NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Blå Måndag: Color Club - Age of Aquarius

Kategori: Naglar

Nu måste jag verkligen lacka med mer blått - detta är det sista blåa lacket i arkivet för tillfället.. Men ja, jag klarar ju denna veckan också så! =)
 
För självklart ska det ju vara blått - det är måndag. Denna veckan kör vi dessutom med InLinkz igen (tack igen Karin!) då jag är hemma och kan blogga från datorn. Så är ni med idag så lägger ni helt enkelt till ert bidrag via länken längst ner på inlägget. Får ni problem så hojta till i kommentarerna så hjälper jag eller någon annan er så fort det går. Eventuellt blir det en länklista också senare ikväll, men prio ett ikväll är att montera upp den nya soffan som levererades idag! Underbart - den har vi väntat läääänge på nu! Så bli så skönt!
 
 
Men ja, lack var det. Age of Aquarius från Color Club för att vara mer exakt. Den här fick jag i ett påskägg av en vän som lite extra bonus utöver godiset - najs surprise säger jag! Dock lackade jag med det ungefär i samma veva och har som vanligt inte skrivit upp så mycket om lacket.. Men om jag minns rätt var det inte helt enkelt att lacka med utan ganska meckigt faktiskt. Tycker mig kunna dra mig till minnes något om två lager dessutom. Stämplingen är mitt allra, allra första försök och jag blev sådär nöjd.. Men det var kul att försöka i alla fall.. =D
 
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt, vill ni också sprida lite blå kärlek till världen idag så lägger ni till ert bidrag via länken nedan så är ni helt automagiskt med på Blå Måndag! Tjipp!
 
 
 

Vinnare i giveawayen

Kategori: Naglar

Så har lottningen genomförts och vinnaren har kontaktats och svarat.. Ett stort grattis till Martina som vann giveawayen och som ska få tre lack från Alanna Renee hemskickade till sig. Om det är någon annan som är väldigt sugen kan jag tipsa om att just Alanna har stor rea nu i slutet på året - helt klart värt att kolla in!

Julafton och nailart

Kategori: Naglar

Så har det firats julafton, för första gången ever inte med min egen familj utan med sambons.. Mycket mysigt och betydligt mindre på alla sätt än vad jag är van vid.. 
 
Fick perfekta julklappar från sambon - två saker jag tittat på men inte velat unna mig - och lyckades tydligen ge det samma tillbaka.. Han fick ett par jeans av en modell som vi letat halvt ihjäl oss efter men inte hittat innan.. De åkte på direkt så det verkar ha gått hem.. 
 
Självklart ska det synas på naglarna också att det är jul.. Jag hade egentligen helt andra planer men lite tidsbrist och sådär fick valet att istället falla på det här alternativet. Och inte är jag ledsen för det. 
 
De andra bilderna kunde jag ta bort, men den som är målad efter vår egen lilla Prick kunde jag inte med att ta bort än.. Så det fick bli nio tomtar och en liten Prick.. ;) 
 Hoppas att ni andra haft en fantastisk jul fylld med vänskap, glädje, gemenskap och mys - oavsett om och hur ni firar.. 
 
God jul! 

Blå Måndag: dan före dan

Kategori: Naglar

Den här nailarten har väntat på årets (okej, säsongens då!) första snö, men den verkar vi ju få vänta länge på så den får komma fram idag i alla fall.. 
 
Basen är Moonlight från H&M och snön är målad med akrylfärg från Sang och pensel 3/0 från Panduro.. Inte direkt min bästa nailart men för att vara målad ganska snabb och stressigt med vänster hand så får den duga.. 
 
Jag hoppas att alla får en fantastisk lille julafton idag och en underbar julafton imorgon! 
 


 
Om ni också vill vara med på Blå måndag så blogga med blått, kommentera det här inlägget och säg att du är med. Om det går ska jag försöka få upp InLinkzen också, men det går nog inte från telefonen tyvärr, får se om jag lyckas sen. Annars får det bli länklista i kommentarerna eftersom jag är på resande fot och datorlös.. 
 
Tjipp!  

Nail Art Sunday: tema - jul

Kategori: Pricken

Så är det söndag igen.. Söndag betyder nail art som ni vet och idag har Lela bestämt att det är jultema som gäller - surprise, eller hur! ;) Själv gör jag som vanligt och drar min egen tolkning av det hela.. Själv valde jag att fokusera på samma sak som så många andra gör såhär års, julklapparna. Helt enkelt blev det en bild av bästa julklappen i år!
 
I onsdags var jag och sambon iväg på ultraljud och fick se vår lilla Prick. En sån jädra känsla - om inte annat så känslan av att veta att ja, det finns faktiskt någon där inne. Och den bästa tidiga julklappen var ju helt klart att få veta att allt ser bra ut - inga defekter som man kunde se nu i alla fall. Utvecklad hjärna, fint tickande hjärta, två armar, två ben, två händer, två fötter, fin ryggrad, aktiv blåsa och magsäck och allt annat sådär. Och så fräckt det var när jag kunde känna en spark och en halv sekund senare se det på skärmen! Riktigt cool upplevelse!
Och ja, självklart blir det en fin julklapp sen i maj också.. ;)
 
Vår fina lilla Prick!
 
Men ja, nailarten då? Vad hände med den tänker ni? Jodå, den kommer här..
 
 
 
 
 
 
   
 Klickbara bilder
 
Pek-, lång- och lillfingret är gjorda med inspiration från ultraljudsbilder hittade på google. Ringfingret är gjord efter vår egen prick, eller bilden på den i alla fall.. Lillfingret är en bild på ett hjärta - de fyra små svarta fläckarna är hjärtats fyra kammare och man kunde se klart och tydligt hur hjärtat slog. Det gjorde mig lite nervös ett tag där - barnmorskan som gjorde undersökningen berättade hela tiden vad hon såg. "Här ser ni benen.." "Här är ett lårben.." "Hjärnan ser jättefin ut, här kan ni se lillhjärnan som börjar utvecklas..." "Där har ni njurarna, ser superfint ut" och så vidare. Hjärtat däremot cirklade hon över ett antal gånger och sa ingenting. Gick vidare och kom sedan tillbaka igen, flera gånger. Paniken började växa inom mig och jag var skitnervös att det var något fel på hjärtat. Och sen säger hon det. "Och här har ni ett jättefint litet hjärta som ser ut precis som det ska.." Då kom tårarna kan jag säga!
 
Prickens första kläder är strumpor som vi köpte redan första dagen...
 Jag tänkte inte riktigt till när jag gjorde den här nailarten - den förstärker formen som mina byggda naglar har, ni vet den där ankformen som jag själv avskyr. Förstår inte varför byggda naglar nästan alltid ska behöva bli så.. Kanske hade det blivit bättre om jag vänt på motivet.. Det vita lacket är i alla fall Viva la Divas vita och resten är målat med akryl och tunn pensel från Sang. Det ser kanske komplicerat ut, men fördelen här är att man inte alls behöver vara noga - bilderna är aldrig likadana från gång till gång, motivet är olika på de olika naglarna och det är egentligen mest att kladda. Men roligt var det!
 
Vill ni se mer nailart, troligen i alla fall några som är lite mer traditionellt julinspirerade än dessa, så surfar ni med fördel vidare till LeLack som bjuder på Nail Art Sunday!
 
 
För att vara säker på att bli godkänd på temat så passade jag på att göra en lite mer julinspirerad bild också.. ;)
 
 
 

Give away

Kategori: Personligt

Helt sjukt. Det har redan gått ett år. På ett sätt har det gått så sjukt snabbt att det känns som om det var igår och på ett sätt känns det som om det var evigheter sedan. Men just precis idag, för ett år sedan, hade jag varit på julfest med jobbet kvällen innan. Han, den där ni vet, ja, just precis Han. Han var också där. Han jag gått och sneglat på i korridorerna. Han jag försökt komma på bra anledningar att prata med när vi stötte ihop med varandra. Han jag bara rååååkat sätta mig bredvid i matsalen och försökt komma på något klämkäckt och fint att säga. Ja, Han.
 
Båda två gick vi som katten runt het gröt den där kvällen och när festen tog slut skulle vi gå åt varsitt håll. Jag kramade om honom och gav honom en snabb puss på kinden (det var väl så långt jag vågade gå) men när jag var på väg så tog han tag i handen och drog tillbaka mig för en snabb puss på munnen också. Ååååh - pirret! Vi gick åt varsitt håll, men redan dagen efter - alltså för precis ett år sen - bestämde vi att träffas igen.
 
En "kort, snabb hundpromenad" blev till en lång runda på en knapp mil och drygt två timmar (många pusspauser blev det!) och sedan dess har det varit vi. Det har gått snabbt, mycket snabbt. Det senaste året är det inte många nätter vi inte sovit ihop - de första veckorna bodde vi väl mest växelvis hos varandra men efter det så flyttade han snabbt in hos mig och hans lägenhet förvandlades mest till en ganska dyr postbox. I början av sommaren blev det mer permanent och på riktigt då han sa upp sin lägenhet.
 
 
I mitten av sommaren köpte vi vårt fina hus och började planera för en flytt ut på landet och ett än mer seriöst liv tillsammans. Vi gick på bankmöten, fick lånelöfte och kunde till slut genomföra köpet. Nu skulle bara lägenheten bli såld också.. Det blev den i mitten av oktober och första november flyttade vi äntligen in i vårt fina hus!
 
 
Vi blev en riktigt mysig liten familj - jag, sambon och hunden - och i september förlovade vi oss också. Teckningen i bilden ovanför är sambons verk och en av de otaliga små morgonhälsningar vi lämnat till varandra på köksbänken när någon av oss gått till jobbet medans den andra sovit vidare. Det har varit allt möjligt - små söta lappar, en blomma plockad på morgonpromenaden, en färdigbryggd kopp kaffe i en termosmugg eller ett hjärta gjort av de överblivna julnötterna.
 
 
 
Men, och det är ett stort men, det var inte det enda som hände i september inte!
 
Några dagar efter första versionen var det dags för den blivande pappan att revidera sin teckning
 
I början på september fick jag en stark känsla av att det var läge att göra ett gravtest och visst var det positivt. Vilken chock - även om det var PRECIS så vi hade "planerat" det var känslan i magen när ett plus dök upp direkt helt otrolig. Jag vet inte hur många gånger jag var tvungen att läsa genom instruktionerna till testet (ja, ni vet de där enkla; ett streck=negativt, två streck=positivt...) innan det verkligen gick in i huvudet att jag faktiskt var gravid. Men ja, lång story kort - det finns ett litet pyre i min mage (litet och litet, att döma av magen är det redan ganska stort...=)) och vi är båda fantastiskt glada. Självklart har detta varit en stor del av berg-och-dalbanan på sista tiden och en av anledningarna till att bloggen blivit lite lidande. Det har varit svårt att fokusera på annat än det här ett tag och det är svårt att bara skriva om nagellack när det finns något annat man mycket hellre pratar om.. =D Med det sagt vill jag också "förvarna" om att detta inte längre kommer att vara en renodlad nagelblogg utan också handla om just Pricken och allt runtomkring. Dock kommer det vara tydligt vad som handlar om naglar och vad som inte gör det så ni som bara vill läsa om naglar kommer kunna välja..
 
 
Självklart vill jag fira det här med er också såklart, och det på ett klassiskt nagelbloggsvis. Än så länge vet vi inte vad det är för kön på barnet vi väntar och jag har inte heller bestämt mig för om jag vill ta reda på det eller inte. Oavsett vilket kommer det nog att vara en hemlighet Jag har klickat hem tre lack ur Alanna Renees kollektion "A Bundle of Joy" - It's a Boy!, It's a Girl! och It's a Surprise! och lacken tillfaller en lycklig vinnare. Att vara med i tävlingen är enkelt. Man kan enkelt få 3 lotter i dragningen, en för vardera punkt nedan.
 
1. Kommentera det här inlägget och berätta vad du tror att det är jag har i magen - en pojke eller en flicka. Meddela mig också på något sätt en mailadress till dig så att jag kan kontakta dig om det är du som vinner. Du kan meddela mig den i kommentaren eller via mail till nailme.blogg[at]gmail.com - vilket ni vill. (Det här är det enda som är obligatoriskt).
2. Skriv ett blogginlägg om giveawayen för att sprida ordet.
3. Lägg ut en bild på Instagram. Glöm då inte att tagga mig (@nailmeblogg) och se till att bilden är publik eller att du följer mig där.  
 
Man kan dessutom få två "bonus"lotter genom att göra en babyinspirerad nailart och maila till mig på ovanstående mailadress. Exakt hur den ska vara babyinspirerad är upp till dig själv att avgöra, men är det en långsökt tolkning kan ju en förklaring vara på sin plats. Gör det också tydligt, på valfritt sätt, att det verkligen är din nailart du skickar med...
 
Give awayen kommer att stänga 23.59 den 28 december och lottning kommer att ske den 29:e. Jag kommer att kontakta vinnaren via mail och den har då 48 timmar på sig att svara på mailet, annars dras en ny vinnare.

Blå Måndag: IsaDora - Baby Blue

Kategori: Naglar

Nejmen, gissa vad jag har gjort idag? Idag har det hänt grejjer kan jag lova.. En av de grejjerna som kommer påverka bloggen mest är väl att jag ÄNTLIGEN fått bredband installerat här hemma. Så nu kan jag blogga från datorn också och inte bara telefonen. Det innebär dessutom att jag kan använda bilderna som finns på datorn också, och ni slipper arkivinläggen - fint va? =)
 
Dagens lack blir Baby Blue från IsaDora - ett krämlack med härlig pastellblå färg. På bilderna ser ni två, inte helt lättmålade lager. Formulan var lite tjock och det ville inte gärna bli skitjämnt. Inte blev det lättare för att penseln var lite knepig heller - jag brukar ju inte ha problem med IsaDoras penslar, tvärtom, men den här var konstigt avskuren och nog felmonterad i korken så den var sned. Klurigt.
 
Färgen är mysig, men lite halvtråkig - det händer inte sådär supermycket direkt, men den kommer nog vara bra till nailarts och liknande. Bra basfärg! Ojämnheten tror jag kan fixas till med lite spädning och ett lager överlack, vilket jag inte hade på de här bilderna. =)
 
 
 
 
 
 
 
Vad säger ni om det här lacket?
 
Vi kör med InLinkz idag också så får vi se om det kanske blir en länklista ovanpå det - det verkar vara det som majoriteten skulle föredra om man ser till kommentarerna tidigare. Återigen ett stort tack till Karin som hjälper mig med InLinkz. Tjipp!
 
 
 
 

Nail Art Sunday - tredje advent

Kategori: Naglar

Kortaste inlägget på länge - precis hemkommen från traditionell julmatslagning med familjen och snortrött.. 
 
Tredje advent idag, självklart ska det synas på naglarna! 
 


 
Kika in hos Lela på http://lelack.blogspot.se för fler manikyrer och nailarts! Själv ska jag crasha i sängen och sova arton kvart i timmen! Tjipp! 

Lucianailart

Kategori: Naglar

Ja, det är en dag för sent men jag blev ganska nöjd så det fick helt enkelt bli så.. Om någon misstycker får ni väl helt enkelt hoppa över det här inlägget, eller låtsas att det fortfarande är fredagen den 13:e idag.. ;) 
 
Funderade ett tag på vad jag skulle hitta på för att symbolisera Lucia men bestämde mig sedan för att göra en variant av ett Lucia-tåg. Dock valde jag att fokusera på mittpartiet på deltagarna istället för huvudena. Blev som sagt ganska nöjd.. 
 

Basen är Viva la Divas vita, ett rött från Lovie och Brown från H&M. Resten (förutom det silvriga i tärnans glitter som är ett silvrigt lack från Wet'n'wild) är akrylfärg och allt är frihandat.. Svårast var nog pepparkaksgubben - inte att måla men att komma på hur jag skulle göra. Men den blev också rätt okej och i sammanhanget förstår man nog vad det ska vara, eller? 
 
Nu ska jag fira helg med sambon som äntligen vaknat efter nattjobb - härligt! 
Tjipp! 

Grön Onsdag: Alanna Renee - Avada Kedavra

Kategori: Naglar

Onsdag igen, kolla - nu är jag med på vilken veckodag det är i alla fall.. ;) Onsdag betyder, som så ofta förr, grönt såklart. Hos Karin, vem annars?
Återigen bjuder jag er på en kik in i arkivet och idag är det inget mindre än Avada Kedavra som får en andra chans att visa upp sig. Ett härligt neongrönt lack, fyllt med vitt glitter i olika storlekar. Det vita glittret dämpar neonigheten något, men lacket torkar fortfarande lite matt och dessutom lite ojämnt på grund av glittren. Men det är ju inget som inte ett eller två lager Seche Vite kan råda bot på.
 
Jag bara älskar det här lacket. Precis som med mina andra lack från Alanna Renee så är det otroligt hög kvalitet på lacket, flaskan, penseln och allting runt omkring. Det är lätt att måla med, det torkar snabbt och smidigt (i alla fall till yttorrt, så att man kan fortsätta måla utan att förstöra det) och det sitter bra. Underbart! Om ni är sugna på ett nytt märke och inte har testat Alannas lack innan kan jag verkligen rekommendera det!
 
Men ja, Avada Kedavra var det ja. På bilderna är det tre lager av lacket och ett tjockt lager Seche Vite och jag är riktigt nöjd med resultatet - det blir lite som en glittermacka av sig själv. Tyvärr var jag liiiiite snabb med att fotografera, så jag lyckades dänga in lillfingret och skada lacket lite, men det gick utan problem att fixa utan att behöva måla om. Så, titta och njut - både av lacket och av solskenet..
 
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att kika in hos Karin för mer gröna skönheter! Jag har redan sett ett par riktigt snygga lack där inne!
 

Och blev ni lite sugna på att testa Alannas lack så ska ni VERKLIGEN inte missa att hålla utkik efter den där giveawayen som jag pratade om.. ;)

Blå Måndag: länklista

Kategori: Naglar

Trots mina screwups och att jag missar veckodagar och allting så var det ändå ganska många som var med på Blå Måndag även denna veckan. Till nästa Blå Måndag borde jag dels ha fått internet hemma och dels kommer jag faktiskt att vara ledig alla måndagar framöver så förhoppningsvis ska jag kunna sköta om mitt lilla skötebarn lite bättre! Jag har letat runt lite på nätet efter fler bidrag än de som kommenterade, eftersom det ju faktiskt var jag som inte gjorde mitt jobb ordentligt, så det blev som sagt ett gäng till slut.. Roligt!

Anki visade upp ett klarblått lack från Wet’n’Wild som tydligen hade ett riktigt måndagsexemplar till borste – tråkigt på ett så fint lack. Dessutom pimpade hon till det under tisdagen också – riktigt snyggt!

Johanna visar upp ett strukturlack från OPI som gnistrar och glimmar fint såhär i jultider. Tjusigt

Camilla ger er ett vaniljdoftade, härligt blått lack från Sensinity (och jag har FORTFARANDE inte kollat upp det där märket – skärpning!) Kanske kan vara lugnande och så under en dag som annars lät väldigt stressig..

Karin visar upp ett av sina favoritlack från höstkollektionen hos Depend. Trist om det inte går att få tag på det, det såg riktigt fint och härligt ut – både färgen och finishen!

Pamsan var också med i måndags och tro det eller ej så visar hon samma tjusiga lack som Karin gjorde. Så om ni är som jag och har svårt att se er mätta på lacket så klicka in här också och fortsätt njut!

Anne visar ett riktigt fint lack som påminner om en av mina favoriter från Alanna Renees Harry Potter-kollektion – Chocolate Frog. Riktigt tjusigt I must say!

Hon med naglarna visar upp ett väldigt tjusigt lack från A England som helt klart kan få stå med på min önskelista.. Vilken härlig färg och finish!

Linda kör på ett strålande vackert lack från Smitten som hon tycker att alla borde äga. Och vem är väl jag att säga emot – det är ju grymt snyggt på Linda i alla fall! Så, köp helt enkelt.

Emma visar ett lack från OPIs julkollektion. Emma kanske inte får några julkänslor av lacket, och julkänsla vet jag inte men helt klart vinterkänsla. Får mig att tänka på hur otroligt mycket mer stjärnor jag ser på himlen i nya huset än jag gjorde när vi bodde i stan – en kall, mörk vinternatt! Lovely!

 

 

 

Som en liten extra bonus kan jag berätta att det kommer att bli en giveaway här på bloggen inom kort! Missa inte det!

Blå Måndag - en dag försent..

Kategori: Naglar

Ja, som ni märkte blev det ingen Blå Måndag igår, vare sig med eller utan nailart.. Tyvärr var berg-och-dal-banan igång igen, denna gången med mest dalar. Kanske snarare Fritt Fall än Balder om vi säger så.. Dock redde det -som tur var - upp sig och nu är jag nog ungefär tillbaka på plus-minus-noll. Eller ja, kanske lite mer plus ändå - det finns mycket att glädjas över och det finns roliga planer framöver också! Snart orkar/kan/vill jag kanske berätta lite mer om hela den här karusellen också..
 
Men ja, eftersom det inte blev något blått igår så får det ju bli det idag istället kanske.. Återigen tänker jag visa er arkivbilder. Dock blir det både nailarts och mestadels blått - dock vare sig särskilt vintrigt eller juligt. Alla som visade blått igår har chansen att hojta till och så blir det en länklista lite senare ikväll (som troligen får kompletteras imorgon antar jag, så alla hinner få chansen..) Ledsen att det strulade lite..
 
Den här nailarte gjorde jag faktiskt till en killkompis. Han var fascinerad över mina naglar och ville ha en personlig nailart som var han.. Jag intervjuade lite och skapade fyra naglar att kolla på. Till slut blev det tyvärr ingen nailart till festen han skulle gå på, men det kommer kanske fler tillfällen.. Alla nailartsen är gjorda med enbart lack och på frihand, med lite inslag av watermarble på två av dem. Både jag och kompisen såg potential i dem i alla fall..
 
 
En halvfärdig nailart som baserades på Jonas kärlek till Norrland. Planen var någon form av byggnad på kullen som svampats dit med grönt lack, under norrskenet på den midnattsblå himlen.
 
 
Här är det också Norrland, den här gången manifesterat genom hjortronen längst ner till vänster. Dessutom är det symboler för Jonas andra intressen - hästar och orientering. Han pratade också om hur han hade velat ta en picknick nere vid en sjö en gång - men jag fick aldrig dit picknickfilten som planen var från början..
 
 
Här är en lite mer arbetad variant på hjorton som Jonas gillar skarpt. Han favoritfärger är dessutom grönt och blått, varför de går genom på alla naglarna. Det gröna och de vita molnen är svampat, resten är målat med en tunn nailartpensel och lack i olika varianter..
 
 
 Här är en lite mer abstrakt variant som självklart representerar norrsken en norrländsk sommarkväll. Det är en watermarble där det mesta är samma lack som grundfärgen och resten är olika gröna lack för att få fram ett grönt norrsken på tippen.
 
Som sagt - sammantaget är jag ganska nöjd med de fyra varianterna, även om jag kanske inte hade velat bära någon annan än nummer fyra som riktig manikyr. Men Jonas var glad och nöjd med "konstverken", även om han också hade föredragit nummer fyra om han skulle bära någon av dem på balen. Vi kanske får ta en ombokning till våren Jonas?
 
 

 
 
Var du med på Blå Måndag igår? Släng in en kommentar här så sätter jag ihop en länklista ikväll och uppdaterar imorgon med de jag eventuellt missar ikväll.. Det enda som krävs är ett blått bidrag publicerat idag (publiceras det idag godkänns det också för en gångs skull..=)) och en kommentar här..
 
Tjipp!

Nail Art Sunday - tema Vintage

Kategori: Naglar

Jag hade egentligen tänkt mig något HELT annat, fast i ungefär samma färg - det här inlägget hade jag tänkt mig lite senare under denna veckan.. Men så smög jag in hos Lela och smygkikade och såg att någon annan hade gjort den här tolkningen av temat. Så here it goes.. 
 
Imorgon börjar ett av, i mina ögon, härligaste evenemangen under året - Musikhjälpen. I år är det Kodjo Akolor, Emma Knyckare och Sarah Dawn Finer som är programledare och årets tema är att alla kvinnor världen över ska kunna överleva sin graviditet. De tre programledarna är inlåsta i en glasbur - i år i Göteborg - och sänder direktsänd radio dygnet runt i en vecka. Man kan bidra på en mängd olika sätt, det enklaste är att önska musik vilket kostar 50, 100 eller 200 kronor. Alla insamlade pengar går till Radiohjälpen som i sin tur delar ut pengar till lokala projekt för att uppfylla syftet. 
 
Förra året gjorde jag en nailart av loggan för Musikhjälpen som jag använde till en Nail Art Sunday då. Vintage ska tydligen vara något gammalt av god kvalitet, runt 25 år. Min nailart är ju helt klart inte 25 år men jag känner i alla fall att den är av hyfsat god kvalitutta om jag får säga det själv. Och tänk, det får jag ju...här i alla fall.. :) Av något sämre kvalitet är bilderna, fortfarande är det mobilbloggande som gäller och bilderna är screenshots av bilderna i det gamla inlägget..  Vill man se bättre (eller i alla fall skarpare) bilder så kan jag alltså rekommendera att klicka in på det gamla inlägget.. Där finns också en beskrivning på hur nailarten är gjord.
 

Glöm inte att kolla in hos Lela för mer nailarts på temat Vintage! Tjipp! 

Winter Wonderland

Kategori: Naglar

Har Sven ställt till det för oss? Sven har ställt till det för oss. Vi har haft strömavbrott vilket ledde till att jag hamnade otroligt mycket i ofas med mina nailarts...:( Inte lätt att måla nailarts i ljuset från levande ljus bara.. 
 
Därför fick det bli en snabb och enkel nailart idag som egentligen var tänkt till en annan dag, men jag får väl ändra runt lite i schemat antar jag.. 
 
BSOD (Blue Screen Of Death) från Pretty Serious fick agera bakgrund i dagens verk. Sedan var det mina gamla hederliga akrylfärger från Sang som fick titta fram. Svampade på en vit kant längst ner och använde sedan en avlagd tandborste för att skapa ett "naturligt" snöfall över naglarna. (Ska ni testa så se till att täcka underlaget väl, det skvätter överallt! :) ) Det kändes lite naket bara så så jag valde att kludda dit två snötäckta granar också, en på ringfingret och en på pekfingret, med hjälp av en tunn pensel och akrylen.. Sen på med Seche Vite. Total tid (förutom det blåa) - ungefär tio minuter. Voila! Snabbt och enkelt! Vad tycker ni om resultatet? 
 


Pingviner

Kategori: Naglar

Snabb blogginlägg idag, stormen har kommit och strömmen har försvunnit. Tur att man kan telefonblogga! :) 
 
Idag blev det pingviner minsann. Svart baslack över hela magen, FoF. Med hjälp av nailartpensel och vitt lack målade jag sedan upp "magkonturen" och fyllde sen i den med vitt baslack, även det från FoF. Avslutade med samma lack och ett dottingtool samt med nailartpenseln och orange akrylfärg för att måla näbben.  Ganska nöjd faktiskt, och en enkel nailart att göra.. 
 Nu ska bi bädda ner oss i sängen och elavbrottsgosa resten av kvällen! Tjipp! 

Grön onsdag: Julgranar

Kategori: Naglar

Onsdag idag och jag har varit leeeeeedig! Så skönt. Blev våldgästad av bästa kollegan som bjöd på fika och trevligt sällskap medan jag satt och pillade med lite nailart.. Hade först tänkt mig en annan grej idag, men kom ju på att det är Grön Onsdag hos Karin idag så det blev lite ändring i planeringen.. Så idag blev det gröna granar även om det kanske är lite, lite tidigt för det än. Förhoppningsvis blir det godkänt som grönt bidrag också även om inte hela naglarna är gröna.. :) 
 
Naglarna är först grundade med ett lager vitt grundlack från FoF. Utanpå det ligger ett lager vitsilvrigt glitterlack från H&Ms Snövitsserie för att få en lite vintrig, snöig bas. Det vita avslutades med ett lager Seche Vite eftersom jag tänkte tejpa.. 
 
På lillfingret tejpade jag en triangel med vanlig kontorstejp och sedan med stripingtejp för att få vita ränder. Triangeln fyllde jag sedan i med ett tjockt lager Liquid Leprechaun från Pretty Serious innan jag drog bort tejpen igen. Jag blev inte helt nöjd och tyckte nästan att det var jobbigare att tejpa så på resten av fingrarna körde jag istället med nail art-pensel och på frihand. Jag målade hela trianglar och målade sedan med vitt lack för att få de vita ränderna. På ringfingret använde jag Snövitlacket men på resten använde jag vitt baslack först och kompletterade med Snövit sen. För att avsluta det hela snyggt målade jag guldstjärna och små röda kulor och guldiga ljusslingor med akrylfärg. Till slut ett nytt lager Seche Vite såklart, för att skydda designen och framför allt akrylen. 
 
Såhär blev det till slut - vad sägs? 
 
 

 
För mer grönt, surfa in hos Karin på http://vackerunderbar.se - där brukar det finnas mycket snyggt! Tjipp!  

Enklast möjliga - layering...

Kategori: Naglar

Sent på kvällen, men så blir det när man inte gjort något vettigt på hela dagen utom hundpromenad och att laga middag. Imorgon får det nog bli lite mer skärpning här hemma - NÅNTING vettigt får jag ju se till att hinna med. 
 
Men ja, jag har ju gjort enklaste möjliga nailart idag också - en layering. Inte särskilt vintrigt kanske, mer höstligt skulle jag säga. Jag valde ett lack som jag köpte i en sambeställning och varit sugen på sen dess. Jag har testat det en gång tidigare, men då på egen hand vilket inte var någon hit. Den här gången har jag lagt det över ett lager Expresso från Gina Tricot. 
 
Lacket heter Incendius och är från Femme Fatale. Jag - och uppenbarligen ett par till med tanke på antalet jag beställde av det här lacket till folk - tyckte det såg sjukt snyggt ut och hade verkligen sett fram emot det här lacket. Tyvärr fick jag inte alls samma känsla av det på - jag blev ganska besviken faktiskt. 
 
Det är en klar bas med glitter i ett gäng olika färger, former och storlekar. Ett par av glittren är tydligt prismatiska i flaskan men det kommer inte fram så bra på nageln. Det är lätt att få med sig glittret upp ut flaskan och det sprider ut sig hyfsat bra på egen hand, utan duttande. Dock torkar lacket lite dåligt, även med Seche Vites hjälp. 
 
Vad säger ni - räknas det här som Nail art på riktigt? Vad tycker ni om lacket? Hiss eller diss? 
 
  Tjipp! 

Blå Måndag: Nailart

Kategori: Naglar

Nu finns det planer för bloggen igen kan jag säga. Jag kommer att få mer tid att blogga, och framför allt för att pyssla med naglarna, inom en snar framtid och just nu är sugen stor. Än så länge har vi FORTFARANDE inte fått något internet hemma så än så länge kan det bli lite svårt med inläggen, men så fort det reder ut sig så är planen för december nailarts, nailarts, nailarts. Meningen är dessutom att vara med på så många temadagar som möjligt under månaden, givetvis Blå Måndag varje vecka och förhoppningsvis kan jag trolla med knäna och få ihop nailarts som passar med Lelas bestämda teman varannan vecka också.. Har ni roliga idéer på vinter/julnailarts så får ni gärna komma med tips/idéer/önskemål i kommentarerna. Jag har en hel del planerat men jag ska försöka genomföra så många önskeidéer som möjligt i alla fall!
 
Egentligen skulle decembernailartsen ju ha börjat redan igår så klart, men då vilade vi upp oss efter 95årskalas - min morfar har minsann blivit gammal han! Kvällen ägnades åt pizza och umgänge med sambons bror och vänner. Trevligt, trevligt. Så ja, därför blev det ingenting igår, men idag kommer första nailarten - dock kanske inte vare sig så vintrig eller så julig. Med tanke på statusen på internet och liknande så kan ni kanske redan gissa hur det ligger till - det är "så klart" en arkivbild jag bjuder på idag också. Om jag minns rätt är detta en av de allra första blåa manikyrerna som jag la upp till Blå Måndag, på den tiden då Mrs Data höll i det minsann.
 
Grunden är Nail Him från H&M och tipparna och accentnageln är målad med ett lack från Wet'n'Wild som, om jag minns rätt, heter Bijou Blue. Jag blev ändå ganska nöjd med den här måste jag säga! =) Ursprungsinlägget finns någonstans lååååångt bak i bloggen om man vill se mer.. =D
 

Om du också vill vara med på Blå Måndag så är det, tack vare Karin, enkelt den här veckan också. Det är bara att klicka på länken längst ner i inlägget och lägga till ditt blåa bidrag i InLinkz-kollaget. Efter den här veckan tänkte jag köra en snabb utvärdering också, vilket uppskattar ni mest - InLinkz eller en traditionell länklista? Ni får väldigt gärna berätta hur ni tycker och tänker i en kommentar till det här inlägget..
 
Ha en finfin måndag, det tänker jag ha! =)