NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Nail Art Sunday: Fotboja

Kategori:

Ni vet att jag har berättat om mina grabbar på jobbet, som blivit min personliga lilla fanclub när det gäller naglarna. Den första killen jag berättade om, han där naglarna blev en väldigt oväntad ice breaker, han har fått göra en sista önskning på naglarna. Nu kommer jag nämligen inte att träffa honom mer - han ska verkställa ett fängelsestraff genom elektronisk intensivövervakning eller fotboja som vi brukar säga. Men ja, som sagt, han fick önska en sista gång innan han försvann och efter mycket eftertanke ville han ha något svartvitt och som hade med fotboja att göra. Ni kanske kan gissa vad den första bilden som poppade upp i mitt huvud var? Jadå, precis!
 
 
Självklart blev det en tolkning på de klassiska fångdräkterna från tecknade serier, och den där varianten av fotboja... Det hela är målat med det vita lacket från Star Nails som bas och sedan är resten svart akrylfärg målat med tunn pensel. Allting är sedan toppat med Matte About You från Essie. Tro mig - han älskade tolkningen. Jag har sällan sett någon skratta så hjärtligt.. Det första han lyckades få ur sig sedan var "Det är ju en jävla tur att det inte är en sån jag ska ha, det hade varit jobbigt..." Själv är jag också riktigt nöjd, med allt utom det vita lacket. Det chippade ganska direkt, en stoooor bit av långfingernagelns lack ramlade av redan dagen efter.. Men men, så går det när man fuskar och inte använder något baslack. Skärpning! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill ni se mer nailarts så surfa in hos Lela på Nail Art Sunday och kika! Det ska bli riktigt spännande att se vad folk hittat på den här veckan, det är ju fritt tema så.. Ciao!

BK deluxe nr 16

Kategori:

Skitväder! Regn och rusk, inget roligt alls. Men jaja, det går väl..  Och så ska man in på läkarbesök och bli skuren i, inte heller roligt. Men jaja, det går väl det med. Tur att man har en bra arbetsgivare och man får gå till läkaren på arbetstid i alla fall - och dessutom får läkarbesöket betalt. Man kan ju ha det sämre.
 
Idag ska ni få se ett ungefär lika tråkigt lack. Som ni nog vet så är rosa inte en favoritfärg. När det dessutom är ett lack med tunn, skir, tråkig rosa nyans så blir det inte bättre. Och BK Deluxe nr 16 är just ett sånt lack. Det är tunt. Det är skirt. Det är tråkrosa. Gissningsvis passar det bäst som layering. Här får ni se det över två lager H&M White. Av BK Deluxe har jag använt tre lager och sedan har jag inte använt topplack, för jag kan lova att detta inte satt på naglarna särskilt länge. ;) Det första lagret syntes knappt alls, men med tre lager får man fram denna mjuka, ganska tråkiga nyans. Torktiden var ingen höjdare, men så gav jag inte heller lacket direkt de bästa förutsättningarna, med fem ganska snabba lager utan direkt lång tid mellan. Även om lacket faktiskt var ganska lättmålat är det svårt att få jämnt, färgen vill gärna samlas i mitten av nageln och är skirare längs kanterna. Nej, det bästa med det här lacket är nog faktiskt korken, den var bekväm och skön att hålla i, med den lilla utvidgningen längst upp. Penseln som sitter i korken är däremot inget att hurra för - den är lite för kort och kommer att ha svårt att nå sen sista tredjedelen lack och dessutom var den lite svår att måla med.
 
Men färgen då? Jo, som sagt tråkrosa. Kan säkert passa någon gång när man måste ha något diskret och intetsägande, men då tror jag faktiskt att det finns andra lack som ger minst lika fina resultat med mindre jobb..
 
Så kära BK Deluxe - trots god vilja och en fin kämpainsats kommer du nog att hamna i frankningspåsen och förhoppningsvis ge ett snyggt, diskret, rosa skimmer till ett nytt lack istället. Bye!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grön onsdag: Alanna Renee Avada Kedavra

Kategori:

Onsdag, onsdag... Denna underbara dag i veckan. Man får frossa i grönt och man kan skylla allt på Karin! Självklart är det grönt även denna onsdag och idag ska ni få njuta av Alanna Renee Avada Kedavra.. Detta var nog det lack som fick mig att totalt falla för kollektionen som helhet från början. Jag menar - när man får se den här bilden, kan man låta bli då?
 
 
Avada Kedavra är precis vad det ser ut som - ett härligt ljusgrönt crellylack med vita glitter i olika form och storlek i. Alanna beskriver själv lacket och inspirationen såhär:

"Avada Kedavra is inspired by one of the three Unforgivable Curses with the incantation "Avada Kedavra". Avada Kedavra causes instantaneous death. There are only two wizards known to have survived this curse: Harry Potter who was protected by his mother's love and Voldemort who was protected by a horcrux.

Avada Kedavra has a mix of different sized white glitter in a bright green jelly base."
 
Lacket är nästan lite neonigt (och torkar också lite småmatt) men neoneffekten mattas ner av de vita glittren som istället ger ett mjukt och fint lack. Det är lättlackat och härligt och man klarar sig bra på tre lager - då får man ett fint djup i lacket tack vare de olika lagren med vita glitter. Lacket torkar också snabbt - när man har målat alla tio fingrarna är det fritt fram att måla finger nummer ett igen - då har det torkat tillräckligt för att ta ett andra lager. Det enda lilla problemet är att få glittren att hamna där man vill - när man tar så tunna lager som jag vill ha för att glittren ska bli som bäst så glider de gärna med penseln istället för att fastna på nageln.
Men med lite omsorg så går det alldeles utmärkt, och det här lacket är SÅ värt det jobbet!
På tal om penseln så är den riktigt bra, precis som den varit i de andra AR-lacken jag har. Perfekt lagom bred för mina naglar, får med sig lagom mycket lack och är precis lagom flexibel och rörlig för min smak!
 
Men ja - har ska ni få bilder istället för en vägg av text.. Men - om ni ramlar över en chans att skaffa det här lacket så tycker jag att ni borde slå till, det är helt klart ett av mina (om än ganska många) favoritlack! Love it!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som ni kanske ser så har jag tyvärr lyckats förstöra lacket på både ring- och lillfingret. Det är för att jag aldrig kan hålla mig från att fotografera så fort som möjligt när jag har så här vackra lack på - även om det är ett snabbtorkande lack så tar det ju ändå liiiiite tid innan tre lager och ett tjockt lager Seche Vite torkar helt.. Det var dock inte värre än att jag valde att stå ut med småskadorna och bära det här lacket i flera dagar! Sanslöst snyggt. Vill ni se andra snyggingar så surfa in till Karin - där brukar man kunna hitta en massa snyggt och allt går i grönt! Ciao!

Blå Måndag: Mavala Blue Mint

Kategori:

Dags för ytterligare ett sent kvällsinlägg.. Idag slutade jag visserligen tidigt men har spenderat resten av eftermiddagen/kvällen med att flyttstäda tillsammans med sambon. Om ett par dagar måste han vara helt utflyttad ur lägenheten han bodde i innan och då är det verkligen på riktigt - på riktigt. Visserligen har han mer eller mindre bott i min (numera vår) lägenhet sedan typ mitten av januari, men nu finns det liksom ingen "återvändo". Det finns ingenstans att ta vägen om han - eller jag - vill vara ifred. Men samtidigt, det har ju inte hänt de senaste sex månaderna så varför skulle det börja hända precis nu? Något vi båda är överens om är i alla fall att nästa gång vi flyttar så blir det en städfirma som sköter flyttstädningen.. ;)
 
Men ja.. Blå är denna måndag, liksom de brukar vara. Idag får ni helt enkelt se basen till min grodmanikyr igår. Den har dessutom varit bakgrund till en tidigare djurrelaterad nailart, med tema fåglar.
Blue Mint från Mavala är helt enkelt ett lite halvdammigt, ljusblått pastellack med ett diskret skimmer i. På bilderna ser ni tre lager och inget topplack. Det hade nog behövts lite SV för att jämna ut ytan - lacket torkar snabbt och är lite svårt att få helt jämnt. Inte det mest lättmålade lacket alltså även om kladdet i nagelbanden får skyllas helt och hållet på mig och min svårighet att fokusera. SV hade nog behövts för att få en riktigt schysst glans också - tyvärr är dock mitt lager slut och jag får för tillfället mitt lystmäte av matta manikyrer istället; Matte about you från Essie torkar nästan lika snabbt som SV.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En massa med blåa godingar hittar man enkelt hos LindaBlå Måndag. Ciao!

Nail Art Sunday: Tema Grodor

Kategori:

Ett kort, snabbt och tyvärr lite oinspirerat inlägg.. Klockan är mycket, helgen har varit lång och min bloggtorka håller i sig. Ska försöka komma tillbaka med lite mer kraft i veckan som kommer, men lovar ingenting..
 
Men ja, söndag innebär ju nail arts  och så även denna söndag. Lela gav oss utmaningen grodor och den här gången blev det en ganska klyschig, bildlik tolkning.. Självklart är den inspirerad av de klassiska sagorna, med den förtrollade prinsen som blir pussad av prinsessan.. Jag orkade dock inte riktigt göra själva prinsessan, så hon fick representeras av en silvrig krona.. =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Basen är Blue Mint från Mavala, grodan och pussmunnen är målad med akrylfärger och kronan är målad med ett silvrigt lack jag fick i present under helgen.
 
Nu ska denna tjejen sova för att vara beredd på att jobba i fem dagar denna veckan.. Ses kanske imorgon! =) Är ni sugna på mer nailart kan ni surfa vidare till Lela istället och hitta en massa annat! =)
 

Grön onsdag: Studentmanikyr

Kategori:

Idag är det inte bara onsdag. Det är inte heller bara grön onsdag (som det ju är typ varje onsdag..) Det är också den dagen då min fantastiska lillasyster tar studenten! Hon har, trots lite avvägar, tagit sig genom hela gymnasiet och idag får hon fira. Idag får hon springa ut, ropa, sjunga och dansa med alla sina kompisar! Och självklart ska jag vara där och fira henne. Nästan lika självklart är det ju att det ska vara snygga naglar på ett sånt här event.
 
Just den här nailarten hade jag egentligen tänkt göra med en rosa/vit bakgrund men min sambo Esteten föreslog grönt och vitt istället. Så, så fick det bli.. Dessutom älskar han water marbles så en sån fick det också bli. Man skulle kunna ha gjort den med en gradient istället antar jag, om man av någon anledning inte vill göra marbles..
 
Lacken som använts är ett nytt vitt underlack - Star Nails. Tyvärr fick jag nog en sämre batch och hade lite problem med lacket och appliceringen. Dessutom fick jag ett riktigt måndagsexemplar när det gäller penseln. Själva marbeln är sedan gjord med ett egenfrankat grönt lack - samma som till min kiwimanikyr, fast lite påfyllt och omfrankat... - och vitt lack. Här blandade jag hejvilt mellan FOF och Star Nails. Som vanligt så kör jag med vaseline istället för tejp, men jag insåg en bit in att vattnet nog påverkas lite av vaselinet, det blev svårare och svårare att få lacket att flyta ut och göra snygga marbles. Man ska nog byta efter en hand i så fall. Det är fortfarande så mycket lättare att jag tycker att det är värt det.
 
Nailarten är sedan gjord med akrylfärger och tunn pensel. Har målat dekor på ringringrarna och tummarna på båda händerna. Vissa blev bättre än andra, men de duger i alla fall allihop..=) Idag blir det dessutom bildspam eftersom jag blev klar så sent och hade svårt med ljuset så jag har testat en hel mängd olika ljussättningar..=) (Och så klart för att jag faktiskt blev ganska nöjd med den här manikyren!) Eftersom klockan blev så mycket innan jag blev klar igår orkade jag inte heller beskära/redigera bilderna, så det får ni helt enkelt leva med idag.. So, here goes!
 
Testat med spots under köksskåpen
 
LEDlampa i badrummet
 
LEDlampa i badrummet
 
Lampor från båda hållen i vardagsrummet
 
Vad matchar man bättre med än sambons studentnalle?
 
Studentmössan kanske?
 
Closeup
 
Glödlampa
 
Lampor från båda hållen, en glödlampa och en spot
 
Som förra bilden
 
Om man vill se mer grönt idag, kanske någon mer nailart också, så rekommenderar jag en titt hos Karin på Grön Onsdag! Själv ska jag som sagt fira! Ciao!
 

Giordani Gold - Attraction

Kategori:

Lite bilder från arkivet..(därför inte heller beskurna, mina gamla bilder är inte det...)
Dagens lack är från det, för mig, okända märket Giordani Gold och heter Attraction. En riktigt lättmålad crelly, eller kanske ett skirt krämlack? Men ja, som sagt lättmålat - det hamnar precis där man vill ha det, blir jämnt och fint och har allmänt en bra formula. Kanterna ner mot nagelbanden blir riktigt fina och bra, något jag ibland kan ha lite problem med.. 
Färgen är stark och klarröd. Däremot blir man mer ceriserosa av det när man tar bort det - det är väldigt välpigmenterat och fläckar gärna ner fingrarna om man inte använder mycket remover och en ny, ren yta för varje drag.. Dock går det ganska lätt bort ändå, men det kräver liiite mer jobb än random lack brukar göra.
 
Enda problemet med formulan är att det är lite skirt, vilket man ju ändå får räkna med hos en crelly, och att torktiden inte är något att hänga i julgranen. Däremot torkar det tokglansigt, på bilderna ser ni två flödiga lager Attraction utan något topplack.
 
Jag som inte är en fan av röda lack gillar ändå det här på något sätt. Om jag skulle köpt det igen om tjuven stal det - det vet jag inte riktigt. Framför allt eftersom jag inte tror att det är ett lack jag kommer att använda så mycket direkt.. Men det får helt klart stanna kvar, i alla fall tills tjuven är på besök.. ;)
 
 
 
 
 
 

Blå Måndag: Safari - #68

Kategori:

Efter en lång, ledig och slapp helg så är det idag dags att åka tillbaka till jobb. Hur det blev med valet mellan Disney- och prinsessmanikyren? Jo vet ni vänner, min wild-and-crazy-sida kikade fram och idag har jag fortfarande en rosa och en vit hand! Undrar vad grabbarna på jobbet kommer att säga om det! =) Sen att det beror på att vi kom hem sent från min mamma och jag inte hann göra vare sig höger hand rosa eller vänster hand vit och jag inte ville gå naken på jobb - det behöver man ju inte nämna!
 
Men ja, måndag är det alltså och då ska det ju vara blått så klart. Dagen till ära ska jag visa er min andra flaska av märket Safari. Precis som med det mer klarblåa lacket fick jag denna flaska eftersom jag gjorde en watermarble till en tjej. Det här lacket är inte riktigt lika klarblått, men jag tror nog att det är blått nog för att kvalificera sig till Blå Måndag, Linda brukar vara snäll!
 
På bilderna ser ni två lager Safari och inget topplack. Lacket är lättmålat och täcker utan problem på två lager. Det torkar dessutom snabbt och smidigt och blir ganska glansigt. Helt klart ett lack som får stanna kvar i min samling!
 
Mer blått hittar ni som vanligt hos Linda på Blå Måndag. Ciao!
 
 
 

Nail Art Sunday: Tema Disney

Kategori:

Idag är det söndag igen. Det har varit en lång slapp dag med hundgos och nagelmålning - superskönt. Att ta semester den här helgen har nog varit riktigt bra för mig och mitt välmående, för att inte tala om hur bra det nog varit för mina kollegor och grabbarna på jobb. Och jag har fått tid att nailarta ordentligt vilket alltid är skönt.
 
Nu ska vi köra och lämna tillbaka fracken som vi lånade för jättelänge sen, och få gosa lite med deras nya lilla bebis som tack. Alltid härligt. Sedan blir det en snabb sväng inom kusinen och lämna lite chiliplantor som jag köpt till henne innan det är dags att grilla hemma hos mamma som avslutning på kvällen. Snacka om härlig dag!
 
Men ja, söndag innebär ju nailart också. Till skillnad mot vad jag trodde så ville jag ju inte ta bort min rosa prinsessmaikyr så det fick bli höger hand för disneytemat som Lela hittat på idag. Planen var sedan att ta bort Disneymanikyren direkt och göra den rosa på båda händerna, men nu gillar jag ju min disneymanikyr också så jag har en på varje hand och beslutsångest deluxe! Men ja, en av varje får det bli både hos kompisen, kusinen och mamma... Kanske har jag bestämt mig till ikväll. ;) Ni kanske kan hjälpa mig att bestämma mig, vilken ska jag behålla?
 
 
 
 
 
 
 
Som ni ser valde jag, med benägen hjälp av dåren Sara, Pongo att inspireras av. Figuren på tummen ska vara Cruella De Ville om det inte framgår. Inte min bäst målade nailart, men den blev helt okej ändå! Den vita basen är mitt normala vita baslack från FOF och resten är akrylfärger, målat med en tunn, tunn pensel av märken Sang och i storlek 00.
Hoppas ni har en underbar söndag ni också, och glöm inte att kolla in hos Lela för mer Disneymanikyrer! Ciao!

Prinsessbröllop

Kategori:

Idag har det ju varit prinsessbröllop. Mannen flydde fältet och åkte iväg så jag och Millan har haft en underbart härlig dag framför TVn och njutit av vackra klänningar, fina människor som gråter och så naturligtvis ett supertjusigt brudpar. Själv har jag inte varit överdrivet förtjust i eller intresserad av Chris O'Neill eftersom han har verkat ganska stel och tråkig för att vara ärlig. Jag menar, hur många gånger har man sett honom le, eller visa några som helst känslor. För att inte tala om deras hyfsat stela förlovningsvideo..*tihi* Dessutom ser han ju så sluskig ut på alla bilder. Nej, ingen favorit. Men så idag, idag såg man lite av en annan man.. Så som han fick bita sig i läppen för att inte gråta redan när hon kom in i kyrkan och så som han inte kunde låta bli att pussa på henne hela tiden - DET är en man jag gillar! Så ja, han har klättrat något på intresseskalan..
 
Men ja, prinsessbröllop var det ja. Och alla anledningar att nailarta är ju goda anledningar. Och vad är mer prinsessigt än rosa? Jo, kanske en liten prinsesskrona? Så, vi kombinerar väl då? Letade runt lite och konstaterade att jag har helt omotiverat många rosa lack med tanke på att jag inte ens gillar rosa. Efter lite experimenterande fram och tillbaka så landade valet till slut på ett ljusrosa krämlack från Color Club som jag inte har något namn på och Azalea Pink från Gina Tricot för min watermarble. Jag valde att göra en där jag bara drar fram och tillbaka i lacket vilket skapar typ ett zickzackmönster.
 
 
      
   
 
Inte superstädat på bilderna, eftersom jag skulle fortsätta tänkte jag..
 
Självklart måste det blingas till lite också, det är ju ändå bröllop.. Så, som sagt, prinsesskrona är ett måste. Men jag ville ha någonting mer. Funderade länge och väl och till slut hamnade valet på Chris och Madeleines nya, gemensamma monogram som ett gift par. Vad kan väl mer representera deras gemenskap nu efter bröllopet?
 
 
 
 
 
 
Kronan är målad med en guldig akrylfärg från Panduro och torkar lite matt. Monogrammet och konturen på kronan är målad med en svart akrylfärg från Clas Ohlsson som kom i ett set med 12 färger. Båda två är lättmålade och kräver ingen utspädning eller liknande.
 
Jag är själv riktigt nöjd med min nailart. Jag trivs som sagt inte i rosa och tänkte från början ta bort det här ganska direkt efter att jag var klar. Nu känner jag inte riktigt för det, så vi får väl se om det blir någon nailart till Nail Art Sunday imorgon eller inte.. Det här hade kanske kunnat funka som Disneyinspirerat också, men nej.. Som tur var kom jag dessutom på att jag måste dra på överlack på naglarna innan jag lägger mig i badkaret också.. ;)
 
Ses kanske imorgon, med en annan nailart, annars får ni kika in hos Lela i alla fall..

H&M - Lemon Tree

Kategori:

Idag tänkte jag visa er det gula lack jag använde till min nationaldagsmanikyr, troligen både den gamla och den uppdaterade versionen. Detta är alltså lacket i de gula korsen. I den uppdaterade versionen så målade jag först hela nageln gul med Lemon Tree, toppade med Seche Vite för att få en torr yta, tejpade kors på naglarna och målade sedan över med Something Blue innan jag drog bort tejpen.
 
Men ja, Lemon Tree var det.. För att vara ett gult lack är det lättmålat, och det är lätt att få snygga kanter på lacket. Det blir visserligen lite strimmigt och så, men jämnar ut sig hyfsat bra. Skulle jag bära lacket rent tror jag att jag hade valt att slänga på ett tredje lager för att inte ha någon VNL och för att få ett helt jämnt resultat. Eftersom jag bara skulle ha det under det blåa valde jag däremot att nöja mig med två lager och tycker att resultatet blev helt okej ändå. Därför har jag här lite VNL, men inte så att det stör allt för mycket. Torktiden är riktigt bra, även andra lagret var mer än yttorrt när jag hade målat färdigt alla tio fingrarna. Dock hade jag inte velat tejpa direkt på lacket utan valde som sagt att lägga på Seche Vite för att få en tåligare yta. Däremot torkar det glansigt och fint även utan topplack. Penseln är bra och jag gillar den här versionen av H&Ms flaskor även om korken är lite klumpig att hålla i när man målar. Det allra bästa hade varit om de kunde behålla de här flaskorna men ha ett avtagbart "lock" på korken så att den ser ut som den gör nu, men man kan plocka av den svarta korken och få en mindre kork att hålla i när man målar.
 
Bilderna är tagna i kvällssolen och tonen är lite, lite varmare åt det orangeröda hållet än lacket faktiskt är. Det är ett ganska så klargult lack med bara någon liten droppe orange i.
 
Njut av en härlig lördag, själv ska jag kolla in prinsessbröllopet. Kanske, kanske blir det en liten specialmanikyr senare under dagen också! =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Give away!

Kategori:

Så finns det ytterligare en give away ute, redo för folk att delta i. Den här gången är det Emma på Nail Laqcuer Love som firar. Hon firar dubbelt dessutom - både födelsedag och 80 följare på Bloglovin, grattis till båda!
 
Vill man delta så klicka in på http://naillacquerlove.blogspot.se/2013/06/birthday80-followers-giveaway.html för att läsa hur du ska göra!
 
Ciao!

Holofredag: Color Club - Angel Kiss

Kategori:

Fredag, denna underbara dag. Jag är ledig och firar ledigheten med att sova länge, läsa bok, njuta av vädret på min balkong tillsammans med mina tomatplantor som luktar sanslöst gott. Sen blir det nog långpromenad med hunden innan det är dags att gå och handla och laga mat. Idag ska jag nämligen ha middag här hemma. Min mamma, hennes bästa kompis och dennes man ska komma över. Kanske lite oväntat sällskap, men dessa två underbara människor hjälpte mig massor med att renovera lägenheten så jag lovade dem att de skulle få komma på den första middagen jag skulle ha här hemma. Tyvärr blev det inte riktigt så, jag hade ju en födelsedagsmiddag här hemma, men nu äntligen är det dags och den andra officiella middagen är det i alla fall! De var här och slet och rev bland annat ner hela det gamla köket, hjälpte mig och mamma att köra iväg med det och mammas kompis har dessutom varit med och tapetserat en massa och hjälpt till på alla möjliga sätt. Utöver det har de ställt upp och lånat ut saker till höger och vänster när vi har behövt dem, och passat mammas hund när han inte har kunnat vara med..  Extremt uppskattat och de är definitivt värda den här middag - och mycket mer egentligen!
 
Men ja, fredagar har ju andra härliga aspekter också - holofredag till exempel. Det är alltså dags för ytterligare ett hololack att få visa framfötterna här på bloggen. Dagens kändis är Angel Kiss från Color Club, ett lack ni säkert sett ett antal gånger innan men det är ju såååå vackert! Regnbågarna håller på att göra mig galen - det sprakar och skimrar och glittrar i solen. Till skillnad från en hel del hololack anser jag dock att det här är snyggt i skuggan också, lite så där silvrigt sjöskumsgrönt typ. Riktigt tjusigt! Men naturligtvis är det i solsken som lacket kommer mest till sin rätt - där är det helt fantastiskt!
 
Lacket är lättmålat, på bilderna ser ni tre lätta lager och inget topplack. Ingen holosjuka så länge man inte är allt för snål med lack på penseln och man är lite snabb och lätt på hand. Torktiden är som vanligt också mycket bra, det går snabbt att få torra naglar och användbara fingrar. ;) Så, här kommer bildspam! Njut och se till att ha en riktigt bra fredag! För mer holo bör ni kika in hos Skimmerskuggan som ju kör Holofredag varje dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'
 

Nationaldagsmanikyr uppdaterad version

Kategori:

 Ja, visst hann jag med att göra en uppdaterad version av min nationaldagsmanikyr. Inte för att jag vet om den här blev så väldigt mycket bättre egentligen, men kanske liiiite skarpare linjer. Jag tror att båda manikyrerna är gjorda med samma lack dock, de är väldigt lika och jag tycker att det var de bästa lacken jag hade att leka med. Det gula är Lemon Tree från H&M och det blåa är Something Blue från samma ställe.
 
Seche Vite smetade ut det blå lite, framför allt i hörnen av fälten. På de naglar jag målade sist valde jag därför att först slänga på ett lager klarlack och sedan ett lager Seche Vite, på det sättet blev inte lacket så utdraget. Jag misslyckades tyvärr lite med tejpningen eftersom jag inte la så mycket tid på det här som jag i efterhand borde ha gjort verkar det som. Men ja, det duger ändå kanske. Det får det helt enkelt göra. Om ett år kanske jag gör det bättre än så här.. =D
 
 
 
 
 
 
 

Nationaldagsmanikyr

Kategori:

Självklart krävs något särskilt en dag som denna. Sveriges nationaldag är det ju idag.. Tyvärr har jag inte hunnit GÖRA något särskilt till den här dagen. Därför får det fuskas lite och jag visar upp en manikyr jag gjorde till en fotbollsmatch som Sverige spelade för ett antal år sen. Det funkade faktiskt, Sverige vann! =D Det är dock långt ifrån den bästa manikyren jag har gjort, men jag skyller på att det var länge sen.. ;) Planen är att göra om manikyren idag och lägga upp en uppdaterad version lite senare idag.. Vi får väl se för idag ska jag faktiskt vara ledig. Typiskt! Idag hade man ju tjänat fina pengar om man hade jobbat.. ;) Men för en gångs skull är vi ju lediga båda två så DET ska bli fint! VI får väl se om jag orkar och får klämma in en nailart stund.. =D
 
Hoppas ni andra har en najs nationaldag i alla fall!
Ciao!
 
 
 
 
 

FOF #44

Kategori:

Idag ska ni få se ett lack som jag är väldigt tudelad till. Å ena sidan så är det en helt okej onecoater som baslack. Å andra sidan är det svårmålat som attan - ni kommer se på bilderna att det inte är jämnt någonstans, här skulle jag ha det till watermarble så det spelade mindre roll. Samtidigt så var det billigt (köpte det för tio kronor på Ekohallen), men det är ganska så odrygt. För att se det positiva så torkar det ganska snabbt, men det negativa är att det bara torkar på ytan vilket bidrar till att det är svårmålat, men det tar längre tid att härda.
 
Som sagt - tudelad. Lacket täcker bra. På de allra flesta naglarna här är det ett lager (inget topplack), på någon enstaka är det två lager för att jag testade att måla två tunnare lager för att se hur det funkade då. Det var dock enklare att få det jämnt med ett flödigare, tjockare lager. Man får vara snabb på hand, för det torkar snabbt till på ytan och på penseln och då blir det nästan som holosjukt - det drar med sig lacket under och lämnar kala fläckar. Det är därför ganska svårt att få jämnt.. Däremot torkar det inte så snabbt om man menar genomhärdat, utan använder man inte Seche Vite eller liknande så får man gärna märken i lacket i flera timmar efter att man målat med det. Eftersom jag bara använder det som baslack så brukar det sällan få torka till helt, utan jag målat glatt på ovanpå, vilket funkar ganska bra faktiskt. Här ska det alldeles strax bli en orange-vit vattenmarmorering på, den jag visade i söndags.
 
Så ja, tudelad. Det är ju värt pengarna, men det finns alldeles säkert bättre vita grundlack därute. Men tio kronor per milliliter är svårslaget ändå.. Är man snabb på hand, använder flödiga fina lager och inte är allt för superdupermegakräsen så kan man nog använda detta för sig själv också - det är ju glansigt och fint i alla fall! Ja, det får stanna kvar hemma, men när den tar slut och det är dags att ersätta den blir det nog kanske ett annat lack ändå!
 
Ha en härlig tisdag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Blå måndag: Gästnaglar Futuristica

Kategori:

Måndag, denna underbara blå dag! Idag är det inte mina naglar vi ska fokusera på, utan jag ska faktiskt publicera gästnaglar för andra gången. Förra gången var det ju min kusin som jag gjorde nailart på. Den här gången är det en annan, mycket när och kär person som var här för att få lite hjälp med naglarna. Hon har framför allt en nagel som är skadad och som med jämna mellanrum spricker upp helt och hållet. Skadan går, som ni ser, ganska långt ner på pekfingernageln, nästan ner till halvmånen är nageln skadad. För att hjälpa henne att eventuellt få nageln att hålla ihop så satte vi på en tipp. Dessutom skulle hon gå på fest på kvällen med en ny, blå topp. Normalt sett har hon alltid nagellack på - bland annat på grund av nämnda, skadade nagel, som självklart samlar smuts och grejjer under och som inte blir så snygg. Däremot har hon väldigt sällan några direkt färgstarka nagellack - det brukar mest vara ljusrosa, ljusbrun, nude och om man ska gå crazy kanske någon gång ljuslila. Idag ville hon dock ha ett blått (!) nagellack för att matcha blusen. Say WHAT! Jag undrade lite vad sjutton hon hade slagit huvudet i när hon smsade och frågade. Men självklart fixar vi det..
 
Skadad nagel.. =(
 
Nagel med tipp och gelelack på
 
 
Vad vi slängde på för nagellack till slut? Haha, jo FNUG Futuristica, kanske det nagellack jag äger som är mest way out there när det gäller att fånga folks blickar. De regnbågarna går inte av för hackor, även om ni inte riktigt får se det på de här bilderna eftersom det inte var sol på balkongen denna eftermiddag, och min gäst dessutom sitter med ryggen mot fönstren. På de gamla bilderna är det dock ingen som kan missa dem.. =D Jag vet inte riktigt om hon vet vad hon gav sig in på. Men som ni kan se på bilden längst ner så matchade tånaglarna också.. =) Hon skrev dock på söndagen att hon gillade det - välkommen ner i nagellacksträsket säger jag!
 
Vill man se mer blått så surfar man med fördel in hos Linda, där brukar det finnas mycket fint att kika på! Ciao!

Nail Art Sunday: Fritt val

Kategori:

 
 
 
Idag har det varit berg-och-dalbana på riktigt. I Balderklass dessutom. Morgonen började riktigt kass men klarades av tack vare en helt fantastisk sambo. Sedan frukost och lite mys i soffan innan det blev en rejäl hundpromenad i det sköna vädret (perfekt för hundpromenad - inte så varmt, inte soligt och lite blåsigt) Hittade ett par nya sköna promenadstråk som jag aldrig gått på innan och som man aldrig skulle kunna tro att de ligger här i stan, därifrån är de härliga bilderna ovan.. Blev nästan 9 kilometer och drygt 2 timmar. Superskönt! Sen vi kom hem har vi mest bara myst, lagat mat, ätit och myst.. Så berg-och-dalbana var kanske inte rätt uttryck, det har helt klart varit en stigande kurva hela dagen! Och så jäkla härligt att för en gångs skull vara lediga helgen tillsammans, det händer bara var fjärde vecka. Superskön söndag.
 
Och ja, söndag betyder ju nailart. Lela har inte gett oss något tema denna veckan utan det var fritt fram för oss att göra vad vi ville. Jag lät sambon bestämma vad det skulle bli, han önskade marmorering i vitt och orange. Sagt och gjort.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag måste jag verkligen börja med att be om ursäkt för dålig städning, eller snarare för obefintlig städning. Jag varken orkade eller hann städa alls efter marmoreringen eftersom vi började laga mat och jag ville hinna ta bilderna innan det blev mörkt ute eftersom det är befintligt ljus på bilderna. Jag gjorde till och med bara ena handen innan det var dags att fotografera.. =D
 
Lacken jag har använt är ett vitt baslack från FOF Nailpolish (billighetslack köpt på Ekohallen för en tia..). Marmoreringen är sedan gjord med Late Sunset från Kicks och ett jätteskirt, skimrigtvitrosa lack från FOB (H&Ms gamla märke), nr 22. Det skira lacket har fungerat alldeles perfekt till marmorering innan, men idag verkade det inte gå så superbra, men ja, det gick ju. Som vanligt använder jag inte tejp runt naglarna, utan jag kör på vaseline i ett lager istället, då kan man bara torka/skrapa bort vaselinet och det torkade lacket när man är klar. Sedan behövs det - som syns ovan - lite extra städning men inte särskilt mycket. Naglarna/fingrarna är alltså helt ostädade mer än att dra bort vaselinet. Dessutom är det mycket smidigare att röra fingrarna utan tejp på och nagelbanden blir också mjuka och fina av vaselinet.
 
Jag blev faktiskt ganska nöjd med marmoreringen - samtliga fingrar är första försöket - och sambon blev också tillfredställd. I alla fall nagelwise - resten får vi väl kanske lösa ikväll.. ;)
 
Om ni inte är tillfredsställda så kan jag rekommendera en titt in hos Lela för att se mer härlig, färgsprakande och kreativ nailart! Själv ska jag kolla in det imorgon, nu ska jag göra klart andra handen och sedan gå och sussa sött, imorgon väntar jobbet igen! Ciao!