NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Depend - 85

Kategori:

Vi fortsätter med arkivinlägg där jag tyvärr inte kan berätta så himla mycket om lacken för er.. Dum som jag är har jag som sagt inte antecknat när jag swatchat lacken, och SÅ bra är inte mitt minne.. Tydligen inte alls särskilt bra, med tanke på att jag swatchat det här lacket två gånger om.. Något det inte direkt förtjänar - det här var inte ett så minnesvärt lack direkt. Idag ska jag nämligen visa er det lite frostiga, leverpastejsfärgade lacket "85" från Depend. (Och ja, Depend är tradrövar och skittråkiga som inte har namn på sina lack!) Vi börjar väl med lite bilder tagna i november förra året kanske?
 
 
 
 
 
På de här bilderna syns inte direkt det frostiga och lacket ser ändå rätt okej ut tycker jag, även om färgen är hyfsat tradig och oinspirerande. Här påminner det mig mest om nyputsade kopparkastruller på en hylla... Värre blir det när jag kollar på bilderna från mars i år - det är här det är frostig leverpastej som blir associationen..
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är inte hundra, men jag tror att jag har två-tre lager på bilderna. På de första bilderna är det nog topplack på dessutom, det är det inte på de sista. Oavsett vilket så är det ett ganska tradigt lack och inget som kommer att hamna på favorithyllan direkt. Det blir nog faktiskt snarare antingen papperskorgen eller frankenpåsen för det här lacket - mina naglar kommer det i alla fall inte att "pryda" fler gånger..

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Så var det dags igen. Kommentarerna har ramlat in under hela dagen och det finns riktigt snygga blå naglar därute i Sverige. Var, säger ni? Ja, men självklart ska ni få lite länkar..
 

Linda - den ordinarie Blå Måndag-föreståndaren - visar idag ett väldigt fint födelsedagslack från Smitten. Sugen? Jag? ;)

Alexandra bjuder in oss för att se hennes första jellymacka? Om hon har lyckats? Ja, det tycker jag helt klart!

Hanna bjuder på Depend idag. Går oftast hem!

Camilla har blue screen of death idag.. Men ja, inte på datorn alltså, utan på naglarna! Jag gillar det betydligt bättre på det sättet!

Pamsan visar ett otroligt fint jellylack, fullproppat med glitter!

Louise har shoppat loss på Apoteket - spännande. Dit kanske man måste ta sig en vända en dag..

Anne visar ett härligt djupblått OPI med struktur. Måste passa på att tipsa om de underbara rumpflaskorna dessutom! :)

Karin tipsar om ett väldigt fint Zoyalack. Kanske något att spana in inför NailMails augustimånad, då just Zoya är månadens märke..

Jenny visar upp ett härligt silverblått strukturlack från Depend.

Vikab hann med ett inlägg på måndagen den här veckan och även hon ger er ett Smittenlack att njuta av.

Amy har, liksom jag, shoppat loss på Gina Tricot och kan visa er snyggingen Sapphire Blue.

Martina har gjort en strålande tjusigt skittlette, i blått såklart. Helt klart ett värdigt bidrag till dagens Blå Måndag.

 

 

Om jag har missat någon, eller du hinner posta efter detta, så hojta till så slänger jag in ett inlägg till lite senare, gissningsvis imorgon kväll! Tjipp!

 

Malin hann också med ett inlägg innan midnatt och visar upp vackra Cloud från IsaDora...

 

Vi ses igen om en vecka, om ni inte tittar in förr!

Blå Måndag: Spoiled - First Class Only

Kategori:

Dags för min andra vecka som sommarvikarie för Blå Måndag, Linda har fortfarande semester. Idag är jag iväg på läger och risken finns att länklistan kommer att bli lite sen, men den kommer! Men först ska vi till mina alldeles egna blå naglar..
 
Idag ska jag visa er ett underbart blått lack som jag köpte från en annan lackdåre tidigare i år - First Class Only från Spoiled. Det är ett kornblått lack med ett ljusare, nästan turkost, skimmer i som ger ett alldeles fantastiskt djup till lacket. Lacket blir nästan lite duokromt tack vare skimret.
 
På bilderna ser ni tre lager och ett lager Seche Vite. Tyvärr hade lacket en tendens att dra sig tillbaka från tipparna vilket är lite onödigt tycker jag. I övrigt finns det faktiskt INGENTING att klaga på - pensel och flaska är bra, korken funkar alldeles utmärkt, torktiden är helt okej tillsammans med Seche Vite, formulan är riktigt bra (förutom tip wearen då) och lacket hamnar precis där man lägger det! Grymt nöjd med mitt inköp!
 
 
 
 
 
 
 
Nu är jag nyfiken på vad ni tänker visa upp för skönheter idag. För att vara med postar du helt enkelt ett inlägg idag, måndag, med blåa naglar och kommenterar sen det här inlägget och berättar att du är med. Du kan vara med via blogg eller instagram, bara du berättar hur jag hittar dig.. Länklista kommer senare idag, eller kanske eventuellt tidigt imorgon.. =) Ciao!

Nail Art Sunday: Romare

Kategori:

Än så länge är Lela fortfarande på semester, men jag är ändå sugen på nailart.. Hoppas att ni andra är det också..
 
Idag tänkte jag bjuda på en nailart jag hade för ett tag sen när jag skulle på fest med togatema.. Jag funderade länge på vad jag skulle göra för att få med det på naglarna också. Sen kom jag på det - toga är ju romare i förlängningen kan man säga. Det mest romerska jag kunde komma på är Caesars örn, ni vet den där guldiga han hade som standar när han krigade? Den bestämde jag mig för att jag skulle ha på naglarna. Jaha, och hur gör vi det då? Hmmm...
 
I alla fall så bestämde jag att jag ville ha svart bakgrund till örnen, men att jag inte ville ha svart på de andra naglarna. Så de andra fick bli röda, med undantag för tummen som fick ett lager matt lila istället.. Just då kändes det som en bra idé, nu vet jag inte riktigt..
 
 
På den svarta nageln målade jag sedan med guldig akrylfärg från Panduro och en smal pensel från Sang. Jag tänkte visa lite steg för steg hur det hela gick till...
 
Först en tunn cirkel ungefär, som skulle bli lagerkransen.
 
På med lite blad på kransen..
 
Moffa dit en "örn" på en pinne...
 
Lite svarta detaljer..
 
Konstatera att det blir för plottrigt på örnen och smeta ut det lite för att få en "textur"effekt.. Och så på med lite prickar..
 
 
Resultatet blev såhär..
 
 
 
 
 
 
 
Jag blev ändå ganska nöjd faktiskt, även om jag tror att Caesar hade vänt sig i sin grav om han såg det här.. Framför allt på höger hand såg det mer ut som en förskrämd kyckling än som en stolt, gyllene örn..
Roligt var också att jag tyckte att det var sjuuuuuukt dålig kvalitet både på mitt lila och mitt röda lack, det började flaga av redan kvällen efter (alltså på festen) och gick enkelt att pilla bort i stora sjok. Sur och irriterad var jag ett tag, ända tills jag kom på att jag ju hade haft slut på mitt vanliga baslack och hade använt Seche Vite istället.. ;) Men ja, stora delar av kvällen spenderades med enbart nakna naglar förutom på ringfingrarna som fick förbli svarta och guldiga.. ;)
 
Vad tror ni? Hade Caesar varit nöjd eller hade jag blivit korsfäst direkt? Vad säger ni om färgkombon?

H&M - Beigie

Kategori:

Vet att det är rätt många som presenterat olika nudelack den senaste tiden - det verkar vara något som folk uppskattar lite mer nu under sommaren. Själv är jag sällan förtjust i nudelack, oavsett nyans och/eller årstid, men tänkte att jag ju ändå kan visa upp ett såhär när folk verkar lite sugna på det. Därför bjuder jag idag på H&M Beigie (ja, det ska tydligen stavas så, exakt vad det betyder vet jag dock inte riktigt.. ;))
 
Beigie är ett nudefärgat lack som drar lite, lite mot ljust brunrosa, med en lite varmare ton än många andra. Det är ett krämlack utan några direkta finesser, och täckte bra på två lager. Som ni ser är det också riktigt blankt och fint, på bilderna har jag inte något topplack på. Torktiden var däremot sådär, det torkade dåligt utan Seche Vite. Formulan var betydligt bättre - lackat hamnade snällt där man ville ha det och det var ganska lätt att få till schyssta kanter nere vid nagelbanden, vare sig för tjockt eller för rinnigt.
 
Flaskan är en miniflaska från H&M, med bara dryga 3 ml i. För mig kommer det nog dock att räcka länge - lacket täcker som sagt på två lager och det är inte direkt det mest använda lacket i min samling. Jag tror faktiskt att jag fick med det här i ett set som jag köpte, snarare än att jag har köpt det här för sig själv. Men ja, för att vara ett nudelack tycker jag faktiskt att det är ganska bra.. Det åkte dock av ganska snabbt här hemma och ersattes av något mer lite mer färg..
 
 
 
 
 
 
Vad säger ni? Är nudelack en hit eller inte? Vilket är ert bästa tips på ett bra nudelack som kanske kan omvända mig? Shoot!

Semesterfirande...

Kategori: Personligt

Varning. Nu blir det helt offtopic och ingenting om lack alls.. Slut på varning.
 
Vi började vårt semesterfirande med en tur till sommarstugan, med god mat, trevligt sällskap, underbart väder, lite renovering och en hel del sol och bad.. Jag tänkte bjuda på lite bilder, så ni förstår vad jag "offrade" för att komma hem och skriva länklistan.. ;)
 
Utsikten på väg ner till första doppet..
 
Vår älskade hund, mitt i smeten vid badplatsen
 
På sorkjakt i det nyslagna höet
 
Mina två älsklingar i gostagen
 
 
Ute och badar på klipporna
 
Utsikten på vägen tillbaka
 
Mysdags!
 
Mitt kusinbarn
 
Utsikten från det nyrenoverade sovrummet
 
Kusinen, ni vet hon jag gjorde galaxnaglarna för, och the little one..
 
The little one
 
Sambon och pappa i renoveringstagen
 
Brorsonen i våtdräkt. Det var bara cyklingen kvar för en triathlon!
 
Kul att bli skjuten på med vattenpistolen
 
Ute på promenad
 
Lite gos i knät..
 
Visst ser det skönt ut? Det har det varit också kan jag lova! Men vet ni vad det bästa är? Jo, jag har drygt två veckor kvar! Yay!
 

Holofredag: FNUG - Fantastica

Kategori:

Fredag, underbara fredag. Allt är så skönt när man har semester, jag har saknat att vara ledig och bara vara.. Snart åker jag däremot bort och får ett ganska fullspäckat schema i gengäld. Ska dock bli riktigt härligt att åka på läger, det enda tradiga är att lämna de två älsklingarna kvar hemma. Men ja, är inte hundar välkomna så blir det svårt att åka iväg båda två. 
 
Men ja, lack var det ja. Och vilket lack sen! Idag ska ni, traditionsenligt, bli bjudna på holo - det är ju holofredag! Idag kommer den sista i FNUGs holografiska serie upp på scen - Fantastica. (För er som missat det har jag tidigare bjudit på bilder på Pshycadelic och Futuristica)
 
Fantastica är ett silvergrön med rejäla regnbågar. De här bilderna är ganska gamla, och togs medan solen fortfarande var lite för blyg för att vara framme några längre stunder - i vintras alltså. Därför har jag bara ett fåtal solbilder att bjuda på, resten är tagna inomhus. Regnbågarna är inte mycket blygare för det ändå så..
 
Inomhus med glödlampa
 
Solljus
 
Solljus
 
Stark lampa inomhus
 
Blixt
 
Blixt
 
Utan direkt ljus
 
Solljus
 
Jag har inga anteckningar på det här lacket heller tyvärr - ni vet hur det blir.. Man lackar, tar bilder, lägger över dem t ill datorn och tror att man på något magiskt sätt ska komma ihåg hur JUST precis det HÄR lacket beteende sig, trots att man glömt det med alla andra.. Men ja, den här gången gör jag faktiskt det.
 
FNUG har en smal, ganska styv pensel som visserligen är rätt lätt att måla med, men som man får räkna med att doppa om MINST en gång per nagel.. Lacket är dessutom en pain in the ass att måla med - det kräver en helt snustorr Aqua Base (alternativt gelenaglar, då är lacket en dröm, helt utan Aqua Base!) och en väldigt lätt hand. Bäst resultat fick jag med ett tuuuuunt, tunt lager Fantastica först och sedan ett lite flödigare. Torktiden är dock rejält snabb, precis som den ska med holos. Och resultatet är värt att jobb och alla svordomar man kläcker ur sig - de här regnbågarna kan man verkligen inte klaga på! Gillar ni holo utan sådär superstarka färger i sig själv, men med rejäla regnbågar så säger jag KÖP OM NI FÅR CHANSEN! Så jädra snyggt är det!
 
Vill ni se mer holo så brukar man kunna hitta det hos Skimmerskuggan, om hon inte har semester såklart.. Ciao!
 

 
 
Ett litet smygtips såhär i förskott är att en flaska Fantastica kommer att ingå i giveawayen jag planerar framöver, när följarantalet stiger... ;)
 

Oriflame Visions - Nightsky

Kategori:

Här kommer ett lack vars namn är nästan lika svårförståeligt som Gina Tricots "Holographic".. När jag ser namnet Nightsky framför mig så tänker jag blått, gärna svärtat, kanske med lite glitter som lyser upp. Inte tänker jag på det här:
 
 
Visserligen är lacket snyggt, och OVANPÅ ett svart/mörkblått lack kanske det hade kunnat påminna om en natthimmel, men för sig själv är det ganska mesigt. Svagt ljusrosa skimmer, nästan lite frostat. Väldigt skirt - på bilderna ser ni tre eller fyra lager, minns inte riktigt - och det är ju inte ens nära att vara heltäckande.
 
Flaskan sticker ut lite formmässigt, men tyvärr är den inte så väl genomtänkt. Formen gör att penseln blir väldigt kort och det är svårt att komma åt lacket. I övrigt är lacket dock bra - det torkar ganska snabbt och hamnar där man vill ha det. Utseendemässigt har det dock inte mycket att komma med tycker jag - men jag får väl ge det en hchans över ett mörkt lack för att testa som sagt.
 
Fler bilder sa ni? Ja, men det går väl att ordna då..
 
 
 
 
 
 
Hoppas att ni har en underbart skön torsdag - här fortsätter semestern ett tag till vilket är ruskigt skönt! Ciao!

Grön onsdag: Nailart

Kategori:

Äntligen hemma från sommarstugan och en riktigt härlig början på semestern. Det har renoverats för fullt och naglarna har fått lite stryk tyvärr.. Men men, inget som inte växer ut igen antar jag.
 
Dock har jag inte hunnit med att måla naglarna alls, utan har fått rota lååååångt ner i arkivet för att hitta lite gröna bilder. Idag bjuder jag därför inte på något lack utan på två varianter av en nailart, båda i grönt. Dessa är från den absoluta början av min nagellackskarriär och jag ser stor förbättringspotential i de här bilderna. Men ja, borta är i alla fall mina ducktails till lösnaglar, bara det är en rätt stor förbättring sedan bilderna togs! ;)
 
 
 
 
Det här är en nailart jag gillade väldigt mycket och gjorde flera varianter av, en av favoriterna är nog fortfarande min presentmanikyr som är på samma tema...
 
Vill man se mer grönt så surfar man, som vanligt på onsdagarna, in till vackra, underbara Karin för att kolla in vad de andra deltagarna på Grön Onsdag har hittat på idag.. Själv ska jag packa upp, sortera tvätt och kanske eventuellt förbereda för nästa packning. Eller ja, det är väl vad jag borde göra - troligen kommer jag mest att stupa i säng och sova så gott så! =) Ciao!

Blå Måndag: länklista

Kategori:

 

Tänk, vad gör man inte för bloggen? Jag har ju lovat Linda att vara semestervikarie för Blå Måndag. Helgen har spenderats i sommarstugan och vi har byggt och renoverat, snickrat och hamrat. Lik förbaskat är vi inte klara, utan vi behöver en dag till. Planen var annars att åka hem som idag, efter middagen. Därför saknades datorn, hundmaten, underkläderna och dessutom behövde vi göra en inbetalning på banken - handpenningen på huset minsann. OCH så skulle jag ju skriva länklista såklart.. Så vad gör man? Jo, man packar in sig själv, sambon och hunden i bilen, åker 12 mil hem och packar ihop, betalar in pengarna och skriver blogginlägg. Sen packar man in sig själv, sambon och hunden i bilen igen och far tillbaka samma håll.. ;)

För ja, länklista skulle det ju bli! En hel del av er har meddelat att ni deltar med tjusiga skönheter. Om det är någon mer som är med men som har missat att kommentera så får ni hojta till så lägger jag till er i efterhand!

Linda, fröken Blå Måndag herself, är visserligen på semester men visar ändå upp ett blått lack från OPI som både ÄR vackert och har ett vackert budskap.

Alexandra visar upp ett turkosblått sandlack som påminner om en pool i sommarljuset - min favorit i serien tror jag!

Anne bjuder på ett svårkategoriserat året-runt-lack?

Elin bjuder på ett svårfångat lack från KIKO.

Camilla visar två versioner av ett härligt, händelserikt glitterlack..

Hanna bjuder på både pinsamma (?) reseerkännanden och två härliga blåa lack från London.

Karin bjuder på ett lack som kanske är mer lila än blått egentligen, men vem orkar vara knusslig såhär i sommarvärmen?

Sarah är debutant på Blå Måndag och visar upp ett härligt ljusblått lack från Vicid Lacquer

Matilda visar upp ett flake-lack från Sephora. Tjusigt värre!

Pamsan hann preciiiiiiiis med ett inlägg och bjuder på ett tjusigt, mörkblått OPI.

 

Hoppas ni alla haft en bra måndag - nu ska jag åka tillbaka till sommarstugan! Ciao!

Blå Måndag: Alanna Renee - Horcrux

Kategori:

Måndag, och första riktiga semesterdagen! Visserligen har jag varit ledig nu sedan i fredags, men det är först nu jag faktiskt har semester, det andra var ju bara helg! Så nu har jag tre, förhoppningsvis fantastiska, veckor framför mig tillsammans med sambon. Sedan har han fuskigt nog tagit en vecka till ledigt, men ja, jag tror nog jag ska klara mig ändå på mina tre.. Det finns stoooora planer för semestern, men vi får väl se hur det går..
 
Men jaja, det är ju inte för min semesterglädje ni surfar in här kan jag tänka mig, utan för lite lacklycka.. Det ska vi väl också kunna bjuda på. För att väga upp det fina, lovande och pärlemorsskimrande pratet om semester ska vi nu ta i med något riktigt mörkt, farligt och skrämmande istället. Horcrux. Och nej, då pratar jag verkligen INTE om utseendet på lacket, utan på var en horcrux egentligen är.
 
En horrokrux (engelska: horcrux) är ett föremål där en person har lagt en del av sin själ i syfte att bli odödlig. Även om en person som skapat en horrokrux dör lever själen vidare bland de levande och även om den inte är fullständig överlever man. Skapandet av en horrokrux kräver  "en akt av ren ondska"; man måste mörda någon, vilket delar själen. Detta räknas som svart magi och är ingenting som lärs ut till trollkarlarna.  Det enda som går att finna om horrokruxer i Hogwarts skolbibliotek är ett stycke i boken "Afskyvärd ock ondskefull magi"; "Om horrokruxer, den ondaste av alla magiska uppfinningar, skola vi ej tala ock ej heller gifva några anvisningar". Lord Voldemort anses ha delat upp sin själ i sju delar och alltså skapat sex horrokruxer. (Den sjunde delen av hans själ är alltså fortfarande kopplad till hans kropp.) (informationen tagen från wikipedia..)  Horrokruxer är alltså ingen rolig historia utan mest fyllt av ond, bråd död och jävligheter.
 
Alanna Renees version av Horcrux däremot, i lackform, är något heeeelt annat. Precis som de andra lacken har det varit lätt att måla med och formulan är riktigt, riktigt bra. Själv beskriver hon lacket såhär: "Horcrux has a mix of green colour shifting flakes and professional grade sterling silver flakes in a black base." Flakesen upplever jag dock mest som skiftande i rött och blått, mer än grönt. De syns ordentligt och glimmar fint i solen.
 
På bilderna ser ni tre lager Horcrux, toppat med ett lager Seche Vite. Torktiden är riktigt bra, även utan Seche Vite, och penseln är precis som vanligt riktigt, riktigt bra! De två första bilderna är tagna i middagssolen och resterande är tagna i kvällssol, varför de är lite rödare än verkligheten är..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Är man själv sugen på ett Horcrux, även om jag inte utlovar att det gör en odödlig, så kan man antingen, som jag, ha en langare från Australien - Alanna skickar tyvärr bara inrikes - eller så kan man handla hos Shoppe Eclecticco i Singapore. Det är lätt värt besväret!
 
Normalt sett brukar jag ju tipsa er om att surfa in hos Linda för att se mer blåa naglar och eventuellt själv vara med på Blå Måndag men idag blir det annorlunda. Linda har nämligen åkt på semester och hon har bett mig att ta över Blå Måndag som semestervikarie och självklart gör jag det! <3 Så, vill man vara med på Blå Måndag så tagga era blogginlägg alternativt Instagrambilder och liknande med Blå Måndag på lämpligt sätt och lämna en länk på det här inlägget så samlar jag ihop alla i en fin lista ikväll. Något sånt fint kollage som Linda brukar göra blir det nog tyvärr inte, men det kanske ni kan klara er utan under semestern? Ciao!

Holofredag: Gina Tricot - Holographic Pink

Kategori:

Idag står det tyvärr ytterligare en besvikelse på menyn - det fjärde och sista lacket ur Gina Tricots "holografiska" kollektion. Tidigare har ni fått se Holographic Multi, Holographic Blue och det mest holografiska - eller minst oholografiska kanske man ska säga - av de fyra, Holographic Green. Och idag är det alltså dags för det fjärde och sista, Holographic Pink.
 
 
 
 
 
 
Tänkte att det var bäst med bildbevis på att det faktiskt sägs vara holografiskt...
 
Som ni ser så är det där med "holographic" något man får ta med en nypa salt.. Eller kanske med typ med en lastbilslast med salt.. Det finns INGENTING i det här lacket som är holografiskt.. Inte i något ljus kan jag locka fram ens den blygaste lilla regnbåge, inte ens i verkligheten. Nej, istället är detta ett mellanrosa skimmerlack med antydan till frostfinish. Alltså - ingenting som jag gärna använder igen. Det här lacket hade jag nog inte ens gillar även om jag inte varit sur och besviken på att det inte är holografiskt. Ingenting med lacket är snyggt - inte färgen, inte finishen, inte skimret - ingenting. Enda fördelarna med lacket är att det är ganska så vältäckande - två lager på bilderna - och att det torkar snabbt. Men ja, det är ju inte så mycket att hänga i julgranen tyvärr..
 
Hoppas ni andra har trevligare saker att visa upp på Kerstins holofredag idag - jag vill se regnbågar! Ciao!

Depend - 316

Kategori:

Sista arbetspasset innan semester är här! Och imorgon kommer fotografen för att fotografera lägenheten inför försäljning.. Vi kommer nog att ha att göra idag.
 
Så idag blir det ett kort inlägg, dessutom är det ett inlägg med bilder från arkivet så jag har ändå inte supermycket att berätta om lacket..  Let's shoot med lite bilder först kanske?
 
 
 
 
 
 
 
 
Depend 316 är ett mjukt lilarosa krämlack utan egentligen vare sig dalar eller bergstoppar så att säga. Det är ett fint lack, men ganska så ointressant i längden - det står liksom inte ut åt något håll. Det funkar säkert till de flesta tillfällen, men är inget som kommer att få folk att vända på huvudet efter en på stan direkt.
 
Jag minns inte riktigt hur det var att lacka med, men jag ser att kanterna inte är de snyggaste jag har lyckats med under min "karriär" så uppenbarligen inte det snällaste lacket i lådan. Det ser dock inte helt för jäkligt ut, så uppenbarligen inte heller det jobbigaste jag har här hemma. Med tanke på vilken dag bilderna är tagna så tvivlar jag starkt på att jag har något topplack på och jag gissar lite halvkvalificerat på att det är två eller tre lager på bilderna. Det enda jag egentligen kan uttala mig om är alltså nyansen och utseendet, och det är helt okej, men inga wowkänslor.. Lagom sådär en vanlig torsdag! ;)
 
Hoppas ni har en toppendag framför er, det ska jag ha! Ciao!

Grön onsdag: Color Club - Limelight

Kategori:

Så har vi återigen kommit fram till en av veckans höjdpunkter - onsdagen! Och självklart går onsdag i grönt för mig också.
Inlägget idag blir inte särskilt långt eller välutvecklat, jag skyller på feber och trötthet..
 
I ett nytt försök att matcha min jobbklocka gav jag mig på halvneoniga Limelight från Color Club. Efter ett tips från ett tidigare försök grundade jag först med vitt (från Viva la Diva) och började sedan med Limelight. Det var INTE ett lätt lack att jobba med kan jag säga. Det är någon form av neonjelly och ganska skirt. Dessutom är det ganska snabbtorkade och väldigt svårt att få jämnt och fint i lagren. Efter tre lager bestämde jag mig för att det nog var jämnt nog och att Seche Vite som vanligt skulle kunna hjälpa mig att jämna ut det hela ytterligare. När det torkat helt senare konstaterade jag att jag hade fel. Det var ojämnt och flammigt i färgen tyvärr. Dessutom var jag inte så förtjust i färgen som jag hade hoppats att jag skulle vara, så jag ville spicea upp det lite. Jag tog fram de fina svarta rhinestonesen som jag fått av min lillasyster när hon varit i London och så la jag på ytterligare ett, ganska flödigt, lager Limelight innan jag klämde på tre rhinestones på varje ringfinger. Färgen blev mycket jämnare och finare och det blev lite roligare med det svarta på. Dock satte jag kanske dem lite för nära varandra - med Seche Vite på så flöt de nästan ihop eftersom det samlas så mycket lack i de trånga mellanrummen.
 
Det ni ser på bilderna nedan är alltså två lager vitt, tre lager Limelight, ett lager SV, ett lager Limelight och ett lager Seche Vite. Trots alla lagren blev det ändå inte sådär supertjockt, och det torkade snabbt och bra!
 
 
 
 
 
 
Men ja, Limelight ser ganska neonigt ut i flaskan och torkar, precis som neoner, matt och ganska snabbt. Det är dock inte så mycket neon över det och färgen matchar inte alls min klocka tyvärr - så jakten på det ultimata, jobbklockematchande lacket går vidare.. Det här lacket känns tyvärr inte så ultimat på andra sätt heller, så det får nog hamna i frankenpåsen..
Just det ja, sist jag visade lack som inte matchade efterfrågades en bild på klockan också, så här kommer det..
 
 
Hoppas ni har en bra onsdag framför er. Vill ni få en än bättre onsdag, och alltså mer grönt lack, så klickar ni er lämpligen vidare till vackra och underbara Karin som håller i Grön Onsdag. Ciao!

Flormar - P06

Kategori:

Välkommen till en underbar tisdag! Sista tisdagen innan semestern är det här hemma och jag skiter fullkomligt i om det regnar, blåser, snöar eller haglar - det är en underbar tisdag i alla fall! Märkligt att min sambo verkar ha den inverkan på mig - de flesta dagar blir fantastiska och underbara oavsett vad som händer! All kärlek till honom, han är fantastisk och kanske än bättre - han får mig att känna mig fantastisk! <3
 
Men ja, nu var det lack och inte kärleksförklaringar ni ville se kanske? Well, det ska ni få det också.. Ett underbart härligt, nästan neongult (måste testa över vitt en dag och se hur det blir!) litet lack från en alldeles underbart härlig resa till Turkiet tillsammans med min helt fantastisk moder! Vad hade jag väl varit utan henne? (Ja, lite mer kärleksförklaringar fick ni helt enkelt stå ut med...)
 
 
 
 
 
 
 
På de fyra första bilderna ser ni lacket i glödlampesken, i ett lite instängt utrymme, så bilderna är lite varmare och lite "rödare" än verkligheten. På de två sista bilderna är färgerna dock lite mer "urtvättade" än de egentligen är så jag gissar att verkligheten ligger någonstans mitt mellan..
 
Lacket är inte riktigt överstrykningspennegult (vilket jädra ord va - testa det i Hänga Gubbe en gång vetja!) men åt det hållet, och det är ingen som missar dina naglar med det här lacket på! Det är dessutom lättlackat - till skillnad från de flesta gula lack. Eftersom det är en crelly är det ganska skirt om än välpigmenterat, så på bilderna ser ni fyra lager om jag inte minns helt fel. Dock torkar det snabbt och är väldigt förlåtande så fyra lager kändes ändå helt överkomligt! Som ni kanske ser så är det även Seche Vite på, vilket inte alls behövs för glansen, men för härdningen är det bra! Glansigt är det dock av sig själv..Det här är ett riktigt härligt lack, som jag gärna ska återvända till - så fort det finns tillfälle och/eller avsaknad av otestade lack.. =D
 
Hoppas ni andra får en underbar tisdag ni också! Och att ni har kärlek i era liv - det förtjänar ni! Ciao!

Give Away?

Kategori: Funderingar

Minsann.. följarna på Bloglovin trillar in långsamt men säkert. Tyvärr lite långsammare än jag hade önskat bara. Jag längtar efter att ha en give away.. Så roligt att fundera ut bra saker att skicka, fundera ut något jag vill veta och att få höra era svar på det..
 
I dagsläget har jag 31 följare så jag har redan funderat ut en massa inför min give away som jag hade tänkt ha vid 50 följare. Jag har redan bestämt ett lack som ska vara med i alla fall, men gissningsvis blir det nog lite mer än så.. Själv tycker jag ju att give aways är härliga att vara med i, och bara läääääängar tills jag får ha en själv! Kanske får jag fuska och köra en med helt annan anledning, så det blir av snart.. ;)

Blå Måndag: Depend - #43

Kategori:

Förra veckan visade jag ju er två saker på Blå Måndag - Lady Blue från Kicks och en blå/svart nailart med poolinspiration. Båda två blev ju godkända av Linda, så jag tänkte att idag tänjer vi lite mer på gränserna.. Idag ska ni få se ett lack från Depend med det helt otroligt inspirerande namnet 43.. (Och ja, Depend, jag kommer att fortsätta tjata om att ni är ena jädra tradrövar utan någon som helst fantasi ända tills ni bättrar er och faktiskt döper era namn till något roligare än nummer, och inte bara på er hemsida......!)
 
Jag gillar nästan allt med det här lacket. Färgen är supermysig - en ganska mörk, nästan lite murrig, turkos som påminner mig om en pool när det börjar närma sig kväller. Tyvärr påminner opaciteten också mig om en pool när det börjar närma sig kväller... Som ni ser så ser man en klar och tydlig VNL, detta trots tre (tror jag, minns inte helt säkert) lager lack.. I övrigt var lacket lätt att måla med, penseln är som vanligt bra hos Depend och trots att flaskan är liten är lacket ganska drygt ändå. Någon gång ska jag testa detta med någon form av underkläder och se hur jag känner då - förhoppningsvis påminner det bara om en pool på ett sätt då! Tills dess får lacket helt klart stanna i alla fall! =) Hoppas ni alla har en underbar måndag och vill ni se mer blått så brukar man kunna hitta en massa godingar hos Linda som håller i Blå Måndag, så surfa in där!
 
 
 
 
 
 

Nail Art Sunday: Fritt val

Kategori:

Trots att Lela tyvärr har tagit semester från bloggen så tänker jag hålla fast vid Nail Art Sunday i alla fall.. NAS har varit en stor del i min utveckling inom nailarten eftersom man med jämna mellanrum fått nya utmaningar och tvingats kliva ut utanför sin egen lilla bekvämlighetszon. Så utan NAS hade jag nog suttit kvar och fipplat för mig själv och aldrig testat på sånt som jag nu gjort.. Så det tackar jag Lela för! <3
 
Idag tar jag däremot också lite semester, jag är inte direkt på topp idag och orkar inte riktigt skriva så mycket. Så idag blir det mest bilder. Basen är det orangea Dependlacket jag visade för ett tag sen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu i efterhand önskar jag att jag hade använt en annan bas än orange, typ mintgrön eller nåt sånt, och att jag hade fyllt i hjärtana med rött kanske. Men ja, nu blev det som det blev... Ciao!

Holofredag: Gina Tricot - Holographic Blue

Kategori:

Tja, vad ska man säga.. Jag fortsätter med besvikelserna här.. Ja, holobesvikelserna that is..
 
Idag är det dags för ytterligare ett av Gina Tricots "holografiska" lacker - Holographic Blue. Precis som med Holographic Multi så är detta lacket inte direkt något att hänga i holografiska julgranen.. Återigen tycker jag att Ginas lacktillverkare förtjänar en anmälan för falsk marknadsföring - det här är ju inte mer holografiskt än mina nakna naglar är.. Oavsett ljusförhållande så KAN jag inte locka fram ens tillstymmelsen till holografi. Tradigt!
 
 
 
 
 
 
 
Som ni ser är detta mer ett skimmerlack. Hade det inte marknadsförts som ett holografiskt lack hade jag nog kunnat tycka att det var rätt snyggt till och med men nu känns det mest som om man kan hälla ut det i vasken.. (Eller ja, det gör jag ju aldrig med nagellack, även om jag skulle göra av med dem - nagellack hör INTE hemma i avloppet!) Så himla tråkigt med tanke på hur mycket jag jagade de här lacken.. =/
 
I alla fall, på bilderna ser ni tre lager Holographic blue och inget överlack. Lacket torkar dock ganska snabbt, och oväntat (?) nog så ingen holosjuka alls.. ;) Kanske får be sambon ta bort etiketterna och gömma flaskan bland de andra så kanske jag gillar det igen. =)
 
Vill man se fler - och mer - holografiska lacker så samlas hela gänget hos Skimmerskuggan för Holofredag, så surfa dit vet'ja!

China Glaze - Stone Cold

Kategori:

Innan vi kommer in på lack och andra trevligheter MÅSTE jag bara avslöja en annan trevlighet, som inte har så mycket med lack att göra direkt, om än lite.. Det är såhär att jag och min käre sambo båda två har varit helt inställda på att vi inte vill bo i lägenhet i längden utan att vi vill ha hus. I min hjärna har det antingen varit ett rött eller ett vitt hus. Båda har vi varit överens om att vi inte vill bo i stan, men ändå inte allt för ensligt eller långt från närmsta tätort. Båda har velat ha carport för att parkera bilen och slippa skrapa rutor på vintern. Han har varit inställd på ett enplanshus (för vi "ska bli gamla tillsammans där" och då orkar man ju inte gå i trappor sen..) och det ska finnas rum nog till en hel hög med ungar..
För ett tag sen så ramlade vi över ett hus som vi båda föll pladask för. Det låg dessutom i rätt prisklass och det ligger helt klart inom hans accepterade pendlingsradie och höll sig väl på rätt sida om gränsen för min. Vi körde förbi utanför för att titta på det för ett litet tag sen, såg att det var folk där på visning. Vi ryckte lite på axlarna, gick dit och knackade på och frågade om vi också fick kika runt lite. En helhärlig mäklare svarade att det kunde vi ju få göra - och huset var lika fint som på bilderna. Så, efter lite funderingar la vi ett bud för ett par dagar sedan och nu - efter lite (eller massor av) telefonsamtal fram och tillbaka mellan oss, säljaren och mäklaren så har vi gjort slag i saken och faktiskt köpt oss ett hus.. YAY! =)
 
(Hur lacket kom in i det hela? Jodå, det finns som sagt en massa rum i huset och ett av dem ska få bli ett arbets/nagellackningsrum tills vidare i alla fall! =) )
 
Men ja, till lack lite mer konkret nu då kanske, efter min off topic story här.. Tack vare finaste Linda fick jag tag på ett av mina önskelack när Grand i Göteborg hade rea. Det här är ett lack som jag gillat sen jag såg det för första gången, även om det inte kanske stått HÖGST upp på listan..
 
China Glaze har gjort ett fantastiskt härligt lack i Stone Cold. Det är ett svart krämlack med massor av silverglitter i - inget unikt med det i sig. Stone Cold torkar däremot matt och bildar verkligen en stenliknande yta - det ser ut som mattpolerad svart granit eller något. Ungefär precis så här vill jag ha köksbänken i huset, istället för den - visserligen ganska snygga - köksbänken som är där nu..
Precis som de flesta matta lack så torkar det ganska fort, eller ja, väldigt fort faktiskt. När jag swatchade på swatchsticka så räckte det med ett, flödigt, lager av Stone Cold men på naglarna fick jag använda två för att få till den där sidenmatta, släta ytan och ett fullkomligt heltäckande resultat. Bara för att testa så la jag på ett lager Seche Vite på ringfingret också, och lacket är ju grymt snyggt även i den blanka varianten, men jag föredrar det nog mer matt faktiskt. Som ni ser blir lacket dock inte sådär glasblankt som det brukar bli med Seche Vite - jag tror att det matta i Stone Cold drar ner glansen lite.
 
Jag tycker det här är ett helt fantastiskt vackert lack och ser redan fram emot nästa gång det är dags att använda det igen! Trivdes fantastiskt bra i det här lacket! Så tack igen Linda!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grön onsdag: Depend - 2046

Kategori:

 Onsdag idag.. Dags att jobba sjunde sista passet innan semestern. Nu börjar det kännas segt, även om jag trivs fantastiskt bra med mitt jobb.. Nu längtar jag till semestern, även om semesterplanerna nog ställts på huvudet och ersatts av något helt annat.. ;)
 
Idag får ni de sista gröna bilderna ur arkivet - jag gillar mina gröna lacker och vill inte swatcha dem snabbt utan bära dem, så därför finns det färre gröna bilder än andra.. Dagens lack är i alla fall Depends 2046, ett av deras mirrorlack..
 
Tyvärr har jag inte skrivit ner någon information om det här lacket heller, men jag minns i alla fall inte att det var något problem med appliceringen. Jag tycker att jag drar mig till minnes att det är två lager lack i alla fall. Tyvärr måste jag konstatera att detta var inte ett lack i min smak. Färgen är lite tråkig och finishen är inte min grej. Det är lite frostigt och lite för - visuellt - ojämn yta för min smak. Dock minns jag som sagt inget fel på lacket i sig, det är bara vi två i kombo som inte funkar.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
Om man vill se mer grönt, så rekommenderar jag - precis som varje onsdag - att man kikar in hos Karin på Grön onsdag. Där brukar man kunna hitta en massa snyggingar som man kan dregla över.. Ciao!

Depend - 124

Kategori:

Det är dags för lite lagertömning här, eller ja, arkivrensning kanske är mer rätt ord. Jag har sedan länge ett helt gäng med mappar och bilder på nagellack som jag har swatchat där jag nog har tänkt att jag ska minnas allting eller blogga väldigt snart efter swatchen är gjord. Vi kan väl uttrycka det som att jag inte gjort vare sig det ena eller det andra.. Bilderna idag är till exempel tagna i november.. Well, som ni kanske förstår så minns jag inte särskilt mycket av lackningen eller egenskaperna.. Jag tror också att det är därför jag inte fått upp bilderna, jag har dragit mig för att visa dem eftersom jag inte kan berätta så mycket om lacket. Men nu satt jag och rensade och beskar bilder och konstaterade att jag kommer ju inte att minnas mer om ett par månader och jag vill inte heller slänga alla bilderna så det får helt enkelt bli som det blir..
 
Jag swatchade nyligen det här lacket på sticka, eftersom jag skaffat mig ett gäng sådana nu, så jag kan ju i alla fall berätta hur det betedde sig då! ;) Det var då lättlackat, och täckte bra. På stickan (med genomskinliga tippar) krävdes det 3 lager för att den ska täcka, så gissningsvis har jag två eller tre lager på bilderna. Den var dessutom lätt att måla med på stickan i alla fall och jag minns inget annat från lackningen i november heller, så en kvalificerad gissning är att det gick ganska smidigt då också..
 
Vad gäller utseende så älskar jag det här lacket. Det är lite mer intensivt orange än apelsiner, men en väldigt klarorange färg. Det är ett krämlack utan något som helst glitter/skimmer i, men appliceringen är som sagt smidigt och bra. Dessutom en riktigt härlig glans och yta - på bilderna bär jag inte Seche Vite heller, så ni ser vilken fantastisk glans det är.. Ni ser till och med reflektionerna av min balkong! =D Gillar verkligen det här lacket!
 
 
 
 
 
Vad säger ni? Känns det okej med arkivtömning utan så utförlig information om lacken, eller är det lika bra att slänga bilderna direkt? Blir det mer okej om jag blandar upp med lite nyare lack också? Shoot!

Blå måndag: Bonusnailart

Kategori:

Förra helgen var jag uppe och hälsade på i sambons barndomstrakter, träffade hela familjen och gick på bilmässa. Gissningsvis var jag ungefär lika intresserad som sambon hade varit av att gå på nagellacksmässa men har man världens bästa sambo så får man ju ställa upp när det är något han vill hitta på.. (I ärlighetens namn var det ganska mycket mer intressant än jag hade trott att det skulle vara, men det kan man ju hålla tyst om och hålla fast vid att man har "uppoffrat" sig..=) Att däremot känna ett sug av att köpa en viss sorts speciella bromsar, det har jag nog lika svårt att förstå som han har att förstå suget att köpa ytterligare ett nagellack i en färg man inte gillar, bara för ATT.. )
 
I alla fall så skulle jag ju träffa svärföräldrarna för andra gången och hans syskon och resten av familjen för första gången, så det gällde ju att känna sig säker.. Jag frågade honom om vad han tyckte att jag skulle ha på naglarna men fick de klassiska svaren "det spelar ingen roll" och "lack"... Till slut så föreslog han en marmorisering i blått och vitt, likt de jag gjorde i orange/vitt och den grönvita till studentmanikyren. Jag var inte skitsugen på att sätta mig och köra watermarble just då, men bestämde mig för att göra en gradient istället. Och blått var det ju beställt så.
 
Grundade naglarna med vitt baslack, gissningsvis mitt vita från Starnails eller FoF. Sedan fram med akrylfärgerna, i två blåa nyanser. Med hjälp av en platt hobbypensel målade jag på akrylfärgen på kanten av en make-upsvamp, brevid varandra och liiite överlappande. Sedan svampade jag på färgen på naglarna, i tre lager för att få en bra täckning. På med Seche Vite för att få ett skydd för akrylen, annars tvättas den ju bort med tvål och vatten.
 
Hmm.. Det blev bra, men det kändes lite tråkigt. Färgerna fick mig att tänka på en pool och jag bestämde mig för att försöka förstärka det intrycket. Jag såg för ett tag sen (ja, ganska länge sen..) en variant av watermarble som ger små fläckar av lacket under och så tunna linjer av det lacket man marblar med - waterspotted.. Ett exempel är här:
 
 
Det här hade kunnat ge precis det jag var ute efter känner jag, framför allt så som det blev på lillfingret här.. Så - fram med vatten, kopp och svart lack och så en flaska hårspray. Det var inte riktigt så lätt som jag trodde och hoppades på och blev inte alls bra.. =/ Jag var SJUKT nära att ta bort allting igen, det enda som avhöll mig var klockan - den började bli mycket och jag skulle inte hinna göra något alls om jag tog bort det här. Och nakelnaglar? Det går bort i i stort sett alla lägen och framför allt vid ett sånt här tillfälle! Så ja, det fick vara kvar, och på vänster hand (som jag, precis som alltid, började med) testade jag ett par olika varianter. Till slut fastnade jag för någon variant av marble med svart och ofärgat lack som verkligen inte alls torkade, utan som man kunde virvla runt en hel del i. Det fick sedan bli det på hela högerhanden. När jag vaknade dagen efter var jag faktiskt riktigt nöjd, med båda händerna. Sedär, så fel det kan bli.. Bara för att det inte blev som man sett framför sig i huvudet så ser det ut som crap, men när man lämnar bilden i huvudet bakom sig kan det bli rätt bra ändå.. ;)
 
Eftersom jag blev så pass nöjd med det här (även om det så klart finns förbättringspotential även här, kanske samma mönster på alla naglarna först och främst! ;) ) och händerna blev så pass olika så varnar jag härmed för bildspam...
 
 
 
 
 
 
Vänster hand
 
På vänster hand blev jag helt klart mest nöjd med lillfingret, det kom närmast den bild jag hade i huvudet. Dock hade jag gärna sett att det hade blivit liiite mer svart, typ som på ringfingret, men där blev det alldeles för lite "hål" i lacket i gengäld.. Tummen såg  ut som crap, även efter att jag försökt lämna bilden i huvudet bakom mig, så den fick inte vara med.. =D
 
 
 
 
 
 
 
Höger hand
 
På höger hand blev jag nog ungefär lika nöjd med alla fingrerna, utom eventuellt pekfingret där det syns lite väl mycket att jag försökt göra ett mönster men misslyckats.. ;) På de andra fingrarna körde jag bara ren och skär swirling - rörde runt som fasen i lacken medan de var helt blöta och lät det bli som det ville. Det blev ganska bra.. ;)
 
På vissa av bilderna ser ni att det saknas lite lack på sidorna, att det börjat bli lite fult nere vid nagelbanden och att det finns lite tip wear.. Det beror helt enkelt på att de är tagna på söndagen och manikyren är gjord på torsdagen.. Så länge fick det sitta kvar minsann!
 
Och detta måste ju helt klart vara blått nog för Linda och Blå Måndag, om nu mitt tidigare bidrag skulle bli underkänt.. ;) Eller vad säger du Linda?

Blå Måndag: Kicks - Lady Blue

Kategori:

Förra måndagen visade jag er Smokey Tuxedo från Kicks. Idag ska ni få se ett annat Kickslack, nämligen Lady Blue. Dessa flaskorna köpte jag samtidigt minns jag, tillsammans med Oxygen Forest som jag också visat er. Tydligen hade jag något av en matt, mörk period just då - troligen som en revolution mot de ganska tråkiga, pastelliga frostlacken jag använde innan det.. =)
 
Lady Blue är i alla fall ett mörkt lila skimmerlack. Det går helt klart mot blått betydligt mer än mot rött, även om det lila försvinner lite i de här bilderna. Lacket är nästan lite duokromt i lila/blått, men det är som vanligt svårt att fånga färgskiftningarna på kort. Lacket är dessutom lättmålat och ganska väl pigmenterat - på bilderna komme ni att få se två lager utan överlack. Om ni kollar så kommer ni dessutom att se att glansen på lacket är mer än okej också. Skulle jag bära det här på riktigt och inte bara köra swatchfest i våras så hade jag nog dock slängt på ett lager SV också, om inte annat så för att det skulle torka snabbare än det gjorde nu. Inte för att det är något fel på torktiden egentligen, men man har ju blivit bortskämd.. ;)
 
Både flaskan och penseln är helt okej, till och med ganska bra, men återigen är etiketten på det här lacket bland det dummaste jag har sett. Hur ska man kunna läsa en svart text på en genomskinlig etikett på ett sånt här lack? Idiotas! =)
 
Lacket har dessutom en annan god egenskap. Det funkar riktigt bra att marbla med! Det flyter ut snällt i vattnet och torkar inte för snabbt så att det blir stelt och svårjobbat, och färgen blir helt okej. Man behöver nog dock ha något underlack på om man marblar för så opakt blir det kanske inte..
 
Sammantaget är det här ett mycket bra lack som helt klart får stanna i samlingen. Vi får väl se om Linda på Blå Måndag godkänner det här lilatonade lacket också bara... ;)
 
Om ni råkar surfa in här en gång till lite senare idag tror jag dessutom att det kommer att bjudas på en liten nailart i blått också.. (Man får ju gardera sig ifall nu Linda inte godkänner det här...=))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ha en skön måndag allihop! Ciao!

Vådan av att pumpa cykeln

Kategori: Personligt

Varning, nu blir det helt off topic och icke nagelrelaterat.. Dessutom bara en massa text och inga bilder alls, ungefär motsatsen till barnens pek- och bilderböcker.. Är man helt ointresserad av sånt kan man lämpligen surfa vidare.. Annars kan man läsa, skratta och vara lite skadeglad alternativt läsa, skratta och tycka lite synd om mig utan att vara skadeglad.

I går, fredags, skulle min käre sambo pumpa däcken på sin cykel. Vi brukar ju cykla till jobbet och nu tyckte han att hans däck var lite sumpiga vilket kräver tar mer kraft när man cyklar. Jag frågade honom om han inte kunde pumpa mina däck lite också, framför allt bakdäcket, eftersom de också är lite motsatsen till uppblåsta. Jag började ju jobba tidigt idag och kände att det kunde vara skönt att faktiskt kunna cykla lite snabbt och lätt till jobbet och inte behöva ta i så mycket. Självklart kunde han pumpa mina däck också, så sagt och gjort. Ner för trappan och ut och pumpa sin egen cykel innan han raskt gick vidare med min. Efter en rätt bra stund kom han upp till lägenheten igen och beklagade sig över mina mycket märkliga däcksventiler. De passade inte i hans cykelpump, utan han tänkte att han var tvungen att ta bort den översta delen för att kunna pumpa. Så det hade han gjort och sen pumpat. Däcken hade blivit jättehårda och fina, men när han tog bort pumpen så hade de blivit helt platta igen – inte så märkligt när den "översta delen" utgörs av hela ventilen och allt som var kvar var röret som ventilen sitter monterad i. =) Så, istället för ett lätt sumpigt däck stod vi nu där med ett helt platt och livlöst däck. Och nu då? Hade jag någon cykelpump själv kanske? Ja, visst hade jag det – in och rota fram den lilla svarta cykelpumpen och så försvann sambon ner med den på gården. Efter en knapp timme kom han upp till lägenheten igen och konstaterade lite matt, helt svettigt, att den cykelpumpen, den var kass. Nu var däcket knappt halvtomt och mannen var helt matt. Jag gick ner och testade och fick i lite mer luft – men jag fick också snilleblixten att det finns en kommunal, offentlig cykelpump med tryckluft en bit bort. Hunden hade ju dessutom inte fått sin kvällspromenad, så det passade ju perfekt.

Sagt och gjort – på med koppel på hunden och promenadskor på oss själva, and off we go. Eftersom klockan började bli mycket beslutade vi efter en bit att jag skulle cykla (FÖRSIKTIGT!) i förväg, pumpa cykeln och sedan cykla tillbaka och möta honom så långt som han då hade hunnit. Så jag cyklade iväg till den offentliga tryckluftspumpen, glad över min snilleblixt. Väl framme parkerade jag snyggt gröna faran vid sidan av cykelvägen, bredvid cykelpumpen. Fram med slangen med det svårhanterade munstycket. Av med den lilla svarta ventilhatten. Vrid rätt på slangen med det svårhanterade munstycket igen. Flytta lite på cykeln för att nå ordentligt. Vrid det svårhanterade munstycket igen. Tryck. Ingenting. Ingen luft. Eller rättare sagt, massor med luft men allting passerade runt ventilen och ingenting kom in i däcket. Vad fasen? Efter ett antal försök kom det en kille och skulle pumpa sin cykel så sneaky me lämnade snabbt och artigt över pumpmunstycket till honom och tjuvkikade sedan i ögonvrån hur han gjorde. Han parkerade sin cykel. Fram med slangen. Av med den lilla hatten. Vrida på munstycket. Flytta cykeln lite. Justera munstycket igen. Tryck. Och all luft pös in i däcket. Men vad fan? Han gjorde ju PRECIS som jag. Precis innan han skulle iväg så tog jag mod till mig och frågade om han fick det att funka. "Ja, vill du ha hjälp eller?" frågade han och började om processen. Fram med det svårhanterliga munstycket. Av med ventilhatten. Mecka lite med munstycket. Vrida rätt däcket. Muttra lite över det svårhanterliga munstycket. På med munstycket på ventilen och tryck. PRECIS samma effekt som tidigare. All luften försvann ut runt ventilen och ingen in i däcket. Efter mycket bökande och stökande fick även den här killen se sig besegrad av gröna farans ventiler.. Han gav upp och jag fick cykla tillbaka till sambon. På vägen vet jag att det finns en liten cykelaffär som jag tänkte kanske, eventuellt möjligen skulle kunna ha en sådan där tryckluftsslang ute så jag tog en liten omväg. Den chansningen gick inte hem kan vi väl säga. Om de brukar ha en slang alls så var den i så fall intagen för natten i alla fall.

På vägen hem kom jag på att jag ju faktiskt har en annan cykelpump också, så när vi kom hem fick jag rota fram den istället. Till denna pump kunde man dessutom välja tre olika typer av ventiler, beroende på vad man ska pumpa. Pedagogiskt nog fanns det också tre små bilder som visade vilken ventil som skulle användas till vad. Ordentlig som jag är tog jag den lilla cylinderformade tillsatsen som visades tillsammans med ett cykeldäck. Och så ner på gården igen. Den lilla tillsatsen passade bra på ventilen i alla fall, men tror ni att den cykelpumpen var kass eller? Oh yes. Som tur var kom min fine sambo på att nu skulle han ju kunna använda sin bra och effektiva cykelpump – upp och hämta den. Visst passade den på nu och han pumpade snabbt och enkelt upp ett bra tryck i däcket. Yay, äntligen! Och så tog vi bort pumpen.. "Psssssssssssssss" Men vad fasen, luften pyste ljudligt ut?! Var trycket kanske för högt? Var ventilen inte ordentligt åtskruvad? Hade det gått hål på slangen? Nej. Jo. Nej. Men ventilgummit hade gett med sig och tyckte inte att det var roligt att leka längre. Jag kan meddela att nu var jag helt gråtfärdig och låg ner på asfalten, lätt utslagen och uppgiven. Min sambo är inte lika lättbesegrad dock, utan lyckades på något sätt meckla ihop ventilgummit, in under den lilla fästanordningen på det och montera ihop det igen. Så, på med pumpen och långsamt och försiktigt pumpa upp däcket igen. Efter ett par minuter hade vi fått till ett hyfsat tryck i alla fall, innan det sa "poff".. MEN VAD FAN!! Men som tur var så höll däcket faktiskt trycket igen. Så.. ungefär tre timmar, tre kilometers cykeltur/promenad och otaliga pumptal senare hade vi ett slutresultat – ett lite sumpigare däck än tidigare. Men ja, cykla till jobbet kunde jag i alla fall…Hooray!

Alanna Renee - Butterbeer

Kategori:

Kommer ni ihåg när jag köpte nästan hela kollektionen av Alanna Renees kollektion "Magical World", inspirerad av olika företeelser i Harry Potter? Tack vare en fantastiskt fin vän i Australien lyckades jag köpa lacken trots att Alanna inte skeppar internationellt. (Thanks again Ed! <3 )
 
Jag har visat upp ett par av lacken här, så som Avada Kedavra, Draught of Peace och fina Patronus. De andra har ni bara fått se flaskbilder eller promotionbilder på, men idag är det dags för ytterligare en liten skönhet att visa upp sig - Butterbeer. Butterbeer har lite samma koncept som Avadra Kedavra (och Stupefy som jag inte visat än) med en crelly som bas och vita småglitter och lite större hexagoner i. Däremot är det såklart olika färg på crellybasen. I Butterbeer är den härligt mjukorange - en ganska ljus, väldigt snäll, orange som verkligen påminner om en blandning mellan smörkola och ljus öl.. Ganska så diskret på håll, men det händer ändå massor i den.. Underbart!
 
Först en liten uppfräschning - vad är egentligen butter beer? Jo - det är ungefär som vår choklad, den kan serveras rykande varm eller isande kall.. Den lilla skillnaden är väl att den är svaaaagt alkoholhaltig, men inte tillräckligt för att folk ska bli berusade verkar det som och den säljs ju till Harry och hans vänner trots att de är unga fortfarande.. 
 
Såhär ser Butter Beer ut i filmerna..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser Butter Beer ut på naglarna..
 
Visst kan man se inspirationen? Jag gör dock inte riktigt lacket rättvisa på de här bilderna med mina rejält nerfilade naglar.
 
Butter Beer i Alannas tappning (pun very much intended!) är härligt krämigt, lättlackat och torkar fort. På bilderna ser ni tre lager Butter Beer och ett lager Seche Vite. Vill man ha helt glasblanka naglar får man nog ta på ett lager Seche Vite till direkt, och definitivt dag två. Glittret hamnar för det mesta ganska jämnt utspritt men ibland får man dutta till lite för att få det riktigt bra. Torktiden är som sagt bra - när alla tio naglarna är målade är nagel nummer ett helt klart redo för ett nytt lager. Till slut blir det verkligen precis som jag hade tänkt mig det - en orange smörkola-öl med härliga små bubblor under ytan! Tyvärr trodde jag inte riktigt att det skulle bli såhär eller att jag skulle gilla det, så jag beställde bara bara en flaska.. *facepalm!*
 
Hoppas ni andra har en fin lördag, själv börjar jag jobba vilken minut som helst! 24 timmar den här helgen! Tur att det ger liiite extra pengar i alla fall! Ciao!
 

FNUG Futuristica i matt version

Kategori:

Åhå - jag hittade lite mer holo i lagret här ändå.. Tidigare har jag visat er det helt fantastiska Futuristica som jag formligen älskar trots svårigheterna att måla med det.. När jag bar det sist var jag bara tvungen att testa hur ett så pass starkt holografiskt lack skulle se ut i matt version. Så, fram med trotjänaren Matte About You från Essie och på med ett lager.. Resultatet? Tja, regnbågarna mattas ner men de finns ändå kvar. Slutsatsen är nog dock att ska det vara holo så ska det vara utan matt topplack! Men ja, då vet vi det också! =)
 
 

Holofredag: Gina Tricot - Holographic Multi

Kategori:

Till skillnad från igår ska jag nu visa er en total och makalös besvikelse - Holographic Multi från Gina Tricot.
Att man ens kallar det här för "holographic" borde fan rendera i en anmälan för falsk marknadsföring. Jag har testat ALLA sorters ljus för att försöka få fram ens en tillstymmelse till regnbågar - allt förgäves. Vare sig med blixt, direkt solljus, elektriskt ljus eller bygglampa kan man få det här lacket att ens blixtra till lite. Att jag dessutom visar upp det på en holofredag är ju egentligen bara sorgligt och ett uttryck för min avsaknad av fler bilder på hololack.. =/ Jag skyller dessutom på att detta är det första hololacket jag fick lägga fingrarna på, i en reaback på Gina Tricot, i ett litet set med fyra flaskor. Tidigare har jag visat er Holographic Green som jag då tyckte var fint med regnbågar... haha säger jag bara.. Visst är det mer holografiskt än såhär, men det är marginellt det..
 
Att färgen dessutom är sjukt tradig och intetsägande och att finishen är helt utanför min smak, det gör ju inte saken bättre. Urk.. Det enda positiva med det här lacket är att det är lätt att måla med - det blir snabbt jämnt och sprider sig enkelt på nageln. Dessutom är penseln bra att måla med, trots att flaskan är liten. Men ja, där slutar väl de positiva aspekterna kan man säga.. Lacket är skirt - på bilderna ser ni tre lager och inget topplack, det är oholografiskt och det har en tradig färg OCH finish.. Nä, inget att hurra för på något sätt faktiskt.. För en gångs skull får ett lack faktiskt flytta ut ur samlingen - antingen blir det någon liiiiiiiten andel av det här i ett frankenlack eller så får det åka till återvinningen (fast flaskan behåller jag i alla fall.... =))
 
 
 
 
Mer holografiska hololack får ni se hos Skimmerskuggan om ni vill! Till nästa vecka vågar jag nästan lova något roligare än det här... Ciao!

TGR - # 31

Kategori:

Dagens planer ställdes lite på huvudet när sambon tydligen hade tagit semester, men jag är inte den som klagar! Så himla skönt att ha honom hemma och få lite kvalitetstid ihop. Däremot innebär det lite mindre swatchfest och nailart idag än det var tänkt och även lite mindre skrivna blogginlägg. Jag tänkte dock att jag ska hinna med/passa på att visa er lacket jag hade under Bubblegum Prism i alla fall..
 
Som jag skrev så är det nummer 31 från Tigers "egna" nagellack.. Det är ett grafitgrått skimmerlack med någon konstig finish - påminner lite om frost, men är blankt utanpå.. Märkligt och svårbeskrivet.. Tigers lack luktar extremt starkt och lite obehagligt och andra lack som jag testat av dem innan har haft konstiga saker för sig, som att spricka längs med nageln (inte chippa, utan typ spricka upp på mitten...) Inte direkt ett favoritlack, men de funkar om man bara ska ha dem under en kortare tid, säg en kväll eller så.. Penseln och flaskan är bra att jobba med och lacken täcker bra - om jag minns rätt är detta två lager. Torktiden är också helt okej, och en hel del av dessa lacken har jag marblat med med helt okej resultat..
 
 
 
 
 
 
 
(Här fick ni också se (tror jag) första gången på höger hand, jag fuskade och swatchade ett lack på höger och ett på vänster när jag skulle testa mig genom samlingen med ointressanta lack...)
 
Nu ska vi åka och kika på hus, fika hos bästa kollegan och sedan äta middag hos mamma med moster och morfar! <3

Maybelline: Bubblegum Prism

Kategori:

Idag blir det ytterligare en positiv överraskning som ska få presenteras, Bubllegum Prism från Maybelline. Jag har använt det här lacket en gång innan och då "förstörde" det helt min rosabandet-manikyr . Det gav inte alls det rosa skimret som jag hade tänkt mig och hoppats på, och efter att ha testat det igen förstår jag helt klart varför.. =) Jag har sedan dess ogillat lacket, troligen ganska mycket på grund av min upplevelse i oktober. Länge har jag därför lekt med tanken på att göra mig av med det, men så bestämde jag mig ändå för att ge det en sista chans innan jag skar av banden.. I det här fallet har jag testat lacket över TGR #31, ett skiffergrått skimmerlack som jag inte hunnit visa upp här än. 
 
Det här är ett utpräglat layeringlack/effektlack och jag tror att det hade varit helt omöjligt att få opakt på egen hand - det hade i alla fall krävt helt orimligt många lager. Det är lätt att måla med, det blir utan problem jämnt och snyggt och håller inte exempelvis på att valla sig eller sånt trams. Det är ett skimmerlack, eventuellt med lite diskreta flecks i. Som ni ser ser det HELT olika ut i flaskan och på naglarna. I flaskan är det verkligen bubbelgumsrosa - på naglarna blir det mest blått/blålila. Det skiftar dock till i rosa, lite beroende på vinkeln.
 
Flaskan och penseln är bra att använda, precis som lacket. Däremot är torktiden inte direkt något att hurra för - men trots det får lacket hamna i högen med lack som ska vara kvar.. Det verkar vara mycket svårt att ta sig därifrån.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För att visa effekten av lacket har jag valt att lägga olika många lager av lacket på fingrarna. På lillfingret är det ett lager, på ringfingret två. Långfingret pryds av tre lager och pekfingret fick fyra. Jag har inget topplack på någon av naglarna och det märks eftersom jag råkat kladda lite med fingrarna när jag skulle fotografera. Lacket hade inte helt hunnit torka och fastnade i fingret bredvid.. ;)  Lacket blir gradvis mer rosa med fler lager, men det rosa försvinner lite när lacket torkar och det går då tillbaka till lite mer blått igen.
 
Ha en underbar torsdag!

Grön onsdag: Gradient

Kategori:

Onsdag idag, ledig onsdag! Det är ju för det mesta trevligt, men idag var uppvaknandet något mer "traumatiskt".. Jag är ensam hemma, sambon är inte ledig så klart, och hunden har kräkt ett flertal gånger under morgonen/natten.. Vi hade råkat lämna godisskålen framme när vi gick ut i köket och fixade mat, och när vi kom tillbaka var allt godisen (ett knappt kilo) borta, så det var ju inte direkt oväntat egentligen. Men problemet är att jag har världens kräkfobi och blir helt kallsvettig och tårögd av tanken på att ta hand om kräket.. Samtidigt kan det ju inte få ligga kvar till sambon kommer hem direkt.. Som tur är har jag världens bästa Sara som kommer till min räddning - bytet barnpassning mot kräkborttagning kändes helt klart värt det! Alla gånger! <3
 
Men ja, onsdag.. Ledig onsdag.. Grön onsdag.. Gick genom mitt arkiv och konstaterade att jag hade inte bilder på NÅGOT grönt lack som jag inte visat innan.. Orkade inte riktigt swatcha något nytt tänkte jag så tänkte hitta på något annat.. I slutänden hade det nog gått snabbare att swatcha lite.. ;)
 
På bilderna ser ni:
1 lager Mavala nagelstärkare (eller ja, okej, det ser ni ju inte...)
1 lager Viva La Diva # 35 (ser ni inte heller...)
3 lager svampad gradient med en ljusgrön (emerald green) och en mörkgrön (Viridian) akrylfärg
1 lager Seche Vite..
 
Gradienten är gjord genom att måla de båda gröna akrylfärgerna bredvid/lite överlappande varandra på kanten på en makeupsvamp och sedan svampat hejvilt på naglarna med skiljelinjen ungefär i mitten av nageln. På de flesta naglarna blev det ganska bra, men på ett par stycken blev övergången inte så smidig och "osynlig"/"seamless" som jag ville.. Orkade dock inte göra om det så det fick duga ändå.. Det kommer lite bildspam här - jag blev ändå ganska nöjd.. (Och orkar dessutom inte kill my darlings idag..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill man se mer grönt, och kanske lite gröna lack istället, så glider man med fördel in hos Karin på Grön Onsdag och kikar.. Samlingsinlägget brukar komma onsdag kväll.. Själv ska jag ut och leka med barn nu! Ciao!
 

Kicks - Midsummer Lily

Kategori:

Idag ska ni få se ett annat lack från Kicks - Midsummer Lily. Till skillnad från gårdagens Blue Tuxedo är detta ett lack jag nog inte använt alls egentligen. För att vara helt ärlig så har jag ingen aning om varför jag köpt det - det är inte en färg jag någonsin gillat. Min gissning är att jag troligen köpt det till något särskilt tillfälle eller kanske för att nagellacksjävulen suttit på axeln och manipulativt viskat "köööööp, köööööp" i örat på mig.. den jävulen - han drar ner mig i fördärvet! =D
 
Men ja, detta är ett tråklack skulle jag säga - färgen är sådär, formulan är sådär - halvsvår att jobba med och inte direkt följsam, torktiden är sådär.. Inget roligt alls faktiskt, vet inte riktigt vad jag ska hitta för bra med det här lacket.. Det skulle väl i så fall vara att det funkar bra som bas i nailart. Eventuellt funkar det bra att marbla med också, de andra lacken jag har får Kicks har ju gjort det.. Penseln och flaskan är helt okej, och till skillnad från Blue Tuxedo så funkar Kicks (oavsett vilket) ganska korkade etikett på sådana här färger.. I alla fall så ser ni på bilderna två lager och inget topplack..
 
Troligen kommer jag inte att använda det här lacket igen direkt, mer än eventuellt som bas för en nailart eller kanske som en ingrediens i ett kommande frankingprojekt.. =D Fast kanske passar det bra till någon fest med bestämt färgtema, man vet ju aldrig! Vi får väl se! Ciao!
 
 
 
 
 
 

Blå Måndag: Kicks - Smokey Tuxedo

Kategori:

Efter en härlig helg i Blekinge är det nu måndag igen. Tillbaka till jobbet igen, tur att man gillar sitt jobb och trivs förbaskat bra med både jobbet och kollegorna - framför allt vissa, annars hade det nog känts jobbigt. Jag tycker ju ändå att det känns jobbigt från och till, men det beror ju mer på det där med att gå upp än på det där att gå till jobbet.. ;)
 
Men ja, måndag betyder som vanligt Blå Måndag hos Linda och hennes Nailorama och självklart visar även jag blått denna dag. Idag ska ni få njuta av Smokey Tuxedo från Kicks - ett mörkblått crelly med turkos skimmer i. Det här låter ju ruskigt snyggt, och jag har verkligen älskat det här lacket tidigare, men nu vet jag inte riktigt längre. Det är skirt som tusan. På bilderna ser ni tre lager och det är inte opakt ändå. Det syns inte riktigt på bilderna, men det var en klar och tydligt VNL. Skitheten syns nog tydligast på sista bilden, på tummen. Att lacket dessutom tar lite tid på sig att torka gör ju inte saken bättre, fler än tre lager känns inte så roligt då. I övrigt är formulan bra, appliceringen var bekymmerslös och flaskan och penseln funkar bra. Vad som däremot inte funkar bra är Kicks urbota korkade etikett - de har en helt genomskinlig etikett med svart text - behöver jag påpeka att det var sjukt svårt att läsa namnet på lacket? Men ja, det är ju kanske en petitess egentligen, i alla fall för alla som inte bloggar och behöver berätta vilket lack man använt.. ;)
 
Oh, jo, förresten.. Lacket funkar klockrent att göra watermarbles med! Det ger alltid pluspoäng i min bok!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill man se mer blå lack kan man med fördel glida in hos Linda, där brukar alla små smurfar samlas om måndagarna! Själv ska jag jobba istället! Ciao!