NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

ColorClub Powerplay

Kategori:

Då jag jobbar i helgen blir det ett arkivinlägg idag - naglarna till söndagens Nail Art Sunday med fritt tema är redan gjorda nämligen. Och så jag längtar efter att få visa dem för er - blev riktigt nöjd den här gången och hoppas att ni också kommer att gilla dem! En ledtråd är att det är inte så färgglatt som det var tänkt från början, utan ganska dämpat på ett sätt.. Ska dock ta bilder på dem idag, så att jag är försäkrad om något tråkigt nu skulle hända.
 
Men dagens lack är inte dämpat det minsta. Snarare tvärtom, vare sig namn eller färg går på något sätt ihop med ordet dämpat. Color Clubs Powerplay är en starkt rosa färg, med en dragning åt det kalla hållet, lite lite lila. Tyvärr ville min kamera inte alls vara med om att visa upp den här färgen, den var nog lite väl stark för kameran, så bilderna stämmer inte färgmässigt. Jag slänger upp dem ändå, så kan ni få en hum om det i alla fall.
 
Formulan var helt okej lättmålad. Färgen täcker inte fantastiskt bra, jag behövde tre lager för att få full opacitet. Det största problemet med det här lacket är dock att ta bort det - det färgar in överallt och är svårt att få bort från fingrar och naglar. Jag fick ta till min speciallösning - att bada fingrarna i Kiss Artificial Nail Remover en stund för att få bort allt. Den är dock något jag verkligen kan rekommendera - billig, smidig och effektiv som attsingen på att ta bort både artificiella naglar och nagellack.
Men tillbaka till Powerplay. Det var en kul färg att bära, det är INGEN som missar ens naglar. Det är ett krämigt neonlack och torkar lite halvmatt med riktigt fräsig färg. Själv valde jag att slänga på Seche Vite över, så hos mig blev de blanka ändå, men lacket funkar alldeles utmärkt blankt också.
 
Lacket är inköpt på ICA MAXI, i deras fyndlåda, för 15 kronor. Helt okej!
 
 
 
 
 
Alla bilderna utom den första är tagna i naturligt novemberljus, ungefär mitt på dagen. Färgen är som sagt ganska mycket mer rosa än på bilderna, och inte så lila som den framstår här på min skärm.
 
Så, kom tillbaka på söndag och förresten - var med själv. Det som krävs är en manikyr som är något mer än bara ett lack rakt upp och ner. För att vara med så tar du bilder, gör någon form av inlägg om det (som du markerar med Nail Art Sunday) och för att göra det så enkelt som möjligt så berättar du också det för Lela. Här samlas sedan alla inläggen med länkar, så även om du inte vill vara med själv kan du alltid kolla in alla andras bidrag också!
 
Ciao!

Polar nights revisited

Kategori:

Körde med min nya älskling Polar Nights igen, kände ett behov av att göra om tack vare lite tip wear och lite krympning. Bestämde mig för att försöka ljusa upp liiite grann, så körde på ett lager Something Blue från H&M, ett lager glitterlack från Viva la Diva och sen ett lager Polar Nights. På så sätt blev det täckande men mindre svärtat och mer blått.. Me likey!

På begäran av Jonas kommer här bilder att jämföra med, vet inte hur mycket skillnad man ser på bilderna dock. I verkligheten ser jag dock rätt mycket skillnad.

Blå måndag: IsaDora Polar Nights

Kategori:

Äntligen! ÄNTLIGEN! ÄNTLIGEN!!!
 
Som jag har letat - överallt har det varit slutsålt eller inte funnits alls och jag har fått gå hem med oförättat ärende - ett oköpt IsaDora Polar Nights. Men nu bestämde jag mig för att nu fick det vara nog - jag SKULLE ha det här lacket! Så in på mitt närmsta H&M och kolla - igen. Tittade runt överallt för att försöka hitta det lilla stället med IsaDoras julkampanj, men inte fasen fanns det någonstans. Men jaja, man kan ju alltid inventera stället efter andra lacker, så kollade runt lite till. Och så där, där uppe bland alla andra IsaDora, där fanns något som glimmade till lite och såg snyggt ut. Och när jag plockade ner det, vilket tror ni då att det var? Va? Polar Nights? HUR kunde ni gissa det? Visst var det det, där stod det, helt gömt och dolt bland andra lacker när det borde få stå framme och skina och blänka med sina två kompisar. Men jaja, lika glad för det var jag - eller kanske gladare!
 
Så, vad passar då bättre att visa på Blå Måndag hos Mrs Data? Polar Nights är ju ett fantastiskt härligt blått lack även om det är rätt svärtat. I det vackra blå lacket finns en massa smått silverglitter och också en del lite större hexagoner i silver. Glittret dränks inte i lacket, men däremot blir det vackert silverblått och inte allt för in your face, utan liiite mer diskret och glimmar bara till sådär rejält ibland. Jag har hört att inspirationen ska vara en vacker vinterhimmel i Norrland och det är precis det jag ser också!
 
Lyrisk? Jag? Nehe! ;)
 
Tyvärr orkade jag inte plocka fram stora kameran och en massa ljussättning när jag kom hem från jobbet idag, så det fick bli ett gäng telefonkamerabilder, men de blir faktiskt helt okej de också!
 
 
 
 
 
 
Så, in med er hos Mrs Data för att se alla andra fina blå bidrag!
Ciao!

NailArt Sunday: Fåglar

Kategori:

Så var det söndag igen, och dags för NailArt Sunday med Lela.. Idag är det tema fåglar som gäller..
Eftersom det var dags att fira morfars födelsedag med släkten så fick det bli något diskret och försiktigt. Då jag håller på att renovera och sätter upp golvlister för tillfället, och dessutom ska upp och jobba tidigt imorgon bitti, så blir det ett väldigt kort inlägg idag, med mest bilder.
 
Baslacket är Blue Mint från Mavala, molnen är svampade med ett vitt lack från Viva la Diva och fåglarna är målade med ett svart lack från Depend.
 
 
 
 
 
 
 
Kanske inte den mest originella idén för tema fåglar, men så får det bli ibland..
 
Kika in hos Lela för fler nailarts på tema Fåglar!

Flormar Pretty P14

Kategori:

Så var det dags för ytterligare ett av de turkiska lacken jag köpte under semestern.
 
Detta är ett rosa lack som jag inte tror att man någonsin kan få opakt på egen hand utan som funkar extremt bra att göra fransk manikyr med till exempel. Tror att det här är ett jelly om jag har förstått det hela rätt. Ger en snygg, glansig yta även utan överlack på. Torktiden är bra och penseln likaså, även om den är ganska kort. Det är inte ett lack man kan ha för sig själv, men för att göra klassisk fransk manikyr är det fantastiskt.
 
Jag har också upptäckt ett bra sätt att göra fransk manikyr på lättaste sätt. Istället för att antingen måla rosa och sedan ta bort längs tippen för att fylla i med vitt eller att måla vitt över det rosa och få en kant, inget av alternativen är så roligt tycker jag. Istället har jag upptäckt att jag kan måla den vita kanten med akrylfärg, direkt på underlacket. Det blir så tunt att det inte blir en kant när man målar det rosa lacket över, men ändå så pigmenterat att det syns ordentligt genom. För att göra det mindre skarpt kan man dessutom spä ut akrylfärgen med liiiite, lite vatten vilket också gör färgen lättare att måla med och få jämn utan linjer. Själv målar jag med en platt hobbypensel från Panduro, tror det är 4mms-penseln, vilket jag anser är det lättaste att få en jämn och smidig linje när jag målar.
 
 
 
 
 
 
Min fria kant är än så länge väldigt lång (den är alltså så lång som jag har målat vitt...) eftersom jag under väldigt lång tid bitit på mina naglar, väldigt långt ner på fingrarna. Någon som har något bra tips på hur man får nageln att växa fast längre upp på fingret? Hade varit awesome!
 
Nu ska jag återgå till att fira morfars 94årsdag! Ciao!

Kommunikationsproblem

Kategori:

Ska åka bort över helgen, fira att den krutgubbe till morfar jag har ska fylla 94.. Åkte gem till mamma och goskatten och bushunden redan idag för att åka vidare norrut imorgon. Har förberett ett par inlägg med att ta bilder och göra anteckningar med stolpar och så där. Packar ner kameran med minneskort och allt. Packar ner den bärbara datorn så att jag kan skriva. Kollar på USBkabeln telefon-dator och konstaterar att jag behöver inte den, jag har ju laddare med mig så.

Nu, när jag väl fått tid att skriva och posta inlägg, DÅ kommer jag på att jag ju kanske, möjligen, eventuellt behöver den däringa moderniteten internet för att kunna blogga ja.. Suck och stön.. Men ja just det ja, jag har ju en smart telefon och kan dela internet till datorn. Eller ja, jag hade kunnat om jag bara bestämt mig för att ta med mig den där USB-kabeln.... Gah!

Så ja, nu får ni inte se minsta swatchar just nu i alla fall. Ifall morfars granne är hemma och har bredbandet igång så kommer det kanske imorgon.

Tur att man kan blogga från telefonen också...
Som tröstpris får det därför bli lite bilder på naglar jag gjorde på beställning av en killkompis. De skulle vara inspirerade av honom, och efter lite intervjuande konstaterade jag att han gillar
- grönt
- Norrland
- orientering
- hästar
- picknick

Så detta skulle alltså på något sätt manifesteras i nail-art. Detta var innan jag började med akrylfärger så allt är målat med lack...
Det är norrsken, hästar, orienteringkontroller, picknick vid sjön och så hjortron såklart..

Nagelspa!

Kategori:

Idag är det total nagelspadag här hemma.. Jag slutade tidigt, inte hungrig vilket innebär att jag inte behöver laga mat och dessutom ledig imorgon så kan vara uppe hur länge jag vill (eller behöver...) Så nu kör vi hela konkarongen!
 
Man behöver:
 • Skål som tål värme, stor nog att ha handen i bekvämt
 • Olivolja
 • Salt
 • Nagelbandspeeling
 • Nagelborste
 • Något att putta ner nagelbanden med
 • Nail Balm/annan näring/fukt till naglarna.
 • Nagelfil
 • Buffingblock/polerfil
 • Bra underlack/nagelstärkare
 • Snyggt nagellack om man vill lacka
 • Bra topplack
 • Nagelbandskräm
 • Nagelolja
 • Bra handkräm
 • Eventuellt bomullshandskar
 
Steg 1: Börjar med att ta bort allt nagellack och verkligen putsa bort alla rester överallt.
 
 
 
Steg 2: Fram med en skål, häller i typ en-en och en halv deciliter olivolja och värmer i micron i ungefär en minut. Häller i salt så det blir ett rejält lager på botten.
 
 
Steg 3: Letar upp en bra TV-serie/film där jag har i alla fall två timmar att titta på..
 
Steg 4: Duttar försiktigt med naglarna i oljan, den är varm som attan så man får ta det försiktigt. I takt med att den svalnar så har jag i fingrarna en längre stund. För mig är det bästa när det bränner lite sådär gött i nagelplattan, men inte mer än att man klarar det. Man får dock akta sig för saltet - det är läskigt varmt, varmare än oljan. Brukar köra runt en halvtimme per hand, lite mer kanske. Brukar värma om oljan efter en hand, dock inte lika länge utan kanske en halv minut..
 
Steg 5: Nagelbandspeeling. Penslar på ett bra lager nagelbandspeeling, låter verka ett par minuter. Masserar sedan över nagelroten en liten stund innan jag tvättar bort det med nagelborste och varmt vatten. Passar även på att rengöra under naglarna för att få bort saltet som lätt fastnar där.
 
 
Steg 6: Torkar noga, noga med en bra handduk. Puttar ner nagelbanden så långt det går.
 
Steg 7: På med Nail Balm, jag använder Trinds som jag är supernöjd med! Låter det verka runt två minuter och masserar in eventuellt överflöd. Upprepar på de naglarna där det inte fanns något att massera in.
 
 
Steg 8: Fila naglarna till en bra form och längd. Förslut den fria kanten med hjälp av en buffingblock alternativt en polerfil. Om det behövs - buffa/polera även nagelytan försiktigt.
 
 
Steg 9: På med bra underlack eller nagelstärkare. Själv kör jag Miracle Nails från Mavala och är supernöjd! Har fått väldigt mycket starkare och snyggare naglar sedan jag började med den.
 
 
Steg 10: Måla naglarna i något snyggt, alternativt avstå från att lacka om man nu vill ha dem nakna.
 
Steg 11: På med ett bra topplack - jag använder i stort sett alltid Seche Vite, mest eftersom jag vääääääldigt
sällan hoppar över steg 9. =)
 
 
Steg 12: När lacket är helt torrt, på med nagelolja. Själv använder jag Depends avocadoolja som jag också är mycket nöjd med. Gillar att det är med pipett och lätt att dosera. Häller lite under nageltippen och nere vid nagelbanden, masserar ordentligt kring nagelroten.
 
 
Steg 13: Nagelbandskräm, för att behålla mjukheten och smidigheten i nagelbanden. Extra viktigt om man nu inte använder nagelolja, framför allt på vintern. Massera in den också.
 
 
Steg 14: En bra handkräm. Jag varierar och har ett gäng handkrämer. En av favoriterna är Neutrogenas Norwegian formula där man bara behöver en liten, liten klick för att få riktigt sköna händer och jag känner mig inte så kladdig som jag gör annars. Att krämen är billig är ju bara en bra bonus. Annars blir det ofta OLIV naturells handkräm från Åhlens eller en kräm med mycket Aloe Vera i. När jag har kört nagelspa, eller när jag känner att mina händer är torrare än vanligt så kör jag på en handkräm från Apoteket, Canoderm, masserar in ordentligt och drar sedan på ett par tunna bomullshandskar innan jag ska sova. Mindre sexigt, men händerna blir fantastiskt mjuka och fina!
 
 
Fasen, det här får mig att må riktigt bra, och mina naglar att tåla mycket mer! Riktigt skön stund faktiskt!
Vad säger ni - hur tar ni hand om era naglar på bästa sätt - några bra tips?

LensOn-post!

Kategori:

Yay!
 
Jag fick ett tips om en rabattkod på LensOn som gav fri frakt och dessutom 50 kronors rabatt. Självklart kunde man då klicka hem lite snygga nagellack! Dessutom kunde man tvinga andra att handla lack till en också! ;)
De två första lacken kom hem i brevlådan idag och självklart ska de synas på bloggen också!
 
Blue Curacao från Mavala och Gray's Anatomy från Wet'n'Wild.
 
Blue Curacao, 5 ml.
 
Blue Curacao är ett mellanblått lack med ett skimmer i silver. Jag har inte swatchat upp det än, men det ser väääldigt fint ut i flaskan i alla fall och jag har varit nöjd med Mavalalack som jag använt tidigare. Ska bli kul att testa en dag! Då lacket gick på 45 kronor hos LensOn så blev det ju, med rabattkoden, gratis för mig! Yay - dubbel lycka!
 
Gray's Anatomy, 13,5 ml.
 
Gray's Anatomy är ett i grunden grått lack, som skiftar i både lila, grönt, grått och brons - allt beroende på hur ljuset fallet. Då detta är ett lack som jag suktat efter ett tag, men inte tillåtit mig själv att köpa så var det det självklara förstavalet när jag kunde handla hos LensOn. Då det kostar 55 kronor där fick jag ge, efter rabattkoden, den hutlösa summan 5 kronor..  :D Man kan ha sämre lycka!
Roligast med det här lacket är att gå under, eller röra handen under, en lampa och verkligen SE hur färgen förändras. När du har ljuset framför handen, så det faller in från naglarna och framåt, är nageln grå med lite gröna skiftningar. När du för handen närmre blir det allt grönare, för att - när handen passerat precis förbi ljuskällan - bli lila, en nyans som förstärks när handen rör sig allt längre. Mot slutet blir det åter grått..
 
Självklart kunde jag inte låta bli den här skönheten. Snabbt försvann cupcakes allt, och ersattes av Gray's. Dock fick prickarna hänga med, om än i mindre skala.
 
 
Här har lacket en grå kopparton, som jag inte riktigt vet hur jag plockar fram..=)
 
 
 
Kanske svårt att se färgskillnaderna på bilderna, men de är väldigt tydliga på riktigt - dock svåra att fånga bra på bild..
 
De silvriga prickarna är gjorda med Oceanic från Oriflame.
 
Nu väntar sängen ivrigt på mig, imorgon är det morgonpass på jobbet igen men sen väntar hela tre lediga dagar!
 
Ciao!

Cupcakes!

Kategori:

Så testar vi appen också då..

Min guddotter har precis fyllt tre år och haft kalas med regnbågstema. Hennes underbara mamma är helt fantastisk på att göra kakor, tårtor och annat både snyggt och gott. Bland annat brukar hon göra skitsöta cupcakes med rosa glasyr och pärlströssel i alla möjliga färger. Precis det var jag sugen på igår kväll när det var dags att måla naglar.. Eftersom jag dels försöker gå ner en viktklass och dels är värdekass på att baka själv så fick det bli i en annan variant! :)

Blå måndag!

Kategori:

Så var det då äntligen måndag igen. Nu har jag ju varit sjuk i helgen, så det har inte blivit jobb enligt schemat, men idag är jag frisk - och ledig! =) Imorgon är det back to work däremot, och det ska bli roligt.
 
Igår blev jag sjukt nervös, då det kändes som om jag bröt min vänstra tumnagel ganska långt ner. Då jag varit nagelbitare under större delen av mitt liv så vet jag att detta INTE är något bra för mig, när mina naglar blir korta eller ojämna ökar risken att jag ska bita på den typ tusenfalt. Så tyvärr var jag tvungen att ta bort min kosmos-nailart för att göra en skadekontroll. Visst var där en skada, nageln är flisad, men den sitter mycket längre upp än jag befarade och den verkade inte vara så stor heller. Jag körde på lite nagellim och hoppas att den håller tillräckligt länge för att jag ska kunna fila ner till under skadan om ett tag. Filade ner naglarna rätt så rejält igår ändå, för att minska risken. Känns lite tråkigt, men samtidigt ger det ju höger tumme en chans att komma ikapp lite.
 
Så, istället för att behöva slänga upp något "gammalt" till Mrs Data och Blå måndag så kunde jag göra något alldeles nytt istället, yay! Det blev en favorit i repris framför ett avsnitt Arga snickaren och ett avsnitt Solsidan. (tyvärr fick några naglar göras om eftersom jag totalt misslyckades med att hålla fingrarna i styr och slog i dem överallt - därför tog det lite tid..) Men men, till slut blev det bra och jag är nöjd!
 
 
 
 
Colorama #661 Ocean Blue och H&M Metallic Petrol
 
 
Matchar med den vanligaste outfiten här hemma - arbetsbrallorna. Köpte en lägenhet i början på mars som var ett totalt renoveringsobjekt och har renoverat sedan dess. Allting har varit nerrivet till den råa betongen, utom parkettgolvet i vardagsrummet - som är det enda förutom fönster och dörrar som är kvar sedan dess. Har varit en lång, men lärorik och rolig, process även om man vissa dagar kräks lite på det och bara önskar att allt vore klart. Nu närmar jag mig dock målet vilket är riktigt, riktigt skönt! Nu är det bara "smågrejjer" kvar, ni vet de där som tar hundra år att få gjort - socklar, lister, möblering och så vidare. Men, till jul SKA det vara klart!
 
Nu ska jag måla fönster! Ciao!

NailArt Sunday: fritt val

Kategori:

Söndag igen. Denna fantastiska dag som vigs helt åt nail-art, kan man annat än älska den? LeLack samlar folk som vill vara med, varannan vecka med tema och varannan vecka med fritt val. Har du inte hängt på än - kör igång, hon är snäll och brukar låta alla vara med. Det enda som krävs är att det är mer än ett ensamt lack!
 
Eftersom jag fortfarande är lite för kär i min kosmos-nailart för att vilja ta bort den (framför allt eftersom jag är sjuk och inte fått visa den för en enda levande människa i verkliga livet!!) så kommer en gammal favorit här idag istället. (så gammal att det är från den tiden då jag fortfarande inte hade fått långa egna naglar själv än, utan byggde på dem, det syns rätt bra på bilden...)
 
Denna nailarten har en väldigt speciell historia bakom sig. Jag och en killlkompis hade länge haft den där alldeles speciella kemin mellan oss - ni vet där det slår gnistor när man sneglar på varandra i smyg, det pirrar lite sådär "förbjudet" när man pratar med varandra och man har en alldeles särdeles förmåga att glida in på heta ämnen. Så en dag var det hans födelsedag. Vi hade inte direkt firat varandras födelsedagar så mycket tidigare, mest smsat och sagt grattis ungefär, kanske tagit en födelsedagsfika. Men så nu hade jag bestämt att nu får det bära eller brista - nånting fanns det i luften och det kunde bli något riktig bra av det hela om jag bara vågade chansa.
 
Jag slängde i väg ett sms och berättade att han skulle få en födelsedagspresent om vi firade födelsedagen ihop, och var det något särskilt han ville ha? Svaret var att han inte tyckte att jag behövde skaffa något, men klart att vi kunde fira ihop ändå. Om jag ändå skulle skaffa något var enda önskan att det skulle vara ett vitt paket med röda snören och något snyggt i. Så, efter mycket tankemöda så blev det en fancy pancy middag, en del rödvin och så såklart det vita paketet med röda snören....
 
Inte direkt en avancerad nailart, men jag kan - utan att säga för mycket - avslöja att presenten gjorde stor succé och att kvällen slutade precis som planerat... Tyvärr höll det inte för all framtid, men tiden tillsammans är ändå något jag alltid kommer att hålla kär - liksom honom! Och ja, vi är fortfarande bra vänner! ♥
 
Ciao!

Depend, okänt nummer

Kategori:

Innan jag målade mina spejsade naglar så passade jag på att swatcha upp ett par lack som jag redan innan jag målade kunde inse att jag inte skulle gilla. Bland dessa lacken finns ett lack från Depend - chokladbrunt om man ska vara snäll, bajsbrunt om man är mindre diplomatisk. Oavsett vilket kunde jag som sagt även omålat inse att det inte skulle bli en hit. Och mycket rätt, även om det faktiskt i vissa vinklar var bättre än jag trodde det skulle bli.
 
Lackets konsistens var inte den bästa, men det kan också bero på att den har stått ett tag hemma i hyllan. Men det var hyfsat svårmålat, det blev ojämnt och kladdigt, både på och runt naglarna. På bilderna har jag tre lager och inget överlack, så en fördel är väl att det är hyfsat blankt. Torktid kan jag inte riktigt uttala mig om, som sagt var det ingen hit utan det åkte av snabbare än kvickt! I det skicket var det dock rätt lätt att ta bort i alla fall, alltid en fördel!
 
På bilderna ser ni också rester av andra nagellack runt naglarna - typ CCs Powerplay som kommer lite senare.. Det är alltså därför nagelbanden är så rosaröda. Detta togs noggrant bort innan den mer riktiga lackningen och manin - först med remover för att ta bort lacket på naglarna och sedan med Kiss Artificial Nail remover som är riktigt smidig att ta bort lösnaglar med (jag har ju brutit av höger tumme och sedan bitit ner den - gammal nagelbitare som jag är...) men också till att ta bort envist nagellack och rester runt naglarna, även under dem. Riktigt bra, kan verkligen rekommenderas!
 
 
 
 
 
Vad säger ni, håller ni med mig om att det inte är något att ha, eller är det någon som störtgillar det kanske?
 
 
Ciao!

Flormar pretty P30

Kategori:

Tänkte visa er lacket jag använde som underlag till min spejsade nail-art. Detta är ett lack jag köpte i Turkiet på semestern (hur fasen tänkte jag när jag: 1. bara hade ett lack med mig ner på resan och 2. bara köpte fyra lack när de såldes för 4-6 kronor flaskan där vi handlade?). Detta är ett svart lack med en konsistens och finish som är svår att bedöma, den är någonstans mellan creme och jelly. Den är hyfsat svår att få heltäckande och ser lite geleaktig ut, men samtidigt får den faktiskt en okej täckning på tre lager men känns fortfarande inte helt krämig. Jaja.
 
Den är hyfsat lättmålad - det första lagret är väääldigt tunt och då var den rätt så svår att få någorlunda jämn. Andra och tredje lagret var däremot helt okej. Lacket stannar där man vill ha det och rinner inte ut särskilt mycket, något som visserligen också försvårar att få lagret jämnt, då det inte jämnar ut sig av sig själv. Torktiden är bra, riktigt bra. Dock körde jag på Seche Vite ändå, eftersom jag skulle svampa och inte ville riskera lacket under.
Lacket blir också riktigt, riktigt svart, inte dassigt på något sätt. För att vara ett lack för 4 kronor är jag HELT KLART nöjd.
 
Bilderna blev inte så bra, det gick lite väl fort och jag kollade inte bilderna i datorn innan jag var nöjd, och de är lite suddiga. Men ja, då det inte är någon särskild finish så får ni nog en rätt bra bild ändå! Som sagt - tre lager och topplack.
 
 
 
 
 
 
Dagen annars har spenderats i sängen, tillsammans med min telefon och appen med Settlers! Riktigt bra jävla spel det där. Halsflussen är mindre rolig. Och sjuklön gör ju inte saken bättre.
Dagens andra "stora" problem är suget att lacka om naglarna - jag är sugen på sjävla lackningen, men jag vill ju ha kvar min nailart... Svårt det där.

Spejsad nailart

Kategori:

Så här är det tjejer - ja, jag tänker vara fördomsfull och anta att det är uteslutande tjejer som läser det här*. Jag har en kusin som alltid varit en alldeles särskild person i mitt liv. Hon och jag är i stort sett precis lika gamla, det skiljer sex veckor, och under uppväxten fick vi alltid likadana kläder i julklapp till exempel. Vi har delat rum i sommarstugan, vi har haft hemliga språk och våra minst sagt alldeles egna sätt att lösa upp en spänd situation där vi "aldrig mer ska prata med" varandra. Vi har haft hemliga små ställen i skogen vid sommarstugan, vi har lekt kullerbyttsleken i havet tillsammans och rent allmänt har hon varit en väldigt stor del av min uppväxt. Saken är att den här kusinen jag har är, utöver att vara härlig på alla sätt och vis, otroligt intelligent. Hon är något så fascinerande som astrofysiker (man ska inte säga att hon är astrolog och fråga om sitt horoskop - då blir hon jättearg! ;)) och dessutom vad jag har förstått riktigt duktig på sitt område och jobbar nu på universitetet i Oxford.
 
I juni i år hände en väldigt stor grej för henne - eller ja, hände och hände. Hon kämpade sig snarare till det får man väl säga. I juni i år slutade hon nämligen vara doktorand och blev istället doktor i astrofysik. Hon har skrivit en avhandling, som jag helt ärligt ska säga att jag inte förstår så mycket av, om hur man kan studera mörk materia långt bortanför vår galax genom särskilda linser i teleskopen. Hon gick därmed min helt fantastiska farfar i fotspåren och blev doktor inom sitt ämne, även om farfars ämne var lite mer "down to earth" så att säga. Men döm om min förvåning, och stolthet, när jag upptäckte att jag var omnämnd i doktorsavhandlingen!
 
Självklart skulle jag vara med vid presentationen av doktorsavhandlingen, i Leiden i Holland, när den gick av stapeln i juni. Redan då experimenterade jag med en nailart av den typ jag nu äntligen lyckats någorlunda med - planen var att jag skulle ha den på ceremonin. Dcok lyckades jag inte på något sätt få till den, så det fick bli något mer klassiskt och betydligt tråkigare. Men nu gav jag mig fan på det.
 
I augusti hände nämligen något kanske ännu större i kusinens liv - the little one tittade ut efter lååååång väntan. I går fyllde hon tre månader och min kusin bävade för, och fick bita hop inför, vaccinationen. Så, som uppmuntran för kusinen, som hyllning för hennes vetenskapliga gärning så här långt och som firande av lilltösens tremånadersdag så blev det totalt spejsat på naglarna i går kväll.
 
Så, fantastiska kusinen, detta är för er!
 
 
 
 
 
Matchar självklart med den omtalade doktorsavhandlingen!
 
________________________
 
*) Är det några killar som läser här så är ni självklart lika välkomna som brudarna förstås!

Fotograferingsproblem..

Kategori:

Åh, har varit missnöjd med mina bilder till bloggen, eftersom de inte återger rätt färger ungefär hur jag än gör. Så idag tänkte jag att jag skulle byta ut mina vanliga glödlampor mot glödlampor med "dagsljus"-funktion. Det kan jag säga blev kiss kass värdelöst. Färgåtergivningen blev ungefär hundra gånger sämre. Så det var ett ganska misslyckat inköp. Och inte funkade mina gamla glödlampor heller, så det blev inga bilder alls av mitt vackra Color Club Powerplay som det var tänkt. Istället får jag väl köra en arkivbild antar jag, den här gången blir det nail art i form av blommor gjorda med one stroke. Har testat ett par gånger, men blivit hyfsat nöjd två av dem, så pass nöjd att det faktiskt blev bilder av det.
 
Tyvärr blir det bara hyfsat kassa bilder från min iPhone, men förhoppningsvis duger väl det också. Inte tänker jag be om ursäkt för det i alla fall, det får vara slut på att be om ursäkt för saker som inte är perfekta - i den svenska bloggkretsen verkar det där med elaka kommentarer ändå väldigt sällsynt som väl är!
 
Första försöket..
 
Andra försöket..
 
Helt klart en teknik jag känner att jag behöver öva på mer, men detär kul i alla fall! Värt att testa för er som sitter med akrylfärger hemma och inte riktigt vet vad ni ska hitta på för något!
 
Ciao!

Blå Måndag: Color Club - Take Me To Your Chateau

Kategori:

Så, trenden med sena inlägg håller i sig. Långa dagar på jobbet och en viss trötthet och eventuell infektion gör bloggandet mindre prioriterat. Att vara med på Mrs Datas Blå Måndag är dock ett måste ju! Därför kommer här en presentation av Color Clubs #878, Take Me To Your Chateau.
 
TMTYC är även det lack som fanns under den första varianten av mitt bidrag till Nail Art Sunday hos Lela.
Det är ett pastelligt, ljusblått cremelack. Lacket täcker hyfsat bra på två lager, jag har tre på bilden. Dock finns en stor, tydlig tendens till ojämnheter och dragighet i främst första lagret vilket gör lacket mer svårmålat än nödvändigt.
 
Bilden är tagen efter ett knappt dygn och som ni kan se har jag redan fått tydliga chipningar i lacket, det saknas småbitar främst vid den fria kanten, detta trots wrappning och ett lager Seche Vite. Tråkigt.
 
Inte ett lack jag skulle ge toppbetyg, det är lite för svårmålat för att det ska vara roligt och färgen är lite tråkig. Dock ser jag fortfarande det som ett fynd, 15 kronor för 15 ml är helt okej! :)
 

NailArt Sunday: Pojkvän/partner

Kategori:

Idag är det söndag, och därmed dags för NailArt Sunday. Yay!
 
Temat för veckan är pojkvän/partner, vilket för mig var jäkligt svårt att dra några trissor på. Funderade i massa olika banor, men kom inte på något riktigt bra. Planen var sedan länge att göra en svan på vardera hand, som tillsammans skulle bilda ett hjärta med hjälp av halsarna, detta då svanar är ett av de få monogama djuren i vår värld. Det orkade jag dock inte när jag kom hem efter en lång men härlig helg fylld med Höstgasque i fredags och släktmys resten av helgen. Istället blev det den ultimata - men något uttjatade - symbolen för kärlek. Here we go!
 
 
 
 
 
Sen satt jag ett tag och tittade på mina naglar och kände mig riktigt missnöjd och tradig. Så här lätt kan jag inte göra det för mig och framför allt kändes det alldeles för puttinuttigt för mig. Så satt och snackade med en kompis och berättade vad jag skulle göra. Vi diskuterade vad som utmärker den  ultimata, perfekta pojk/flickvännen. Det enda vi kunde enas om till slut, det var att den perfekta mannen/kvinnan - ja, hen kan man titta sig i månen efter! Så, där hade vi det. Tur att man får lov att göra långsökta tolkningar på temat hos Lela!
 
Ett lager Something Blue från H&M
 
Ett lager SMOKY TUXEDO från Kicks
 
Prickar i olika storlek med guldakryl
 
En måne målad i akrylfärg, guld och vitt blandad.
 
Toppat med ett lager Seche Vite, klart!
 

Självklart, som vanligt, så blev klockan massor och det är dags att jobba imorgon, så nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag kolla i övriga bidrag till NailArt Sunday
 
Ciao!

Fredagsfin

Kategori:

Så, ikväll är det dags för den årliga höstfesten med gamla gänget. Ett väldigt studentikost tilltag - folk klär upp sig i smoking/mörk kostym/cocktailklänning, fixar håret och gör sig riktigt, riktigt fina. Sen går man och äter tre rätters middag och de flesta brukar bli hyfsat fulla och odrägliga. Det brukar vara ganska få klänningar som klarar sig från några fläckar, och många smokingflugor som mystiskt försvinner.. ;)
 
Själv ska jag ha en knallrosa klänning från H&M (som sagt, fläckar..)  och vågar inte ge mig på att matcha klänningsfärgen perfekt. Därför blir det INTE rosa naglar. Istället föll jag pladask för en manikyr jag såg på en nagelblogg - måste tyvärr erkänna att jag inte minns vilket, så du som gjort denna tidigare - tack för inspon och du får gärna hojta till så kan jag länka till dig! - och har nu återskapat den till ikväll!
 
Basen är gjord med Depend #293, ett matt lack i silver/rosatonat vitt. Över det är det målat först ett lager med Kiss svarta nailartlack och sedan ett lager Flormar Pretty #P30, ett svart jellylack. Dependlacket är sedan förstärkt med China Glazes Matte Magic, medan den svarta halvan fick hjälp av Seche Vite. Längs kanten mellan svart och vitt applicerade jag sedan pärlor från Panduro i tre olika storlekar, med hjälp av nagellim, pincett och en jävla massa tålamod. Nu får vi bara hoppas att det håller hela kvällen!
 
Här kommer lite bilder..
 
 
 
 
 
 
Matchat med kvällens outfit!
 
Nu så här när jag är klar känns det som om det kanske är lite over the top, men ja - nu får det va'så! 
Innan det är dags för fest ska håret fixas också - frisören får troligtvis hyfsat fria händer, så vi får väl se vad som blir kvar av dryga halvmetern hår.. Och skor måste bestämmas och fixas.. Och sminket! Ingen rast, ingen ro!
 
Ciao!

IsaDora - #629 Icy Purple

Kategori:

Insåg att det kommer att bli tråkigt att vara tvungen att ta lacken en och en i märkes/nummer/bokstavsordning, så nu blir det istället det lack som passar dagen och humöret, men fortfarande försöka hinna med att swatcha ett lack om dagen.
 
Idag har turen kommit till IsaDora Icy Purple, #629. Det är ett ganska mustigt lila lack, fyllt med skimmer i lila och silver. Inte mörklila, men inte heller ljuslila utan en schysst tulpanlila skulle jag säga. Borsten är den omtvistade breda borsten som man antingen hatar eller älskar verkar det som i bloggvärlden. Själv tycker jag att den är helt okej, men visst blir den lite besvärlig på smalare naglar.
Formulan är hyfsat snäll, men innehåller tydliga spår efter penseldragen, något som faktiskt störde i det här fallet tycker jag. Den täcker hyfsat bra, har för mig att jag har två lager på bilderna. Dock sägs lacken vara snabbtorkande, något jag inte upplever det som.
 
Färgen då. Tja, jag gillar den, framför allt i flaskan, men jag är långt från helsåld. Jag har snyggare lila lack, framför allt med tanke på finishen med så pass tydliga penseldrag. Jag är inte övertygad!
 
 
 
 
 
 
 
Ett lila lack är passande, eftersom lila är den "officiella" färgen mot mobbning. På sistone har det pratats en del om mobbning inom nagellackbloggvärlden, att man inte borde få lov att blogga om man inte kan visa upp perfekta manikyrer, perfekt målade naglar, perfekt formade naglar och perfekta nagelband ungefär. Själv anser jag att man ska blogga för att man tycker att det är roligt att blogga och skriva och för att det är kul att dela med sig och för att man har en passion för nagellack och allt som hör där till. Inte för att man på ytterligare ett ställe ska försöka visa upp en perfekt fasad för omvärlden. Att komma med konstruktiv kritik och hjälp med hur man kan göra saker bättre är en sak, att säga elaka saker för att trycka ner någon annan är en helt annan! Jag tar gärna emot kritik på hur jag kan göra min blogg bättre, men den som klagar på att jag inte gjort rent nagelbanden eller att jag målat ojämnt någonstans - den kan fara dit pepparn växer. Sådana åsikter och det min katt gör i lådan lägger jag i samma påse så att säga.
 
Llarowe uppmanar därför oss nagellacksbloggare att använda lila nagellack, idag 8 november, för att visa vår solidaritet med de som blivit utsatta för elaka kommentarer och för att visa vårt eget ställningstagande emot mobbningen. Kampanjen är startad av en organisation som heter Eridicate hate in the nail polish blogger community och man kan delta genom att lägga in följande text i sitt inlägg:
 
Bullying is not funny. It is not cool. It is not right. And more importantly, it is not okay.
Most of us are, thankfully, residents of countries that support tolerance and many of our families have settled in these places simply for that reason. Generations later, it is our responsibility to perpetuate that message of tolerance across our new social platforms, including the internet.
As members of the nail polish blogging community, we all share a love of beauty, color, and lacquer. Other than that, we are remarkably different: from our race to our religion to our hair color...even to our polish application techniques. To marginalize anyone because of those differences is completely unacceptable and today I take a stand against that. I refuse to allow other people's view of "normal" dictate how I behave, believe, and blog.
In solidarity with a multitude of bloggers linked below, my purple manicure represents my proud commintment to the No H8 movement. Today, November 8, I dedicate my post to ending bullying of any kind and to encouraging diversity among our colorful community.
 
 
Det ska tilläggas att jag målade naglarna lila och skrev mitt inlägg innan jag fick reda på den här kampanjen, men då jag tycker att det är en viktigt ämne har jag inga problem med att dedikera mitt inlägg till kampanjen ändå.
 
 
Ciao!

Självdisciplin? Vad är det?

Kategori:

Ja, nej, men tror ni att jag kunde låta bli nagellacksområdet i affären när jag var och handlade den här gången då? Nej, så klart inte. 6 nya flaskor lack fick följa med hem (nej, inte kan jag begränsa mig till ett heller....), dock var en ytterligare en Vivid från Color club som presenterades här så den får inte vara med i det här inlägget.
 
Så, fem nya Color Club-lack finns nu hemma i hyllan för testning. Här kommer en snabb bildvisning, dock utan swatches, för det har jag inte hunnit än.
 
#956 Lavendarling, #878 Take me to your chateau och #952 Hydreangea kiss. Samtliga innehåller 15 ml.
 
#956 Lavendarling
 
#858 Take me to your chateau
 
#952 Hydrangea kiss
 

Limelight och Powerplay, 7ml vardera.
 
 
Limelight köpte jag för att jag, trots idog jakt, inte ännu har hittat ett lack som matchar min jobbklocka. Denna verkar, i alla fall så länge lacket är i flaskan, vara en perfect match så vi hoppas väl på att jakten äntligen är slut då. Folk verkar inte ha så mycket sinne för färger, för de anser att jag har matchat med klockan tidigare, även om det bara har varit i hyfsat rätt region av grönt och inte alls samma nyans. Så nu ska de få se hur det ser ut när en nagelnacksnörd varit framme - hoppas jag!
 
 
 
Powerplay är en fantastiskt intensiv rosalila färg, även om de inte riktigt framgår på bilden. Ska bli riktigt roligt att använda en dag.
 
 
Nu väntar jobbet (utan klockmatchade naglar..)! Ciao!

Arkivinlägg

Kategori:

Eftersom det igår blev en 14timmars arbetsdag och det blir likadant idag så fuskar jag lite och slänger upp ett arkivinlägg idag. Ikväll ska jag försöka hinna med att lacka om naglarna ordentligt och lägga upp ett aktuellt inlägg. 
Här blir det en av mina favoritvarianter av manikyrer, i alla fall när man får till det bra, water marble. Det ser otroligt avancerat ut på naglarna, men i verkligheten kräver det bara ganska mycket lack och mängder av tålamod.
 
I den här varianten har jag använt två olika lila lacker - idag kan jag tyvärr inte riktigt minnas vilka, jag tror dock att i alla fall ett av dem är från Depend. Lackerna har doppats växelvis i en liten skål med rumstempererat vatten - så att lackerna bildar som en måltavla/bulls eye - och jag har sedan med hjälp av en tandpetare gjort mönster i lacket. Fingret doppas sedan ner med nageln hyfsat parallellt med vattenytan. Vattenytan rensas på överflödigt lack och sedan tas fingret upp och lacket som fastnat på huden runt nageln tas bort. För att underlätta processen kan man antingen använda vanlig tejp och maskera runt nageln - precis som när man målar - eller, vilket jag har upptäckt är enklare och smidigare, så smörjer man in huden runt naglarna med ett lager vaseline. När man sedan torkar bort vaselinet följer lacket också med. På så sätt slipper man dels tejpningen och man kan få en mer precis maskering och dels slipper man sitta med tejpade naglar och fippla. Som en bonus blir huden runt naglarna dessutom insmord och fin.
 
 
 
 
Water marbles kan göras i en mängd olika varianter, beroende på hur man gör mönstret. Inget sätt är rätt eller fel och det charmiga är att ingen nagel blir den andra precis lik. Nedan följer lite bild med olika exempel gjorda på tippar.
 
 
 
 
 
 
Som sagt, jag gillar watermarbles!
 
Ciao!

Depend 035

Kategori:

Så fortsätter vi med resan genom lacken - det blir mycket avbrott här... Depend 035 står näst på tur. Detta är ett lack jag inte har en aning om varför jag köpte, troligen till något särskilt tillfälle eller för att göra nailart. Oavsett vilket så tror jag inte att det funkade som det var tänkt.

035 är ett gult lack, nästan åt det neongula hållet. Färgen påminner allra mest om en gul övertstrykningspenna. Formulan är bra, lacket är väldigt snällt att lacka med. Färgen glider på bra utan några problem. Likaså är penseln bra och lättarbetad. Lacket torkar väldigt fort, vilket är tur då färgen är väääääääldigt skir och har otroligt dålig täckning. Efter första lagret ser mina naglar ut ungefär som om jag hade målat dem med en gul överstrykningspenna, lite sådär som jag gjorde när jag var mindre och nagelbitare. Även efter andra lagret är det mest detta det påminner mig om - rent allmänt är det väldigt liten skillnad mellan ett och två lager. På bilderna är det tre lager, och som ni kan ser har jag fortfarande en väääldigt tydlig VNL*. Vill man ha det här lacket kan jag alltså rekommendera underkläder, i detta fallet lämpligen vitt lack, för att få en täckning och sedan 035 för att få färgen. Till rätt tillfället kan jag tänka mig att det är rätt fräckt, här hemma åkte det av ganska fort.

 


 
 
 
 
 
Nu väntar jobbet - fyra 10timmarsdagar to go. Risken finns att det blir någon/några dagar utan inlägg. =/
 
Ciao!
 
_________________________________
*) VNL - när man ser kanten mellan den fria kanten och nagelbädden.

Blå Måndag: Glittergradient

Kategori:

Tja, blå måndag. Jag har funderat lite på hur fenomenet uppstod och kan tänka mig att det är människor som känner sig lite, lite nere när de ska börja jobba igen och alltså "feeling blue". Med tanke på mitt jobb så blir blå måndag därför lite konstigt för mig, dels för att jag har så oregelbundna arbetstider att måndagar lika gärna kan vara mitt i helgen som första eller sista arbetsdagen och dels för att jag väldigt sällan känner mig nere när det är dags att gå till jobb. Ja, eller inte mer än det dåliga morgonhumöret dådå! ;)
 
Men ja, alla anledningar att fixa naglarna är ju vettiga anledningar, och självklart vill jag ändå vara med på blå måndag hos Mrs Data även denna veckan.
Det blir lite upprepning från det andra inlägget idag - fast i en najs kombo. Här ser vi L.A.Colors Wired tillsammans med Colors Clubs Sexy siren. För vem säger att blått måste vara deppigt? Här är det knall, bang och pop som gäller! (Och ja, jag har varit ledig idag, börjar jobba igen imorgon...)
 
 
 
 
 
Nu blir det till att kolla in de andra bidragen hos Mrs Data, och sen väntar sängen!
 
Ciao!

Nya lack och bildbomb

Kategori:

Varning för bildbombande..
 
Var påväg hem från jobbet för ett par dagar sen och var tvungen att vänta alldeles för länge på bussen. För att slippa stå ute och frysa i regnet och kylan så passade jag på att ta en vända in på COOP. Självklart slog jag en lov kring nagellackshyllorna och hittade fyra lack som såldes ut. Trots att jag hade tänkt låta bli att köpa fler lack innan jag hade swatchat upp de jag har hemma, i alla fall de flesta, så kunde jag naturligtvis inte låta bli utan de fick följa med hem.
 
Självklart var jag tvungen att testa lackerna igår så här kommer en liten bildbomb.
 
Fyra lacker från L.A. Colors - från vänster till höger: Tropical storm (#558), Current (#573), Wired (#566) och Sea Siren (#580). Samtliga innehåller 13 ml.
 
 
Tropical storm torkar till en snyggt grafitgå, hyfsat blank yta och täcker hyfsat bra på tre lager när jag målar på tipp. Torktiden är helt okej och penseln likaså. Min flaska hade tyvärr lite torkat lack på flaskhalsen redan när jag öppnade den första gången, och en del hade nog ramlat ner i flaskan vilket innebar lite problem då det kom "klumpar" på nagelytan som jag fick plocka bort. Formulan är annars riktigt bra, vare sig för rinnig eller för tjock. Det blir dock spår efter penseln i finishen, men inte så att det stör.
 
 
 
Current är ett ljust grönt lack, fyllt med grönt skimmer. Ytan blir snygg och blank och spåren efter penseln - även om de finns - är mycket mindre tydliga än i Tropical storm. Dock är lacket rejält tunt och även efter tre lager är det inte täckande på tippen. Skillnaden mellan lager två och lager tre är också så pass liten att jag inte riktigt kan se att det skulle bli täckande på fyra heller. Utöver det finns det inte mycket att klaga på, formulan är bra och likaså penseln och lacket torkar hyfsat snabbt. I min värld är lacket dock lite mesigt, kanske för att färgen är så "tunn".
 
 
 
Wired är ett snyggt metallicblått lack som verkligen är blått. Det finns inga direkta dragningar mot någon annan färg, vare sig lila eller grönt. Lacket är fyllt med blått skimmer vilket ger ett djup och mitt önskade "oumpf" i lacket. Precis som de två tidigare så är torktiden bra, liksom både formula och pensel. Detta täcker betydligt bättre än Current gjorde och tre lager täcker tippen bra. Även här kan man, om man tittar efter det, se spår efter penseln, men det är absolut inget som stör.
 
 
Sea siren är ett lite somrigt, turkosblått lack med turkosgrönt skimmer i. Inte heller här finns det mycket att klaga på, både formula, pensel och torktid är helt okej. I Sea siren är det svårt att se penseldragen även om man tittar efter dem och lacket är helt klart täckande på tre lager - eventuellt hade man klarat sig på två. Ett härligt lack, som dock känns lite platt tyvärr. Trodde att detta skulle bli favoriten, men det är något som fattas.
 
 
 
Alla fyra lacken med swatcher. Alla tipparna är målade med tre lager och inget överlack. Favoriten i gänget måste jag säga är Wired.
 
 
Någon dag senare var jag och handlade på ICA. När jag gick förbi såg jag att de hade en fyndlåda där de sålde diverse kosmetika för 15 kronor produkten. Självklart var självdisciplinen inte så stor här heller och fyra små flaskor fick följa med ner i kundkorgen - tre glitterlack och ett duokromt.
 
 
Fyra härliga lack från Color Club, från vänster till höger - Vivid, De-luxe-cious (#696), Sexy siren (#846) och Untamed Luxury (899). Samtliga flaskor innehåller 7 ml.
 
 
Vivid är ett champagnefärgat lack som slår i både lila och grönt beroende på vilken vinkel man ser det ur. På bilden ovan ser det nästan holografiskt ut, men det upplever jag det inte vara, däremot tydligt duokromt. Där ljuset faller på nageln är det tydligt lila toner, medan skuggpartierna slår i tydligt gröna dito. Formulan är bra, den är vare sig rinnig eller för tjock och hamnar där man vill ha den. Dock är det svårt att inte få penselmärken i lacket och det tenderar att bli lite dragigt när man drar penseln på samma ställe två gånger. Det sistnämnda jämnade dock ut sig fint med lager två och tre.
 
 
 
De-luxe-cious är ett tunt, skirt grått lack med glitter i alla möjliga färger. Än så länge har jag kunnat hitta grönt, blått, gult, orange, rött, rosa, lila och teal. Inte ett lack jag skulle rekommendera att man använder på egen hand, utan i så fall som layeringlack, då det är så pass tunt att det är mycket svårt att få opakt. På tre lager är tippen inte täckt, även om glittret visserligen tar bort den värsta skirheten. Det är också ett lack som kräver sitt överlack eftersom glittret inte alls drunknar i lacket utan ytan blir något knottrig. Formulan är ganska bra, lacket stannar där man vill ha det och det är hyfsat lättmålat. I första lagret blir det lätt dragigt, men det jämnar ut sig hyfsat bra. Med tanke på knottrigheten ser man inga penseldrag i finishen. Lacket är halvmatt, även om glittret glittrar. På det stora taget gillar jag lacket, men som sagt som ett layeringlack skulle jag säga.
 
 
 
Sexy siren är ett ofärgat lack fyllt med glitter, främst i blått, men det skiftar också i turkos och grönt. Även detta lack behöver underkläder om det ska bli heltäckande, tre lager ger en hyfsat fylld, glittrig yta, men det är fortfarande genomskinligt. Formulan var bra, liksom i de andra och det torkar bra.
 
 
 
Untamed luxury var favoriten när jag hittade det i lådan, och faktiskt även när jag väl swatchat upp lackerna. Tyvärr kan min kamera inte ge lacket rättvisa. UL är ett härligt grönt lack fyllt med glitter, främst i grönt men också lite i teal, turkos och blått. Overallt blir dock lacket grönt - och VÄLDIGT glittrigt. Även här blir ytan knottrig och kommer att behöver minst ett flödigt lager överlack för att bli jämnt. Dock känns lacket hyfsat heltäckande på tre lager, även utan underkläder, men kan nog få ännu lite mer "oumpf" med ett schysst grönt lack under. I övrigt är lacket ungefär som de andra - bra formula, torktid och pensel.
 
 
 
Alla fyra CC-lacken med swatcher till. Kameran kan som sagt inte riktigt fånga Untamed luxury, men de andra tre är hyfsat rättvisande faktiskt. Alla tipparna är målade med tre lager lack och inget överlack.
 
 
 
Alla åtta nya lackerna, sida vid sida!
 
Nu ska jag måla blåa naglar med tanke på veckodagen!
 
Ciao!
 

It ain't over 'til the fat lady sings!

Kategori:

Tja, är det något jag är utöver nageltokig så är det MFF-fan. Imorgon spelas sista matchen i allsvenskan för den här säsongen och MFF har en chans på guldet. Tyvärr minskade vi (med benägen hjälp av Martin Hansson) den chansen rejält genom att enbart spela lika mot Örebro, men chansen finns fortfarande.
 
Imorgon kommer jag att sitta på jobbet och har ingen möjlighet att följa matchen mer än via live-feeder på nätet, men jag kan lova att där kommer jag att hänga. De som behöver hjälp imorgon kommer nog att få stilla sig i två timmar, eller be någon av mina kollegor! ;)
 
Så, varför skriver jag det här? Jo, för självklart måste jag ju göra ett statement för MFF - både i verkligheten och här. Och hur gör jag det bättre än såhär?
 
 
 
 
 
Är man nageltokig MFF-fan så är man!
Naglarna är målade med #46 från M nail polish (?), ett för mig okänt märke som jag bara har denna flaska av. En snabbtorkande och lättmålad guldfärg med guldskimmer i. På bilderna har jag två lager, toppat med Seche Vite. Den stora nackdelen med det här lacket är att det luktar apa, men det försvinner väl förhoppningsvis med tiden och ett par handtvätter! I övrigt har jag inte något direkt att klaga på, det enda andra är väl att det finns en risk för viss dragighet på första lagret, men det jämnar snällt ut sig med ett andra lager.
På ringfingrarna har jag sedan målat MFF-loggan med akrylfärger, en egenblandad himmelsblå av Titanium White, Phthalo Blue och Cobalt Blue från Sang (inköpt på Clas Ohlsson!). Började med att måla hela basen i vitt och målade sedan det ljusblå ovanpå. Den blå färgen blev inte riktigt som jag ville, men efter ett lager med Seche ändrade den sig och blev helt perfekt!
 
Med detta inlägg så tänkte jag också delta för första gången i LeLacks nail art sunday. Ska bli spännande att smyga in där imorgon och se vad som mer bjuds på denna vecka!
 
Ciao!