänkte jag. Därför blir det tradiga Brown från H&M som gästar era skärmar idag. Och det här kan man kalla tradigt utan att skämmas faktiskt, jag har ingen aning om hur det här har hamnat här hemma, men gissningsvis är det så att det har följt med i ett set där jag bara var tvungen att ha något av lacken.. Ja, ni vet sådär som det kan vara ibland.. Well, tradigt, men kanske inte fult. Påminner mest om mjölkchoklad faktiskt, eller så är det bara min sockerabstinens som gör sig påmind.
 
Lacket är i alla fall, precis som H&Ms lacker så ofta är, lättmålad och täcker bra. På bilderna ser ni två lager Brown och inget överlack. Det är alltså inget fel på glansen heller får man säga. Dessutom har jag för mig att det torkade relativt snabbt, och som ni ser på kanterna så var det inte så svårt att få det snyggt. Men ja, så var det ju det där med färgen då. Det är ju ingen fart i lacket direkt. Work appropriate tror jag att man skulle kunna säga på de flesta jobb, men för mig därför inte direkt appropriate någon längre stund..
 
 
 
 
 
 
 
 

Give-away hos Nail Lacquer Love!

Kategori:

Så var det dags igen då, för en give away. Den här gången är det Emma som har fått 100 följare till sin fantastiska blogg Nail Lacquer Love och firar med att ge bort fyra helt otroligt snygga lack till en lycklig vinnare.
 
Att inte Emma har haft mer än hundra följare länge var en överraskning för mig - hon har en fantastisk blogg och brukar visa upp otroligt fina bilder på lack och dessutom gör väldigt fina nailarts.
 
Här ser ni de fina lacken man kan vinna - bild lånad från Emmas blogg.
Om du själv vill vara med så skynda dig in hos Emma och läs hur du ska göra!

Grön Onsdag: Darling Diva - Firefly

Kategori:

Idag ska ni få se ett av de nya lacken från Darling Diva som jag fick hem för ett litet tag sen. Det är ganska skirt och passar bäst som layeringlack, men man bör inte lägga det över ett mörkt om man vill få ut allt det göttiga i lacket.. Själv har jag valt att lägga två lager Firefly över två lager P06 från Flormar, ett neongult lack med härliga egenskaper. Det gör att lacket inte ger ett så grönt intryck, utan mest ser ut att vara ett gult lack med grönt glitter. Så är det alltså inte, vilket ni också ser på flaskbilderna. Istället är det ett väldigt skirt grönt lack med grönt skimmer. Dessutom kan man hitta mörkgrönt glitter - både microglitter och lite större mörkgröna hexor, och iridiserande glitter - både större fyrkantiga bitar och microglitter. Om ni exempelvis tittar på fjärde bilden, nästan längst ut på långfingernageln, så ser ni verkligen hur glittret är holografiskt!
 
Det går nog inte att få det här lacket täckande på en rimlig mängd lager, utan det är layering som gäller. Lacket är lättarbetat och hamnar där man vill ha det - förutom att jag råkade få en liten klutt på ovansidan av handen på något märkligt sätt.. Det var spännande. Det torkar dessutom snabbt, men behöver lite överlack för att blir glansigt och jämnt.. Och som sagt - det här lacket har en överraskning på lut för er som inte sett det innan..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite mer grönt på de här sista bilderna dessutom kanske! =)
 
Som ni ser så lyser det här lacket alltså i mörkret. Riktigt så här mycket som på de två sista bilderna brukar det inte lysa, men nu hade jag ju haft både fingrarna och flaskan i ganska starkt ljus för att ta bilderna. Jag har testat andra GITD (glow in the dark) innan men inte fått så mycket effekt, så när jag testade det här för första gången kan jag säga att jag blev ganska paff - och sömnlös - första natten! =) Det var nästan helt omöjligt att fokusera på något annat än på naglarna. Namnet Firefly var verkligen passande också - om man gestikulerar lite med fingrarna i mörkret så ser det verkligen ut som tio små eldflugor som flyger omkring i luften. Coolt!
 
Vill man se mer grönt så gör man bäst i att kika in hos Karin på Grön Onsdag, precis som vanligt samlar hon på gröna inlägg och ger oss en länklista lite senare idag!
 
 
 
 
 

Depend - 258

Kategori:

Idag ska ni få se ett matt lack från Depend. Det heter något så fantasifullt som nummer 258 - Depend är riktiga tradrumpor och har inte kommit på det där att namn på lack säljer i sig.. Men men, det har vi ju avhandlat tidigare..
 
Även om inte namnet i sig är så spännande så måste jag säga att lacket är desto roligare. Det är ett sidenmatt, dammigt lila lack som torkar snabbt som attan. Enda problemet var, vilket ni nog kanske kan se på bilderna, att det var lite rinnigt och inte alls tyckte att det var en bra idé att stanna där jag ville. Istället ville lacket gärna finnas i nagelbanden, på tangentbordet till datorn och ett par droppar ville till och med hellre ligga på golvet och tjura. Jaja - varsågod, jag ska ändå flytta! ;) Och nej, det är ingen bra idé att tappa penseln när man precis tagit upp nytt lack, men lacket var lite rymningsbenäget även på egen hand... På bilderna ser ni i alla fall två lager 258 och inget topplack (utom på ringfingret då'rå!) Förutom rinnigheten var lacket lättmålat, det höll inte på och vallade sig eller så och det blev inte heller några kala fläckar. Hade det varit lite mindre rinnigt hade man nog dock klarar sig med ett lager istället för två.
 
Lacket torkar alltså matt, men jag var tvungen att kolla hur det blev i blank version också. Jag måste säga att jag föredrar det i den matta versionen. Den blanka är också helt okej, men den matta finishen är ändå det som ger lacket det där lilla extra för att skilja det från mängden så att säga.
 
 
 
 
 
 
 
Vad säger ni? Matt eller blankt?

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Ja.. Nu är det måndag i verkligheten, men för mig är det söndag.. Ja, det var det där med märkliga arbetstider alltså.. Nu ska jag äntligen vara ledig i två dagar, något nog både jag och folk i min omgivning ska vara tacksamma för. Idag var jag inte på mitt gladaste humör när jag gick hem från jobbet. Men ja, ett par timmar med min underbara sambo, vovven och så lite mat i magen så vände det.. Och såklart alla som vill vara med på Blå Måndag den här veckan - ni är många och det är roligt!
 

Linda visar en present från mig faktiskt - ett riktigt snyggt lack som blir sjukt snyggt på hennes fina naglar! Blått lack Aussie-style!

Alexandra visar ett riktigt snyggt lack från China Glaze som verkligen fick det att klia i fingrarna.. Blått och flecks är ju sällan en dålig kombo!

Camilla visar den första swatchen (i alla fall som jag ser) på lack ur Depends nya kollektion Chameleon. Snyggt!

Sanna har hittat lack på apoteket. Skimret är kanske diskret, men färgen är det helt klart inte! Helt i min smak!

Malin har byggt en egen ljuslåda och behöver hjälp att avgöra vilka bilder som blev bäst - in och hjälp henne. Att välja snygga lack verkar hon dock inte behöva hjälp med - idag är det blått och skimrande snyggt!

Karin visar idag ett ljusblått, ulligulligt lack från Revlon. Kombinationen av lackbasen och de snygga glittren är riktigt charmig tycker jag!

Matilda visar faktiskt också Ocean Crush idag, men hennes bilder måste jag säga är bättre än mina! Helt klart värt att kolla in om man vill se bättre bilder på Ocean Crush!

Pamsan visar ett otroligt vackert holografiskt lack från Milani - snacka om att jag blev sugen!

Kerstin visar er en skönhet som jag har velat köpa ett par gånger, men alltid med tungt hjärta ställt tillbaka på hyllan. Kan säga att jag inte blir mindre sugen nu..

 

 

Så många skönheter idag! Jag hoppas att ni alla hänger på nästa vecka också, blått är flott!

 

Som vanligt - är det någon jag har missat eller som har ett lite sent inlägg så hojta till så lägger jag till er när jag hinner!

 

 

Vikab hann också posta ett inlägg som dock kom upp efter att jag skrivit länklistan.. Dock inte mindre blått för det så!

 

Blå Måndag: IsaDora - Ocean Crush

Kategori:

För att inte hamna i samma strul som förra veckan så är detta inlägg schemalagt.. =) Nu (när jag skriver) är det därför fredag, men i min värld är det söndag, fast när ni läser så är det måndag. Klurigt? Ja, så är det när man jobbar väldigt oregelbundna arbetstider.. Idag, fredag, är min sista lediga dag denna veckan, imorgon går jag på en ny omgång arbetsdagar och kommer med största sannolikhet inte att hinna blogga alls, så därför skriver jag redan nu. Tillhör inte vanligheterna, men ibland så får det bli så..
 
Idag tänkte jag visa er en annan favorit från IsaDoras Sugar Crush-kollektion - Ocean Crush. Detta var det lack jag föll för mest pladask när serien kom ut, och jag bara visste att jag var tvungen att ha det. Och inte blev jag mindre kär i det när jag väl testade det kan jag lova!
 
Jag bar detta när jag började semestern uppe i sommarstugan. Tyvärr var jag inte beredd på att jag var tvungen att applicera detta lite annorlunda än jag brukar, så det blev inte så himla bra. Jag är så van vid att slänga på två ganska tjocka lager, ganska snabbt efter varandra. Jag fick ett skitbra resultat med den metoden även med Ocean Crush, men det torkade ju adrig. I flera timmar efteråt var lacket otroligt ömtåligt och fick hack, flyttades runt på nageln och veckades. Nej, den appliceringsmetoden funkade inte - det gick mycket bättre så som jag gjorde med Pool Crush. Men ja, det gick rätt bra till slut och jag fick lacket fotograferat i alla fall. Dock hade jag inte någon möjlighet att gå genom bilderna direkt efter att jag tagit dem, så det är inte de bästa bilderna jag har direkt. De blev lite mörka och underexponerade och det turkosguldiga glittret kommer inte fram riktigt. En del av bilderna hade jag helt klart kunna publicera som bilder på Pool Crush istället och ingen hade genomskådat det.. ;) Jag har valt ut de bästa och hoppas att ni ändå ska se skönheten i lacket.
 
Bilderna är alltså alla tagna utomhus, i solljus, ute vid havet. Ni kan alltså se det riktiga havet i bakgrunden och Ocean Crush på naglarna. Målsättningen var att visa den extrema likheten jag såg mellan lacket och havet den dagen, men det lyckades nog inte riktigt. Där jag stod kunde jag verkligen se solglittret på den små, små vågorna vilket såg ut precis som lacket i solsken. Underbart! Bjuder på en bonusbild på havet också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är det vackert? Jag bara älskar det! På bättre bilder än mina ser det mer ut som i verkligheten, vilket är ungefär som i flaskan på sista bilden här. Vill man se riktigt snygga bilder kan man kolla in hos Anne som visade det här lacket i början av sommaren..
 
Vill du vara med på Blå Måndag idag så gör du såhär:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - kika in lite senare ikväll och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar!
 
Ha en underbar måndag!
 
 

 
Ett "litet" tillkännagörande också. Linda, med den eminenta bloggen Nailorama,  kvinnan bakom Blå Måndag sedan en tid tillbaka, känner att hon inte har tiden, energin och engagemanget att stå bakom Blå Måndag längre och har därför valt att lämna över stafettpinnen till mig. Jag tackar och bugar och hoppas att jag ska kunna göra ett lika bra jobb som hon har gjort under sin tid, och att ni fortsätter hänga med! Jag ska försöka lära mig att göra det där kollaget också, om det är så att folk vill ha det.. Välkomna att hänga med!

Nail Art Sunday: Kräftskiva

Kategori:

För någon vecka sen var jag och sambon inbjudna till en av mina underbara kollegor på kräftskiva tillsammans med hennes man och ett par till. Dessutom alldeles precis i närheten av dit vi ska flytta så fort vi får lägenheten såld vilket är lite extra roligt. Eftersom jag visste att min kollega skulle gå all in på kräftskivetemat - med hattar, mångubbar, servetter och allt - så fick väl jag också göra det.
 
Målade tummarna och ringfingrarna med Flormars vita lack och resten av fingrarna med Attraction från Giordani Gold. Sedan stämplade jag kräftor på ringfingrarna och krabbor på tummarna med Attraction - båda varianterna fick sedan lite sällskap av röda prickar med samma lack. Toppade med Seche Vite och blev ganska nöjd.. Första seriösa stämplingen, innan har jag inte alls lyckats utan bara testat mig fram lite. Även här tyckte jag att det var rätt svårt - ibland gick det och ibland gick det inte alls! Men resultatet dög för en kräftskiva i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni se mer nailart så kolla in hos LeLack idag på Nail Art Sunday. Idag är det inget tema utan valfritt vad man vill hitta på, så idag kan du förvänta dig ungefär vad som helst! Tjipp!

Nytt i samlingen

Kategori:

Tja, återigen är det dags för ett sånt här inlägg. Det finns alldeles för mycket som lockar där ute.
 
 
Först har vi NP08 från Star Nails och Ray-Diant från China Glaze som jag fick av en kollega - bara sådär.
 
Sen en liten beställning från Darling Diva
 
 
Darling Diva - Moon Beam, Firefly och Will-o-the Wisp
 
 
 
Darling Diva - Little Red Corvette och Zen Pool

Lacken kom för ett tag sen, men det är först nu som jag har hunnit swatcha dem på sticka och skriva in dem i min stashlist - två krav för att lacken ska få hamna i lacksamlingen.. =)
 
Vad säger ni, något ni är mer sugna på att se än något annat? Vad ska jag börja med?

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Ja, inte heller igår kväll blev det som planerat.. Det var lite för mycket som skulle hända på en och samma gång..;) Jag fick post som jag var tvungen - jag menar TVUNGEN - att ta hand om.. (nej, inga tradiga räkningar eller så, lackpost såklart! =)) Som följd var jag ju såklart också tvungen att lacka om naglarna, och som följd av det var jag helt inkapabel att göra något resten av kvällen. Inte för att lacket torkade långsamt eller så, men jag kunde inte kolla på något annat än mina naglar. Vem fan kom på idén att göra lack som lyser i mörkret - det gör ju en helt dumbfucked! =)
 
Men ja, länklista ska vi ju ha i vilket fall som helst, och att den kommer idag hoppas jag att ni kan leva med i alla fall..
 

Linda, som normalt sett håller i Blå Måndag, visar ett otroligt vackert effektlack från Nubar. Flakes! <3

Sanna är debutant på Blå Måndag. Som första bidrag visar hon upp ett härligt ljusblått krämlack - in och hälsa henne välkommen vet'ja!

Sandra deltar denna veckan med ett mörkblått lack från China Glaze. Fick fotografera "fel" hand och är missnöjd med bilderna, men jag tycker att de visar upp lacket alldeles utmärkt!

Gelic visar även hon upp lack från China Glaze, men lacken kunde nästan inte vara mer olika. Här får vi istället ljust och struktur! Men vackert är det här också!

Hanna deltar med ett tjusigt, klassiskt, lack från H&M fast denna gången lite upphottat! Bling!

Sofie kör på bikini fast sommaren går mot sitt slut. Men ja, det här är ju vackert året om!

Elin återvänder efter sommarsemester och visar upp ett härligt sommarlack från Color Club! Välkommen tillbaka!

Camilla visar upp ett otroligt vackert skimmerlack från Zoya. Om jag inte minns helt fel är Zoya fortfarande månadens märke hos Nailmail, så är man sugen så kan man ju kolla upp det där!

Karin visar ett härligt, somrigt lack från MUS som visserligen drar mot grönt, men som helt klart är tillräckligt blått för att kvala in idag. Dessutom är det ju så snyggt!

Pamsan visar ett av höstens nya lack från OPI. Riktigt höstigt och murrigt, sådär så man vill mysa in sig med det, en filt och varm choklad framför brasan! I like!

 

Massa snyggt och blått blev det i alla fall, trots att jag klantade till det. Om jag har missat någon så är det fritt fram att hojta till! Hoppas ni alla får en bra tisdag i alla fall!

 

Blå Måndag: Pondmanikyr

Kategori:

TIll att börja med vill jag be er alla, och kanske framför allt Linda - vars förtroende att förvalta Blå Måndag jag fick, om ursäkt för att ingenting blev som det skulle. Egentligen skulle det här inlägget såklart varit uppe i morse, men idga gick hela dagsplaneringen åt skogen. Nu är jag i alla fall hemma från jobb och får försöka ta igen allt jag missat..
 
Eftersom jag missade Nail Art Sunday igår också så tänker jag att jag passar på att kombinera dessa två härliga dagar till en härlig sö-åndag istället kanske?
 
Idag får ni alltså en nailart och inte ett lack för sig själv. Nailarten i det här fallet är en pondmanikyr, något som slog genom stort i somras och som ni säkert sett på ungefär alla andra bloggar innan. Själv har jag testat det två gånger, en röd och en blå som ni ska få se idag. Denna blåa är gjord med Smokey Tuxedo och mellan varje lager är det fritt antal prickar med det vita lacket från Star Nails. Det viktiga är att man låter de vita prickarna torka ordentligen innan man lägger på nästa lager färgade lack, annars riskerar man att dra ut prickarna och istället skapa streck på naglarna. Kan visserligen vara snyggt det också, men det blir ju inte samma sak i alla fall.. Jag blev ganska nöjd, även om Smokey Tuxedo kanske var liiiiite för täckande för att få fram bästa effekt. Jag minns inte riktigt hur många lager jag slängde på, men jag vet att jag slutade när prickarna på understa lagret försvann i alla fall. Eftersom jag blev nöjd blir det som vanligt bildspam.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som sagt är jag ju tyvärr sen med det här inlägget, så risken finns att ni inte alla kommer hinna kommentera, men om du är med på Blå Måndag idag så släng in en kommentar så kommer en länklista upp senare ikväll eller eventuellt imorgon.. Det enda som krävs är en blå manikyr, ett inlägg/twitterinlägg/instagrambild och så en kommentar här. Om man deltar via instagram eller twitter ska man också bifoga en länk till inlägget, något man gärna också får göra även om man deltar via en blogg så klart!
Tjipp!

Grön Onsdag: Miyo - Mint

Kategori:

Idag ska ni få se ett lack som jag bara råkade ramla över när jag gick in och skulle handla mat. Flaskorna och stället var så söta att jag inte kunde låta bli och dessutom har jag ett tag varit nyfiken på parfymerade lack. Hur är det egentligen? Tja, den här erfarenheten var faktiskt ganska trevlig.
 
Miyo i sig själv luktade inte så mycket lösningsmedel och nagellack som många lack gör, och mintdoften kändes inte som ett kamouflage, utan mer bara som en bonus. Det är helt enkelt en svag tandkrämsdoft över det hela, som inte är särskilt påträngande eller jobbig. Lacket luktar redan när man öppnar flaskan och lukten blir faktiskt tydligare när lacket har torkat, även om man har Seche Vite på.
 
På bilderna ser ni tre lager Mint, toppat med Seche Vite. Som ni ser täcker det rätt så bra då. Kanterna är dock inte direkt optimala, vilket beror på att lacket var rätt svårt att jobba med. Det har det klassiska problemet med i stort sett alla pastellack - det är kalkigt och blir väldigt lätt strimmigt och ojämnt. (förresten så ser mina nagelband för täskiga ut...=/ ) Utöver det var det helt okej, och det problemet underlättades av flödiga lager. Lacket hamnar rätt så bra där man vill ha det, så flödiga lager var inga problem. Om ni tycker att det ser tjockt ut beror det dock inte på de flödiga lagren utan på att jag målat ovan på gellack - extra tjockt för att skydda under lägret jag var på i somras..
 
Pensel och flaska var bra att jobba med, även om de är små. Torktiden var också helt okej, men uppenbarligen inte tillräckligt snabb om man kollar på långfingret.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om man vill se mer grönt surfar man med fördel in hos Karin på Vacker & Underbar, där kommer när som helst att komma upp en länklista med alla som är med och visar gröna naglar idag! =)

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Vilken dag! Idag har vi verkligen sparkat igång på alla cylindrar, allt på en gång. Lite som jag brukar vara - allt eller inget.
 
Självklart vaknade jag inte alls av mig själv tidigt på morgonen som jag gjort de senaste två veckorna. Nejdå, klockan fick ringa (och ringa igen) innan den här zombien var redo att hoppa (jo tjena!) ur sängen. Men ja, upp kom jag - i med lite frukost och så iväg. Att cykla till jobbet - ja, vi kan väl uttrycka det som att det var länge sen var det så jobbigt att cykla. Att man kan tappa så mycket ork och energi på tre veckor..otroligt!
 
Jobbet var precis som vanligt - inte mycket förändringar där inte. Jag jobbade och stod i ungefär hela dagen och har avklarat massor med pappersarbete idag. Mail hit och dit. Telefonsamtal efter telefonsamtal. Papper tillh öger och vänster. Lunchen var dedikerad till träning idag - och träning blev det faktiskt! Inte för att det blev som jag hade tänkt mig, det orkade inte kroppen (eller framför allt hjärnan, den där segproppen!) med.. Men ja, träning, dusch, eftersvettning och så tillbaka i jobbet.
 
Vilken första dag alltså! Härligt, och imorgon blev det övertid också!
(Har jag sagt att jag älskar mitt jobb? Och då alltså helt och hållet utan ironi.. Dessutom underbara kollegor!)
 
 
Men ja, det var ju inte det här ni ville se och läsa kanske? Kanske var det så att ni surfade in för att se länklistan för dagens Blå Måndag? Jag menar, det är ju ändå det jag har utlovat i rubriken. Tänk så besvikna ni blev om jag sa att det inte blev någon den här veckan.. Tur att ni slipper det då, för här kommer den..
 

Linda, som normalt sett brukar hålla i Blå Måndag, visar idag upp ett av sina födelsedagslack - lacket som motsvarar hennes månadssten. Tjusigt!

 

Camilla är redo för att börja jobba igen efter semestern och visar upp dagen till ära upp ett duokromt lack i lila och blått.

 

Anne beklagar sig över dåliga bilder, men visar man så tjusiga lack som Anne så kan man ha nästan hur dåliga bilder som helst! Mörkt, murrigt och höstigt - semestern verkar verkligen vara slut, för jag gillar det!

 

Pamsan visar däremot, trots årstiden, upp ett lack ur Depends vårkollektion! Snyggt, helt oavsett vilket!

 

Jenny visar strukturlack från Zoya. Glittrigt, struktur, blått - vad kan gå fel?

 

Matilda visar upp ett lack med den "typiska Essie formulan".. Turkost eller blått? Spelar ingen som helst roll, snyggt är det!

 

Sandra - en juristkollega upptäckte jag idag! - hade lite problem med appliceringen, men visar likväl upp ett riktigt fint lack idag!

 

Sarah visar värsta tänkbara sak tydligen. Själv tycker jag minsann att det är snyggt!

 

Karin visar även hon upp ett Depend från vårkollektionen. Det här föll jag som en fura för - måste genast besöka affären och handla upp ett lager!

 

Angelica gjorde en nailart som hon blev sådär lagom nöjd med. Jag tycker helt klart att den var snygg! Tur det när den ska matcha in på två olika teman på en gång!

 

Amy visar upp ett snyggt budgetlack, som hon själv säger! Och visst har hon rätt - H&Ms lack är grymma!

 

Hos My Nail Polish Online kan man idag hitta ett tjusigt glitterlack i ljusblått! Så härligt, och från ett märke som jag har ett myslack ifrån! Undrar var man handlar dessa?

 

Även Kerstin visar upp strukturlack idag, detta ifrån Depend. Ser riktigt härligt ut, och skönt med fortsatt sommar!

 

Hanna, som jag tyvärr missade att peta in i listan igår, trots att hon var snabb med att kommentera här, visar ett jeansblått lack från Mavala som hon inte riktigt är nöjd med. Förlåt för missen Hanna!

 

Gaming Nails kommenterade efter att jag var klar med listan och hade lämnat datorn, men helt klart på rätt sida midnatt. Hon visar en fin blå favorit från Essie.

 

 

Om det är någon mer som är med idag som jag missat så hojta till så läggs ni till i länklistan imorgon. Nu ska jag gå och nanna för en ny, lång, dag imorgon. Med träning. =)

Blå Måndag: IsaDora - Blue Lagoon

Kategori:

Idag är det inte bara måndag. Det är en väldigt speciell måndag - nämligen "tillbaka-till-jobbet-efter-semester"-måndag. Det skulle man ju kunna tro är något dåligt, men jag har faktiskt saknat jobbet lite och känner mig mer än redo att komma tillbaka och ta mig an hösten med ny energi och ett glatt humör. Det ni, det är inte dåligt! Ska bli kul att komma tillbaka och se vad som har ändrat sig de senaste tre veckorna och att träffa alla härliga kollegor igen!
 
Så, humöret är inte det minsta "blue" idag, men naglarna är blåa! Visserligen bär jag inte det här lacket idag - vilket ni som kollat in på sistone kan se på nagellängden om inte annat - men även i verkligenheten är naglarna blå. (dock med ett jullack, och inte ett sommarlack - men det är snyggt ändå. Den som är nyfiken kan ju alltid tjuvkolla på Instagram där jag finns under namnet nailmeblogg och brukar visa upp dagsfärska manikyrer, lite annat runtomkring naglar och så småglimtar från livet utanför bloggen också..)
 
Lacket på bilderna är underbara Blue Lagoon från Isadora, ett härligt intensivt ljusblått - nästan babyblått - krämlack. Tyvärr är det som sagt arkivbilder och jag har väldigt dåligt minne av antal lager och hur det var egenskapsmässigt och så. Om jag kollar på bilderna så ser kanter och sånt väldigt fina ut dock, så jag gissar att det tillhör de lättlackade lackens skara. När det gäller antalet lager så gissar jag helt enkelt på två, det brukar vara standard här hemma. Vad jag däremot vet är att bilderna är utan topplack, eftersom de är tagna under ett swatch-maraton där jag lackade och lackade om ett rätt stort antal gånger den dagen. Det var dessutom under perioden där jag hade en extra böjelse för matta lack, så därför får ni se hur Blue Lagoon ser ut med matt topplack på också på de två sista bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Blue Lagoon är ett lack jag verkligen gillar. Jag har använt det vid ett flertal tillfällen, något som långt ifrån alla lack i samlingen råkar ut för. Jag gillar att det är så "in your face" på ett lugnt och samlat sätt, om någon förstår vad jag menar. Färgen är in your face, stark, mängder med oumpf, knall, bang och pop. Samtidigt är finishen så len och fin, slät och glansig och lugn. Perfekt kombo för mig som inte är galen i kaosiga glitterlack men ändå vill göra ett statement med naglarna. =) Med tanke på det ändå ganska okej priset (framför allt när man hittar IsaDora på rea eller liknande) så är det här lacket helt klart prisvärt och något jag tycker att man borde ha i samlingen!
 
 
 
Hur är det? Vill du också vara me dpå Blå Måndag? Linda har ju semester idag också, så vill man vara med så gör man helt enkelt såhär:
1a. Skriv en bloggpost med blå naglar, antingen NOTD eller något från arkivet. Posta på måndagen. Länka gärna till detta inlägg eller till bloggens startsida (http://nailme.blogg.se) och märk inlägget Blå Måndag.
eller
1b. Instagramma eller twittra blåa naglar. Gör i övrigt som i alternativ nummer 1a.
2. Skriv en kommentar på detta inlägget och meddela att du är med. Om du deltar via instagram eller twitter, skicka med en länk till ditt inlägg också (det får man gärna göra om man bloggar också..=))
3. Tadaa!
 
Länklista kommer som vanligt lite senare idag!
Ha en fantastisk måndag!

Holofredag: PrettyBirdPolish - Night Heron

Kategori:

Idag är det dags för det andra lacket jag fick från sötaste Anna - Night Heron. En night heron är det samma som en natthäger på svenska eller Nycticorax nycticorax på latin. Det är en ganska stor fågel, runt 60 cm lång och med 100 cm vingspann. Den är rätt fräck i sin färgsättning med ljus framsida, svart/mörkgrått huvud och rygg och sina röda ögon.
 
Natthägern är en av Annas favoritfåglar och därför har den fått äran att låta sitt namn pryda detta alldeles underbara lack! Jag kan dessutom se lite av natthägern i lacket också (ja, alltså inte rekt bokstavligt, det finns inga fågelrester i lacket, jag lovar!) genom den mörkblå färgen och lite röda inslag i glittren. Så himla fint! Vi tittar väl kanske på lite bilder, eller vad säger ni? (och ja, bildspam!)
 
I middagssolen
 
Solsken
 
Solsken
 
Solsken
 
Inomhus, innanför balkongen
 
Inomhus, innanför balkongen
 
Inomhus, innanför balkongen
 
Inomhus, vid ett fönster utan solsken
 
Inomhus, vid ett fönster utan solsken
 
Utomhus i skuggan
 
Utomhus i skuggan
 
Utomhus i skuggan
 
På bilderna ser ni tre lager Night Heron (det räcker bra med två, var nyfiken på om det skulle göra någon skillnad, men inte så jag kunde se det i alla fall) målat på nakna naglar, och sedan ett lager Seche Vite. Det är som sagt målat på nakna naglar, ingen Aqua Base behövdes och lacket lider inte direkt av någon holosjuka. Rent allmänt var appliceringen av Night Heron väldigt mycket bättre än appliceringen av PrettyBird. Lacket gled på utan några problem och hamnade precis där jag ville ha det. På något ställe fick jag som en liten klump i lacket - jag vet inte om det skulle kunna vara en pigmentblobb men jag tror snarare på att det beror på att flaskan hade gått sönder lite i transporten. Appliceringsmässigt är det alltså grymt högt betyg! Torktiden är också bra, så klart, men lacket torkar lite matt så ett lager Seche Vite kan ju vara bra. Jag testade att först bara ha på ett finger, för att se om det påverkar regnbågarna men icke sa nicke - de är lika fina både med och utan..
 
Och utseendemässigt då? Behöver jag ens svara på det? Med tanke på antalet bilder tror jag att ni kan gissa att det här verkligen gick hem här hemma. Både jag och sambon älskade Night Heron. Själv tycker jag nog att detta är det vackraste hololacket jag äger faktiskt. Visst har det inte samma regnbågar som mina FNUG, det går ju inte att förneka, men färgen alltså! Färgen! Och att lacket är grymt snyggt i skuggan också, och alltså inte BEHÖVER vara i solen för att glänsa, det är ju en stor fördel.
 
Anna - återigen! Tack så jäkla mycket, du gjorde mig fantastiskt glad! De här lacken kommer helt klart hamna på hedershyllan i min nagellacksförvaring sedan! Jag älskar dem högt! Jag hade visserligen varit glad för dem nästan oavsett hur de såg ut, för de är så speciella för mig, men de är ju så jäääävla snygga dessutom! Bra jobbat, och jag testar gärna fler när du blandat ihop nya! ;) <3
Vill man se mer holo kan man surfa in hos Kerstin på Skimmerskuggan, hon brukar kunna länka till holo i alla regnbågens färger! (pun intended!)

Nytt i samlingen

Kategori:

Tja, nu har det trillat in lack i samlingen minsann.. Även om det har kommit vid flera olika tillfällen så tänker jag samla allt på en gång här..
 
Först var vi på Emporia för att handla små knoppar till persiennlinorna, ni vet så att man kan få dem att stanna uppe utan att behöva linda tre meter lina runt persiennjusterarpinnsaken.. ;) (Ja, jag har renoverat och tappat bort småprylar, och inte fixat det förrän i sista stund, precis sådär som man brukar göra...) Som tur var hittade vi det på Clas Ohlsson, efter tips från Linda. Jag hade varit lite orolig för att det skulle bli dyrt, men fem ploppar och fem små hållare till persiennjusteringspinnsakerna (bästa ordet ever för Hänga Gubbe tror jag...) gick på den hutlösa summan 38 kronor.. Ja, men dåså - då kan man ju göra av med pengar på annat.. ;) 
Vi gick förbi Gina Tricot, och jag bestämde mig för att kolla efter Blue Bug, och efter Deep Sea eftersom någon hade efterfrågat den och var sugen på den.. Blue Bug fanns där och frestade mig en massa, men självklart kan man ju inte köpa bara ett lack, de har ju 3 för 99 kronor så.. ;) Jag hittade det andra lacket jag var ute efter också - eller, jag trodde det i alla fall. Tydligen så skulle lacket heta just Deep Sea och inte Deep Ocean, som tydligen inte var samma lack.. Jaja, fint är det i vilket fall som helst så..
 
 
 
 
Aqua Glitter, Deep Ocean, Blue Bug
 
När jag ändå var på Emporia kan man ju inte missa att svänga inom Sephora - sambon hade ju fått kolla i sina affärer så.. ;) Det fanns jäkligt mycket snyggt att klämma och känna på, men jag lyckades ändå begränsa mig till betydligt färre lack än jag VILLE låta slinka ner i varukorgen.. =) Först blev det fyra stycken lack från Nails Inc. Det blålila med porrkorken kunde jag bara inte låta bli och det gröna till vänster valde sambon.
 
 
 
Nails Inc Breton Mews, Cheyne Walk, Upper Brook Street och Primrose Park
 
Dessutom hittade jag ett snyggt lack från OPI som jag varit sugen på ett tag och utöver det kunde jag bara inte låta bli Sephoras eget bubbeleffektlack - ett svart lack som "spricker upp" som typ droppar när man målar det ovan på ett annat lack. Bilder på det kommer att komma lite senare, det kan jag lova! Dessutom råkade jag plocka på mig en flaska Pool Crush också, men den har jag ju redan visat upp så den kände jag inte behövde vara med i det här inlägget..
 
 
Sephoras effektlack (det blir ungefär som på korken om det silvriga är lacket under) och Tomorrow Never Dies
 
Och nu, bara för ett par dagar sen, fick jag hem ett paket i brevlådan som faktiskt fick mig att gråta lite hemma i hallen. Allra finaste Anna skickade två lack till mig från hennes första kollektion och hon träffade så rätt. Att det dessutom är de första lacken jag får för att testa (även om jag inte tror att hon hade tänkt sig att jag skulle skriva om dem här i bloggen egentligen) gör det hela ännu lite roligare. Och den allra största bonusen är nog att lacken är såååå jävla snygga och dessutom bra att lacka med (ja, utom det gröna dådå.. ;) )
 
 
 
 
 
PrettyBirdPolish Night Heron och PrettyBird.
 
Tyvärr hade flaskan till det blå lacket (kom i en likadan som det gröna) gått sönder lite i postgången men som tur var satt flaskan fortfarande ihop, så jag kunde hälla över allting i en tom lackflaska. Tur att man har sparat ett par sådana, även om jag nog hade kunnat tänka mig att offra (nästan) vilket lack som helst i samlingen för att behålla Annas Night Heron.
 
Nu är i alla fall alla lacken swatchade på sticka och införda i stashlisten, så nu får de flytta in tillsammans med de andra lacken. Skönt! Hoppas de ska trivas bra.. ;)

Grön Onsdag: PrettyBirdPolish - PrettyBird

Kategori:

Idag ska ni få se en riktig raritet. Ett helt underbart lack som jag tror att jag är i stort sett ensam om att äga, och jag älskar det! Just nu önskar jag bara att jag inte hade varit tvungen att fila ner naglarna så mycket efter lägret, det här lacket förtjänar mycket snyggare naglar att visas upp på egentligen!
 
Min fina, fina kompis Anna har börjat tillverka lack i liten skala och har döpt sitt märke till PrettyBirdPolish - hon gillar fåglar ungefär lika mycket som nagellack. När hon la upp en bild på några lack hon hade tillverkat så föll jag pladask för ett par stycken. Eftersom Anna är helt otroligt söt så skickade hon ut tre lack till mig för att testa - mina allra första recensionsexemplar.. =D
 
Första lacket ut döpte vi gemensamt till PrettyBird - det är så nya lacken är, de har inte ens namn än!
 
Vi börjar med lite bilder, och idag blir det bildspam. Jag har febrilt försökt få till en bild som ger det här lacket rättvisa, men den gröna tonen vill inte alls vara med och leka på mina bilder - lacket är grönare i verkligheten - och de olika glittren kommer också mer till sin rätt på riktigt. Det är nog i alla fall se sista bilderna som är mest rättvisande vad gäller färgen.
 
Kvällssol
 
Kvällssol
 
Kvällssol
 
Kvällssol
 
Kvällssol
 
Kvällssol
 
Skugga lite senare på kvällen
 
I skuggan lite senare på kvällen
 
Under skrivbordslampan i ett i övrigt mörkt rum
 
Under skrivbordslampan i ett i övrigt mörkt rum
 
Under skrivbordslampan i ett i övrigt mörkt rum
 
Som ni ser är detta ett ljusgrönt lack i basen, Anna har använt ett ljusgrönt skimmerpigment i sin bas. I det har hon sedan blandat i små, små mörkgröna glitterfyrkanter, lite spectraflair, lite större prismatiska glitter och flakes som ändrar färg i ljuset. När ljuset faller direkt på så syns knappt flakesen, men när ljuset kommer från sidan så är de tydligt blåa eller blågröna.
 
På bilderna ser ni tre lager PrettyBird och två lager Seche Vite. Det är lite VNL, men inte så att det stör tycker jag. Jag gillar det lite eteriska intrycket det ger med lite VNL här och ett lager till hade nog inte förhöjt intrycket för mig i alla fall.. Torktiden tillsammans med Seche Vite var alldeles utmärkt, men när jag testade PrettyBird för sig själv en gång tidigare, alltså utan Seche Vite, så tog det ett tag innan det torkade (trodde jag) och sedan blev det ändå skadat när man skrapade i något. Men Seche Vite (eller annat överlack) rekommenderas ändå för att få en jämn och fin yta.
 
Appliceringen var kanske inte direkt en dröm däremot. Lacket är lite tjockt och svårarbetet och flakesen har en tendens att klumpa ihop sig. Det är inga problem att få lacket att flyta ut på nageln eller att få med sig glitter upp ur flaskan, men just flakesen har som sagt klumpningstendenser. Anna är medveten om detta och jobbar med formulan, så förhoppningsvis får hon rätt på det..
 
All in all är det här ett helt underbart lack, som tyvärr inte görs rättvisa av mina bilder. Jag hoppas att Anna kan komma igång med tillverkning i större skala så att fler får chansen att njuta av hennes finfina lack. Jag älskar dem redan! (Och som lite smyginformation kan jag  meddela att på fredag får ni chansen att se en annan snygging från Anna in action - missa inte det!)
Vill man istället se mer grönt (eller ja, det ena utesluter ju inte det andra!) så surfar man med fördel in till vackra och underbara Karin som som vanligt presenterar Grön Onsdag! Själv ska jag fortsätta njuta av PrettyBird! Ciao!

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Gud vad roligt det har varit idag. Det är många som varit inne och läst och kommenterat och det är väldigt många ute i vårt vackra land som låter blått pryda naglarna idag (eller i alla fall på bloggarna!)
 
Själv har jag fått hem tre väldigt speciella och redan väldigt älskade lack i brevlådan som verkligen förgyllde dagen! Nu ska jag bara ge dem rättvisa swatcher och sen ska ni få se vilka skönheter det är!
 
Men ja, till era naglar kanske då!
 

Linda - Mrs Blå Måndag herself - visar OPI Eurso Euro. Ett tjusigt "snyggt blått" lack med fantastisk glans.

Angelica visar ett snyggt, men svårapplicerat lack från Lush Lacquer.

Anne visar upp ett lysande klarblått lack från Essie, även det riktigt snyggt och glansigt!

Nadja - som har en purfärsk nagelblogg - debuterar på Blå Måndag med ett lack från OPI som inte var det hon hade tänkt sig, men snyggt ändå! In och hälsa henne välkommen till vår underbara värld vet'ja!

Karin visar upp ett lack från Darling Diva som faktiskt ligger i min shoppingkorg på Etsy, efter stark uppmaning från sambon.

Matilda har även hon haft problem med appliceringen men visar ändå upp vackra, blå naglar för oss.

Alexandra visar oss ett lack som verkligen byter färg i solen.

Hanna visar upp ett lack från L'Oreal med lite nailart på.

Emma visar ett tjusigt lack från Smitten som helt klart kvalar in som blått!

Amy visar ett nyinköpt lack från Color Club.

Pamsan visar minsann holo fastän det är måndag. Självklart går det bra, det är ju blått! Och snyggt!

Fru Vesa visar upp ett av de snygga lacken i Alanna Renees kollektion Magical World Collection.

Emma-och-Sminkan-Emma visar upp ett väldigt fint lack från Glitter Gals neonkollektion.

 

Är det någon som jag missat, skrivit fel länk till eller som tillkommer nu i efterhand så hojta till så fixar jag in er! Hoppas ni haft en härlig måndag, annars får ni det nu när ni kan njuta av en massa blått!

Blå Måndag: Isadora - Pool Crush

Kategori:

Äntligen måndag igen.. Sista semestermåndagen, men det känns riktigt skönt i alla fall! Sambon ligger fortfarande och trynar i sängen tillsammans med gårdagens födelsedagsbarn - hunden. Hon fick en fin tårta igår. Lyckan var total - en alldeles egen gräddtårta som hon FICK slicka av grädden på! Men det där med tårtbotten och vaniljkräm och sånt är ju inte hennes grej, hon brukar nöja sig med att slicka av grädden och hoppas att hon inte blir påkommen. Men den här tårtan, den var annorlunda. Basen var en burk med tonfiskfilé. Denna spacklades sedan med leverpastej som var uppvispad med lite vispgrädde tills jag fick en snygg, jämn form på tårtan. Sedan täcktes den med vispad grädde i ett ganska tjockt lager. Dekorationerna var sedan gjorda med hjälp av tunna strimlor skinka för text, skinktrekanter för att dekorera sidorna och till slut fem morotsstavar som ljus. Jag tror att Millie uppskattade smakkombinationen mer än jag hade gjort.. ;)
 
Men ja, måndag innebär såklart också Blå Måndag och tjusiga blå naglar. Nu har jag precis tagit av det här lacket, eftersom det började bli avskavt och inte så snyggt längre. Om ni tycker att fingrar och naglar ser lite smutsiga/konstiga ut så är det inte så konstigt. Jag har ju varit på scoutläger mellan tisdag och lördag och under lägret fick IsaDora Pool Crush från Sugar Crush-kollektionen pryda naglarna! Med tanke på att jag har varit utomhus hela tiden, sågat och huggit ved, eldat, lagat mat, sprungit hinderbana, badat, lekt och hantverkat så trodde jag nog att det skulle gå hårdare åt naglarna än det har gjort. Jag förberedde mig faktiskt med Depends Gellack för att skydda naglarna innan jag åkte ut på lägret, men för en gångs skull så satt det inte alls bra och lossnade faktiskt redan på vägen ut till lägret. På tisdag eftermiddag målade jag därför på Pool på nakna naglar (glad att det inte alls missfärgade trots den starka färgen!) och det höll grymt bra! Bilderna är tagna på fredag eftermiddag och jag har inte fixat till naglarna alls där mellan. Dock bröts en nagel sista dagen, så nu är naglarna nerfilade lite till tyvärr. Men ja, nu är  det slut på renovering här hemma och jag ska inte på mer läger, så nu ska de få växa ut starka och hållbara igen!
 
Pool Crush är ett lack som hamnat lite i skymundan för sin kollega Ocean Crush som var en stor favorit här hemma. Pool Crush har inte visats på alls lika många bloggar jag läst och har inte heller varit slutsålt i lika stor utsträckning i affärerna. Men gud vilket lack! Skarp, klar, lysande blå med lika härlig struktur som Ocean Crush och härligt glitter i turkos och lite lila. Grundfärgen i sig är helt underbart blå vilket gör att lacket är snyggt även i skuggan, men helt till sin rätt kommer det helt klart i solen - då blixtrar glittret till och ger ett underbart djup till lacket. Det är visserligen för blått i färgen för att få mig att tänka på en pool, men ytan och glittret påminner mig verkligen om en vattenyta i solskenet.
 
Precis som IsaDoras övriga lack så har Sugar Crush den breda penseln som jag tycker funkar superbra och som jag trivs med. Och precis som de andra Sugar Crush jag har testat så är Pool Crush lättmålat och täcker på två lager. Jag valde att lägga tre av den enkla anledningen att jag ville ha ett lite tjockare lager som kunde hjälpa mig att skydda naglarna. Det verkar ha funkat bra. Jag har också hittat en teknik som funkar bra för mig med torktiden - jag hade lite problem med Ocean Crush tidigare. Nu målade jag på ett tunt lager och lät det torka helt innan jag la på ett lager till. När det hade torkat till så gjorde jag annat ett tag och någon timme senare målade jag på ett tredje lager. Då hade jag inga som helst problem med torktiden, till skillnad från när jag målade två lite tjockare lager direkt efter varandra med Ocean Crush - det torkade typ aldrigt och det blev skador och hack i flera timmar efteråt. Den nya tekniken var väldigt mycket bättre! Men visst, torktiden BLIR ju längre när man inte kan smälla på Seche Vite.
 
All in all tycker jag att Pool Crush är ett helt superhärligt lack och jag är så jädra glad att jag köpte det också och inte nöjde med mig Ocean och Purple Crush.
 
Foto taget inne i skogen, i en liten solglimt mellan träden
 
Skarpare sol
I en solglimt mellan träden i skogen
 
I skarpare sol
 
I solen, utanför skogen
 
I skugga
 
För er andra som vill glädja folk med vackra blå naglar så gäller följade för deltagande i Blå Måndag.
1. lacka naglarna blå alternativt ta tidigare bilder
2. Skriv ett blogginlägg/posta en bild på Instagram med blå naglar, idag måndag.
3. Kommentera här för att berätta att du är med. Är det en bild på instagram så skriv med länken till bilden. Är det ett blogginlägg får man gärna också skriva med länken..
4. Win!
 
Länklista kommer senare ikväll!