NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Blå Måndag - länklista

Kategori:

Jaha, då blev det länklista typ ett dygn "för sent" idag dådå - hoppas ni känner er okej med det. Annars får ni väl slå mig på fingrarna när vi kanske ses en dag. ;) Igår var vi totalt elva personer som lackade blått (och som ville vara med på Blå Måndag såklart, annars finns det nog en hel hög till - bland annat min mamma som jag ju lyckats dra ner i nagellacksträsket.) Superroligt.
 

Karin blottar lite på bloggen – däremot inte sig själv utan smurfpenisar. Men ja, vad fasen – är de så snygga kan man väl tillåta smurfarna att blotta sig lite då och då? Ett lack till på önskelistan – tack för det Karin!

 

Malin visar ett lack som hon blev lite besviken på. Själv gillar jag det skarpt. Himmelsblått även här, även om det inte alls är samma nyans - jag tror att Malin också är en MFFare innerst inne.. ;)

 

Sanna visar ett sandlack från OPI som vi visserligen kanske sett innan men gör det egentligen något när vi pratar snygga lack? För den kategorin kvalar ju det här lacket in i i alla fall!

 

Blowfish ger er en blå manikyr med glitter från Different Dimensions. Att det har muntrat upp henne har jag inga som helst problem att förstå!

 

Linda visar också ett lack från samma kollektion som Sanna, dock inte samma lack. Jag är ju en sucker för dessa lite dammiga, mörka lack – framför allt nu under sommaren – så det här gillade jag skarpt!

 

Tennnails recenserar ett lack från ett för mig okänt märke – Rainbow Honey – som tydligen var lättare att måla med än att fotografera. Själv gillade jag i alla fall färgen som den ser ut på bilderna!

 

Nadja har gjort en superfin gradient. Hennes beskrivning "stjärnbeströdd iskall vinterhimmel" var nog precis den beskrivning jag letade efter men inte kom på.

 

Fröken Nilsson visar ett otroligt snyggt lack från Kiko som jag blir lite sugen på. Får se om man kan skicka en order med mamma som åker till Malta snart..

 

Pamsan visar ett multikromt kameleontlack, som jag gillar skarpt! Och hon har verkligen lyckats fånga alla färger i sina bilder – grymt jobbat!

 

Sandra visar ett lack som får högsta betyg, vilket jag verkligen förstår – vilket lack! Allt ser underbart ut och formulan verkar vara bra dessutom! Wishlist!

 

ELF - Copper

Kategori:

Om lacket igår var en höjdare (vilket jag ju typ tycker) så är det här det inte.. Vare sig färg eller finish är särskilt roligt, lacket känns lite tradigt och tantigt tyvärr. Det är ett kopparfärgat skimmerlack som är väldigt fullproppat med skimmer - det blir nästan en frostfinish av det hela. Formulan är mer okej, men lite rinnig. Första lagret kändes väldigt skirt, men totalt så täckte den helt okej på två lager i alla fall. Så det ni ser är två lager, utan topplack.
 
Ingen höjdare, men långt ifrån det värsta lacket jag har i samlingen ändå! =D
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en finfin tisdag i alla fall - själv ska jag till jobbet, men innan dess blir det lite roligheter i alla fall! =) Tjipp!

Blå Måndag: H&M - U Must Have This

Kategori:

Tack till Karin som uppmärksammade mig på att något hade strulat med tekniken idag. Jag hade ett schemalagt inlägg som skulle kommit upp imorse, men något har uppenbarligen gått snett.  Om det är jag eller blogg.se som strulat vågar jag faktiskt inte riktigt svara på.. Men men, här kommer det igen.
 
Dagen har varit full med saker att göra - jag och sambon flyttar till helgen och innan idag har vi packat ungefär lakan, handdukar och krukor.. Så ja, det finns en del att göra. Därav att inlägget var schemalagt.. Kvällen har däremot spenderats med att kolla på matchen mellan Elfsborg och MFF - där de sistnämnda nu ÄNTLIGEN kan titulera sig svenska mästare igen - det var nära förra året och vi fans har fått vänta sedan 2010 på att fira ett SMguld på hemmaplan.. Men idag, idag tog de hem det - och som de gjorde det. Underbar match och fantastiska mål! Därför har jag ett passande lack att visa er idag. Det har visserligen ingenting med MFF att göra, men det är himmelsblått och hade platsat perfekt i en MFFmanikyr! =D
 
U Must Have This från H&M är ett ljusblått krämlack som täckte finfint på två lager. Det var lätt att måla med men ville i gengäld inte bli så himla jämnt - det hade nog dock jämnat ut sig finfint med ett lager Seche Vite på toppen. På bilderna ser ni däremot två lager utan topplack och då torkar lacket lite halvmatt dessutom så Seche Vite rekommenderas helt klart! Torktiden däremot kräver inte något Seche Vite egentligen, det torkar finfint och snabbt - precis om matta lack ofta gör. Jag gillar det, och det passar ju som sagt lite extra fint just idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill du också vara med på Blå Måndag? Såhär gör du:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter. Glöm inte att länka hit.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - klart!
4. Kika in imorgon och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar! Normalt sett brukar den ju komma på måndagar, men eftersom mitt inlägg blev så sent idag så får ni en extra dag på er! =D
 
Ha en underbar måndagskväll! Själv ska jag packa badrum!

Nail Art Sunday: Tema - Halloween

Kategori:

Så var det dags att fira Halloween, lite i förtid visserligen men är det tema Halloween hos Lelack så är det! Jag funderade ett bra tag på vad jag skulle göra - det enda jag hade bestämt mig för var att naglarna skulle vara orangea. Orange är en färg som jag förknippar med Halloween på ungefär samma nivå som jag förknippar rött med jul eller gult och pasteller med påsk. Orange ÄR Halloween helt enkelt - gissningsvis på grund av pumporna och alla ljus som brinner. Jag, som gillar levande ljus och höstmys, jag gillar Halloween, även om jag inte är överdrivet förtjust i "Bus eller godis" och ungar som tvunget ska ha en massa godis om de ringer på dörren. Men ja, man får väl som vanligt ta det onda med det goda! Och på tal om det goda - om ni bestämmer er för att göra en Halloweenpumpa så bara MÅSTE ni ta tillvara själva pumpaköttet - så jädrans gott. Pumpasoppa, rostade pumpafrön, pumpapaj - mums! Grymt gott!.
 
Men ja, naglar var det ja.. Kanske en lite lång utvikning där. Och orangea skulle de vara. Men sen då? Vad gör man sen med sina orangea naglar? (Målade med Late Sunset från Kicks förresten) Först bestämde jag mig för att köra ett pumpaansikte och googlade ett tag för att hitta något läskigt. Började att måla på höger hand, för att vara säker på att jag inte valde något svårare än att jag skulle klara av det med vänstern också. Blev rätt okej nöjd, men det kändes ganska tradigt ändå.
 
 
 
Visade för sambon och han gillade det men fällde också kommentaren "Fast det där kommer väl typ femtielva andra också att göra?" och det satte nog fingret på min ömma punkt - jag ville göra något "eget". Så, vänster hand fick bli något helt annat, och ska jag vara helt ärlig tror jag att jag hade haft svårt att klara av att göra det på höger hand också, så de fick bli helt olika den här gången. Jag tänkte mer skräckfilm och läskigheter och gjorde en liten kollektion. För att få fram skräckkänslan måste det ju så klart vara natt, gärna på en kyrkogård. Så, fram med svamp och svart akrylfärg - svampade på akrylen i en "båge" som sträcker sig över alla fyra fingrarna och bildar en orange halvcirkel innanför. Med hjälp av min härliga, tunna, pensel från Sang målade jag sedan lite svart som mark och så en massa skräckgrejjer. Allra mest nöjd blev jag helt klart med skelettet på långfingret. Minst nöjd blev jag nog med att lillfingret blev så mycket svart att det nästan bara är det svarta som syns i mina vanliga fotovinklar, eller kanske med att jag hade så svårt att komma på vad jag skulle göra på alla naglarna. Men överlag blev det faktiskt riktigt bra.
 
 
 
 
Så fick det ju bli något på tummen också - den ingick ju inte riktigt i resten av "kollektionen". Där blev det en lite mer detaljerad/närgången bild på en spindel med tillhörande nät - allt frihandat med svart akrylfärg från Sang precis som på resten av naglarna.
 
 
Tummen blev jag också riktigt nöjd med och jag konstaterade återigen att jag oftare blir nöjd när jag gör lite "större"/mer "närgångna" motiv, antagligen eftersom man då kan få med mer detaljer. Men ja, som sagt, jag blev rätt nöjd med resten också.. Och det borde ju helt klart bli godkänt av Lela, som håller i Nail Art Sunday precis som hon gör varje vecka! =D

Liebsterawards

Kategori: Personligt

Jag har blivit nominerad till Liebsteraward av både Linda och Helena vilket gör mig fantastiskt glad, tack så mycket tjejer, det betyder mycket för mig! Awarden är till viss del till för att sprida lite länkkärlek till läsvärda bloggar utan allt för många följare och att någon nominerat min blogg känns alldeles fantastiskt! Trots att jag har fått awarden av två personer tänkte jag dock "fuska" och bara köra ett inlägg. Jag kommer därför att svara på alla 22 frågorna i en följd och därefter ställa mina 11 frågor och skicka vidare awarden till ett par stycken. Dock blir det inte 11 stycken som det är sagt, dels läser jag inte så många bloggar som inte har mer än 200 följare och dels har de flesta jag läser redan fått den här utmärkelsen. Om det däremot är någon som känner att de passar in på beskrivningen men inte fått en award än så får man väldigt gärna sno en av de "lediga" platserna i min lista, jag har dålig koll på vem som har fått awarden eller inte..;)  Jag kommer inte heller att enbart nominera nagelbloggar utan här kommer det att bli en blandad kompott! =D

Jag förvarnar redan nu för att detta kommer att bli ett lååååångt inlägg, men förhoppningsvis så orkar ni er genom det i alla fall! Det är en väldig blandning av frågor, roligt nog så har inte Linda och Helena ställt frågor som är särskilt lika varandra – Lindas frågor har ett lackfokus medan Helenas är av mer personlig karaktär. Jag har, som vanligt, svårt att svara kort och koncist så det blir lite utläggningar på en hel del av frågorna. Håll till godo – de första 11 är från Linda och den andra halvan från Helena!

1. Minns du ditt första nagellack du köpte? Vilket?
Nej, inte sådär klart. Jag var nagelbitare under väldigt lång tid (vilket märks på att mina naglar inte är fastvuxna så långt upp i nagelbädden utan har väldigt lång fri kant) så det dröjde rätt länge innan jag köpte mitt första nagellack. Däremot fick jag ett antal lack innan dess, i förhoppningen att jag skulle sluta bita..

2. Om du bara fick använda ett enda nagellack för resten av livet, vilket skulle det bli?
Jag tror att det skulle bli något av mina lack från Alanna Renee, då de är underbart bra i både formula och utseende och dessutom torkar snabbt.

3. Hur länge har du bloggat?
Drygt ett år upptäckte jag nu när jag kollade. Jag började tydligen blogga när jag kom hem från min utlandssemester tillsammans med mamma förra året.. jag har inte ens reflekterat över att min blogg har fyllt ett år. Lille vän. Kanske borde fira det på något sätt, kanske? :)

4. Hur länge tror du att du kommer att fortsätta lack/skönhetsblogga?
Just nu är jag, som jag tidigare berättat, nere i en liten svacka både vad gäller motivation och energi/tid så fortsätter det i den här takten finns det väl en viss risk att det inte blir allt för länge till. Dock skådar jag en ljusning i en inte allt för avlägsen framtid, så jag hoppas och tror att det ska bli bättre och i så fall blir det under oöverskådlig framtid i alla fall!
För tillfället har dock den förbaskade svackan fått mig att tugga på mina naglar igen, så just nu är de kortare än de varit på länge. Fortsätter det såhär så finns det en risk att det får bli förlängningar igen snart..

5. Har du nördat ner i nåt annat än nagellack?
Jag är en klar och tydlig beroendeperson som har en fin förmåga att nörda ner i det allra mesta. Om jag börjar med något så har jag en tendens att fastna, i alla fall tills jag börjar nörda ner i något annat. Det har varit datorspel, det har varit handarbete, det har varit spel på telefonen, det har varit träning (med en halvseriös tävlingssatsning, som dock inte ledde så långt på grund av skador som fick mig att sluta) och nu är det naglar. Naglarna är dock det jag har hållt på med mest seriöst kanske och under längst tid. Så jag hoppas att det ska hålla i sig..

6. Vad är din favoriträtt?
Får man svara "allt med bacon"? Eller, ja, sallad är också en jävla hit – allt med bacon och salladsdressing kanske? =)

7. Har du några husdjur?
En alldeles underbar hund som har fått visa sin söta nuna här på bloggen ett par gånger, och så en hel flock dammråttor.. De brukar dock inte få visa upp sig så ofta, men de är ena jävlar på att föröka sig! Dessutom har jag kvar "min" hund hemma hos mamma tillsammans med min katt som dock fick flytta hem till mamma under tiden jag renoverade min lägenhet. Eftersom hon blev utekatt där så har hon också fått bli kvar där och njuta av att vara ute och springa så mycket som hon vill.

8. Vilket är ditt dyrbaraste nagellack?
Det här är så svårt, hur definierar man dyrbarast? Det man själv sätter högst värde på eller det som kostat mest pengar i inköp? Men ja, återigen får jag nog svara mina Alanna Renee-lack, de är väldigt speciella för mig. Dels var det den första hela kollektionen jag köpte och dels är de (eller var i alla fall) ganska exklusiva och svåra att få tag på, jag fick använda en privat langare från Australien. Och – självklart – de är ju så vackra!

9. Vilken lackremover använder du?
Jag har länge använt Depends blåa, den supersnabba. Den funkade bra för mig och var snabb. Nu har jag dock varit lite lat ett tag och använt det som funkar ännu snabbare – ren aceton från Gripen. Det funkar klockrent på alla lack jag har, men mina naglar börjar bli lite småledsna nu, så jag får kanske återvända till Depends när det gäller lite enklare lack ett tag framöver..

10. Vilket är ditt favoritresmål?
Det allra optimalaste hade varit ett ställe som är väldigt mångsidigt – man ska kunna sola och bada, man ska kunna äta gott och det ska erbjudas bra skidåkning. Dessutom ska det vara billigt.. Svår kombo kanske, så det får bli lite olika vad man nu ska göra. Ska jag åka skidor åker jag väldigt gärna till Frankrike eller Österrike och för sol och bad får nog favoriten bli antingen Grekland eller Turkiet.. Ett drömresemål däremot är Västindien, men det som ligger närmast är nog att vi har funderat på en smekmånad (någon gång i framtiden, när det nu blir) till Kroatien..
Och – något som förtjänar ett alldeles särskilt omnämnande – ska jag slappna av, njuta och mysa så är det sommarstugan som är förstahandsvalet faktiskt!

11. Är du morgon-eller kvällsmänniska?
Jag har alltid varit en utpräglad kvällsmänniska, som har haft min peak när det gäller kreativitet och effektivitet på sen kväll/tidig natt. Mitt examensarbete är till ungefär 80% skrivet mellan 23 och 03 på nätterna.. Morgnarna har alltid varit det värsta som finns – när klockan ringer är det ren och skär ångest. Nu har det dock vänt – jag vaknar tidigt på morgonen för det mesta och känner mig ändå hyfsat pigg, medans jag är riktigt trött på kvällarna och gärna går och lägger mig tidigt. Och då menar jag inte bara tidigt jämfört med innan, utan tidigt även på riktigt. =D

12. Stämmer din fysiska ålder överens med din mentala ålder?
Det skulle jag nog säga att den gör. Jag upplever dock inte 30 att vara så mycket ålder att prata om.

13. Vilket var ditt absolut första jobb?
Det allra första var nog som barnvakt till två helt underbara ungar. Dem kan jag fortfarande sakna ibland.. Min första riktiga anställning var som plockare på ett lager med frukt och grönsaker. Det är verkligen något jag kan rekommendera för alla som behöver ett extrajobb under studietiden – jag jobbade bara söndagar och drog ändå ihop en riktigt bra månadslön. De jobbförmåner jag hade var dessutom riktigt bra – man fick handla frukt och grönt till deras inköpspris plus moms, och under tiden man jobbade fick man äta i stort sett helt obegränsat av frukt och grönt. Så, man stekte en 100 gram kycklingfilé hemma och sedan plockade man ihop en riktigt grym, matig sallad på jobb.. Härligt. Framför allt som student där man inte riktigt har råd att äta så mycket frukt och grönt för det mesta.

14. Vilka tre saker kan du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
I skafferiet är balsamvinäger ett måste, liksom pasta i alla de former. Dessutom har jag en HEL låda i mitt skafferi som bara är fyllt med te i alla möjliga varianter (förutom en liiiiten hörna där det står en liten burk vaniljsocker och tre rör C-vitamin) så te är väl också ett måste kanske. I kylen är det nog mjölk, bacon och ost som är måstena.

15. Viker eller knölar toalettpappret?
Haha, vilken fråga. Jag knölar nog mestadels.

16. Morgontidning eller kvällstidning?
Jag är sådan jobbig människa som inte läser tidningar så ofta. Eller ja, det är ju en sanning med modifikation. På jobbet läser jag ju tidningen typ varje dag, så morgontidning är nog det jag läser mest i fysisk form. På nätet är jag däremot lite slappare och surfar lättast in på Aftonbladet för snabba nyhetsuppdateringar. Sedan att det är fyllt med mestadels skräp, det får man väl ta.

17. Ärligt nu, träna på gymet eller kura upp i soffan med en stor godispåse från Hemmakväll?
Ärligt nu, finns det någon som helt ärligt svarar att de hellre vill gå på gymmet och träna? Sant att man efteråt mår bättre, men just i den här stunden. Det tvivlar jag på. Inte jag i alla fall. Däremot brukar jag kunna muta mig själv med en myskväll i soffan, med filt, en bra film och en stor kopp te, för att ta mig själv till gymmet..

18. Bor du på samma ort/i samma stad där du växte upp?
Inte riktigt, men i stort sett. Nära i alla fall. Nu ska jag dock flytta, men det blir inte så långt det heller.

19. Vad läste/läser du på gymnasiet?
Jag började på naturvetenskaplig linje med internationell inriktning. Varför jag gjorde det är nog en gåta som ingen kommer att kunna besvara, med tanke på att jag aldrig gillat matte och ogillar språk. Efter två år kom det dåliga i beslutet fatt mig och jag valde att byta till samhällsvetenskaplig linje med samhällsinriktning. Då hade jag dock redan blivit ganska skoltrött och använde mitt engagemang i elevrådet till att komma undan en himla massa. När jag dessutom fick ett hyfsat bra resultat på högskoleprovet så blev skolan bara något jag skulle se till att avsluta med godkända betyg i allt. Och ja, det räckte ju till ändå – jag kom in på universitetet med hjälp av högskoleprovet – slutet gott, allting gott..

20. Vad har du i ditt sovrumsfönster?
Ingenting. Vi har försökt med blommor en hel massa gånger, men med tanke på att vi fick köpa nya blommor inför varje visning så gav vi upp efter ett tag. Dessutom öppnas fönstret inåt, vilket gör det meckigt att ha något i det. Förhoppningsvis blir det förändring nu när vi flyttar…

21. Vilken radiostation väljer du helst?
Såhär är det. Musik är ett måste för mig ganska ofta, men vilken musik det är spelar mindre roll. I bilen är det alltid rockklassiker, men det beror mer på sambon än på mig. Hemma är det mer Spotify än radio som gäller..

22. Vad köpte du senast till dig själv?
Ett par byxor, en topp och två tröjor.. Letade skitlänge efter en vit polo – föll stenhårt för den i H&Mreklamen men den såg ju inte alls likadan ut i verkligheten som i reklamen. =/ Istället hittade jag – på typ femtielfte shoppingrundan – en vit, härlig polo på barnavdelningen som funkade alldeles utmärkt! Awesome!

 

Det var frågorna jag skulle besvara det.. Nu till mina frågor då.

1. Om du tänker bort allting sånt som lön, möjlighet att få arbete, utbildning och så vidare - vad hade du då allra helst velat arbeta med?
2. Vad arbetar du med/utbildar dig till idag?
3. Vad har du för minne som du plockar fram när du behöver muntra upp och peppa dig själv lite extra?
4. Hur sover du - på mage, rygg eller sidan? Eller kanske som Pippi, med fötterna på kudden?
5. På tal om Pippi - vilken är din favoritbarnboksfigur, nu eller som liten?
6. Vilken är den bästa årstiden och varför?
7. Om du skulle få reda på att du skulle åka bort till en öde ö i fem år - vilka fem saker skulle du ta med dig och varför?
8. Vilka är dina tre bästa respektive sämsta egenskaper? Varför?
9. Vad har du för laster/beroende?
10. Om du vore ett djur - vilket djur skulle det vara och varför?
11. Du får helt plötsligt veta att du inte får bo kvar i Sverige, du måste flytta utomlands om två veckor. Var flyttar du och varför?

 

De bloggare jag nominerar är:

 

Kattis – min yngsta kusin på pappas sida som skriver om livet som juriststudent med fullspäckat schema. Här blandas resor, simhopp, kärlek, vackra föremål och familjen med studier, tentor, stress och allt annat.

 

Malin – min äldsta kusin, hon jag gjorde mina rymdnaglar till. Astronom, doktor i Oxford – dock äntligen på väg hem lite närmre mig igen! Här blandas stjärnor, byggnader som skulle kunnat vara med i Harry Potter med livet som mamma till en liten tjej.

 

Elin – en alldeles underbar nagelblogg med vackra lack och snygga manikyrer som dessutom blandas upp med en sprudlande personlighet och personliga reflektioner. En av de nagelbloggar jag ville ge awarden där jag faktiskt visste att det (otroligt nog) inte fanns fler än 200 följare..

 

Tess – en sjukt imponerande tjej med mycket på sina axlar. Tur att axlarna, liksom resten, är sjukt vältränade. Här blandas nyttiga recept med träningsrapporter, kärleken till en stöttande sambo och till Friskis och Svettis. Att Therese är jävligt cool gör ju inte saken sämre!


För att skicka awarden vidare finns det ett par enkla regler.
1. Länka tillbaka till den som nominerat dig..
2. Svara på de elva frågorna och skriv ner elva egna frågor.
3. Nominera upp till elva bloggar med mindre än 200 följare som du vill skicka vidare awarden till
4. Gå till bloggarna och berätta att de fått en award från dig.

United in Green: Alanna Renee - Reptar

Kategori:

Vilket dilemma jag har varit i.. Jag tycker att United in Green är ett jäkligt viktigt initiativ att uppmärksamma men jag har inga gröna bilder kvar i arkivet. "Nehe, men måla och plåta då?" kanske du tänker? Det hade ju varit en lösning, men med en flytt ganska (läs väldigt) nära inpå knuten så ligger nagellackssamlingen till stora delar nerpackad.. Så, vad göra? Till slut slog det mig - favorit i repris kanske? Nu blir det gröna inlägg med gamla, redan publicerade bilder, för att dra mitt strå till stacken för att uppmärksamma depressioner.
 
Först ut är underbara Reptar från Alanna Renee - ett helt underbart grönt lack som helt enkelt är Alannas tolkning av hur skinnet på en T-Rex skulle se ut och kännas. Basen är en svart blålila jelly, väl packad med små neongröna microglitter, små svarta och vita microglitter samt matta hexagoner i lavendellila och klarrött. Tillsammans får det lite strukturlackskänsla vilket bara förhöjer intrycket av det här lacket. Att det dessutom är lättmålat och snabbtorkande gör det hela ännu bättre. På bilderna ser ni tre lager Reptar och två lager Seche Vite - och lite vårsol.. Fint va?
 
 
 
 
 
 
 
 

Naglarna på bilderna är dessutom grymt mycket snyggare än mina naglar är för tillfället, med tanke på att de är ganska nerbitna och nerfilade och i allmänt ganska crappy skick.. Mycket nagelvård blir det just nu, de grejjerna är inte nerpackade än så! =D
 
 

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Ja, så var det då dags.. Eller egentligen kanske lite mer än dags, men nu kommer i alla fall Blå Måndags länklista. Jag var fruktansvärt trött efter jobbet igår och däckade med huvudet i sambons knä klockan nio... Så kan det gå ibland.. Men länklista ska det ju så klart bli, så den får komma idag istället..
 
Precis som förutspått blev det inte lika många deltagare som vanligt, med tanke på United In Green. Och vet ni? Det gör mig ingenting - Karins initiativ United in Green är underbart bra och viktigt och om folk väljer att köra grönt istället för blått den här måndagen så gör det mig nästan bara glad! För er som missat hela grejjen - in och läs hos Karin vad det handlar om!
 
Men ja, till er som nu var med då..
 

Sanna  visar er ett blått lack från Kiko på nyfilade naglar. Jag håller med om att färgen är superfin!

Malin  visar upp ett av China Glazes höstlack på sin nya blogg. Riktigt tjusigt måste jag säga!

Alexandra  visar ett blårosa lack från Picture Polish. Vilken snajdig övergång från United in Pink till Blå Måndag.

Lottsky  visar upp en prickig manikyr med ett härligt mörkblått lack lack från Nubar.

Linda  visar ett så jädrans underbart lack från Darling Diva som jag bara älskar! Det här står på min önskelista, men var tyvärr slut när jag beställde från DD sist..

Kerstin  glider in med en tjusig dammigt mörkblå från Depend. Depend har en jäkla massa snygga lack faktiskt..

Camilla  slänger in lite kvarkar från Chirality. Ett tjusigt, lite dämpat, blålila hololack. Jag förstår att hon är kär i det!

Fröken Nilsson  bidrar med ett lack från ett för mig okänt märke, Esmaltes da Kelly. Helt klart blått nog för Blå Måndag i alla fall!

Rutan_S på Instagram deltar med en macrobild på LA Girl 3D Effect Brilliant Blue.

Anders  deltar med ett lack från Picture Polish och är med det med i både Blå Måndag och United in Green. Tjusigt! Och med den kärleksförklaringen till sin sambo dessutom... <3

Blå Måndag: Pahlish - Train Under Water

Kategori:

Så är det måndag igen, och helt självklart är det blått. Dock finns det även denna veckan en gemensam temavecka, United in Green, för att uppmärksamma depressioner. För er som vill är ni självklart välkomna att delta i båda, och vem har väl inte hört talas om blågröna lack heller? ;) Vill man vara med på United in Green surfar man helt enkelt in hos Karin på Vacker&Underbar och läser hur man gör!
 
Själv tänker jag visa er ett lack som länge stod på önskelistan - den "defekta" versionen av Pahlish - Train Under Water. Denna saknar de små röda glittren som finns med i den riktiga versionen (de lila är dock med), men jag personligen måste erkänna att jag tycker att denna är snyggare. Att JAG sedan inte lyckas med att få fram skönheten i lacket på mina bilder, det är inte lackets fel. De två första bilderna är tagna under vatten (Train Under Water under water kanske man kan säga? =) ) i ett försök att få fram de underbara skiftningarna i lacket. Det är dock ett knep som verkar funka bäst på duo/multikroma lack, men visst får man en lite tydligare bild av lacket och allt glitter i det?
 
På bilderna ser ni tre lager Train Under Water toppat med Seche Vite. Tyvärr krympte SV lacket lite så det kröp tillbaka från tipparna - mindre snyggt. Lacket är hyfsat lättmålat, men kräver ändå en säker hand tycker jag. Glittret hakar lätt i varandra och gör att lacket inte är helt lätt att få jämnt på nageln. Det är dock värt det extra arbetet i mina ögon - för snyggt är det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad tycker du, visst är det fint? Vilken version föredrar du, den med eller den utan de röda glittren?
 

 
Vill du också vara med på Blå Måndag? Såhär gör du:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter. Glöm inte att länka hit.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - klart!
4. Kika in lite senare ikväll och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar!
 
Ha en underbar måndag!
 
 

Nail Art Sunday: United in Pink

Kategori:

Jag vet, jag utlovade rosa redan i tisdags och planen var att jag skulle lägga upp rosa inlägg hela veckan (bilder fanns förberedda och allting) men om det var en berg-och-dal-bana innan känns det som om den är snäppet större nu.. Både dalarna och bergen blir större och större känns det som och bloggen har inte varit prio ett för tillfället... Förhoppningsvis ska mycket reda ut sig ganska snart, men i alla fall i två veckor, kanske en månad, till så kommer det att vara tunt med inlägg och framför allt med inspirerade sådana här.. Hoppas att jag inte tappar allt för mycket läsare under tiden - visserligen ska man blogga för sin egen skull men jag tror att de allra flesta bloggare håller med om att det är roligare att blogga när man ser att folk läser och reagerar på det man skriver.. Under tiden jag inte har vare sig skrivit eller läst blogg så har jag till exempel fått två stycken Liebster Awards som jag är mycket glad och tacksam över - när jag hinner och orkar så kommer det att komma upp här, det lovar jag!
 
Men ja, det var rosa och nail art som gäller. Under hel veckan har ju nagelbloggare över hela landet uppmärksammat Rosa Bandet och insamlingen till forskningen kring bröstcancer. Och idag är det Nail Art Sunday som vanligt, men med temat rosa bandet. Lela, som håller i NAS, skänker själv 20 kronor per deltagare som är med idag så jag tror och hoppas att det är många som är med idag. Gissningsvis är det fler som kör på samma idé som jag gör, men det är ju rätt så givet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Gradienten är inte direkt något av det bästa jag har gjort. Bandet däremot blev jag ganska nöjd med, även om det var ungefär hundra gånger bättre innan jag bestämde mig för att rita dig strecken från årets design.. Överlag är jag inte helt nöjd med manikyren, men även mindre lyckade nailarts måste ju få vara med tänker jag.. Dessutom är det ju för en bra sak..Jag blev dock rätt mycket mer nöjd med min nailart från förra året..
 
Men seså, kila nu in hos Lela så kan jag nästan lova att ni kommer att få sen en massa snygga nailarts på det rosa temat! Dessutom kan ni slå en tjuvkik här nedanför, där ni kan hitta en massa nailarts, alla som varit med på United in Pink idag..
 
Tjipp!
 

Blå Måndag: Mavala - Blue Curacao (och länklista!)

Kategori:

Det är återigen dags för ett gammalt lack, med gamla bilder. Det här lacket köpte jag när ryktet om Lensons rabattkod spred sig som en löpeld genom lackgrupperna på Fejjan. 50 kronors rabatt och gratis frakt - det innebär ju att lacket blev GRATIS! Enda problemet var ju att välja vilket lack man skulle ha. Ja, och alla reklammailen man fått efteråt så klart..
 
Det var kanske tur att lacket var gratis, annars hade jag nog blivit mer besviken än jag nu blev. Blue Curacao är inte alls av samma kaliber som jag tycker att Mavalas lack brukar vara. Det är svårmålat, vallar sig och är supersvårt att få jämnt. Färgen är dessutom inte alls som jag hade tänkt och hoppats. På bilderna har jag för mig att ni ser två lager, så det täcker ju bra i alla fall! Och torktiden har jag också för mig var mer än helt okej..
 
 
 
 
 
 
Idag är det lite färre än vanligt som deltar i Blå Måndag. Gissningsvis beror det på att många (istället) hänger på det finfina initiativet United in Pink som går ut på att visa rosa hela veckan till stöd för cancerforskningen. Själv tänkte jag också hänga på, om än inte idag. Imorgon blir det däremot rosa här - det törs jag utlova!
 
Men ett par tappra själar är det som ändå är med idag - en del är dessutom med på båda grejjerna, starkt jobbat!
 

Lottsky har experimenterat med ett lack från Isadora i ett par olika varianter. Tydligen ska det ha låtit en del, hoppas grannarna inte blev allt för chockade!

 

Jenny lyckas pricka in BÅDE United in Pink och Blå Måndag - med ett enda lack! Bra jobbat säger jag! Själv är hon dock inte så nöjd..

 

Karin visar ett lack som tydligen är för män. Trams och fjant säger jag, det ser alldeles utmärkt ut på Karin och sist jag kollade var hon inte man i alla fall!

 

Camilla  kör dubbelt idag och är med på både Blå Måndag och United in Pink hon också, dock med olika lack. Det blåa lacket hon visar är riktigt snyggt faktiskt, blev sugen som attan.

 

Vikab  visar en gammal goding från China Glaze som får henne att tänka på ABBAs scenkläder - det kan ju aldrig bli fel, eller?

 

Hannah  deltar via Instagram och visar en av sommarens favoritlack för mig. Fasen vad grannt det är!

 

Kerstin  firar måndagen med en kameleont. Hon kanske också hade kunnat dubbla med Blå Måndag och United in Pink - på en gång..

 

Linda  kör med safirblå, underbart snygga som alltid, naglar.. Vet inte om jag är mest sugen på naglarna eller lacket måste jag säga..

 

Överlag måste jag säga att det har varit en fantastisk måndag. Nu händer det grejjer vill jag lova! Hoppas att er dag varit lika härlig. Och imorgon har jag en ledig dag - bara jag, katten och hunden hemma, snacka om mys! Men nu väntar i alla fall sängen! Tjipp!

Blå måndag

Kategori:

Idag blir det lite annorlunda än vanligt. Eftersom jag inte är hemma och har tillgång till dator och/eller bildarkiv så blir det inget riktigt inlägg förrän ikväll.. Självklart BLIR det dock blå måndag även idag! För att så många som möjligt ska kunna vara med lägger jag upp det här korta inlägget nu och så blir det ett riktigt, blått inlägg senare ikväll, tillsammans med länklistan! 

Vill du också vara med på Blå Måndag? Såhär gör du:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter. Glöm inte att länka hit.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - klart!
4. Kika in lite senare ikväll och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar!
 
Ha en underbar måndag!

Blå Måndag: länklista

Kategori:

Oj, vad det har ramlat in kommentarer och deltagare bland kommentarerna idag. Det har verkligen bidragit till den här supermåndagen. För vilken supermåndag det har varit idag! En efterlängtad remiss till ortopeden för mina skenben, bud som lagts på lägenheten och så - kanske bäst av allt - kom äntligen våra ringar idag! Jag och mannen förlovade ju oss för nästan två veckor sedan och blev lovade att ringarna skulle komma efter en vecka.. Tji fick vi, inte fick vi ha våra ringar när vi gick ut officiellt med det för familj och vänner men nu kom de som sagt. Härligt!
 
Love, love, love! Bara älskar de här ringarna!
 
 
Men ja, nu var det ju inte det vi skulle prata om, eller hur? Nej, det var alla era fina, blåa manikyrer som skulle få all välförtjänt uppmärksamhet nu, sorry att jag snodde lite av den först! =D
 

Sanna visar ett spräckligt lack ur Depends höstkollektion.

Malin  visar ett havsblått lack från Make Up Academy.

Anne  visar ett av mina önskelack från vinterns kollektion av OPI.

Alexandra  visar ett härligt, himmelsblått lack från Picture Polish. Hade varit perfekt till nästa fotbollsmatch! =D

Amelia  visar också ett lack från OPI, men från deras fina vårkollektion.

Även Camilla  visar ett lack från OPIs fina vårkollektion, dock inte samma..

Pamsan  visar flakes från Sephora över svart bas. Så snyggt!

Karin  visar ett lack som jag faktiskt precis har köpt hem, från oväntat roliga H&M.

Emma  tvivlar, som så många andra, på min generositet när det gäller vilka lack som kvalar in på Blå Måndag. Jag säger såhär - det är blått i det, det är godkänt! Svårare än så är det inte. Halloweenlack från Chinaglaze bjuds det på här i alla fall..

Anki  visar visar blått från Orly, ett lack jag länge varit sugen på!

Lottsky  visar bling-bling från Butter London.

Emma  visar också hon ett lack från Depends höstkollektion, en tjusig mörkblå creme.

Vikab  visar en duokrom skönhet från Indigo Bananas. Snyggt!

Maggie  visar skandalösa rackartyg från China Glaze, måste bara älska namnet!

Linda  visar ett lack från H&M som jag stod och höll i senast idag. Nu är frågan: varför hängde jag tillbaka det? Varför?

Sandra  visar upp otroligt vackra Dorothy.. Det här är en riktigt lemming för mig!

 

Precis som vanligt - är det något trubbel med länkarna, om jag har missat någon eller om det är någon som kommer med på sluttampen av måndagen så hojta till så fixar jag det imorgon! Tjipp!

Blå Måndag: IsaDora - Silk Road

Kategori:

Idag ska ni få se otroligt fina Silk Road från IsaDora - inte direkt en nyhet, men helt klart snyggt! Tyvärr är inte heller bilderna några nyheter, det var ett tag sen jag målade med Silk Road och tog bilderna (ser ut på fingrarna som om det var under ett swatchaton här hemma, med tanke på hur torr jag är i nagelbanden och på fingertopparna...) Jag har så klart inte heller skrivit upp något om lacket men en kvalificerad gissning, baserad på antalet lager på swatchstickan är att jag har använt tre lager i alla fall. Är det under ett swatchaton så är det inte heller något topplack på. Snyggt är det i alla fall, och precis vanligt med IsaDora så är det lättlackat och smidigt att måla med. Härligt - måste snart använda det här lacket igen känner jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni? Själv diggar jag lacket, men inte direkt bilderna eller mina fingrar i det här skicket.. ;)
 
 

 
Vill du också vara med på Blå Måndag? Såhär gör du:
1. Posta ett inlägg med blå naglar, antingen blogg, instagram eller twitter. Glöm inte att länka till mig eller till det här inlägget.
2. Lämna en kommentar på det här inlägget och meddela att du är med. Alla är välkomna att lämna länkar till sitt inlägg, men deltar man via Instagram eller Twitter är det ett krav..
3. Tadaa - klart!
4. Kika in lite senare ikväll och kolla in länklistan för att hitta alla andra blåa godingar!
 
Ha en underbar måndag!
 
 

Nail Art Sunday: dopmanikyr nr 2

Kategori:

Idag var det dags för dop igen, för nästa lilla härliga tjej.. Den här gången fanns ingen lika given liten sak att måla som när Linnéa döptes, men i övrigt tog jag väldigt mycket inspiration ifrån senaste dopet, då min brors- och guddotter döptes. De rosa ballongerna blev jag så himla nöjd med förra gången och de gick dessutom ganska snabbt och enkelt att göra så det blev samma igen - och så en nagel med namnet så klart. Eftersom mamman gillar prinsessor och grejjer blev det en liten prinsesskrona också så klart!
 
 
 
 
 
 
 
Precis som förra gången är den vita bakgrunden ett vitt lack från Flormar, toppat med ett lager Seche Vite. Resten är målat på frihand med akrylfärger och tunn pensel från Sang. Jag blev faktiskt väldigt nöjd även den här gången och mamman verkade uppskatta naglarna också! Vill ni se mer nailart än så här kan jag rekommendera att surfa in hos Lela och kolla in länklistan som hon redan har postat - där finns en hel del bidrag den här veckan! Det är precis vad jag ska göra nu! Ses imorgon - dags för Blå Måndag igen ju! Tjipp!

Grön onsdag: Gina Tricot - Blue Blug

Kategori:

Jag hinner, jag hinner, jag hinner! Klart att det ska bli ett inlägg till grön onsdag hos Karin idag. Sitter här och försöker smälla i mig frukost (tar emot!) samtidigt som jag beskär  bilder och skriver det här inlägget - snart är det dags att ta sig till jobb.. Men som sagt - jag hinner.
 
Dagens skönheter låter som om den skulle vara mest blå, men den är övervägande grön faktiskt. I vissa vinklar är den dock helt turkosblå och härlig men färgskiftningarna var inte allt för lätta att få fram på bild - så klart. Men jag lovar, de finns där och de är skittydliga i verkligheten. Tyvärr är mitt badrumshandfat inte tillräckligt djupt för att fotografera under vatten, annars brukar ju det vara ett bra trick.. Men ni förstår förhoppningsvis storheten i det här lacket i alla fall..
 
På bilderna ser ni tre lager Blue Bug toppat med ett lager Seche Vite. Tre lager hade inte behövts egentligen men jag ville se om det blev någon skillnad mellan lager två och tre. Det blev det inte. Lacket är otroligt lättmålat - det hamnar där man vill ha det, det vallar sig inte, det kryper inte tillbaka från tipparna och formulan är bra. Det torkar dessutom riktigt snabbt. Det enda man kan "anmärka" på är att det blir en viss tendens till penseldrag i slutfinishen, men det är absolut inte så att det stör mer än kanske om man kollar väldigt, väldigt nära och noga. I verkligheten tror jag inte man ser det alls utan bara en fin, härligt grön, metallicyta.. Det blir många bilder, dels för att försöka få fram färgskiftningarna något och dels för att det är ett fint lack! (att jag inte hann rensa och sortera spelade inte in..så mycket..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill man se fler fina lack med grön färg kan jag rekommendera ett besök hos Karin - där kommer de gröna lacken att samlas och visas upp i ett härligt kollage! Nu ska jag springa till jobb! Tjipp!