NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Holofredag: Color Club Beyond

Kategori:

Fredag, underbara fredag. För en gångs skull stämmer kalenderveckan med jobbveckan också - fredagen är faktiskt veckans sista arbetsdag. Skönt! Dessutom jobbar jag kort pass och kan åka hem och njuta helg redan klockan 15 idag! Enda tråkiga är att en av mina allra bästa kollegor inte varit på jobbet hela veckan, saknar henne otroligt mycket - hon livar upp tillvaron! Men om man inte mår bra är väl bästa beslutet att stanna hemma, även om kollegorna saknar en. Tänk dessutom bara så bra det kommer att bli när hon kommer tillbaka till jobbet! <3 Dessutom ska jag få träffa henne ikväll istället, bada pool, grilla och dricka rödvin är planen!
 
Men ja, fredag alltså. Och lack. Det kan ju bara bli en sak - hololack! Och tack vare underbara Johanna så har jag ju lite nya hololack att leka med.. Idag ska jag visa er ett av lacken som jag var mest sugen på i Halo Hues kollektionen - det svarta Beyond.
 
Beyond är, precis som jag har hört att Halo Hues ska vara, ganska lätt att måla med. Jag grundade dock med mitt vanliga baslack - Mavalas nagelstärkare - och det verkar inte ha varit bästa grunden att måla på för jag upplevde lite holosjuka då. Men det baslacket är lite klistrigt i sig, så jag har upplevt lite holosjuka även med icke-hololack tidigare så.. Men ja, två lager Beyond och ett lager SV är det i alla fall på bilderna. Som vanligt är det så att kameran har lite svårt att fokusera på regnbågarna när det glittrar och skimrar, så de syns inte lika bra på bild som i verkligheten - Beyond ger verkligen amazing regnbågar! Inte riktigt lika mycket in your face som FNUGs holo, men det beror nog mycket på basfärgen också kanske? Dessutom tror jag att den nagelbandskräm som jag smetade på innan jag tog bilderna, för att inte flasha mina extremt torra och trista nagelband, dämpade holoeffekten en hel del, det kändes som om det var mer holo innan.
 
Penseln kändes lite sladdrig och tunn att måla med, men det beror kanske på att jag mest kört med Alanna Renee och IsaDora, som har väldigt breda penslar, på sistone.. Torktiden är inte heller något att klaga på. Formulan tyckte jag däremot var lite tunn och rinnig, men om man bara är lite försiktig så blir det snyggt och bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill man se mer holo kan jag rekommendera att man kikar in hos Kerstin på Skimmerskuggan!
Ha en härlig fredag! Ciao!

Buzzador Pepsodent White Now Triple Power Gold

Kategori:

Glad idag! Har blivit uttagen till Buzzadors kampanj för Pepsodent White Now Triple Power Gold, Pepsodents nya tandkräm med extra mycket vitgörande blått skum. Jag har sedan jag var liten haft ganska vita tänder så det ska bli intressant att testa och se om det gör någon skillnad för mig..
 
För er som inte vet vad Buzzador är så är det en sajt där man kan bli medlem. Sedan får man erbjudanden om att vara med i olika kampanjer med alla möjliga olika varianter av saker. Det går helt enkelt ut på att man först själv testar produkten och sedan berättar om den och sina egna upplevelser för människor i sin omgivning. I de allra flesta kampanjerna får man därför produkten i fullsize till sig själv och dessutom ett antal provförpackningar som man kan dela ut till vänner och låta dem testa. Vännerna får sedan berätta för en hur de har upplevt produkten och slutligen så rapporterar man själv till Buzzador vad man själv och vännerna tycker och tänker.. Det brukar vara väldigt roligt och man får testa en massa spännande, nya produkter.
 
Bild lånad från Buzzador
Den här kampanjen går alltså ut på att jag ska testa Pepsodents nya tandkräm under en period. Jag ska borsta tänderna med tandkrämen två gånger om dagen och fortlöpande dokumentera hur tänderna ser ut. Dessutom ska jag dela ut 12 stycken prover till vänner och bekanta som också ska få testa. Självklart kommer jag kommentera här under tiden också..
 
För er som är sugna på att bli buzzadorer, eller kanske vara en av de som testar tandkrämen tillsammans med mig, maila mig vet jag. Ni hittar mig på nailme.blogg[at]gmail.com

Grön Onsdag: Alanna Renee Reptar

Kategori:

Självklart kunde jag inte hålla mig i tio minuter efter att jag öppnat alla lacken i sambeställningen och "oooh":at och "aaaah":at ett tag... På åkte ett av lacken (självklart ett av mina egna! =)) och valet föll på ett av de jag längtat efter hela tiden - Reptar.
 
Alanna Renee själv beskriver lacket som en "orange and lavender hex glitter and smaller black, white and neon green hex glitter in a light blue base". Först förstod jag inte alls vad hon menade, utan var övertygad om att hon menade en light green base, för man kan inte se att basen är blå i alla fall. Dock kan det nog vara så och att den gröna färgen enbart kommer ifrån det gröna glittret som är väldigt generöst tilltaget. Om man kollar väääääldigt noga vid kanterna på mina naglar (syns nog inte på bilderna, utan enbart i verkligheten) kan man se att det är lite svagt blålila i lacket där det är tunnare med glitter. Jag skulle däremot beskriva hexglittret som rött och inte orange - och både det och de lavendelfärgade hexorna är matta.
 
Lacket torkar lite ojämnt, lite som ett glest strukturlack - något som är helt avsiktligt från Alannas sida. Lacket är helt enkelt hennes tolkning av hur hon tror att skinnet på en T-Rex skulle känts. Därför äter också lacket topplack - jag har två lager SV på mina naglar och de var släta när jag lackade för mindre än ett dygn sen. Nu är de "gritty" igen, något som dock inte stör mig alls med det här lacket.. Här tillför det snarare någonting med tanke på den tanke som ligger bakom.
 
Lacket är lätt att måla med, det enda som kan störa är att det är svårt att få de röda/orangea hexorna att fördelas jämnt. Själv har jag valt att inte bry mig, men min autistiska sida har lite svårt för det.. =D Hexorna täcks relativt lätt av lacket så man får vara lite taktisk med sina penseldrag om man vill ha dem klarröda. I övrigt sprider sig glittren jämnt över naglarna utan extra jobb och två lager kan helt klart räcka för att få ett opakt resultat. Själv har jag använt tre lager Reptar och två lager SV. Man måste säga att lacket torkar snabbt - jag lackade under tiden jag satt och skrev in alla de nya lacken i min stashlist och när jag var klar var de bara tandborstning och sånt innan sängen väntade. I morse var lacket felfritt - inte ett enda lakansmärke eller nånting! Vad gäller flaska och pensel så ÄLSKAR jag AR-lacken - penseln är perfekt för mina naglar. Påminner rätt mycket om IsaDoras pensel, men kanske lite smalare och lite mer flexibel.
 
 
 
 
 
 
 
 
Som vanligt - vill man se mer grönt än så här så kan man kika in hos Karin på Grön Onsdag..

Sambeställning från Shoppe Eclecticco

Kategori:

Jag tänkte sno en idé från Elin. Hon höll i en sambeställning som gjorde av ett gäng tjejer i facebookgruppen Lacka-Byt - en härlig grupp med (mestadels) tjejer som delar ett gemensamt intresse för nagellack i alla de former. Det var en riktigt stor sambeställning och Elin publicerade sedan ett inlägg med bilder på alla lacken, något i alla fall jag tyckte var intressant att se.
 
Nu har jag precis hållt i en sambeställning från Shoppe Eclecticco, en Singaporebaserad webshop med nagellack. Precis som Elin tänkte jag därför slänga upp bilder på alla lacken - dock inte dubletter.. Så, håll i hatten - nu blir det bildspam och lack en masse!
 
Alanna Renee: Avada Kedavra - Drink of Despair - Chocolate Frog - Draught of Peace
 
Alanna Renee: Patronus - Hedwig - Dementor - Horcrux
 
Alanna Renee: Fawkes - Stypefy - Butterbeer - Golden Snitch
 
Smitten Polish: Hillary's Dream - Maise Shine: Octopus's Garden - CrowsToes: Cheshire
 
Literary Lacquers: The Course of True Love - Manglaze: Cabron - Emily de Molly: Insomnia - Alanna Renee: Reptar
 
Femme Fatale: Mana Ruby - Incendius
 
De klart populäraste lacken var Chocolate Frog och Incendius. Tyvärr hade Fawkes läckt lite i korken, men det verkade ändå helt okej. Vad som har hänt med Maisie Shine vete fasen, flaskan verkar inte helt full - vet någon om flaskorna brukar vara fullare än så här eller inte? Ser inte ut att ha läckt, men jag har visserligen inte öppnat korken alls. De jag verkligen känner att jag ångrar att jag inte köpte själv också är Insomnia och Cheshire - de ser riktigt härliga ut.
 
 
Medan jag ändå bildspammar så tänkte jag visa upp de fina lacken jag själv köpt också. Först två bilder med lack jag köpt av en av de finaste dårarna jag vet och sedan två bilder med lack jag bara var tvungen att handla när lönen trillade in.. =)
 
Color Club: Beyond - Angel Kiss - Harp On It - Cherubic - Cloud Nine
 
Spoiled: Permission to Proceed - First Class Only - My Saturn Broke Down
 
Depend: #368 - #361 - #366
 
IsaDora: Ocean Crush - Purple Crush - nagelglitter Gekko Green
 
Jag var bara tvungen att köpa Sugar Crush-lacken från IsaDora. De är de första strukturlacken jag äger och jag ÄLSKAR det.. Jag har bara testat Ocean Crush, men det är sjukt snyggt på. Det är dessutom nästan ÄNNU snyggare med topplack på också - vilket underbart djup och blänk det blir i lacket då! Nagelglittret kunde jag inte heller riktigt motstå, vi får väl se hur bra det är blir när jag väl testar. Och när jag ändå var inne och handlade IsaDoralacken så kunde jag inte heller riktigt låta bli att "ooooh":a och "aaaah":a lite över Depends sommarkollektion, så tre lack från den fick också ramla ner i shoppingbagen.
 
Så nu har jag en massa lack hemma att klämma och känna på, och njuta lite av fast inte alla ska få stanna här hemma.. Nu ska det packas in med kärlek och omtanke och sedan skickas till alla nya, förväntansfulla ägare runt om i Sverige! Hoppas de kommer tycka lika bra om lacken som jag gör! <3

Blå Måndag - Color Club Hyndrangea Kiss

Kategori:

För en gångs skull tänker jag inleda ett inlägg med att be om ursäkt för bilderna. Vad sjutton jag har sysslat med när jag målade naglarna den här gången vet jag inte riktigt och att jag inte har städat dem är nog ganska uppenbart. Varför däremot, det är något de lärde kan tvista om ett tag antar jag!
 
Men ja, vi kan väl säga att det är ett måndagsexemplar så passar det ju alldeles utmärkt just denna dag. =)
I vilket fall som så är det Color Clubs Hydrangea Kiss som jag tänkte visa er idag. Hydrangea är det latinska namnet för den blomma som i Sverige är mer känd som hortensia. Eftersom det är en av de finaste blommorna jag vet så föll jag lite för namnet på det här lacket också.
 
De tre första bilderna är tagna i dagsljus, dock typ i höstas/vintras någon gång. Bilderna med gråblå bakgrund är tagna inomhus i glödlampeljus och är faktiskt för en gångs skull de som är mest rättvisande när det gäller färgen. Det är en väldigt dämpad, dammig blå-lavendel-grå nyans som verkligen påminner om blå hortensior. En väldigt lugn och skön färg, behaglig att titta på, men i längden ganska tråkig. Funkar däremot alldeles utmärkt som grund till nailarts. =)
 
Nu var det så länge sedan jag lackade med den här färgen att jag faktiskt måste erkänna att jag inte minns någonting kring det här lacket. Min kvalificerade gissning är att det är två lager och topplack på, men det ska jag inte svära på. Vad jag faktiskt däremot minns är att lacket var helt okej lättlackat - inte det lättaste jag har men inte heller några problem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill man se mer blått så kan man med fördel titta in hos Linda på Blå Måndag, där brukar man kunna hitta en del snyggt! =)

Nail Art Sunday: tema rock

Kategori:

Idag har Angelica gett oss en ny utmaning - rock. Det här finns det ju ungefär hur många tolkningar som helst på - rock som musik, rock som ytterplagg, rock på engelska - alltså sten.. Idag valde jag att inte tänka utanför den box som direkt dök upp i huvudet på mig när jag såg temat - alltså musik. Rock har alltid varit med mig, i och för sig uppblandat med väldigt mycket annat, och än mer sedan jag träffade min underbara man. I bilen är det alltid rockklassiker som gäller på radion och även om jag är lika dålig på låtar och artister inom rockvärlden som jag är i resten av musikvärlden så gillar jag det. 
 
Ett av mina största go-to-band när det gäller rock är Green Day. Jag gillar deras musik och svängigheten de oftast har. Det här är sån musik som jag kan ha på i bakgrunden utan att egentligen lyssna, men som ändå förgyller tillvaron. En av mina favoritbilder på Green Day är från en spelning i Buffalo, USA 2010. Det är ganska mörkt och svart i kanterna och så är hela scenen och backdropen formligen dränkt i grönt ljus och pyroteknik. För mig ÄR det verkligen Green Day.
 
 
Därför valde jag för ett tag sen att på något sätt försöka återskapa den här bilden på naglarna och funderade ett tag på hur jag skulle göra det. Till slut föll valet på en väldigt abstrakt tolkning som sagt - en watermarble. Så - fram med lack i grönt och svart och så kör vi..
 
 
 
Det blev tyvärr inte så lysande grönt som det är på bilden, men det här var ändå en manikyr som jag trivdes väldigt bra i och så jag bar under ganska lång tid för att vara mig. Det gjordes rätt många andra tolkningar av bilden - som att det skulle vara en tolkning av energidrycken "Monster" och sådär, men nu vet ni var inspirationen kom ifrån!
 
Manikyren och bilden är alltså inte alls nya, men jag kände att det passar alldeles utmärkt in på temat, så det får hänga med idag. På naglarna har jag istället IsaDoras Ocean Crush, mitt första strukturlack and I love it! Vill ni se andra tolkningar på temat rock, säkerligen av alla de varianter, så kika in hos AngelicaNail Art Sunday!

Holofredag: Layla Misty Blush

Kategori:

Fredag idag. Idag kommer inte vara bästa fredagen direkt, men det känns ändå bra. Det är dags för urnsättning för min farfar. Själv känner jag att jag ganska nyligen kommit över sorgen efter hans bortgång och är lite orolig för att allt ska rivas upp igen, men samtidigt känns det bra och skönt att få ett avslut och att få ta farväl en gång till. Min farfar var en helt underbar man som levde ett långt, rikt och (som jag har uppfattat det) mycket lyckligt liv. Idag skulle ha han blivit 99 år och det känns som kanske den bästa födelsedagspresenten vi kan ge honom - äntligen ska han få vila bredvid sitt livs stora kärlek, min farmor. Det var den största trösten när han gick bort, att han äntligen får "gå hand i hand" med henne igen och jag föreställer mig att de vandrar tillsammans över de morgondimmiga ängarna i sitt älskade Kattvik. Jag älskar och saknar dem båda, men så länge vi har Kattvik kvar så vet jag att de finns där och med oss, i alla dagar!
 
Men ja, nagellack var det ja. Fredag som sagt, och då är det ju Holofredag hos Skimmerskuggan. Där presenteras en massa hololack av blandade röster i Sveriges bloggvärld. Själv ska jag bidra idag också, med Laylas Misty Blush, ett härligt lila hololack som jag fick i mitt påskägg av bästaste Sara. Tyvärr visar inte mina bilder riktigt de fantastiska regnbågarna detta lack ger en, men ni får ändå ett hum känner jag. För första gången har jag också börjat beskära mina bilder - vad säger ni, är det bättre såhär eller vill ni se "hela" bilden? Det är ju mest omgivningen som försvinner, men det blir ju ändå den "ärligaste" bilden när hela är med. Själv tycker jag att det blir bättre såhär i alla fall..
 
Dagsljus, dock ej särskilt stark sol.
 
Dagsljus, dock ej särskilt stark sol.
 
Dagsljus, dock ej särskilt stark sol.
 
Dagsljus, dock ej särskilt stark sol.
 
Dagsljus, lite starkare solsken
 
Halogenlampa inomhus
 
Halogenlampa inomhus
 
Halogenlampa inomhus
 
Blixt och lampljus
 
Dagsljus, men dåligt med sol
 
Jag älskar verkligen färgen och regnbågarna hos Misty Blush, men det var lite meck med appliceringen. Lacket är rejält holosjukt, och det brukar jag ofta kunna komma runt genom att använda lite mer lack på penseln så jag testade det här också. Fick en jämn, fin yta på lacket och väntade på att det skulle torka. När jag kollade ner på nageln lite senare hade i stort sett allt lack runnit av nagelytan och låg nere i nagelbandet istället... =)
 
Men ja, med lite aqua base på så gick det betydligt lättare. Man får vara snabb och noga, inte dra för mycket på samma ställe och inte ha för lite lack på nageln. Då går det som en dans att lacka - och lacket sitter kvar på nageln och hamnar inte i nagelbanden.. =) Och lacket är HELT klart värt det lilla extraarbetet det kräver!
 
Hoppas ni andra har en bra fredag, och glöm inte att kika in hos Skimmerskuggan och kolla in mer hololack!

Världens bästa kakor!

Kategori: Recept

Fast det är HELT orelaterat måste jag bara skriva det här inlägget.
 
Jag har kommit över receptet på världens godaste kakor - sjuuuukt goda chokladkakor som påminner lite om kladdkaka. Dessutom är de helt utan vetemjöl och därför glutenfria, även om man inte ens med bästa vilja kan påstå att de är LCHF-anpassade för det.. ;) För att göra det hela än bättre är de dessutom väldigt enkla att baka, så enkla att min sambo orkade baka dem med mig igår, trots att han var HEEEEELT slut egentligen..
 
Så.. Börja med att ta fram en stor sil, en stor bunke, en sked och lite mått (typ deciliter och tesked...) Ta dessutom fram två plåtar, två bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader.
 
I silen mäter du sen upp 5 dl florsocker och 2,5 dl kakao. Släng i typ ett kryddmått salt och två RÅGADE teskedar vaniljsocker och så lite extra.. (om man som jag gillar vanilj, annars följer man receptet och nöjer sig med två vanliga teskedar..) Med hjälp av skeden - sikta ner allt i bunken så att alla klumpar försvinner. Tillsätt sedan 4 stycken äggvitor och rör ihop allt till en krämig smet. Eftersom äggvitor kan vara lite olika stora så kan du antingen tillsätta lite extra florsocker/kakao om det blir för löst eller liiiiiite, lite vatten (vi pratar typ droppar nu..) om det blir för fast. Om man vill kan man nu röra ner runt 75 gram hackad mjölkchoklad, jag gjorde det första gången och det var gott. De senaste gångerna har jag skippat det och det blir jäkligt gott ändå.
 
Med hjälp av två skedar klickar du sen ut smeten till små kakor, ungefär 40 stycken på bakplåtspappret. Kakorna sväller lite i ugnen men inte så mycket - jag brukar få plats med 5 x 4 kakor på mina plåtar av standardstorlek. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter och låt sedan svalna på plåten.
 
Resultatet - riktigt härliga kakor som är krispiga på utsidan men sega och mjuka inuti. Helt klart värt att göra en kväll!
 
Gonatt!
 
 

Kicks: Fuchsia Chiffon

Kategori:

Torsdag coming up! Sista arbetsdagen den här veckan. Jag skulle egentligen ha jobbat imorgon också, men då väntar urnsättning av min älskade farfar. Som jag saknar honom! Då väntar också ett något diskretare lack än det jag ska visa er idag.
 
Kicks Fuchsia Chiffon är ett rosa lack med krämfinish. Det finns alltså inget skimmer i det och därför beter det sig också som ett typiskt krämlack - det är mer svårmålat. En hel del av problemen hade dock kanske kunnat undvikas om jag hade tunnat ut lacket lite, för konsistensen var rätt tjock. Lacket blev rätt strimmigt, men jämnade ut sig rätt bra med det andra lagret. Däremot hade lacket också en tendens att valla sig lite, alltså att samlas ute vid kanterna på sidorna, något som är ganska tradigt att jobba med. Det syns dock inte så mycket på bilderna så jag antar att det syntes ännu mindre för andra människor ute i verkligheten som inte kollar så nära.
 
Kicks flaska är helt okej, även om den är liten. Även penseln är helt okej, inga direkta klagomål. På den här flaskan funkar också etiketten lite bättre än på tre andra lack jag har, som är mörkare i färgen. Där syns inte texten alls. Här kan man läsa, även om just min etikett har blivit lite avskavd med tiden.
 
Ska man ha ett mellanrosa krämlack utan krusiduller är detta ett helt okej lack. Det är dock inget lack man slår in i ett fint paket och ger till en nagelnörd - han eller hon har säkert redan andra, liknande, lack i samlingen som får hjärtat att banka betydligt hårdare!
 
 
 
 
 
 

Grön Onsdag: H&M Peacock green

Kategori:

Så, efter en vilodag var det tillbaka till jobbet som gäller. Inte världens bästa dag kanske. Man kan väl uttrycka det som att jag har haft bättre dagar. Men ja, det slutade bra i alla fall.. Jag och en kollega fick ett tips av en av grabbarna vi jobbar med att skaffa pussel, så sagt och gjort. Vi ringde till chefen och frågade om vi kunde få köpa in lite pussel och tack vare goda omständigheter (rätt personer på plats och sådär) så fick vi redan samma dag in två stycken pussel.. Killen som önskar sig pussel var inte inne just då, men två andra killar var där. Båda två talade om för oss att det var astöntigt med pussel, skittråkigt och dessutom hade de inte tålamod med det. Jag och min kollega fortsatte lägga pussel  (självklart började vi direkt! ;) ) och killarna stod kvar och hängde. Trots att de fortsatte tala om för oss hur tråkigt det var så började de snart plocka fram bitar och kolla om det inte var den biten vi behövde. Det hela slutade med att vi alla fyra la pussel och att jag HELT missade vad klockan var och gick hem från jobb 45 minuter för sent! ;)
 
På vägen hem fick jag ÄNTLIGEN tummarna ur att köpa en ny flaska av mitt baslack/nagelstärkare från Mavala. Det har jag behövt alldeles för länge! Men nu finns det äntligen hemma! Kollade inom Kicks och de hade inte fått in IsaDoras "Liquid sand"-lack som jag var sugen på att klämma lite på. Tradigt, men kanske bra för plånboken..
 
Men ja, lack ska det kanske bli också? Gissa vilken färg?
 
Braaaaa där, självklart grönt. Det är ju onsdag! =)
 
Idag ska ni få se Peacock Green från H&M, en miniflaska som jag köpte i ett set med fem andra flaskor. Jag tror inte att jag har visat något av de andra lacken än, men det kommer länkar efterhand som lacken visas.
Peacock Green är - precis som namnet antyder - ett grönt lack. Jag ÄLSKAR färgen, det är mycket oumpf i det, men det är ändå inte så "in your face" som det hade kunnat vara. Den här lite mer dämpade men ändå färgstarka gröna färgen är precis min tekopp! Finishen däremot.. Det ska nog vara ett skimmerlack, men det drar lite åt det frostiga hållet och när det är så här mörkt grönt så blir jag lite allergisk mot det.. Det blir lite väl mycket penseldrag i skimret i lacket.
 
Däremot är det lättmålat - på bilderna är de två lättmålade lager och ett lager topplack. Dessutom har jag burit lacket i tre dagar, därav lite tip wear. Som ni ser är det lätt att få snygga kanter vid nagelbanden och lacket hamnar precis där man vill ha det - formulan är riktigt bra! Varken rinnig eller tjock, helt lagom! Gillar man färgen och tycker finishen är okej så är detta helt klart att okej lack, billigt var det också. Själv är jag inte så förtjust i finishen som sagt, så det blir nog franken/bytespåsen på det här...
 
 
 
 
 
 
 
Vill man se annat grönt, kanske mindre frostigt, så gör man som vanligt klokt i att kika in hos KarinGrön Onsdag! Nu ska jag bädda ner min man i sängen, han har sovit på soffan i drygt en timme nu, efter två intensiva dagar... Ciao!

Mavala Glasgow

Kategori:

Efter ett inlägg igår med en positiv överraskning, ett lack som fick stanna fast jag funderade på att göra mig av med det så får jag väl balansera upp det med motsatsen idag. Jag plockade fram ett nostalgilack - ett lack jag verkligen använt massor av och som jag älskade att ha på mig innan men inte använt på ett tag. Fyyy.. Inte riktigt min tekopp längre kan man säga..
 
Mavala Glasgow är ett ljust lila lack med frostfinish. Det är tunt och skirt och fullt med penselmärken hur man än gör. På bilderna ser ni tre lager och inget topplack, så glansen kan man ju i och för sig inte klaga så mycket på. En annan positiv aspekt med lacket är att jag vet att det funkar finfint att marbla med, dock kräver det ju självklart att man har grundat naglarna med någon färg, eftersom lacket blir ännu skirare när man marblar med det.
 
Flaskan och pensen är helt okej, även om Mavalas korkar är lite små att hålla i när man målar. Formulan är åt det tunnare, rinnigare hållet, men är ändå ganska lättmålad om man inte har för mycket lack på penseln.
 
Som sagt - inte längre min tekopp, det här lacket får flytta från den permanenta samlingen till frankenpåsen! =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Blå Måndag: Safari, okänt namn/nummer

Kategori:

Dagens lack är ett som jag bytte till mig mot att jag fixade naglarna på en tjej. Jag gjorde en grön watermarble som faktiskt blev ganska bra! I gengäld fick jag detta och sju lack till! ;)
 
På just den här flaskan har etiketten (etiketterna) ramlat bort så något namn/nummer kan jag inte ge er, men märket är i alla fall Safari. Märket är helt nytt för mig, har aldrig sett det innan. Jag gillar den lite originella formen på flaskan och korken är både snygg och skön att hålla i när man målar. Penseln är också helt okej, även om den är på gränsen till för lång i stråna.
 
Lacket är lätt att måla med, det flyter på som det ska och det är inte allt för svårt att undvika att få lack där man inte vill ha det. För en gångs skull fick jag riktigt snygga kanter ner mot nagelbanden också, om man bortser från lillfingret som jag har en tendens att alltid misslyckas med. ;) Lacket torkar inte så snabbt, men på bilderna har jag ett lager och inget topplack så som ni ser är det ett väldigt täckande, blankt lack. Jag älskar skimret i som bara är någon liten nyans ljusare än själva basen, vilket ger ett härligt djup och lyster till lacket. Nästa gång kanske jag ändå ska testa att ta riktigt tunna lager och lägga på två istället och se om torktiden förbättras då.
 
Lacket är lite mer blålila i flaskan än det är på naglarna men bilderna känns väldigt rättvisande när det gäller färgen.
 
Det här är ett lack som jag inte varit säker på om det skulle rensas bort eller inte, men även detta får stanna kvar. Jag har väldigt svårt att skiljas från mina lack har jag märkt.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 Vill man se mer blått så kan man surfa in hos Linda Blå Måndag och se vad hon har hittat för guldkorn idag!
 
Ciao!

Nail Art Sunday: Fritt val

Kategori:

Idag blir det ett kort och oinspirerat inlägg. Jag har jobbat torsdag-söndag och 12 timmar per dag både lördag och söndag. Dessutom väntar ytterligare en jobbdag imorgon och jag jobbade 10 timmar natten mellan tisdag och onsdag. Så att säga att jag är trött nu är en underdrift av guds nåde - jag känner mig som om jag ätit ett helt paket sömntabletter.. Till viss del får jag kanske i och för sig skylla mig själv, eftersom jag inte kunde slita mig från ESC igår utan kom i säng halv två när jag skulle gå upp kvart i sex.. Men jaja. På tisdag får jag ju vila en dag innan vi ska på't igen!
 
Men ja, nail art var det ja, söndag idag ju.. Detta är en snabbimproviserad nailart som jag gjorde för ett litet tag sen efter lite inspiration från Google. För er som inte ser det så är det alltså blixtlås på naglarna.
På de "öppna" naglarna är det grundat med Gina Tricot Holographic Multi - ett lack som namnet till trots inte ens lite kan komma i närheten av att vara holografiskt. Det är dock ganska snyggt i alla fall, men eftersom det är döpt till ett namn som lite subtilt antyder att det skulle vara holografiskt blir det en jävla besvikelse i alla fall..
Det blå lacket är Mavala Denim Blue. Blixtlåsen är gjorda med ett svart nail art-lack från Kiss och Metallica från Wet'n'Wild. Allt är sen toppat med Seche Vite såklart.
 

 
 
 
 

För er som vill se mer, och kanske mer väl utförd, nail art så rekommenderar jag - som alltid på söndagar - att ni surfar in hos AngelicaNail Art Sunday. Där brukar det presenteras ett antal mästerverk varje vecka!
 
Nu ska jag sova! Buonanotte!

Holofredag: IsaDora Black Galaxy

Kategori:

Vilken sommar det har blivit nu! Underbart! Varmt och gosigt, synd att man jobbar och sitter inomhus hela dagarna bara. Men det är gött, nu kan man cykla till jobbet utan att frysa häcken av sig resten av dagen..
 
Gårdagen var en härlig dag. Igår var det 5 månader sen den där första pussen, den där hundpromenaden och den där första, pirrande kyssen. Det var lite mindre än fem månader sedan han flyttade in i praktiken i alla fall, och nu gör han det i teorin också. Underbart! Vi var ute och åt mat och DAMN vad min man är snygg i kavaj! <3 Ibland känns det som om jag vill knipa mig och se om jag vaknar, men jag brukar låta bli - tänk om det bara ÄR en dröm och jag vaknar upp där utan vare sig mannen eller hunden, så vill vi ju inte ha det. SÅ vi ger fan i det där med att knipa och bara njuter istället!
Förutom femmånadersdagen så fick jag dessutom en efterlängtad skönhet i brevlådan. Jag hade köpt en flaska Manglaze Matte is Murder som landade i brevlådan igår. När jag säger efterlängtad låter det som om jag väntat på det skitlänge. Så är inte fallet - det skickades i förrgår - men jag har velat ha Manglaze en lång tid.. Däremot känns de vääääldigt dyra och jag blev lite avskräckt av Lindas berättelse om hur det inte torkar.. Men ja, nu så landade det hemma som sagt!
 
Men ja, lack var det kanske? Idag ska ni få se en sköning till - IsaDoras Black Galaxy. Den kom ut för rätt länge sen, men nu i samband med Eurovision så kom den ut igen i en specialkollektion. Snabbt som en vessla var jag där och knep en flaska. Jag vet inte riktigt om det här godkänns som holo, men det är  hologlitter/prismatiskt glitter i i alla fall.. Det syns mer i verkligheten än på bilderna..
 
Det är ett svart lack med massor av smått glitter i, som som sagt är prismatiskt och blixtrar till  i regnbågens alla färger, framför allt i solljuset. Precis som vanligt så har kameran svårt att fånga sånt glitter, det ser mest bara silvrigt ut, därav att ni får lite suddiga bilder också eftersom glittret har en tendens att synas mer när det inte är i fokus.
 
Lacket är ganska lättmålat och eftersom glittret är så litet så behöver man inte jobba för att få det jämnt. Däremot har lacket lite tendens att valla sig lite om man inte är försiktig. Om man har tillräckligt, men inte för mycket, lack på penseln så täcker Black Galaxy på ett lager. Har man för mycket vallar sig lacket, har man för lite så får man bald spots.. På bilderna ser ni två lager Black Galaxy, och så ett lager topplack på alla fingrar utom ringfingret. Ni kan alltså se skillnaden mellan fingrarna - Black Galaxy torkar lite halvmatt och ganska ojämnt tyvärr. Med ett lager topplack på kommer dock skönheten fram! Ytan blir blank och jämn, men efter ungefär ett dygn fick jag fylla på med lite mer topplack. Torktiden är också riktigt bra..
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt, kanske inte holografiskt i ordets rätta bemärkelse, men jag gillar verkligen det här lacket och det prismatiska glittret i det. Vill ni se mer holografiska lack än såhär så rekommenderar jag att ni klickar in hos Kerstin på Skimmerskuggan. Hon håller i holofredag och här brukar man kunna få sitt lystmäte på holo tillfredsställt! Ciao!

Gina Tricot - Fancy Me

Kategori:

Här ska ni få se en underbar skönhet! Här kan vi snacka om IN YOUR FACE! Det är ingen som missar det här lacket när de går förbi, det kan jag lova.
 
Fancy Me har en kall, väldigt intensiv rosa nyans som slår mot lila tack vare det härliga skimret i lacket. Det är ett nästan blålila skimmer i den rosa basen som ger den kalla tonen, plus att det nog är en liten droppe blått redan i basen också.
 
Lacket är väldigt lättmålat, med en bra formula. Det jag har att klaga på är att lacket är lite skirt, framför allt på första lagret. På bilderna har jag tre lager Fancy Me, inget topplack, så ni ser att det blir fantastiskt glansigt alldeles av sig själv. Utöver skirheten har jag egentligen ingenting mer att anmärka på, utom penseln. Min pensel var ganska kass, men penslarna i mina andra Gina-lack har varit helt okej, så detta var nog någon form av måndagsex helt enkelt. Och ändå visar jag det på en torsdag, tänka sig! =)
 
Torktiden på Fancy Me var helt okej, när jag hade målat alla tio fingrarna var det helt klart tillräckligt torrt för att måla på ett nytt lager. Trots skirheten är lacket rikt pigmenterat, man vill inte -som jag lyckats med här - få lacket i nagelbanden, det är en pain in the ass att få bort det sen.
 
Fancy Me seglade snabbt upp på listan över lack jag verkligen gillar. Det är mängder av oumpf och det är som sagt ingen som missar det när du går förbi. För att vara ett rosa lack är det helt klart en av favoriterna, nog inget annat som kommer i närheten om jag ska vara ärlig!
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla har en fin torsdag och att solen lyser på er. Enligt väderleksprognosen ska det ju bli riiiiktigt najs från och med idag - soligt och varmt! Självklart ska det bli det, jag ska ju tillbaka till jobbet efter ett par dagars ledighet i halvkass väder med regn.. Men jaja, det blir nog bra ändå!
 
Ciao!
 

Viva la Diva - #63

Kategori:

Självklart kommer det ett inlägg till idag. Även om Lemon Cream från Mavala är snyggt så är det ju inte grönt, och idag är det ju onsdag. Så, grönt ska det bli! Nånting behöver man ju för att pigga upp en efter att ha jobbat 10 väldigt oplanerade timmar på natten och varit vaken i snart 36 timmar, om man bortser från någon timmes tupplur när jag kom hem. Nu är jag snorigt trött, men har ändå hunnit swatcha ett gäng lack. Nu ska jag försöka hinna städa lite innan sambon kommer hem från jobb - är så mycket roligare om det ser hyfsat ut när han kommer hem i alla fall! =)
 
Men ja, till lacket då, kanske? Det är ju ändå därför ni är här antar jag.. Det här är ett personligt favoritlack sedan länge, men tyvärr minns jag inte riktigt om dessa bilder är tagna innan eller efter att jag frankade i lite annat grönt i den flaskan för att få fram en perfekt nyans till min kiwimanikyr. Jag TROR att bilderna är sedan innan dess, men jag vågar som sagt inte lova något. Så, antingen är det rent eller så är i alla fall grunden nummer 63 från Viva la Diva, ett härligt vårigt grönt skimmerlack med ett ganska diskret silverskimmer i. Normalt sett brukar jag inte gilla när man kan se penseldrag i lacket på naglarna, men här stör det mig inte alls faktiskt  utan jag tycker snarare att det tillför något. Där kan ju smaken vara som baken antar jag, men jag gillar det i alla fall! Det ser mer frostigt ut på mina bilder här än det gör i verkligheten, kanske för att man sällan står och tittar riktigt så nära på naglarna på riktigt. :D Färgen däremot är väldigt rättvisande på min skärm
 
Det här är ett lack som har funkat så otroligt bra att marbla med, vilket kanske är en anledning till att det varit en favorit - marble-vänliga lack har alltid pluspoäng hos mig! =) Utöver det har det varit otroligt bra att måla med, det går snabbt att få opakt - ett eller två lager beroende på hur flödiga lager man använder - och formulan är fantastisk. Att lacket dessutom torkar på en helt okej tid gör inte saken bättre. Dessutom är det ett sånt trevligt lack som hamnar precis där du vill ha det, som inte blir strimmigt och som inte kladdar ihop sig när man målar på samma ställe igen. Bara bra alltså. Det enda jag har att klaga på är att min flaska börjar ta slut och det inte verkar säljas längre.. =/
 
 
 
 
 
 
Om man nu  inte är mätt på grönt utan vill se mer så brukar det finnas grönt lack i överflöd (om det nu är möjligt) hos Karin som håller i temadagen Grön Onsdag. Jag vet redan att det finns ett par riktiga skönheter att spana in, så när ni är klara med att beundra mina bilder och mitt härliga lack så klicka er vidare dit och fortsätt att förundras för de gröna lackens storhet! Visst får de en glad? Ciao!

Mavala - Lemon Cream

Kategori:

Jag tänkte att jag ska bjuda på ett extrainlägg nu i natt. Jag blev överraskande inringd på att jobba ett nattpass på jobbet och hoppade på det. Jag har inte riktigt bestämt mig än för om det var en bra eller en dålig idé. Just nu känns det sådär, men den 25 kommer det förhoppningsvis att kännas roligare.. =D
 
Som tur är så har jag swatchat en hel del lack under dagen och för en gångs skull har jag varit ordentlig nog att faktiskt langa in bilderna i utkast direkt i bloggen, tillsammans med lite anteckningar om lacken. Så nu har jag att skriva under natten.. Så förhoppningsvis ska ni få lite mer regelbundna inlägg framöver.
 
Självklart kommer det att komma ett grönt inlägg senare idag också, det är ju onsdag ju! Dock hade jag inte slängt in några gröna bilder, så det får bli ett annat som bonusinlägg just nu..
 
Jag tänkte att jag ska visa er det gula, härligt somriga lacket som jag hade som bas till min nail art den veckan Lela gav oss utmaningen operativsystem till Nail Art Sunday.. Ja, till den slutgiltiga dådå, den med trollsländan.
Det är underbart soliga Lemon Cream från Mavala. På flaskan står det "nail color cream" så man skulle ju kunna förledas att tro att det skulle vara ett krämlack, men se, det vore fel! Lemon Cream är nämligen ett härligt skimmerlack även om skimret syns mycket mer i flaskan än på naglarna. Det i sin tur skulle kunna förleda en att tro att det skulle vara ett lättlackat lack - skimmerlack brukar ju vara det. Men se, det vore också fel - Lemon Cream är INTE lättlackat. Det är strimmigt och lite kalkigt att måla med. Förutom det är det en bra forumla, det är vare sig rinnigt eller klistrigt och lacket hamnar ganska bra där man vill ha det. Med tre lager, ganska generösa sådana för att slippa kalkigheten, och ett lager Seche Vite så uppnådde jag resultatet på bilderna. Med Seche Vite på blev lacket otroligt blankt och fint och torkade snabbt. Jag har aldrig testat Lemon Cream utan Seche Vite, så jag kan inte riktigt uttala mig om torktiderna annars men resten av mina Mavala-lack torkar hyfsat snabbt i alla fall.
 
Både flaskan och penseln är bra, man kommer lätt åt nytt lack när man doppar och penseln är följsam och bra. Det känns inte heller som att det kommer att vara svårt att komma åt lack när flaskan närmar sig halvfull, som det är med vissa lack.
 
Rent allmänt kan man väl sammanfatta Mavala Lemon Cream i en mening: Ett ganska bra gult lack när man väl har det på, däremot inte så roligt att måla med.
 
(jag ber om ursäkt för dålig städning och för mina nailart-rester i handflatan.. =) )
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla sover gott vid den här tiden. Gör ni inte det och inte har en bra anledning så gå för all del och lägg er! Sov lite för mig också då! Själv ska jag jobba i ungefär 6,5 timme till så!
Ciao!

Yes Love - matt lila

Kategori:

Idag är det dags för ett positivt överraskningslack! Det kan behövas idag, av olika anledningar.. Helt enkelt ingen bra dag, det helt utan anledning dessutom - det är nästan det värsta. Och så har M gömt chokladen... (Ja, jag bad honom om det, men han behövde väl inte gömma det så bra? ;) )
Detta är alltså ett lack som jag inte trodde att jag skulle gilla, men som verkligen var mycket bättre på än jag trodde. Jag har fått lacket i present någon gång för länge sen, så jag har ingen aning om var det kommer ifrån eller hur man hittar det - eller om vare sig lacket eller märket finns kvar.. =)
 
Yes Love (om det är namnet på märket eller lacket vet jag inte, men för mig är det namnet på lacket - jag har bara ett sånt här!) är ett matt mörklila lack. Det drar nästan mot lite brunlila, en lite smutsig ton, som funkar alldeles utmärkt för mig. Ganska dämpat men ändå en massa oumpfh! Dessutom är det lättmålat - först blev jag lite nervös eftersom det vallade sig en del och var ojämnt som attan, men det jämnade ut sig fint när det torkade. Blobbarna som man kan se i lacket är helt enkelt jag som inte varit tillräckligt noga med underarbetet - det är skräp som är kvar sedan innan. Däremot är detta ett lack som visar upp alla ojämnheter i naglarna, bland annat kan ni se det ganska långt ner på ringfingernageln. Ser nästan ut som ett litet hack i lacket, men det är en liten repa/hack i nageln istället.
 
Jag gillar verkligen hur flaskan ser ut, den är mysig på något sätt. Borsten är också bra att måla med, den är följsam och smidig. Lacket torkar riktigt snabbt, precis som matta lack brukar göra. Att det blev opakt på ett enda lager gör ju inte saken sämre. Nej, som sagt, en positiv överraskning! Såna vill vi ha fler!
 
 
 
 
 
Ciao!

Blå Måndag: H&M Nail Him

Kategori:

Ett av mina absoluta favoritlack från H&M ska få visa upp sig idag - Nail Him. Även om lacket inte hade varit så snyggt hade det ju varit en given succé på den här bloggen - jag menar, det namnet! =)
 
I flaskan ser man ett tydligt skimmer, något som däremot inte syns alls på naglarna. Där ser det ut som ett krämlack. Däremot tror jag, men det är bara min egen personliga teori, att det gör lacket lättare att måla med än rena krämlack. För lättmålat - DET är det. Lacket hamnar precis där man vill ha det, precis där man är och petar med penseln. Penseln är också lättarbetat, även om själva korken känns lite klumpig i handen med tanke på att den är så stor och bred.
 
 
 
 
 
 
 
De första två bilderna är tagna i dagsljus, dock inte solljus. Resterande bilder är tagna i glödlampeljus, vilket är anledningen till de något röda händerna.. =) Lacket är lika snyggt i mina ögon  i vilket fall som helst, och bilderna är faktiskt rättvisande för en gångs skull. ;)
 
Jag kan utan större problem få lacket att täcka på ett lager, men på bilderna är det två lager och ett lager SV. Jag valde att måla lite tunnare lager istället, och därmed blev jag tvungen att göra två. På tummen är det däremot bara ett lager och jag kunde inte se någon direkt skillnad så. Med tunnare lager var det första lagret hyfsat ojämnt och randigt, men det jämnade snällt ut sig mestadels med ett andra lager och med SV på toppen blev det glasblankt! =) Torktiden är också bra - det hade torkat snabbt även utan Seche Vite på, men med det på så var jag good to go på mindre än en kvart - från det att jag började! Härligt!
 
Vill man se mer blåa manikyrer gör man som vanligt på måndagar - man surfar in hos Linda som håller i Blå Måndag. Där brukar man kunna hitta en masa godingar!
 
Ciao!

Nail Art Sunday: Tema Gräsliga Veckan

Kategori:

Denna veckan har det varit Gräsliga Veckan som tema hos LeLack. Jag ÄLSKAR idén - att bara visa upp misslyckade manikyrer.. Självklart skulle även Nail Art Sunday gå i samma tema..

Till skillnad från många (verkar det som) så fotograferar/förevigar jag sällan mina misslyckade manikyrer, så jag har ingen sådan att visa upp.. Därför valde jag att återigen göra min helt egna tolkning av Lela's tema.. (Om det är någon annan som har gjort samma tolkning så har jag inte sett den, har inte hunnit kolla in de andras bidrag än..)

Gräs-liga veckan blev det alltså här.. Däremot kan fjärilen som jag försökte åstadkomma på en av naglarna nog kvala in som helt misslyckad också, sambon frågade till och med vad det var för något.. ;)
 
 
 
 
 
För att se andra manikyrer, mer eller mindre lyckade, så kika in hos Lela vet'ja!
 
 

Grön onsdag: Sour Apple

Kategori:

Igår ramlade det ner ett underbart fint litet paket i min brevlåda - ett litet rosa, prickigt paket med vacker handstil på. Underbara Linda hade skickat ett paket till mig med ett lack som jag varit sugen på så himla länge - China Glaze Sour Apple! Självklart var jag tvungen att testa den direkt, en sån skönhet man kan inte bara låta ligga och vänta! Att det är Grön Onsdag idag är ju bara en bonus! =D Sambons kommentar när jag öppnade paketet var förresten "Det DÄR var riktigt snyggt!". Bra smak, den där grabben!
 
Jag kunde inte riktigt bestämma mig för hur jag ville göra med den, men jag bestämde mig för att testa lite olika varianter. Linda hade gjort en riktigt snygg variant med Sour Apple och Paper Chasing som jag gillade. Dock bestämde jag mig för att testa Sour Apple ensamt först.. Det gick sådär. Lacket är väldigt "blaskigt" på egen hand och är nog tänkt att enbart vara ett layeringlack. På bilden nedan ser ni fem lager Sour Apple tror jag - det är långt ifrån opakt...
 
 
Jag bestämde mig också för att testa ett par andra varianter:
 
BIlden blev tyvärr upp och ner... Men på ringfingret (längst till höger i bild) ser ni tre lager Sour Apple på två lager neongrönt Flormarlack. På långfingret ser ni tre lager Sour Apple på ett lager vitt och ett lager neongrönt Flormar. (jag råkade paja lacket lite, men eftersom jag inte skulle behålla det orkade jag inte riktigt göra om det bara för att visa hur det ser ut...) På pekfingret (längst till vänster alltså) ser ni tre lager Sour Apple på ett lager grönt Paris Memories.
 
Jag gillade alla varianterna, men ändå var de inte riktigt vad jag var ute efter. På inrådan av Linda testade jag också det över svart:
 
 
Visst är det snyggt! Helt klart något jag kan tänka mig att bära en dag. Just nu ville jag dock ha grönt. Grönt! GRÖNT! Massor av grönt. Därför tog jag kanske gårdagskvällens bästa beslut - att testa två riktigt snygga lack i kombination - Lady Luck från H&M och Sour Apple! Eftersom Sour Apple är ett glitterlack befarar jag att det är svårt att ta bort så jag kör mitt standardknep. På bilderna nedan ser ni därför:
 
Ett lager Seche Vite som underlack - får hela lacket att lossna i ett stort sjok senare, vilket gör att man slipper att gnugga och gno så mycket på naglarna när man vill ta bort det.
Ett lager Lady Luck
Tre lager Sour Apple
Två lager Seche Vite som överlack - man kan nog klara sig på ett men med två lager blir det en riktigt glasartad yta med härligt, simmigt djup i. Härligt jämnt och fint och det glittrar som fasen i solen idag. Eller ja, även utan solen - idag regnar det bara men naglarna gör mig glad ändå! =)
 
 
 
 
 
 
 Bildernas färg är inte helt rättvisade, naglarna är mycket mer giftgröna. Tänk er onda trollbrygder som utlovad ond, bråd död i tecknade filmer och sagor - ungefär så ser mina naglar ut idag! Underbara! Som ni ser är det dock lite scattered holo i lacket, underbart snyggt! Den syns dock inte så mycket i vanligt ljus, utan då ser de mest guldglittriga ut genom det gröna, och så skymtar man ibland lite turkosa flashar och lite orange prickar.. Men i solen. I solen alltså! AMAZING!
 
Återigen har grabbarna på jobbet kommenterat naglarna och tyckt att det var snyggt. Nu är jag nästan lite ledsen att jag körde Seche Vite under, det här vill jag bära länge och nu finns risken att det ramlar av redan idag....
 
Vill man se mer grönt kan man surfa in hos Karin på Grön Onsdag - där brukar det finnas en hel del godbitar att kika på!

Blå Måndag: Alanna Renee Draught of Peace

Kategori:

Så är det dags för ytterligare en av mina skönheter att få visa upp sig.
Idag hade jag verkligen behövt det här på riktigt - Draught of Peace. Idag har varit en jävelsdag på jobbet, minst sagt.. Slocknade som ett ljus när jag kom hem och sov en och en halv timme på soffan, det brukar jag ALDRIG göra annars. Och då har jag ändå varit ledig i fem dagar.
 
Men ja, Draught of Peace var det ja. Ett fantastiskt lack från Alanna Renee, igen. Hennes formula är amazing - lättjobbad, man behöver inte dabba ut glittren utan de breder snällt ut sig i alla fall och lacket hamnar där det ska. Just Draught of Peace är ett turkos/ljusblått lack med silverglitter i. Jag använde tre lager på mina naglar, tillsammans med ett lager SV ovanpå. Just här hade jag SV under också, vilket gör borttagningen väldigt enkel - man pillar helt enkelt loss hela nagellacket i ett stort sjok, utan några problem. De andra lacken från Alanna Renee som jag kört utan SV under har däremot varit jädrigt svåra att ta bort... Lacken torkar snabbt, det står att man ska låta varje lager torka lite innan man lägger på nästa - det har inte varit ett problem för mig. När man har målat klart alla tio naglarna är den första helt klart yttorr och lite till..
 
Tre lager gav väldigt lite VNL men ändå det där härliga jellydjupet, där glittren liksom simmar runt istället för att ligga platt uppe på. Ser nästan ut som en jellymacka, fast bara med ett lack. Det är nästan som den där rutiga färgen de använder i Tomtens julverkstad i Kalle Anka på julen! ;)
 
 
 
 
 
 
Visst är det snyggt?!
 
Draught of Peace i Harry Potter är en trolldryck som Harry och de andra får göra ganska tidigt i filmerna. Det är professor Snape som är lärare och han är ganska taskig och ger Harry Potter som ensam elev underkänt, trots att det är många som misslyckas med denna svåra brygd. Tyvärr hittar jag inget bra filmklipp på just den här trollbrygden, så istället får ni en länk till en wikisida om just den.. Vill ni se mer av det får ni väl passa på att ta det som en ursäkt för att se (se om?) filmerna istället..Vill man se mer blått på naglarna så rekommenderar jag däremot att surfa in hos LindaBlå Måndag, där brukar det finnas en hel del!

Balnaglar

Kategori:

I tisdags, den Siste April (som det heter i Lund, på många andra ställen har folk tydligen fått för sig att det heter Valborg! ;) ) var det dags för traditionsenlig bal för mig. Sedan jag började plugga i Lund har jag alltid varit med på vårbalerna varje år.
 
I Lund är firandet av våren väldigt stort. Tidigare brukade firandet börja den 29/4, med Kvalborg (sammandragning av kvällen-före-Valborg, och ja, jag vet att det är ologiskt i och med att det inte heter Valborg - live with it! =) ) Nu har det dock gått steget längre och börjar redan den 28/4 med pre-Kvalborgsfirande. Den 1/5 firas ju sedan Finalborg. På vår nation är det alltså Pre-Kvalborg, Kvalborg, Balborg och Finalborg.. Fyra dagars firande.
 
Tidigare i livet, när man fortfarande var ung, dum och student, så firades Siste april i Stadsparken. En liten lagom tillställning - jag, mina närmsta vänner och ungefär 20.000 till. =) I år var jag inte med i parken - jag är ju vare sig ung, dum eller student längre. Istället så jobbade jag på förmiddagen den siste april, men jag hade faktiskt tagit semester efter klockan 12 för att hinna göra mig i ordning.
 
I år var det i alla fall tydligen nytt rekord och runt 27.000 personer som hade det skönt och mysigt i parken. Tyvärr blev det som vanligt folk som inte kunde känna av sina begränsningar, så en hel del fylla. Folk har också svårt för att inse det där att skräpet som man slänger över axeln inte automagiskt försvinner, utan hade legat kvar där om det inte var för alla underbara människor som ställer upp och städar parken efteråt. De är dagens stora hjältar! Så här såg det tydligen ut i år, hittade inte den översiktbild som jag såg innan så den här får duga! Man får i alla fall en uppfattning om mängden folk!
 
 
Naglarna hade jag dock gjort i ordning dagen innan vilket var skönt, då var i alla fall det klart. Eftersom jag brutit en nagel så fick jag först fixa i ordning längden på dem och göra en påbyggnad. Eftersom det är folk som efterfrågat det så tänkte jag slänga upp en snabb tutorial i bilder med förklarande text. Detta kommer alltså att bli ett bildtungt inlägg, så till er som läser i mobilen så ber jag om ursäkt om jag tar slut på er surf.. =) Är det något som är oklart så får ni hojta till..
 
Slutresultatet såg i alla fall ut såhär:
 
 
Designen är inspirerad/kopierad av en design som Calajsa visade upp för ett tag sen och som jag sprang på nu för någon månad sen. Diggade den stenhårt och kände att den skulle passa perfekt. Det fanns ingenting i den som inte var som jag ville ha naglarna så den är faktiskt en rak kopia. Hoppas det var okej med Calajsa!
Så här gick det till i alla fall:
 
Steg 1. Nakna naglar. Rengjorda med helt ren aceton för att få en ren, torr och fettfri yta att jobba på. Nerfilade eftersom ringfingret gått av, så alldeles för korta för att göra en rolig balmanikyr..
 
Steg 2. Välj ut nageltippar i rätt storlek. Här är tipparna till vänster hand, i fingrarnas ordning. Jag har köpt mina tippar på Kicks, märket heter Kiss. De är riktigt bra och framför allt finns det naglar som passar alla mina naglar, eller i alla fall någorlunda passande på lillfingrarna som är de som brukar vara svårast med tippar. Kommer i ett paket med hundra tippar för 99 kronor har jag för mig det var.
 
Steg 3. Fila till topparna på dina egna naglar för att de ska matcha tipparnas form på undersidan. På förra bilden ser ni en ljusare del längst ner, som ska sitta över din egen nagel. Din nagelkant ska därför så gott det går matcha gränsen mellan den ljusare delen och resten av tippen - detta för att enklare kunna hålla naglarna rena undertill senare.
 
 
Steg 4. Efter att buffat upp ytan på naglarna lite med en finkornig fil och återigen torkat av dem noga med aceton - klistra dit tipparna. Var noga med att få dem att hamna rakt på nagel och att inte få några luftbubblor mellan nagel och tippen. Tänk på att limmet torkar snabbt så var noga så det blir rätt från början. Blir det trots att inte rätt så dra/riv/slit/bänd INTE bort tippen från nageln utan slipa ner och ta bort med aceton, annars skadar du din egen nagel! Har man svårt att hantera de långa tipparna kan man klippa av dem allt eftersom de fastnat ordentligt.
 
 
Steg 5. Klipp (allra helst med en tång gjord för lösnaglar/tippar) och fila till önskad längd. Var noga med att ta bort böset som blir under naglarna också. Behövs det kan du även fila till kanterna så att de ser så naturliga ut som möjligt.
 
 
Steg 6. Med en bra fil - grov från början om man är säker på sin sak, annars fin hela tiden - slipar du ner kanten från tippen för att få den att smälta in mer med den riktiga nageln. Var dock noga med att inte slipa så mycket uppe på din riktiga nagel, även om det är omöjigt att helt undvika tror jag. Själv använder jag en liten elektrisk slipmaskin till manikyr för att slipa ner mina tippar - det går snabbare och är enklare att kontrollera.
 
Steg 7. Med ett buffingblock (jag använder en vit från Depend) så jämnar du ut kanten ytterligare och får naglarna att "smälta" samman. Då ringfingret är kortare än de andra är det svårare där, men det blev rätt bra ändå. Efter detta är själva påbyggnaden av tippen klart.
 
 
 
 
Steg 8. På med gellack. Jag använder Depends variant - på bilden är det ett lager bas (var beredd på att det kan bränna till lite mer än vanligt, framför allt om du har råkat fila på din naturliga nagel...), två lager  nr.000 och ett lager toppgel. Alla lager är härdade en minut var.
 
       
 
 
Steg 9. Måla på designen. Den här är hyfsat lätt att göra faktiskt - svep med ett vitt nagellack snett över nageltippen. Med nail art liner eller en tunn pensel - måla en sträng silverglitter ner i en böj över nageln och sedan en tunnare vit linje. Jag valde att sätta dit tre prickar på varje nagel också, det är min enda ändring av den ursprungliga designen. Avsluta med att placera på en liten strassten i hörnet på varje nagel och täck det hela med topplack. FÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRDIGT! =)
 
 
 
Slutresultatet igen.
 
Hoppas ni andra också hade en bra dag, oavsett vad ni väljer att kalla den! Tjipp!