NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Grön onsdag: Flormar Neon N014

Kategori:

Så har det redan hunnit bli onsdag igen - dagarna går snabbt här.
Mycket tid och energi har gått åt till att må ganska kass, men nu har jag bestämt mig för att försöka göra något åt det och annars i alla fall lägga det bakom mig. Vi får väl se hur det går.
 
Men ja, naglar blir det ju ändå. Och onsdag blev det tydligen också. Som ni kanske vet så innebär det ju gröna naglar (tydligt är dock att gröna naglar inte är samma sak som gröna fingrar, mina blommor dör till höger och vänster....=/ )
 
Idag blir det RIKTIGT grönt.  Illande grönt. En fin, härlig neonig grön.
Återigen gör Flormar mig glad och nöjd - lacket är enkelt att lacka med och torkar dessutom snabbt. Lacket hamnar där det ska och det täcker oväntat bra. På bilderna är det två lager och inget överlack. Lacket torkar, liksom de flesta neoner, lite halvmatt, men blir riktigt snyggt med överlack på - det får verkligen färgen att "poppa" och bli riktigt livlig. Med tanke på vad jag fick ge för lacket så är det ett kap! =)
 
 
 
 
 
 
Vill man se mer grönt så kikar man in hos KarinGrön Onsdag!
 
Ciao!

Grön onsdag: Paris Memories

Kategori:

Som vanligt ett sent inlägg för mig. Det har jobbats och det har sovits eftermiddagslur. Sen har det ätits och kollats på TVserier, så bloggen blev som vanligt lite eftersatt.. ;) Men självklart har jag paraderat med gröna naglar på jobb idag.
Dagens gröna lack är ett mellangrönt krämlack från Paris Memories. Detta var en flaska som, liksom gårdagens Oceanic, hamnat i utrensningshögen men som jag ändå ville testa.
 
Lacket var väldigt lättapplicerat - att det är nagellack i nagelbanden ska inte lacket alls lastas för - det beror helt på att det 1. var mörkt när jag lackade, 2. jag kollade på TVserier och var sådääär fokuserad och 3. jag blev kliad på ryggen under tiden vilket i viss mån försvårar att hålla still.
Formulan är bra, enkelt att måla med som sagt, och precis lagom tjock. Lacket är en onecoater om man vill, därav att jag visar upp höger hand i detta inlägg - vänster blev inte helt opakt, men eftersom det ska vara basen till en nailart så gjorde det inte så mycket. På höger målade jag lite mer noga och med lite tjockare lager och det är helt opakt. Härligt. Torktiden är också helt okej, lacket var "torrt" när jag kom tillbaka till handen för att lägga på Seche Vite. Med Seche Vite på blev det helt klart genomhärdat på runt en halvtimme - inga som helst lakansmärken imorse!
 
Färgen är också riktigt härlig. Tydligt grön, men ändå hyfsat diskret och lugn. Riktigt glansigt blev det också, även utan Seche Vite. Med Seche Vite på frågade jag mannen vad han tyckte och hans kommentar var "Blir det sådär blankt sen också?" så riktigt blankt och glasartat blir det!
 
Lite bilder, säger ni? Okej då!
 
 
 
 
 
 
Behöver jag säga att lacket (tillsammans med Oceanic) fick flytta in i "behålla"-högen igen?
 
Vill man se mer grönt så kikar man in hos Karin, på grön onsdag.. Vill man själv vara med så lackar man snabbt som attan på med grönt i någon variant, bloggar ett inlägg och slänger in enkommentar hos Karin - så enkelt kan det vara! Själv ska jag nu gå och hämta min (gröna!) cykel!
 
Ciao!

Oriflame Oceanic i matt version

Kategori:

Bestämde mig för att ändå behålla Oceanic på - jag gillade det lite för mycket för att bara ta bort direkt.. Så, lackade om nageln som blivit skadad och slängde på ett matt topplack för att dölja småskavanker. Och Gud vad glad jag är att jag gjorde det, detta är ett lack som verkligen gör sig bra i matt version! Det blåa kommer fram mer och skiftar nästan mot lavendellila i vissa vinklar och finishen blir awesome!

Blå måndag: Oriflame Oceanic

Kategori:

Först - helt off topic - så måste jag berätta om den fantastiska helgen jag har haft.
Jag, pojkvännen och vovvsingen packade i torsdags in oss i bilen och styrde kosan norrut. Med i bilen fanns skidor, pjäxor, mina nyköpta skidkläder och lite annat smått och gott. Mina skidkläder var helt fantastiska BTW, kan verkligen rekommendera märket Stormberg! Riktigt sköna, följsamma, skalkläder med mycket uttänka funktioner och riktigt snygg design. Att de dessutom använder en bestämd del av sin omsättning till "humanitary and social useful projects" OCH dessutom klimatkompenserar för alla sina plagg gör ju ingenting sämre! Den här jackan köpte jag, plus ett par matchande byxor. Fick ett grymt bra pris på det också, tack vare öppningserbjudande i affären i Malmö - både jacka och byxor för 1998 kronor totalt, alltså 502 kronor mindre än jackan ensamt går på egentligen..
 
Vi hade bokat in oss på ett litet mysigt ställe ungefär mittmellan Sälen och Kläppen, Försgården. För den som vill bo i ett mysigt läge och kan tänka sig att bo liiiite mer spartant och som dessutom är bilburen så är detta ett helt grymt ställe. Dessutom är husdjur välkomna att följa med - utan kostnad - och frukosten ingick i priset! Helt klart riktigt prisvärt och definitivt något jag kan rekommendera. Killen som sköter stället är dessutom riktigt trevlig och kändes väldigt flexibel om man önskade något - vi fick små treats till hunden och vi kunde checka både in och ut  utanför de uppsatta tiderna.
 
 
Eftersom vovven är en helt underbar Alaskan Malamute så passade klimatet (och snön) henne alldeles utmärkt och det var riktigt skönt att hon kunde följa med upp - eller ja, det var lite en förutsättning för att vi skulle åka. Hon har sprungit rundor i lössnön, hon har fått dra mig lite på isen (bara jättelite, för vi hade ingen sele till henne) och hon har pulsat både upp och ner för backar i djup snö i jakt efter älgarna. Känns skönt att det blev bra för henne också, att hon inte bara kunde följa med utan att resan blev något för henne att njuta av också.
 
Skidor åkte vi i Kläppen, ett område jag inte varit i på vääääldigt länge. Vet att jag har varit där med min pappa ett år, bara han och jag, och att jag fick det i julklapp eller födelsedagspresent, men måste skamset erkänna att jag inte ens minns vilket år det var. Kläppen var ett helt perfekt resmål för oss - lagom mycket backar och en hel del variation. Jag som åkt rätt mycket men som väl egentligen mest gillar att glassåka hade chans att slipa på tekniken och bara glida ner för backarna. Sambon, som inte åkt lika mycket, hade lagom utmanande backar hela tiden och tog stora kliv framåt under helgen. På slutet fick jag jobba betydligt mer för att komma före honom ner till liften. =)
 
Vi körde hem igår, efter att liftarna stängde typ. Jag trodde att det skulle ta mycket längre tid, men vi var hemma vid halv ett ungefär. Dock riktigt skönt att vi valde att ta semester idag också. Dagen har enbart spenderats på helt ovettiga saker - kolla TVserier, kolla film, äta av resegodiset (en riktigt härlig upptäckt var att Kläppens livs hade kvar Marabou Saltlakrits - världens kanske godaste choklad, fy fasen vad gott det är. Och varför köpte jag bara en sån chokladkaka?!?) och en massa mys. Men ja, imorgon börjar arbetsveckan igen.. Men det är ju bara två dagar kvar till "helg" så..=)
 
_________________________________________________________________
 
 
Men ja.. Nu till det de flesta av er är här för kanske? Lite lack, hur vore det med det? Och hur var det nu? Måndag var det va? Blått alltså..
Detta är visserligen på gränsen till att kvala in, men Mrs Data brukar ju inte vara så kinkig med färggränserna.
Detta är ett ljust, ljust blått lack som nästan är mer silvergrått. Egentligen är det nog mest ett skimmerlack i silver, med ett blått skimmer i som gör hela lacket blåaktigt. En härligt mjuk, lite duvblå färg eller som färgen på himlen när det är molnigt men solen och den blå himlen nästan bryter genom. Lacket var inte helt lättmålat, det var rätt tjockt och klistrigt. Det kan nog dock mest bero på att det är jag vet inte hur gammalt och att det stått länge.. Slängde i lite Seche Vite restore till tredje lagret och då blev det betydligt bättre och mer lättmålat. För ja, tre lager krävdes och det är fortfarande inte HELT opakt utan får man ljus i en dålig vinkel så kan man ana en viss VNL. Torktiden var inte fantastisk, men med Seche på så var den acceptabel. Dock var jag eventuellt lite snabb med mina tre lager för lacket tålde inte alls att gå emot något utan att det veckade sig och blev riktigt fult, så det ryker nog tyvärr av naglarna snabbare än tänkt och jag får ha något annat på jobbet imorgon..=/ Eller så kör jag semester fullt ut och försöker bara laga det.. Hmm.. Eller kanske en nailart på?
 
 
 
 
 
 
Vill man ha mer blått än så här så kika in på Blå Måndag hos Mrs Data så kan ni få blått i överflöd!
 
Ciao!

Holofredag: Depend 2036

Kategori:

Tydligen var jag och blogg.se's app inte riktigt överens, så det här inlägget skulle kommit upp igår. Nu får jag skylla på semester och avsaknad av dator och hoppas att Kerstin är barmhärtig! :)

---------------------------------

Fredag, idag har det varit en härlig fredag. Dagen har spenderats i härliga skidbackar med mannen jag älskar. Det har svängts, carvats, hoppats och pussats.. Nu, efter en lång hundpromenad där hon mest pulsat i djupsnön, är det dags för bastu..

Självklart har jag dock snajdiga naglar att visa er, mycket tack vare underbara Linda. Fredag är ju holo (Frosty Fridays är inget givet vinnarkoncept) och av Linda fick jag hemskickat Depends underbara blåa hololack!
Det var hyfsat enkelt att måla med. Upplevde lite holosjuka, främst på första lagret. Andra lagret var mycket bättre och tredje gjorde verkligen susen! Så - tre lager, inget överlack. Regnbågarna är fantastiska, men som vanligt lite blyga för kameran..

Enjoy!

Alla hjärtans dag

Kategori:

Så var det dags igen. Den där dagen på året som man verkar älska eller hata. Dagen som affärerna (framför allt juvelerare, florister och chokladförsäljare) krämar på allt de har. Dagen som ursprungligen väl är till för att skämma bort sin significant other lite extra men som jag tycker att man kan använda till att rent allmänt vara snäll mot alla människor istället. Kanske en extra kram till mamma på morgonen, en kopp kaffe till kollegan som ser trött ut, släppa förbi en stressad småbarnspappa i kön på ICA, en komplimang och ett stort leende till personen du går förbi på gatan och att hålla upp dörren till grannen i trapphuset.. Själv ska jag gå upp och steka hjärtformade pannkakor till min man - det är vår första alla hjärtans dag ihop. :)

Eftersom jag igår fick hem ett helt fantastiskt hololack blev det ingen särskild valentines-manikyr i år. Istället bjuder jag på förra årets halvlyckade marble som jag blev väldigt nöjd med men tyvärr lyckades paja lite med överlacket.. Det här var så gullig jag kände mig förra året..:)

Hoppas ni får en fantastisk dag, oavsett om ni gillar den här dagen eller inte!

Give Away

Kategori:

Så var det dags för ytterligare en give away i lackbloggarnas underbara värld. Denna gången är det Emma på Nail Lacquer Love som lottar ut inte mindre än två paket lack för att fira att det går så bra för hennes blogg. Och att det går bra för bloggen - det är inte så konstigt. Den är riktigt bra och visar ofta upp riktigt snygga och lite ovanligare lacker. Definitivt en blogg att besöka om man är intresserad av nagellack och vill få lite inspiration!
Att vara med i utlottningen är enkelt, är du intresserad så klicka in HÄR för att få reda på hur man gör! (Och för att läsa bloggen, det är den helt klart värd!)

Grön onsdag: Kicks oxygen forest

Kategori:

Onsdag, onsdag, denna sköna dag..
Dagen till ära bärs såklart grönt. Denna onsdag blev det Oxygen Forest från Kicks. Ett underbart, mörkt mossgrönt lack som torkar matt. Påminner om en mjuk mossmatta, djupt in i Smålands mörkaste granskogar. Lacket är däremot inte direkt en dröm att lacka med. Det är ganska skirt och lider dessutom av en släng av holosjuka, alltså att lacket dras med när man målar på en gång till och det bildas kala fläckar.
För att skydda lacken och för att förstärka den matta effekten slängde jag på ett lager matte magic från China glaze. Detta jämnade dessutom ut lacket och tog bort all antydan till kala fläckar och ojämnheter.
För att spejsa till det målade jag mönster (och struktur) med ett blankt överlack i olika varianter. Min egen favorit blev nog pekfingret i sin grafiska enkelhet medan sambon föredrog långfingret eller ringfingret.. Vad säger ni?

Nail Art Sunday: Fritt val

Kategori:

Dags för veckans bästa dag igen - söndag! Återigen en jobbsöndag och ett tidsinställt blogginlägg, får hoppas att ni kan stå ut med det..
 
Helgens nailart är inte mina egna naglar. Tidigare i veckan var min kusin över för att få sina naglar tillfixade och fina, och så ville hon testa gellacket från Depend inför att eventuellt köpa det själv. Självklart fixar vi det. Hon önskade sig något som påminde om min julmanikyr fast ändå lite vårigare.
För första gången testade jag att lacka med vanligt lack under gelelacket och hoppas att det håller bra för henne. Detta är alltså gellack från Depend, och så en manikyr med vanliga nagellack mellan bas- och topplacken. Ska bli intressant att höra uppdateringar från henne kring det senare.
 
Naglarna innan tillfixning.
 
Baslack från Depends gellackkit, ett tunt lager skirt rosa lack från FoB samt svampat med H&Ms Snow white på halva nageln ungefär.
 
Påsvampat med Silver white från Gina Tricot
 
Påsvampat med ett vitt lack från Flormar längs tipparna
 
Vit blomma på ringfingret
 
Färdigt resultat.
 
Enligt mig blev det lite vintrigt, men ändå lite vårigare än julmanikyren. Tycker dock att det blev riktigt bra och även kusinen verkade riktigt nöjd, liksom hennes sambo. Som sagt ska det dock bli spännande att se hur hållbart det blir med vanligt lack under gelelacken.
 
Glöm nu inte att kika in hos Lela för att se fler fina nailarts! Ciao!
 
 

Grön onsdag: Nail art

Kategori:

Så var det onsdag igen dådå. (Varför känns det som om jag startar alla mina inlägg på samma sätt?)
 
För någon vecka sedan startade ju Karin det nya temat Grön Onsdag, där många samlas runt faktumet att man lackar med just grönt på klorna på onsdagar och visar upp. Normalt sett brukar jag sådana dagar bara visa ett enskilt lack, men idag blev jag lite inspirerad efter att ha gjort gelenaglar på kusinen och gjorde därför en nailart. Självklart gick det dock i grönt!
 
Det blev lite likt min julmanikyr, som min kusin ville ha, fast minus snöstjärnorna. Själv ville jag gå lite mer åt våren än att köra i isigt vitt/silver och valde att köra på i grönt - som nya knoppar och blad.
 
Började med ett skirt, tunt, duokromt lack från Color Club vid namn Vivid. Färgen skiftar i grönt och lila, men är mestadels mjölkigt vit egentligen, med ett lite lila skimmer i.
 
Ett tunt lager IsaDora Vintage mint svampat på halva nageln ungefär, lite mer.
 
Ytterligare ett tunt lager Vintage Mint, på halva nageln.
 
Ett tunt lager av Viva la Diva #063 svampat på översta tredjedelen ungefär.
 
Lite Paris Memories #B6601 svampat precis på tipparna
 
Lite glitter från Viva la Diva och en rosa blomma
 
Färdigt resultat!
 
Nöjd! :)
 
Hoppas ni har haft en härlig onsdag, och glöm inte att kolla in dagens gröna onsdag hos Karin för fler härligt gröna inlägg!
Ciao!

Nail art sunday: tema streck

Kategori:

Så var det söndag igen ja. Helgen fick lite ändrade planer - istället för att åka ut och renovera och bygga hus blev det först rejäl sovmorgon och sedan huskollande och bröllopsfest på lördagen. Idag har vi mest slappat och sedan varit och fixat mina skidor, så nu är jag kittad för nästa lediga helg - om två veckor - då vi åker på skidresa! =) Awesome! Hoppas på ett bra tema då, så att jag kan vara med den veckan också! ;)
 
Tema ja, det är ju Nail Art Sunday idag hos LeLack idag. Temat för veckan är streck. Förra bestämda temat, prickar, fick ju extremt många deltagare så det ska bli intressant att se hur många som hänger på idag..
 
Själv valde jag att göra streck med hjälp av nailarttejp (vet inte om det finns något "riktigt" på det...)
 
Grundade med ett vitt, lite glittrigt lack, från Gina Tricot, i två lager. Sedan tejpade jag ett rutmönster med hjälp av tejpen. Ovanpå detta svampade jag sedan en gradient med hjälp av två rosa lack från Gina och ett ljusrosa från TIGER innan jag drog bort tejpen igen. Efter att ha avslutat med ett lager Seche Vite hade jag sedan ett snyggt, vitt, rutmönster med jäkligt raka linjer i den rosa gradienten.
 
Så här i efterhand har jag konstaterat att det hade blivit ännu coolare om man hade gjort en omvänd gradient i samma färger istället för att köra på enfärgat vitt under. Det får jag försöka en annan gång.. :D
 
Lite bilder kanske?
 
 
 
 
 
 
 
 
Gina Tricot Silver White, Gina Tricot Bright Rose, Gina Tricot Azalea Pink och T*G*R #88
 
 
Som bonus från ni en kaleidoskopifierad bild på naglarna också!
 
Hoppas ni har haft en fantastisk söndag. Glöm inte att kika in hos Lela för lite fler roliga nailarts på temat streck!
 
Ciao!