NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Give Away på Colour It

Kategori:

Så var det dags igen. Eftersom sluttiden för giveawayen börjar närma sig så påminner jag alla som inte har hunnit svara än. Fram till på fredag är Ann-Sofies give away på Colour It öppen. Det finns tre väldigt fantastiska priser i potten och tävlingen är enkel!
 
Ann-Sofie har nått till 70 följare på BlogLovin' (nu är de säkert fler) och det förvånar mig inte. Här blandas lackinlägg med en massa annat, oftast skönhetsrelaterat, och blandningen är i mina ögon lyckad! Dessutom backar AnnSofie sällan för en utmaning och ger sig i kast med saker som hon inte är säker på att behärska - dock har jag inte sett henne misslyckas än! Att allting dessutom kryddas med en glad och sprudlande personlighet gör ingenting sämre! Har du inte surfat in hos Colour It tidigare så tycker jag du ska passa på att göra det nu. Om du skyndar dig hinner du vara med i utlottningen också!

Blå Måndag: Alanna Renee - Patronus

Kategori:

Idag ska jag äntligen visa upp ett av mina nya lack för er. Det är ju måndag och sådana går ju som ni vet allt som oftast i blått för mig, så även idag.
 
Första lacket ut är härliga Patronus. I Harry Potter är en patronus en skyddbesvärjelse. En fullt utvecklad patronus tar formen av ett djur och kan skydda mot exempelvis dementorer, trollkarlsvärldens elakaste varelser. För att framkalla en patronus tänker man på sittt livs lyckligaste ögonblick, viftar lite med sin trollstav och ropar "Expecto Patronum". Ur änden på trollstaven kommer då - om man lyckas med denna mycket avancerade magi - en tunn mjölkigt silvrig blåvit dimma som bildar patronusen. Även en icke fullt utvecklad patronus kan skydda, men är inte lika effektiv. Harry Potters egen patronus är en hjort, precis som hans pappas, vilket bidrar med förvirringen i filmklippet lite längre ner.
 
 
Här är ser ni två lager Patronus med ett lager topplack på. Dock äter lacket upp topplacket lite så det är inte så glansigt som det var när det var helt nytt, detta är efter ett drygt dygn. Med ett lager topplack till hade det varit glansiga och kanske lite finare också.
 
 
Patronus á la Alanna Renee har en vit mjölkig, ganska tunn bas som är fullpackad med en mix mellan blåa och vita flakes vilket får den att skimra och gnistra lite i blått. Skulle jag själv föreställa mig en patronus som ett lack skulle det se ut precis såhär!
 
 
Som ni ser är lacket ganska skirt och med två lager kan man uppfatta VNL rätt lätt. Jag gillade det dock som det var och det gjorde mig inget att det var lite VNL, det kändes rätt till just det här lacket. Tidigare har jag varit ganska skeptisk till både VNL och mjölkiga glitterlack, men det här har omvänt mig!
 
 
Jag valde dock att slänga på ett lager till, för att se hur lacket skulle bli då. På bilderna ser man kanske inte så stor skillnad, men i verkligheten är det rätt tydligt. Det blir ingen VNL och jag tycker bara att lacket blir än vackrare. Det blir inte riktigt lika skirt och eteriskt och drar mer mot äggskalshållet än mot "dimma i skogen som slåss med påhittade svarta skuggor"-hållet, men rent estetiskt tycker jag det blir snyggare. För att passa in på namnet är dock kanske två lager optimalt.
 
 
Som ni ser blir lacket betydligt blankare när det är nytt också, detta är tre lager och ett lager topplack på. Torktiden är fantastisk, så att slänga på ett lager till var inga som helst problem. När man är klar med alla tio fingrarna är finger nummer ett helt klart yttorrt och man kan måla på det direkt igen.
 
 
Formulamässigt har Alanna lyckats klockrent med Patronus! Torktiden är bra. Lacket är precis lagom skirt för att visa upp glittret i all sin prakt. Det är lättmålat och hamnar där man vill ha det och man behöver inte dutta med glittret. Även penseln är bra tycker jag, dock är den ganska så bred så alla hade kanske inte uppskattat den fullt ut. Inte lika bred som IsaDoras dock..
 
 
Lacket kommer i en vacker flaska på 12 ml och är 3Free - innehåller alltså inte toluene, formaldehyd eller DBP. En flaska kostar 8 AUD, australiensiska dollar, vilket motsvarar knappa 60 kronor. I dagsläget kan man enbart köpa lacken på Alannas egen hemsida och hon skickar inte dem utomlands - jag har tur som har en langare! =)
 
 
Det här var ett klockrent köp som jag inte ångrar det minsta. Patronus kommer nog att få pryda mina naglar många gånger när jag känner för ett lite mindre uppseendeväckande lack! En palett cleanser är ju inte fel lite då och då.
 
Vill man se fler blå lack, kanske tydligare blått än detta, så kollar man in hos Linda på Blå Måndag. Där samlar hon alla som vill visa upp blåa nagellack just idag! Även om Patronus inte är så skarpt och tydligt blått så har jag inga tvivel om att Linda kommer att godkänna det i alla fall - fick förra veckans bidrag vara med så! =)
 
 
Infogar också ett klipp på patronusar från Harry Potter för er som inte sett dem..
 
 

Äntligen!

Kategori:

Inlägget är nu uppdaterat med bilder och lite text..
 
________________
 
 
Äntligen är den min! Äntligen!
 
Igår fick jag till slut lägga tassarna på mina nya fina Harry Potter-lack från Alanna Renee. Tyvärr var ett par av lacken slutsålda när jag äntligen fick tummarna loss att köpa dem, så jag kunde inte få tag på hela kollektionen. Ännu mer tyvärr så var det ju också ett par av mina favoritlack som var slutsålda, så det var ju lite tråkigt. Det ska därför komplementhandlas lite.
 
Som de som är sugna på kollektionen vet så skeppar AR inte utanför Australien. Som tur är har jag en vän som var utbytesstudent hos oss och som kom just från Australien. Jag frågade om jag inte kunde få beställa lacken hem till honom och att han kunde skicka dem till mig sedan. "Självklart kan du det" sa han, men fortsatte med "Faaast, jag har planerat in en resa till Sverige nu förresten så beställer du lacken nu kan jag ta med dem dit istället..." Så, inte bara fick jag mina lack utan jag fick också krama om Ed för första gången på alldeles för länge! Underbart!
 
Men ja, nytt i samlingen här hemma nu är alltså:
 
Butterbeer, ett ljust orange lack med vitt glitter i olika storlekar
 
 
Chocolate Frog, en blå jelly med glitter i guld och brunt glitter i olika storlekar
 
 
Dementor, ett svart lack med grått och silvrigt glitter
 
 
Draught of Peace, ett turkost skimmerlack med silverglitter i
 
 
Golden Snitch, en klar bas emd guldglitter i olika storlekar och microglitter i silver
 
 
Hedwig, ett vitt lack med vitt, guld, brunt och svart glitter i
 
 
Horcrux, ett svart lack med gröna flakes som skiftar färg samt silverflakes
 
 
Patronus, ett vitt skimmerlack med flakes i blått och vitt
 
 
Som sagt var tyvärr en del slutsålda och saknas enormt mycket här hemma i lackhyllan. Dels för att det hade varit så härligt att ha hela samlingen när man ändå fick tag på den men framför allt för att det är så JÄDRA snygga lack! Dessutom är grönt favoritfärgen och typiskt nog var de två gröna lacken bland de slutsålda. Förutom det så känns det som att dessa lacken är så sjukt väl uttänkta med namn och utseende.. De som saknas här hemma är:
 
 
Avada Kedavra, en ljusgrön jelly med vitt glitter i olika storlekar
 
 
Drink of Despair, en mörkare grön jelly med smaragdgrönt glitter i
 
 
Fawkes, ett rött jelly med glitter i rött och guldigt holo
 
 
Stupefy, en röd bas med vitt glitter i olika storlekar.
 
Framför allt saknar jag Avada Kedavra och Drink of Despair.. Och så kanske Fawkes... Kanske Stupefy också.. =) Slutsats - alla fyra ska definitivt få hitta hem till mig när de kommer till internethandlarna! Då ska jag dessutom passa på att köpa på mig ett par extra av hennes andra lack, som verkar helt fantastiska!
 
Alla bilderna i det här inlägget är lånade från http://www.alannarenee.com/collections/magical-world. I kommande inlägg när jag visar upp lacken kommer jag att använda egna bilder, men nu kändes det mest rätt att visa upp Alannas egna bilder då de verkligen visar lacken som de ser ut, mycket bättre än jag kan fixa här hemma. 

ELF Purple Pleaser

Kategori:

Idag ska jag visa er en stor överraskning för mig. Jag har tidigare testat ett lack från ELF, ett grått skimmerlack som ser fantastiskt ut i flaskan, men som VERKLIGEN inte går att använda. Det torkar inte på en hel dag, inte ens med seche vite på. Jag tänkte att det skulle bli samma sak här, så drog på två lager Purple Pleaser och inget topplack, för att se torktiden. Döm om min förvåning när det torkade ganska snabbt faktiskt! =) Det avgjorde också det hela och flyttade Purple Pleaser från "göra-mig-av-med"-påsen till "att-behålla"-lådan..
 
 
Purple Pleaser är som ni ser ett vinrött/plommonlila krämlack med bra glans i. Vad ni inte kan se är att lacket dessutom är lättmålat och bra att jobba med. Penseln är perfekt för mig och flaskan är också bra. Man hade nog kunnat behöva ett lager till, utöver de två jag har målat, för att helt slippa VNL och för att få ett perfekt, jämnt resultat.
 
 
 
  
 
Inte för att det riktigt är en färg som känns helt toppen för mig, och inte heller någon som kommer att användas sådär överdrivet ofta, men den var ändå lite mysig. Lite höstmurrig sådär, så troligen kommer den nog att få stanna i lådan ett par månader framöver. Men stanna, det får den göra!
 
Imorgon hoppas jag att jag ska få tag på mina otroligt efterlängtade Harry Potterlack från Alanne Renee. Jag har en god vän som bor i Australien och som lät mig använda hans adress som leveransadress. Min tanke var att han sedan skulle skicka paketet till mig, men tydligen så hade han ändå planerat in en liten tripp till Sverige nu i veckan ändå så imorgon ska han landa här hemma. Förhoppningsvis så går det att lösa så att han har tid att träffa mig och lämna över my precious polish då! Längtar så!

Gina Tricot Silverlake

Kategori:

Idag får ni ett bonusinlägg. Jag såg att jag bara lagt upp flaskbilder på underbara Silver Lake från Gina Tricot och min storshopping där.. De andra två i samma färgskala, Sapphire Blue och Wannabe, har fått visa upp sig tidigare och nu är det alltså Silver Lakes tur.
 
Silver Lake är ett silver-turkos-aqua-blått lack, fullt med grovt skimmer/microglitter. Återigen är det alltså ett svårdefinierat lack, både vad gäller färg och finish. Vad som däremot inte är svårdefinierat är att det är snyggt!
 
På bilderna är det två (om jag inte minns fel) lager lack och ett lager Seche Vite. Jag har inte noterat något kring vare sig torktid eller glans, så jag antar att jag har dragit på Seche Vite direkt efter.. De andra två lacken var dock hyfsat snabbtorkande och inte så glansiga, så det är väl kanske min något kvalificerade gissning. Jag tog upp och kollade på penseln nu och den ser bra ut, precis som de flesta av penslarna i mina Ginalack har varit - det är bara ett lack som haft lite av ett måndagsexemplar till pensel. Dessutom står i mina anteckningar att lacket var lätt att måla med och att det glider på fint utan att kladda. (Det ser dock lite kladdigt ut på bilderna, men det kan nog vara min teknik också.. =))
 
 
 
 
 
Nu ska jag dra med mig min käre man och handla - ikväll blir det LCHFwok och sedan icke-LCHF-chokladkakor! =) Bästa kombon! Ciao!

Grön onsdag: Depend 227

Kategori:

För att jämna ut oddsen lite så visar jag  upp ytterligare ett lack som är svårdefinierat. Karin, som håller i Grön Onsdag, får avgöra om det är godkänt eller inte..  =D
 
Precis som med mitt bidrag till Blå Måndag i måndags är detta ett lack som ligger på gränsen mellan blått och grönt. Efter moget övervägande, med detaljstuderande av flaskan under ljus, har jag dock till slut bestämt mig för att det gröna överväger. Därför får lacket äran att bli bidrag till Grön Onsdag denna vackra, soliga onsdag.
 
När jag tittar på bilderna här kan jag dock konstatera att lacket ser mer grönt ut i flaskan än det gör på mina bilder. Det var ett litet tag sen jag faktiskt använde lacket och plåtade dessa bilderna (min manikyr från Nail Art Sunday är fortfarande kvar..=)) så jag minns inte riktigt om detta är rent färgmässigt rättvisande bilder eller inte.
 
 
Det jag i alla fall vet är att det är tre lager på bilderna, och inget topplack på. Som ni kan se på bilden över och under så har det alltså en bra glans, men är skirt och efterlämnar en del VNL med tre lager tyvärr.
 
 
 
 
Precis som jag tycker att det brukar vara när man pratar Depend så är lacket lättmålat och hamnar precis där man vill ha det. Inga problem med torktiden heller - här har jag målat på lager två direkt när lager ett är målat på alla naglarna, och likadant med lager tre. Sammantaget tycker jag att det är ett riktigt bra lack, om man bortser från den lilla detaljen att det är skirt. Just att det är skirt tycker jag egentligen inte gör så mycket, så länge man är medveten om det innan - då har man ju möjlighet att antingen använda underkläder eller att ha gott om tid på sig och kunna lacka fler lager.
 
Hoppas att ni alla har en härlig onsdag, själv ska jag vara ledig och hemma och mysa med hunden. Med tanke på att det är soligt och fint ute kanske det blir lite swatchande också - tror till och med att man skulle kunna sitta på balkongen och måla idag! =)
 
Ciao!

Blå måndag: Depend 249

Kategori:

Klara färger får välkomna denna måndag ty nu kan man skönja våren. Spirande blå med ton av grönt i två lager utan topplack.
 
 
 
 
 
 
___________________________________________________________________________________________
 
 
Texten först i inlägget är min sambos variant av blogginlägg för det här lacket. Det blev kanske lite torftigt, men så får det vara - är det hans blogginlägg så är det! (Han är bättre på annat än att blogga! ;) )
Men som han säger så tvekade jag om detta skulle klassas som grönt eller blått. Avgörande i frågan var att det heter petrolblått - därmed bestämde jag enhälligt att det blir blått. Vi får väl hoppas att Linda som håller i Blå Måndag håller med..
 
Ciao!

Nail Art Sunday: Tema operativsystem

Kategori:

Jadå, ni läste rätt. Temat för veckan är operativsystem. Tankekedjan såg ut ungefär såhär:
 
"Okej, det här får vara min vecka off dådå".
"Det där är fan omöjligt, hur tänkte hon nu?"
"Aldrig i helvete att jag ska låta det här knäcka mig, något måste jag kunna komma på.."
"Det här är kört..."
"Vad fasen finns det mer än Windows och vad-nu-Mac's-operativsystem heter?"
"I'm screwed."
"Jaja, jag får fundera på det där där ett tag.."
 
"Ett tag" var uppenbarligen till söndag lunch. Tanke nr 3 vann dock och nånting måste jag ju göra. Fram med livlinan "ring en vän" - eller ja, facebooka dem. Slängde ut frågan om vilka operativsystem som finns, gärna sådana med snygga loggor, till två kompisar och sedan rasade förslagen in. Inte visste väl jag att det finns så många? Jag visste om Windows och Ubuntu, men uppenbarligen kunde de utan någon längre betänketid rada upp minst 25 var, och det var nog inte så många som var samma.. (I och för sig hade de ju kunnat slänga ur sig ungefär vilken kombination av bokstäver som helst, jag hade ändå trott dem..."
 
I alla fall nämnde min ena kompis Blackberry nånting som ett operativsystem. Det går ju att jobba med tänkte jag och fick en bild i huvudet av björnbär på en grön bakgrund med lite löv och grejjer. Det var JÄDRIGT snyggt och borde ju inte vara så svårt. Så sagt och gjort, på med grönt lack (samma som jag frankade ihop för att göra min kiwimanikyr för några veckor sen..) Sen frankade jag snabbt ihop en klutt mörkt blålila lack och dottade till lite björnbär.. Ja, well, låt oss säga att det var snyggare i huvudet än på naglarna.. =/
 
 
  
 
Missnöjd som få så åkte det här av nästan innan jag hann fotografera det. Nu när jag tittar på bilderna är det inte lika dåligt som det kändes då så jag tror att det mest var att det inte alls såg ut som i huvudet. Det är dock långt ifrån det snyggaste jag gjort och inget jag saknar att bära så.
 
Vis av mina misstag så bestämde jag mig för att testa mig fram på lösnaglar innan jag gav mig på mina egna naglar igen, för att slippa ta bort så mycket när jag inte blir nöjd.. Jag hade ju fortfarande inte någon klar bild av vad jag ville göra.
Andra idén jag fick var att måla loggan för Haiku - ett open source operativsystem. De har tre fjädrar i sin logga - en grön, en gul och en orange. Ganska enkelt motiv faktiskt. Laddade en nagel med ett lager vitt budgetlack (one coater och lättmålat - awesome!) och sen två lager Butterfly från IsaDora. Sen fram med nail art pensel och ett orange lack från Kicks och ett gult och ett grönt från Flormar.
 
 
Den här gången blev jag hyfsat nöjd med målningen, men däremot är färgerna inte alls rätt. De är för skarpa och skrikiga i färgen för att stämma och jag hade inga som skulle blivit bättre, utom eventuellt ett gult. Min gröna akrylfärg är också helt kass och går inte att måla med, så det gick inte heller. Nej, något annat fick det nog bli..
 
Hmmmm, vad sägs om Linux då? De har ju en pingvin som "maskot" typ. Pingvinmanikyr har jag ju funderat på att göra länge - vi testar. Preppade en nagel med samma vita budgetlack och använde svart budgetlack av samma märke (lika awesome) och orange akrylfärg (och en dottingtool och en pensel) för att göra resten.
 
 
Blev faktiskt nöjd. Sen surfade jag in hos LelaNail Art Sunday. Naturligtvis var det fler än jag som kommit på den här idén. Lite fler än att det faktiskt skulle kännas helt roligt.. Slängde ut frågan igen till min polare - vilken logga ska jag köra med då? HJÄÄÄÄÄÄÄLP! Fick ett tips på en logga för OpenBDS - en blåsfisk..
Preppade en nagel med Blue Lagoon från IsaDora och sen frankade jag ihop en beige akrylfärg av vitt, gulbrunt och brunt... Med en liten nailartpensel målade jag sedan frihand..
 
 
Inte bildlik, men den funkar. Ganska nöjd faktiskt. Dock konstaterade jag att jag nog inte skulle orka måla den här på naglarna också, det var rätt bökigt att måla och underlättades väldigt mycket av att jag kunde vända och vrida på den som jag ville - och det kan man ju inte med naglarna direkt.. Nej, något annat får det bli... Min andra kompis rekommenderade en annan logga, Free BSD.. Preppade en nagel med samma vita budgetlack som innan och satte igång med akrylfärger av alla de nyanser..
 
 
Det blev samma sak här som med blåsfisken.. Jag gillar den men det hade blivit för meckigt att göra den på naglarna - lite mindre, mycket mindre flexibelt.. Som tur är finns det ju en BSD till (eller typ hundra...) - Dragonfly BSD. Den loggan är lite mer grafisk, lite mindre detaljerad.. Så, på med Lemon Cream från Mavala och så fram med akrylfärgerna igen..
 
 
 
 
Skönt, den här kan jag tänka mig att bära, det brukar vara ett krav för att jag ska köra en nailart. Så, snabbt som attan på med lite Seche Vite och så fotografering. Nu hoppas jag bara att Lela är snäll och låter mig vara med, trots att klockan nu är liiiiite mer än midnatt och det tekniskt sett är måndag.. *flörtar och viftar vilt med ögonfransarna åt Lelas håll*
 
Godnatt!
 

Gina Tricot: Azalea Pink

Kategori:

Här ska ni få se ett rosa lack som jag faktiskt trivdes i. Detta är bättre än förra veckans rosa lack som faktiskt var helt okej det också.
 
Azalea Pink från Gina Tricot är ett rosa krämlack i någon form av halvmörk barbie-nyans. Mörkt bubbelgumsrosa. Oavsett hur man vill beskriva nyansen så är det en färg som passar bra på mina fingrar i alla fall, nyansen går bra ihop med min hudton.
 
Lacket var enkelt att lacka med, det glider på och stannar precis där man vill ha det. Dessutom täcker det fint på två lager och torkar riktigt glansigt och fint. På bilden är det alltså två lager och inget topplack, för att jag ville visa er den fina glansen. Däremot har jag andra lack från Gina som torkar glansigt och sedan blir ganska dassiga fort, så jag slängde på Seche Vite efter att jag tagit bilderna, för att slippa den effekten. Torktiden är också helt okej, ingenting man ringer hem till mamma om, men helt okej.
 
Jag gillar Ginas lack, de känns prisvärda och det finns en hel del roliga nyanser att handla. Formulan brukar dessutom vara bra, både vad gäller konsistens och täckning, oftast blir lacken opaka på två lager - i alla fall när det gäller kräm och skimmer. Deras glitterlack är däremot inte så awesome, och deras "holografiska" lack är inte ens "holografiska" utan helt kiss kass värdelösa som holografiska lack men rätt okej som skimmerlack. Penseln är också helt okej att måla med, även om jag har fått något enstaka måndagsexemplar som jag har fått ansa ner lite.
 
 
 
 
  
 
Som vanligt testade jag sedan att slänga på ett lager Matte About You från Essie för att testa hur lacket ser ut i matt version. Det var egentligen bara lillfingret som blev riktigt matt, men jag gillar i alla fall effekten. Jag tror att jag har fastnat lite i en förkärlek för matt lack för tillfället - det känns mer spännande och annorlunda än det mesta annat.
 
 
 Hoppas ni har en bra torsdag, själv ska jag jobba hela dagen. Slutar dock tidigt ikväll, vilket ska bli riktigt skönt! =) Ciao!

Grön onsdag: Claudia The Slime med glitter

Kategori:

Förra onsdagen visade jag ju er The Slime från Claudia. Själv var jag inte helt hundra på färgen och tyckte att den behövde piggas upp lite. Mannen hade dessutom bett om något glittrigt grönt, och vad gör man inte för sin man när han önskar sig nagellack? Så, sagt och gjort så åkte nr 72 från Viva la Diva på.
 
Jag har alltid sett detta som ett multifärgat glitter med silverglitter som "bas" men det är nog faktiskt helt fel. Istället är det ett hologlitter/prismatiskt glitter som ger en svag, men ändå ganska tydlig regnbåge i verkligheten. På bild vill dock inte det prismatiska komma fram så mycket, utan syns mest i suddiga delar av bilderna. Det var en rolig överraskning och gjorde mig glad att jag inte gjort mig av med det här lacket som jag många gånger funderat på.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
De tre första bilderna är inomhusbilder i lampsken och de tre sista är solskensbilder..
Lacket var lätt och smidigt att lacka med, det breder enkelt ut sig över naglarna och man behöver inte jobba så mycket med det för att få det jämnt som man måste med vissa lack. Det är dock ganska glest, jag har för mig att jag hade två lager på de här bilderna och jag tror inte att man kan få lacket opakt för sig själv på något sätt.
 
Vill man se mer grönt kan man surfa in hos Karin för att se vilka som deltar i Grön Onsdag!
 
Ciao!

Nail Art Sunday: Fritt val

Kategori:

Vilken helg jag har haft! På fredagen fyllde jag som sagt år (tack för alla gratulationer! =)) och firade med kollegor, vänner och annat löst folk. ;) Bland annat var två av mina fina lackvänner med, en definition på vän som många blev nyfikna på och ställde frågor kring. Tack Sara och Linda för att ni kom och tack för presenten. Lemony Flutter har jag redan börjat knarka nu! =) 
På lördagen kom familjen över och jag trängde in 15 personer i mitt matrum som inte är sådär överdrivet stort. Det var nog max jag kan ha sittande vid bordet samtidigt. =) Folk fick ta med sig saker till höger och vänster - mamma kom med duk och lite extra bestick, jag fick låna stolar, kaffe och en kaffekokare - och det fick bli lite blandat när det gäller porslinet. När det gäller glas fick jag dock två hela uppsättningar av min bror och hans fru, så jag kunde nästan servera ur enbart enhetliga glas - alla var i alla fall i samma serie! =)
Dagen idag har ägnats åt att läsa ikapp lite bloggar, swatcha lite lack men framför allt diska och städa efter kalasen. DET behövdes!
 
Men ja, nu är det ju som sagt söndag och självklart är det Nail Art Sunday också. Efter bra respons på mina tidiga nailarts när jag har publicerat dem så tänkte jag bjuda på en raritet - min allra första nailart. Denna är utförd efter mycket läsade på bloggar, mängder av youtubande med tutorials och ett par försök.
Även denna nailarten var till en balkväll, om jag minns rätt var det till vårbalen på juridiska föreningen 2011. Den kvällen var ett kapitel för sig, jag behöver kanske bara säga att Björn Ranelid höll talet till kvinnan för att ni ska förstå.. ;) Det var MYCKET prat om mannens säd och att kvinnan skulle ta emot det och sådär. Jag har en inspelning av delar av talet tror jag, måste se om jag kan hitta den.
 
I alla fall, jag vill ha något vårigt och som såg avancerat ut. Det skulle vara blommor på, det hade jag bestämt, eftersom jag hade blommor på klänningen. I dagsläget hade jag INTE varit nöjd, vare sig med designen, utförandet, färgerna, naglarna i sig eller bilden. 2011 var jag lyrisk över hur bra det blev! ;) Det är kul att se hur man har utvecklats på två år.
 
Nailarten - blommor och blad på lösnageltippar.
 
Och såhär såg jag ut..
 
Vill man se mer nailart, troligen av högre kvalitutta än såhär så kan jag verkligen rekommendera en kik hos Lela och Nail Art Sunday. Där brukar man kunna hitta många godingar! =)
 
Ciao!

Holofredag: FNUG Futuristica

Kategori:

Fredag, underbara fredag. Idag är det nämligen inte bara fredag, och inte ens bara holo-fredag utan också exakt, precis på pricken 30 år sedan jag valde att slinka ut ur mammas mage. Självklart måste det firas, och firas stort. Själva födelsedagen firas ikväll med vänner, kollegor, bekanta, nära och kära - bland annat två av mina underbara lackdårar! På lördagen firar vi igen med familj och släkt. 
 
I nagelväg tänker jag fira med att visa er kanske det vackraste lack jag har - FNUG Futuristica. Fy fasen vad fint det är! Och ja, det blir som vanligt bildspam, mer än vanligt. Vill ni se den bästa sidan så bläddra ner till de sista bilderna..
 
Inomhus, i vanligt lampljus
 
Inomhus, vanligt lampljus
 
Inomhus, starkare lampor
 
Inomhus, starkare lampor
 
Inomhus, starkare lampor
 
Inomhus, starkare lampor
 
Utomhus, solsken
 
Utomhus, halvskugga
 
Utomhus, halvskugga
 
Utomhus
 
Utomhus, strålande sol
 
Men eller hur, ni ser hur fint det är? Jag är helt kär.
Den här gången testade jag att måla det direkt på gelelackade naglar och det gick strålande. Behövde ingen aqua base och lacket var som en dröm att måla med då. Ingen holosjuka, inget uppsprickande lack, inga problem. Som vanligt med holo var det riktigt snabbtorkande, inga som helst problem med att måla lager två direkt när man är klar med lager ett på alla tio fingrarna.
 
På bilderna är det tre lager Futuristica (man klarar sig bra på två lager) och ett lager Seche Vite. Om SV påverkar regnbågarna negativt vet jag inte riktigt om jag ens vill veta hur starka de är utan SV i så fall! =) Som ni ser är regnbågarna helt fantastiskt starka, kanske de starkaste jag någonsin sett. De är så starka och tydliga att man lätt kan urskilja färgerna i regnbågen och särskilja dem från varandra. Och som ni ser ger det amazing regnbågar även i skugga/halvskugga. (Jag menar, kolla lillfingret på näst sista bilden...!)
Jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga om det här lacket, allt jag har att säga är positivt - det här är helt klart ett måsteköp om man vill ha en isblå holo med riktigt, riktigt stark effekt!
 
Är man inte mätt på holo efter de här bilderna rekommenderar jag ett besök hos Skimmerskuggan där jag garanterar att ni kommer att få se fler hololack!
 
Ciao!

IsaDora Happy Pink

Kategori:

För en gångs skull har jag använt ett rosa lack, bara precis som det är. Det är inte direkt varje dag kan jag lova, och måste så klart dokumenteras.
 
Lacket är IsaDoras Happy Pink som jag köpte för att göra en manikyr till Breast Cancer Awareness/Rosa Bandet, men det funkade tyvärr inte till det. Men det är ett ganska trevligt lack för att vara rosa.. Jag är inte direkt en rosa tjej, men det här har den där kalla rosa tonen som funkar rätt så bra på min hudton i alla fall..
 
 
 
Här ser ni två lager Happy Pink och inget topplack. Som ni kan se är det ett skimmerlack där det syns lite penseldrag, men i verkligheten är penseldragen så pass diskreta att de inte stör mig i alla fall.
 
 
 
 
Torktiden på lacket var helt okej och något annat förväntade jag mig inte heller från IsaDoras quick dry-lack, de brukar torka på en helt okej tid. Den är däremot inte något jag känner att jag behöver nämna i så där positiv anda heller - det är inte något supersnabbtorkade vi pratar om.
 
 
Glansen är helt okej tycker jag, men hade nog blivit snäppet vassare med ett lager Seche Vite på. I just det här fallet föredrog jag att inte använda överlack, mycket just för att se hur lacket tog sig ut utan extra hjälp på traven. Penseln är IsaDoras breda som vanligt, något jag gillar men många andra ogillar..
 
 
 
 
Overall måste jag säga att det är ett helt okej lack för att vara rosa. Kanske inte det som kommer vara mest frekvent använt på mina naglar, men helt okej. ;) Det som drar ner betyget är de penseldrag som trots allt finns där och man inte kan komma ifrån. Det som drar upp betyget är nyansen som funkar bra för mig och formulan - lättmålat och man slipper städa!
 
Ciao!

Grön onsdag: Claudia The Slime

Kategori:

Åh, idag ska ni få se det senaste försöket att matcha jobbklockan - The Slime från Claudia. Jag har tidigare köpt två olika lack - N014 från Flormar och Limelight från ColorClub - i jakten på den perfekta nyansen, men det har misslyckats. När jag sedan var inne på ICA Maxi och handlade snubblade jag över The Slime från Claudia. En snabb jämförelse mellan flaskan och klockan, and we have a match, people! Perfekt matchning och flaskan fick självklart följa med hem.
 
Tyvärr matchade det inte lika bra när det väl var på naglarna, ungefär lika bra som de andra två lacken. Men men, de är inte lika, de bara liknar varandra, eller hur är det man säger? ;)
 
 
The Slime är ljusare än vad mina bilder visar, lite mer neongröna. Dock är bilderna hyfsat rättvisande ändå. Lacket är ett jellylack och väldigt skirt. På bilderna ser ni tre lager och det är ju en väldigt klar och tydligt VNL som inte heller verkade bli mycket mindre mellan lager 2 och lager 3.
 
 
Glansen är som ni ser väldigt fin, detta är som sagt tre lager och inget överlack. Torktiden är däremot ett skämt. Jag väntade i ungefär 45 minuter efter att jag lackat naglarna med detta, ett lager till och Seche Vite. Sedan kliade jag mig, och hela skiten gled av som en matta och lämnade bara små gröna rester kvar på tummen.. Tradigt och det fick snabbfixas..
 
 
Lacket är dock lätt att måla med och glider på fint, precis som det ska. Inga strimmor, inget kladd. Penseln är även den helt okej.
 
 
Overall - förutom att det inte riktigt matchar klockan - så är lacket ett okej lack. Det är inget jag tycker att man måste ha hemma, framför allt med tanke på torktiden, men det är inte heller en förlust att köpa det. Färgen är najs, framför allt om man har lite underkläder under och slipper VNL, och glansen är riktigt bra. Formulan är också grym.. Men ja, torktiden drar ner betyget rejält, det finns andra lack som gör samma sak fast snabbare! ;)
 
Vill man se mer grönt så kollar man in hos Karin på Grön Onsdag, där samlar hon alla fina bidrag. Vill du själv delta så lacka naglarna gröna, plåta, blogga och länka till Karin! Lämna en kommentar också, så hittar hon dig lättare!
 
Ciao!