NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Nail Art Sunday: tema påsk

Kategori:

Den här påsken kom tidigare och snabbare än jag planerat och tiden tog bara slut. (Därav också det sena inlägget....) Därför blev det ingen specifik påskmanikyr i år, utan jag får helt enkelt visa upp den jag gjorde förra året. Förra året var jag ganska grön på det här med nail art och detta är ett av de allra första försöken med frihandsmålning med akrylfärger. För att vara så pass ovan är jag ganska nöjd med vad jag ändå lyckades prestera.
 
 
 
Hoppas ni andra har haft en fantastisk påsk, det har jag haft! Godnatt!

Grön onsdag: FNUG Surf Board

Kategori:

Idag är det tydligen askonsdag, eller dymmelonsdagen, beroende på vem man frågar. Men ja, som ni alla kanske har gissat så är det i min värld istället GrönOnsdag.. =D
 
Idag får ni se det otroligt härliga Surf Board från FNUG gästspela här. Lacket är inte direkt en perfekt dröm att lacka med, men det är som sagt otroligt fint när det väl sitter på. Formulan är lite tricky, men när man väl hittar rätt på hur man ska göra går det bra. Själv fick jag bäst resultat med ett tunt, tunt förstalager för att sedan komplettera med ett flödigare lager. På bilderna ser ni alltså två lager - ett tunt och ett "tjockt" - Surf Board och inget topplack. Som ni kan se är det alltså rejält glansigt ändå.
 
Surf Board är ett krämlack, utan skimmer eller liknande, med en lite dammig men härlig grön nyans. Det är alltså ett ganska dämpat lack, men ändå massor med oumpf i det. Funkar bra om man behöver vara något mer diskret än jag många gånger är, men ändå vill ha något roligt på. Dessutom är det en nyans som inte fanns hemma i hyllan sedan tidigare, vilket alltid hjälper till att dra upp betyget/omdömet lite! =)
 
Min flaska köpte jag på MATAS i Malmö när de sålde ut sina FNUG. Därmed blev det också riktigt prisvärt! =)
 
Vill man se mer grönt klickar man sig in hos Karin på Grön Onsdag och njuter av alla gröna skönheter som hon samlat ihop där!
 
 
 
 
 
 
 
Ciao!

TigerTisdag!

Kategori:

Idag är det TigerTisdag. Det är egentligen inte en särskild dag, utan egentligen mer ett state of mind. Idag vill man inte tampas med mig, det är som att slåss med en tigermamma med små ulliga, gulliga tingerungar som inte ens fått ränder än. Grabbarna på jobbet har nog inte världens lättaste dag.
 
Varför? Tja, vem vet. Det bara är en sån dag idag. Tur att man har matchande naglar i alla fall. Och ja, långfingret blev det bästa!
 
 
 
Hoppas, för omgivningens skull, att ni har en lite bättre sinnesstämning idag. Vi ses imorgon istället!
 
Ciao!

Blå Måndag: H&M Blue My Mind

Kategori:

Idag är det dags för ett superfint mellanblått lack att få visa upp sig här.. Återigen måste jag be lite om ursäkt för mina bilder, jag ser att de inte är helt skarpa och perfekta och uppenbarligen har jag lyckats kladda lite på fingrarna när jag swatchade ett gäng lack efter varandra. Men jaja, skönheten i Blue My Mind borde framgå ändå! Om inte så är det som sagt mitt fel och inte lackets :)
 
Blue My Mind kommer från H&M och är ett härligt mellanblått krämlack med nästan en svag lila ton i. Inte så mycket att det kan klassas som en blurple, eller ens plue =), men det finns en svaaag lila ton som i mina ögon förhöjer det blåa. Lacket är lättmålat och trevligt att använda och torkar snabbt och jämnt. På bilderna har jag två lager och inget topplack. Eventuellt hade man behöver förstärka med ett topplack för att få den där perfekta glansen, men det är fint utan också.
 
Blue My Mind är helt klart värt priset man får betala på H&M och är ett väldigt bra lack att använda till nailart också, både som bas och som detaljfärg. Däremot har jag inte lyckats med att använda den som marblinglack.
 
 
 
 
 
Är man sugen på mer blått så kan man med fördel titta in hos LindaBlå Måndag - där samlas hela den blå eliten! =) Själv ska jag mer uppsöka sängen tänker jag mig!
 
Ciao!

NailArt Sunday: regnbågsmarble

Kategori:

Ytterligare en arbetssöndag, det var ju som sagt "måndag" i fredags så. Tio timmar i fredags och sen tolv var på lördag och söndag - tur att jag gillar mitt jobb i alla fall.
 
Återigen ska jag visa er en nailart som gjorde succé på jobbet. Själv tänkte jag mig mångfärgade blommor men på jobbet blev det tydligen "såna där fåglar som finns i Afrika, såna med stor näbb du vet, med en massa olika färger - typ en papegoja.." Men det var mycket "oooh"ande, och "aaaaah"ande och alla skulle kolla - roligt. Återigen fick jag kontakt med personer som jag inte tidigare kunnat prata med. Härliga tider!
 
Jag började med ett vitt baslack för att få en bra grund för färgerna. Sedan svampade jag fram en regnbåge med akrylfärger, med den lila färgen nere vid nagelroten och den röda i tipparna. Sen var det fram med watermarblegrejjerna igen. Jag använde ett skirt skimrande lack från FoB tillsammans med ett svart nailartlack från Kiss för att göra mönstret eftersom jag inte hittade något klarlack som funkade att marbla med. Sen vaseline runt naglarna och i med fingrarna. Inte så mycket städning när man använder vaseline så sen var det i stort sett klart. Låt torka lite och sen på med ett tjockt lager Seche Vite - tadaa!
 
 
 
 
 
  
Alla fingrarna, klickbara bilder
 
Höger hand, efter två dagar så lite tipwear 
 
 Vänster hand efter två dagar, en del tipwear
 
 
 
 Materialet: Seche Vite, vitt budgetlack, svart nailartlack, skirt skimrande lack och akrylfärger
 
Kom på för sent att jag inte tagit någon bild på bara gradienten innan jag marblade, så detta är vid avtagningen.
 
Själv är jag riktigt nöjd med min nailart så det blev lite bildspam idag också. Vill man dock se fler nailarts så så kan man surfa in hos Lela och kolla in nailart sunday - där samlas en massa härliga bidrag! Idag är temat fritt, så är man själv sugen på att delta så släng upp ett inlägg och meddela Lela det! Allt som krävs är att det är något mer än bara ett enskilt lack, att det är något mer..

Give-away

Kategori:

Genom bloggen ColourIt hittade jag till en ny give-away där man kan få två lack från ett för mig okänt märke - Leighton Denny.
 
För att själv delta, klicka in på Jennifer Ruuskas blogg och läs hur ni ska göra..

IsaDora - Papagayo Blue

Kategori:

Nu är det dags för ett helt fantasiskt lack från IsaDora som dock är rätt svårt att få rättvisande bilder på. Lacket är på nästan alla mina bilder mer blått än det är i verkligheten, där det drar mer åt lila.
 
Lacket är enkelt att lacka med, jag gillar ju som sagt IsaDoras breda penslar och snabbtorkande lack. Det hamnar där det ska, det täcker bra på två lager (på ringfingret har jag dock bara ett upptäckte jag när jag la in bilderna, fråga inte varför...) och det torkar snabbt och bra. Glansen är finfin, på bilderna är det två lager och inget topplack.
 
På bilderna kan man nästan få intrycket av att lacket är duokromt, det är det inte - det är bara det att det är svårt att få rätt färg på bilderna. Det är ett lilablått lack, som jag tror har en blå bas full med röda och lila glitter vilket ger ett lila helhetsintryck. Jag gillar verkligen färgen, den känns nästan lite elektrisk och är verkligen levande. Den funkar så bra till min hudton också. Att lacket dessutom är  lätt att få tag på gör inte saken sämre!
 
 
En dålig bild, men här ser ni skimret i lacket..
 
 
 
 
 
Som vanligt är jag dock nyfiken på hur lacket kan bli annorlunda, blir det bättre? Så återigen var jag bara tvungen att testa det i matt version.. 
 
 
Här är nog den bild där färgen är mest naturtrogen..
 
Som sagt, ett riktigt härligt lack. Har ni inte ett bra lilablått lack så är detta ett bra lack att starta med! Riktigt härligt, i alla fall så länge man inte ska fotografera det.. :D
 
Ciao!

Holofredag: FNUG Phsycadelic

Kategori:

Fredag igen, även om det för mig "är måndag".. Har varit ledig i två dagar och nu är det dags att ta sig tillbaka till jobbet för en långhelg. Sedan väntar dock två RIKTIGT sköna veckor, med mycket ledighet. Två jobbveckor med sex arbetsdagar - helt okej i min värld..
 
(Är det inte märkligt förresten hur alldeles för många inlägg i min blogg startar med att jag berättar för er vilken veckodag det är - ni kanske vet det ändå? Har man inte ett jobb som mitt (med gaaaanska oregelbundna arbetstider) så har man nog rätt bra koll på vilken veckodag det är..=) )
 
Men ja, fredag står det i kalendern i alla fall, oavsett hur jag jobbar, och som ni väl alla vet vid det här laget är fredag synonymt med holo! Så, äntligen fick jag en bra anledning att använda mina nya fina FNUGholos. Jag valde det mest holografiska av dem - det silvriga Phsycadelic. Vid tidigare försök har jag haft en hel del problem med appliceringen av FNUGs hololack, de har "spruckit" upp och inte blivit jämna. Idag la jag verkligen ner tid och energi på appliceringen - två lager aqua base med ungefär en halvtimmes torktid på varje och sedan ett tunt, tunt, tunt lager Phsycadelic. När det var helt torrt (vilket gick riktigt snabbt så klart) var det helt fantastiska regnbågar som blixtrade, sprakade och skimrade på naglarna, även om lacket var lite genomskinligt. På med ett tjockare lager som täckte helt och regnbågarna blev ju inte direkt sämre. Avslutade med ett tredje lager för att se om det blev någon skillnad men det upplevde jag nog inte att det blev. Och idag funkade appliceringen perfekt - jämna, fina naglar med helt AMAZING regnbågar!
Och att jag har kallat Gina Tricots och Depends hololack för holografiska, tja, det är ju ett hån! =)
 
Och som vanligt - bildspam!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är det helt underbara regnbågar?
 
Som sagt - det kräver lite jobb med appliceringen, det är inget man kan göra på fem minuter, men det är helt klart värt det när man väl får rätt på det! Förutom underarbetet fanns det inga problem - lacket glider på och landar precis där det ska (som vanligt är eventuellt kladd utanför helt mitt fel och inte lackets!). Torktiden är riktigt snabb, precis om det brukar vara med holos. Jag har inte lagt på något topplack, men både glans och regnbågar är helt perfekt ändå!
 
Sammanfattning: inte det smidigaste lacket, men de vackraste regnbågarna!
 
Vill man se mer holografiska lacker så kikar man in hos Skimmerskuggan på Holofredag!

Ny give-away!

Kategori:

Så finns det en ny give-away i lackvärlden. Denna gången är det fantastiska Elin som firar 50 följare på bloglovin med en mastig give away.
 
 
Att inte Elin har fler än 50 följare är en liten överraskning för mig, hennes blog är amazing så den borde det helt klart vara fler som följer! Härliga lack, mängder med nyheter, bra betygsättning av lack med mycket information, mysiga små inblickar i livet i perfekt mängd och fantastiska bilder! HELT klart läsvärd..
 
För att själv vara med i give-awayen så klicka in hos Elin och läs hur du ska göra!

Grön onsdag: IsaDora Vintage mint

Kategori:

Så har halva veckan passerat och vi har återigen kommit fram till onsdag, denna underbara dag. Idag har den varit underbarare än vanligt - det har varit en ledig dag, ensam hemma tillsammans med underbara Millie. Dock kom mannen hem tidigt och vi har haft en riktigt myskväll med massage, snabb middag tillsammans och soffmys.
 
Under dagen hann jag därför lacka om och eftersom det är onsdag blev det självklart grönt på klorna! Karin har ju startat det finfina initiativet Grön Onsdag. Sällan har jag väl varit så sugen på grönt en onsdag som idag - utanför fönstret är det en salig blandning av vitt, grått och blött.... Var tog våren vägen? För tre veckor sedan hade vi nästan 15 grader och massor av sol här i stan, idag är det ett par minusgrader, mulet, blåsigt och fullt med snö.
 
Men ja, grönt lack var det ja.. Idag ska jag visa er ett lack som stått här hemma i samlingen ett bra tag men inte fått komma till användning så ofta - Vintage mint från IsaDora.
 
 
Färgen är som ni kan se en dammig, ljusgrön med härlig lyster i. Det är ett krämlack och innehåller alltså inte något skimmer eller liknande utan "bara" färgen. Krämlack är ibland lite svårmålade, men inte detta! Om man tar lite flödigare lager kan man nog komma undan med ett lager, men med tanke på penseln och konsistensen på lacket är det enklare att måla om man kör på med två lite tunnare. Torktiden gör inte det jobbigt heller direkt. Lacket torkar hyfsat snabbt (i alla fall till yttorrt, det tål väl inte så mycket då..) men själv hade jag kompletterat med Seche Vite om jag inte ville ta bilder utan topplack.
 
 
Penseln ja. Det finns många åsikter om IsaDoras bredare pensel. Själv gillar jag den, jag tycker att det är enkelt att måla med en bredare pensel, det kräver färre drag för att täcka hela nageln och få ett jämnt lager. Andra ogillar den och tycker att det är svårt att måla med den på smalare naglar. Jag har inte det problemet - dels är mina naglar nog inte så supersmala och dels har jag hittat tekniken med att måla med kanten på penseln när det krävs.
 
 
Färgen är riktigt härlig och vårig och lacket flyter snällt på och blir jämnt utan att man behöver jobba så mycket för det. Här på bilderna ser ni alltså två lager Vintage mint utan överlack, och som ni ser är glansen helt klart acceptabel även utan Seche.
 
Själv var jag dock sugen på att testa hur lacket skulle se ut i matt version, och eftersom en liten ängel trotsade storm, snö och den läskiga staden (dock inte idag, även om väderleken är den samma nu) för att ta sig till H&M när de sålde ut Essies Matte about you och norpa åt sig två flaskor åt mig så kan jag ju det! Så, på med ett lager matt topplack och tadaa:
 
 
Jag var lite slarvig med appliceringen på ringfingret och det blev lite "streaky" men i övrigt tycker jag det här blev fantastiskt snyggt! Vårigt, pastelligt och härligt dämpat men ändå fullt med färg! Föredrar nog nästan den matta versionen..
 
Vill man se fler gröna, härliga lacker kan man göra det hos KarinGrön Onsdag, som samlar alla som är sugna på grönt så här mitt i veckan!
 
Ciao!

Nail Art Sunday: Tema frukt

Kategori:

Åh, har haft en alldele lysande dag. Har haft finbesök gånger tre! Först kom mamma in med Norman, min älskade flatte. Jag har passat honom nu både lördag och söndag och han är så härlig. Sen kom Sara och Ellen och hälsade på och hade gofika med sig - hemgjorda chokladbollar! Efter en härlig hundpromenad med båda hundarna, och lite fika så klart, så ville Sara att jag skulle göra mitt bidrag till Nail Art Sunday när hon var med. Det är ju frukttema denna veckan på Nail Art Sunday och jag visste direkt vad jag skulle göra. För väldigt länge sen råkade jag trilla över en tutorial från Colette på Simple Little Pleasures som jag blev blixtförälskad i designen på. Sedan dess har jag velat göra den, men aldrig kommit mig för, men nu, nu passade den perfekt! Så sagt och gjort - fram med alla grejjerna till marblingen.
  • flaska med okolsyrat flaskvatten
  • plastsnapsglas
  • marblelacken
  • papper
  • tandpetare

Eller ja, det är så jag BORDE ha gjort i alla fall. Istället tog jag bara fram det vita lacket som jag grundade med och målade på det (underlaget var redan gjort, med baslack och grejjer...). SEN kom jag kom att jag skulle plocka fram allt och öppna flaskor och lite sånt. Så - en del plockade jag fram och pajade lacket lite och en del fick Sara plocka fram, stackarn.


Började med att blanda ihop ett grönt lack i hyfsat den nyansen jag ville ha. Lite ljusgrönt skimmer, lite vårgrönt skimmer, lite mellangrönt kräm - tadaa! Naglarna vad som sagt lackade vita som bas - i vattnet droppade jag i vitt och mitt gröna blandlack.. Med tandpetare gjorde jag "blommor" Fingrarna preppades med vaseline runt naglarna och doppades i lacket ett och ett. Upp och skrapa av lackresterna som hamnat på fingrarna. När lacken torkat till lite och fingrarna var hyfsat avtorkade så använde jag ett dottingtool och gjorde svarta prickar som frön i det gröna. På med Seche Vite och så var det klart! =) Enkelt, men snyggt! Eftersom jag blev väldigt nöjd varnar jag härmed för bildspam!

Innan städningen. Inte så mycket att städa när man kör med vaseline!
 
 
KIWI! =)
 
 
 
 
 
På naglarna må det vara grönt, för tydlighetens skull, men i verkligheten föredrar jag gula kiwis - fy fasen vad gött det är!
 
För er som är sugna på att se mer fruktinspirerade nailarts rekommenderar jag helt klart ett besök hos Lela, där samlar hon alla som vill vara med. Man kan också kolla in på Twitter och Instagram under hashtaggen #NailArtSunday för att se mer bilder!
 
Lite bonusbilder blir det idag också, på KaramEllen, Norman och Millie..
 
Min vackra flatte i lektagen!
 
Ellen och Norman
 
Lek och bus!
 
Allra vackraste Millie i gosläge!
 
Hoppas ni alla har haft en bra söndag! Ciao!

Djupa tankar...

Kategori: Personligt

Idag får ni stå ut med ett inlägg som inte handlar om lack. Inte för att jag inte har fler lack att skriva om, DET har jag, utan för att något länge har legat och gnagt hos mig och som under gårdagskvällen slog mig med full kraft. Det handlar om våra hjärnor. De är jäkligt märkligt programmerade för är det inte märkligt hur illa vi kan tänka om oss själva? Det är som att vi ser oss själva och andra i olika speglar där vår egen har ett sånt där glas som förvränger dragen.

När jag ser mig själv i "fulspegeln" ser jag den där fula gropen i kinden. Den där tradiga pormasken i pannan som vägrar försvinna. Det där ärret efter en cykelolycka när jag var liten. Mina ögonbryn som jag aldrig lyckas plocka i den där perfekta formen. Mina skitjobbiga fräknar som förstör hela intrycket och som är så svåra att sminka över. Mina ögon som har så jobbiga ögonlock, som liksom viks in i sig själva och är omöjliga att sminka på ett vettigt sätt och som får ögonen att se små ut. Mitt hår som är helt spikrakt, platt, tunt och babyaktigt och som aldrig ligger som jag vill. Det faktum att jag aldrig lärt mig att sminka mig ordentligt och därför hellre låter bli. Mina tänder där en är avbruten och lagad och som aldrig fick den där hjälpen av tandställning för att bli raka och utan mellanrum. 

Men, vet ni vad alla andra ser? De ser den där charmiga smilgropen när jag ler och är glad. De ser den i stort sett perfekta hyn. De ser det där lilla, minimala ärret som ger ansiktet ytterligare en bit personlighet. De ser ett par ögonbryn som ser bra ut som de är. De ser charmiga fräknar som lyser upp ansiktet och ger det ett djup och mängder med charm. De ser mina djupa, mörka ögon som har beskrivits som "den enda brunnen jag vill drunkna i". De ser mitt raka hår som inte är stylat till en stel hjälm utan som rör sig i vinden och som är mjukt och fantastiskt lent att dra fingrarna genom. De ser ett naturligt ansikte som inte är täckt av en massa smink. De ser ett underbart leende med personlighet i. 

Vad jag vill komma fram till är att vi så väldigt ofta dömer oss själva mycket hårdare än vi dömer de i vår omgivning. Hade du sett en bild på en annan person som såg ut precis som du – då hade du också sett allt det där vackra istället för att fokusera på det "fula", det där som inte passar perfekt in i mallen, det där som kanske skulle ha retuscherats bort i en reklambild men som ger liv till ansiktet och skiljer dig från en docka. Eller rättare sagt – du hade sett det där, men du hade inte klassat det som fult. 

Jag hade velat införa en regel för alla i hela världen – ingen borde få döma sig själv hårdare än man dömt någon annan. Varje gång en elak/nervärderande tanke dyker upp i huvudet när du ser dig själv i spegeln – tänk "Hade jag tyckt att det där var fult/äckligt/vidrigt/läskigt om det var någon annan jag såg på bild? Hade jag ogillat det så mycket att jag sa till den andra att det var fult/äckligt/vidrigt/läskigt, ens på ett "snällt" sätt?" Om svaren är nej – tillåt då inte ditt inre jag att säga det till dig själv heller! Du förtjänar bättre! Om svaret är ja – fundera en sväng på varför du tycker att det är så hemskt och vad som skulle bli bättre om det var annorlunda. Och framför allt på vad du säger till människor. ;) 

Så – sträck på dig för fan, du är vacker!

(Och all kärlek till mina små dårar, ni är underbarast! <3 )

Wet'n'Wild Metallica

Kategori:

Idag tänkte jag visa er en silvrig skönhet, nämligen Metallica från Wet'n'Wild.. Jag använde den som grund i min silver/guldgradient i söndags.
 
Lacket är enkelt att måla med, men lämna kvar penseldrag i finishen, något som jag själv inte är en stor fan av. Finishen är lite frostig, men inte mer än att det funkar ändå - även för mig som inte har frost som ens i närheten av en favorit. Färgen däremot är en riktigt, riktigt fin silver med massor av skimmer i som gnistrar och glänser. Formulan är bra (förutom det där med penseldragen dådå) och lacket hamnar precis där man vill ha det. På bilderna har jag två lager Metallica och ett lager Seche Vite. Första lagret var ingen rolig historia och jag var beredd att byta bort lacket, men med ett andra lager blev det bra.. Egentligen hade man kanske behövt ett tredje lager för att slippa VNL, men eftersom jag skulle ha det i en gradient. Torktiden vet jag inte riktigt, eftersom jag slängde på Seche Vite så fort jag var klar med mina två lager..
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en fin tisdag där ute - det förtjänar ni!
 
Ciao!

Blå måndag: Depend 2036

Kategori:

Så, så var det måndag igen. Denna måndagen är dock väldigt ledig för mig, om man bortser från arbetet det är att sätta upp taklister för att få lägenheten klar till mig och sambon.
 
Igår kväll träffade jag hans föräldrar för första gången, och var ju tvungen att ha något fint på naglarna. Efter lite eftertanke och tips från andra nagelnördar bestämde jag mig för ett holo-lack - det går snabbt, kräver inte så mycket jobb, torkar fort och imponerar utan att vara för in your face. Så - sagt och gjort, för att det skulle vara snabbt och enkelt så fick den fina flaskan från Depend återigen komma ut ur lådan och förgylla tillvaron. Tack vare Linda så har jag ju en sådan! Och idag är det ju till och med sol så jag kan show of the goodies!
 
Kvällen gick bra på alla sätt och lacket hjälpte nog i alla fall mig att känna mig mindre nervös! =)
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas att ni har en finfin måndag! Är ni sugna på mer blått så kika in hos Linda på Blå Måndag!
 
Ciao!

Nail Art Sunday: Fritt val

Kategori:

Ytterligare en vecka har passerat och närmar sig hastigt sitt slut. Som tur är finns ju veckans höjdpunkt kvar - Nail Art Sunday! Denna veckan har Lela gett oss fria händer att själv bestämma vad vi skulle hitta på.
 
Som en del av er vet jobbar jag på ett lite särskilt ställe, med människor som inte alltid är så kommunikativa eller pratglada och som ibland helt enkelt INTE VILL! (Lite som treåringar...) Från början var jag lite skeptisk till om jag skulle fortsätta måla naglarna som jag gjort tidigare, och hade ganska ofta nakna naglar eller ganska diskreta lack på. Efter ett tag bestämde jag mig dock för att köra på som jag vill.
En dag fick vi in en person som inte alls var så intresserad av att prata med personalen och knappt svarade på frågor ens - och då väldigt kortfattat, typ "ja" och "nej".. Vad vi än testade med så hittade vi inte en väg in. Men, så helt plötsligt en dag när jag satt och försökte prata lite med honom så kläcker han ur sig "Varför målar du alltid dina naglar så konstigt?". Sen inleddes en ganska lång konversation där vi bara pratade om naglar - olika färger, vad som är snyggt respektive fult, hur långa naglar man borde ha och så vidare. Efter ungefär 45 minuter lyckades jag sedan styra in samtalet på det vi borde prata om, det jag försökt prata om så många gånger innan och hejsan hoppsan så gick det hur bra som helst! ÄNTLIGEN kom jag in bakom de väldigt höga murarna och fick kontakt!
 
Bara ett litet tag senare kommenterade min chef naglarna och frågade om det var så lämpligt att sticka ut så mycket. Jag berättade vad som hade hänt lite tidigare och han funderade lite. "Ja, det har jag ju inte tänkt på, men det är klart att det kan vara en bra icebreaker.. Bra jobbat!"
 
Så, nu har jag en egen liten fanclub som varje dag kollar in naglarna och kommenterar dem. Framför allt en person är det som alltid är extra nyfiken och vill kolla noga. I torsdags så påpekade han att jag ju alltid har nya färger på naglarna och sådär fräcka grejjer - "vilken färg ska du ha imorgon?". Jag lät honom bestämma och det skulle tydligen vara svart och vitt - "men inte bara sådär uppdelat, utan något du vet, sådär, ja, typ mönster eller nåt..." Jag frågade vilket mönster och svaret satt långt inne - "vilka mönster finns det?" - men det landade i svart/vita prickar a la Cactus efter lite bildgoogling.
 
Så, det blev inte till fredagen, men det blev till lördagen och de sitter kvar fortfarande! Dock lyckades jag bryta en liten del av höger ringfingernagel på bildörren på väg till jobb och en del av lacket rök också, så till söndag kväll får det bli något annat. Det måste dessutom vara något lite diskret men ändå speciellt - det är dags att introduceras för svärföräldrarna! =) Kom gärna med tips..
 
Men ja, här kommer lite bilder. Lacken är billighetslack som jag köpte för tio kronor styck på en utförsäljning på Ekohallen - vilket märke det är vet jag inte riktigt. De funkade dock ganska bra för att vara så billiga även om det vita var lite svårt att måla med och de torkade till ganska snabbt. Det svarta var en bra onecoater! Tyvärr torkade de som sagt till lite ganska snabbt och det gjorde att det blev tunna svarta strimmor i lacket när jag försökte göra för många prickar på en doppning i lacket - det är helt enkelt tunna lacktrådar där det torkat till.. Dessutom kletade Seche Vite ut lacket lite, trots att jag trodde att det var torrt.. =/ Så det blev inte riktigt ett så rent intryck som jag ville ha, men det syns mest på närbilderna och inte så mycket i verkligheten..
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla får en bra söndag! Kolla gärna in hos Lela för mer nailarts!
 
Ciao!

Supermodel med lite nailart

Kategori:

Innan jag tog bort mitt Supermodel (som nog eventuellt kanske får flytta hem till en kollega istället...) så kände jag för att leka lite. Fram åkte ett svart nagellack och en liten dottingtool. Jag visste inte inte riktigt vad jag hade tänkt mig att göra, men det var inte det här jag såg framför mig innan jag satte igång i alla fall..
 
 
Jag började med ringfingret och placerade ut pricken mitt i böjen. Helt plötsligt bestämde jag mig för att jag ville ha en linje prickar och så blev det som det blev. Det kändes lite lite, men jag gillade det ändå. Att ha det så på alla fingrarna hade nog blivit för mycket, så jag bestämde mig att för att nöja med mig tummen också, så gjorde en matchande linje på tummen.
 
 
Tillsammans bildade de en fin effekt och det blen en enkel men i mina ögon fin nailart som helt enkelt bara kändes mer "färdigt" än att bara ha Supermodel ensamt på naglarna..
 
 
Hoppas ni alla får en fin fortsättning på lördagskvällen! Själv ska jag tvinga sambon att kolla på Melodifestivalen med mig, brukar bara titta på finalen men den vill jag dock se! Dock är det ju jobb igen tidigt imorgon bitti, så vi får väl se om jag kommer att se hela!
 
Ciao!

FNUG Supermodel

Kategori:

Idag ska jag visa ert ett lack som var SJUKT svårt att fotografera rättvisande. Färgen är inte rätt på någon av bilderna, den är lite mörkare och väldigt tydligt en orangeröd. På mina bilder ser den mer rosa ut på vissa. Men, förutom att färgen är svår att ge rättvisa får lacket mestadels tummen upp!
 
 
Flaskan är visserligen lite osmart utformad, den är hyfsat bred och platt, vilket kommer att göra att det blir svårt att använda allt lacket. Det är ju dock inte ett problem nu och frågan är väl om jag någonsin kommer hinna använda så mycket lack att det blir ett problem. =D Penseln var bra att måla med och formulan var fin och lätt att använda. Lacket hamnar där det ska. Första lagret är lite svårmålat och ger en viss känsla av holosjuka, det drar med sig det lack som redan är målat. Men målar man bara ett tunt lager och låter det torka så jämnar andra och tredje lagret ut det finfint! Tre lager är dock nödvändigt för att få det riktigt snyggt, jämnt och opakt. Enda nackdelen med formulan är väl att det finns en viss risk för vallar i lacket.
 
 
Torktiden är helt okej, inget väldigt snabbtorkande lack men inte heller ett lack man inte kan gå och lägga sig några timmar efter att man målat. Med ett lager Seche vite var det inga problem att få det torrt till läggdags. Överlacket kan behövas för extra glans också, den naturliga glansen inte lacket är inte direkt glasliknande.
 
 
Jag är långt ifrån övertygad om den här färgen på mig dock. Jag tycker inte riktigt att den passar min hudton och det är väl inte riktigt en färg som ligger i mitten av min comfort zone om man säger så. Den är lite för mesig på något sätt, även om det är mycket färg. Är det en färg man gillar kan jag dock helt klart rekommendera att köpa lacket, det är ett bra lack!
 
 
Som ni ser ger lacket väldigt olika intryck på de olika bilderna, trots att de alla är tagna med samma inställning på kameran. Min kamera verkar inte ha uppskattat färgen på lacket mer än jag gör! ;)
 
 
 
 
Hoppas ni alla har en fin lördag. Själv sitter jag när det här inlägget publiceras på jobb och har gjort det i drygt två timmar. Måste erkänna att jag nog kommer att önska att jag vore hemma istället, framför allt eftersom sambon har ledig helg nu.. En dag tillsammans i sängen hade inte varit helt fel!
 
Ciao!

Grön Onsdag: Nail art

Kategori:

Minns ni det där fina gröna lacket jag presenterade för ett tag sen, Paris Memories? Hur fint det än var så kunde ag självklart inte hålla mig ifrån att göra något roligt med det, så brukar det ju vara..
 
Paris Memories var ju ett mellangrönt krämlack där det egentligen inte hände nånting. Motsatsen till det måste ju vara ett lack där det händer massor, som skimrar och som inte är mellangrönt. Hmm, vad har vi på den fronten? (en hel del, ja, jag vet...) Vad sägs om det otroligt vackra H&M Lady Luck? Sagt och gjort, turmadamen fick åka ut ur lådan igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Körde på striping tape på diagonalen (tack Kattis för den tejpen!) och så på med Lady Luck! Resultatet blev fantastiskt bra, men förstördes tyvärr lite av Seche Viten, eftersom linjerna inte längre blev lika spikraka på grund av krympningen. Men ja, det syns kanske mest på nära håll så..
 
Blir en bildspam idag också för att visa Lady Lucks härliga duokromatism (härligt ord va, jag kom på det själv! =)) ifall det finns någon läsare som inte bekantat sig med detta härliga lack tidigare. Finns på H&M för knappa 40 kronor, helt klart värt det!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill man se fler gröna godingar kan man surfa in hos Karin på Grön Onsdag - där samlas hela den gröna eliten!
 
Ciao!
 
 

Tillblingat FNUG

Kategori:

Jag gillade verkligen Cult Look från FNUG och ville inte ta bort det, men kände ändå för att måla naglarna. Ni nagellacksnördar som läser här förstår nog känslan precis - ni andra får bara föreställa er! ;)
 
Så, vad gör man då? Jo, man slänger på ett effektlack. Det förändrar visserligen lackets utseende och intryck totalt, men jag gillade Cult Look såhär också. Själv valde jag att slänga på mitt älskade Precious Effect från Maybelline - ett glassfleck-lack i en klar bas. Eller ja, basen blir klar på naglarna, i flaskan ser den gulmjölkig ut. Det är mycket flecks i lacket och de skiftar i alla möjliga färger. Det går från brons/koppar till gult, till grönt, till blått (även om det blåa försvinner i just det här fallet, på grund av underlaget). Fullkomligt fantastiskt!
Basen mattar ner det färgade lacket något, det blir inte fullt lika tydligt blått utan liite, lite mörkare.. Det är dock helt klart inte något som stör mig, kanske snarare tvärtom med tanke på effekten annars.
 
På bilderna har jag ett lager Cult Look från FNUG, ett lager Seche Vite och två lager Precious Effect från Maybelline.. Det blir en bildspam för att ni ska få njuta av alla aspekter av Precious Effect, enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blå måndag: FNUG Cult Look

Kategori:

Måndag idag, och självklart är det en blå måndag även denna veckan. För mig var det en arbetsdag - naturligtvis tänker kanske vissa, men jobbar man som jag gör är det långt från självklart. Det är ju även som en fredag för mig idag - nu ska jag vara ledig i två dagar! =) Men ja, blått behöver ju som vi tidigare avhandlat inte vara humöret utan är bara, enbart och endast den fantastiska färg som måndagarna ägnas åt!
 
Idag visar jag upp ett av de fina lacken som jag handlade tillsammans med Sara på Matas.
 
 
Här visas ett - ja, helt korrekt; ETT - lager av Cult Look från FNUG. Ett väldigt pigmenterat och opakt lack som det alltså räcker med ett lager av för att få ett heltäckande resultat. Det är ett fint, lite dammigt, kungsblått krämlack. Kanske finns det en liten droppe lila i också som ger det en lite varmare ton.
 
 
På bilderna är det som sagt ett lager Cult Look och så ett lager Seche Vite. Dock är bilderna tagna efter ett drygt dygnoch en hel del jobb så det är lite slitet. Lacket torkar inte superblankt, men med Seche Vite på blir det riktigt glasblankt.
 
Lacket var lättmålat och hade en grym formula. Det hamnade där det skulle och var riktigt smidigt att måla med. Den lilla skadan på tumnageln beror helt och hållet på mig och det ska inte lacket beskyllas för. Inte heller det lack som hamnat i nagelbanden är FNUGs fel, utan helt och hållet mitt och sambons - ryggkli och nagelmålning är inte världens bästa kombo, hur mysigt det än är.
 
 
Som sagt, alla repor beror på jobb och inte på att lacket inte är bra!
 
Är man sugen på mer blåa lack i alla de blå nyanser som finns så kikar man in på Blå Måndag hos Linda där hon har samlat ett helt gäng!
 
Ciao!

En ny giveaway!

Kategori:

Så finns det en ny giveaway att vara med i. Den här gången är det lack jag verkligen vill ha! Vinsten är ett set med minilack från OPIs nya kollektion med inspiration från Disney's Oz. Tyvärr är inte glitterlacken med, framför allt är jag sugen på konfettilacket.. Men jag är faktiskt sugen på de mjuka, härliga tonerna i softshadesen också, det är lack som inte påminner om något jag redan har.. Och självklart det nya Liquid Sand-lacket - DET vill verkligen bo här hemma!
 
För att själv vara med i tävlingen - surfa in på http://oflifeandlacquer.com/opi-oz-the-great-and-powerful-collection-giveaway/ och kolla in hur du ska göra! Lycka till!

Nail Art Sunday: Tema gradient

Kategori:

Hade egentligen förberett ett helt annat inlägg för idag till Nail Art Sunday men efter Jonas Olsson fantastiska lopp på femmilen i VM fick det ge vika för det här. (Det andra sparar vi till en annan dag, det var ändå inte riiiiiiiktigt spot on för det här temat...)
 
Jonas Olsson körde en fantastisk och ganska oväntad femmil idag - redan efter någon mil drog han ifrån de andra och ledde sedan loppet hela vägen, med ett gäng flåsande jakthundar i nacken. Northug som är rådande världsmästare - han syntes inte direkt till. Olssons fina insats idag innebär dessutom att Sverige äntligen, efter sex stycken fina silvermedaljer, lyckades knipa ett guld och knäppa norrmännen på nosen! Det sitter riktigt fint..
 
Självklart går gradienten därför i silver och guld för att hylla vårt fantastiska skidlandslag! Det silvriga lacket är E468 Metallica från Wet'n'Wild och guldglittret är Gold Digger från FNUG.
 
I solljus
 
Solljus
 
Solljus
 
Inomhus med blixt
 
Inomhus utan blixt
 
Blev inte helt nöjd med denna glittergradient, det blev lite för skarpt och övergången syntes lite för bra.. Bestämde mig därför för att slänga ihop en i bara guld också... Här är grunden en guldfärgad akrylfärg som toppats med Gold Digger. Blev inte supernöjd med denna heller, eftersom gradienteffekten blev lite svag. Det ÄR dock en gradient med mer glitter i topparna och mindre nere vid nagelbädden.. =)
 
Solljus
 
Solljus
 
Solljus
 
Solljus
 
Solljus
 
Resten av kvällen ska spenderas med - numera - sambon i soffan framför Tudors och sen ska det sovas riktigt gott. Imorgon väntar jobbet, men också en Blå Måndag så klart! Är du sugen på att vara med där så lacka genast om klorna i blått, plåta och släng ihop ett blogginlägg. I det länkar du till Blå Måndag hos Linda och kommentera gärna hos henne också för att vara med i länklistan! Så enkelt är det! 
Vill du istället se mer gradienter så kikar du in hos Lela och hennes Nail Art Sunday!
 
Ciao!
 

Nya FNUG..

Kategori:

Yay! Äntligen har jag fått tag på FNUG-holos, som jag har gillat sedan jag såg swatchar på dem för första gången. Jag fick ett tips om att en affär här i stan, Matas, hade utförsäljning av sina FNUGlacker så jag bestämde snabbt dejt med en annan lackdåre och tog mig dit lagom till öppning imorse - man visste ju inte hur länge de skulle finnas kvar så.
 
Vi hittade en massa finfina lacker som snabbt hittade ner i shoppingkorgen. Många av lackerna kändes dock ganska matta och lite "leriga" i färgerna, så det blev inte fantastiskt många till slut. Men ett par fick minsann följa med hem. Framför allt mina kära holos såklart, och deras bästis aqua base. Tydligen kräver FNUGs holos verkligen aqua base, så det är väl en liten nackdel, men med tanke på vilka regnbågar de verkar presentera så kan jag nog leva med det. Dessutom ett grönt, ett blått, ett orangerosa och ett lite smådisigt guldglitter. Så - låt mig presentera!
 
Hela samlingen
 
Det blå hololacket Futuristica - it's MINE! <3
 
Det gröna hololacket Fantastica - it's MINE! <3
 
Det silvriga hololacket Psychedelic - it's MINE! <3
 
Aquabase, en ny bekantskap för mig.
 
Blåa, vackra Cult Look
 
Gröna, fina Surf Board
 
Orangerosa Supermodel - ska bli spännande att testa och se hur jag trivs i det. Blir nog till sommaren.
 
Lite smådisiga Gold Digger med guldglitter i olika storlekar i en guldskimrande klar bas.
 
Det var alles.. Nu till det roliga I-landsproblemet - vilken ska jag testa först!? =)
 
Ciao!

Babyrosa Color Club

Kategori:

Då det är lördag tänkte jag slänga upp ett lack som är bubbelgumssött och rosa och inte alls passar mig. Jag har ingen aning om varför detta har hamnat i min ägo alls, och tyvärr gjorde det inte mig mer nöjd när det väl var på heller.. Jag önskar att jag skulle kunna gilla det här, för jag tycker att det kan vara superfint på andra, men för mig funkar det inte alls.

Lacket kommer från Color Club, men den lilla namnlappen i botten har ramlat bort så jag kan tyvärr inte berätta vad det heter. Någon annan kanske känner igen det och kan lämna ett tips i kommentarerna. =) Det är alltså ett ljust babyrosa krämlack vi pratar om. Som jag sa faller färgen mig inte riktigt i smaken, men tyvärr gör inte appliceringen det heller. Det är segt, klistrigt, svårmålat och blir väldigt ojämnt när man målar med det. Inte heller finishen är något att hurra för - det är vare sig matt eller blankt utan någon form av mellanting. Nej - inget att hänga i granen tyvärr. Torktiden gjorde inte heller någon succé - det hann inte ens bli helt torrt och genomhärdat innan jag bestämde mig för att ta bort lacket ett litet tag senare. Så, till skillnad från en hel del andra lack från Color Club, som jag annars brukar vara väldigt nöjd med, är detta inte ett lack jag kan rekommendera er att köpa - inte ens om man skulle gilla babyrosa...
 
Lite bilder i alla fall kanske?
 
 
 
 
 
 
Dock hoppas jag snart kunna visa er betydligt roligare saker här - idag har jag varit på Matas och handlat amazingly coola lack från FNUG - både "vanliga" och holos. Jag lyckades få tag på alla jag ville ha och fick dessutom en riktigt härlig förmiddag med en annan härlig lacknörd! <3 Precis vad man kan behöva en kall, kladdig lördag i början på mars!
 
Ciao!