NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Depend 019

Kategori:

Så har turen kommit till mitt nästa lack i samlingen - Depend 019.
 
Detta är ett djupt blodrött lack - vad passar väl bättre en dag då man lämnar blod för tionde gången? Finishen är ett krämlack, det finns inget skimmer eller glitter i färgen.
När det gäller formulan är det svårt att säga något - lacket hade torkat till och tjocknat rejält i flaskan och jag fick tunna ut det med Restore från Seche Vite för att kunna måla med det. Så som jag hade spätt ut det var det dock lätt och skönt att lacka med - det varken rann eller blev dragigt. Istället la det sig som ett mjukt, rött täcke över nageln och höll sig precis där man målade det. Inga penseldrag syntes i lacket. På bilden har jag två lager och man kan i vissa vinklar se lite VNL*, men i stort sett så kändes det täckande då. Med ett lager till hade man helt klart klarat sig ifrån VNL.
Torktiden är också svårt att uttala sig om med tanke på att jag har spätt ut lacket, men i det utspädda skicket så torkade det hyfsat snällt och snabbt och fick en vacker blank lyster.
 
Färgen är inget för mig, jag blir återigen påmind om att jag inte är en sucker för röda lacker i egentligen någon variant, men framför allt inte i denna typen av nyanser. För mig, på mig, skriker det - liksom knallrött läppstift - tantighet och desperation. Framför allt tror jag inte att rött passar min hudton alls. Och nej, jag kan inte förklara varför jag, trots detta, har ett gäng röda lacker i min samling.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna är som vanligt inte helt rättvisande. Tråkigt att det ska vara så svårt att få till en vettig färgåtergivning med systemkameran, när just den biten faktiskt funkar väldigt bra med iPhonen. Dock tar ju iPhonen i övrigt kassa bilder överlag. =/ Får kanske börja med att ta en bild med iPhone för att visa färgen och resten för att ta bra bilder!
 
Ciao!
 

Depend 010

Kategori:

Resan genom lacken i hyllan går vidare med nästa Depend på tur. Idag har turen kommit till 010, en schysst, höstig rosaröd nyans med skimmer i brons. På nageln blir det till en härligt skimrande brun/brons/rosa nyans med bra glans. Formulan är däremot väldigt tunn och ganska rinnig, det är svårt att undvika att få nagellack i nagelbanden och det krävs minst tre lager för att få hyfsad täckning av nageln. Även med tre lager på kan man uppfatta en viss VNL*. Torktiden var däremot bra. I finishen kan man se hur penseln har dragits, men det är inget som stör och ytan blir slät och fin.
 
Detta är ett lack jag inte rekommenderar att man kombinerar med ett mattgörande topplack. Färgen får visserligen en metallisk "lyster", men blir samtidigt väldigt platt och oinspirerande i mina ögon. Seche Vite används däremot gärna för en extra glansig yta och för att försäkra mig mot lakansmärken i lacket dagen efter!
 
Så som alltid är det svårt att fotografera färgen och få den rättvisande på bild. Men vi ger det ett försök. Bilderna är tagna i dagsljus.
 
 
 
 
 
Som sagt, bilderna blir inte riktigt rättvisande för lacket - det slår lite mer mot brons än vad som syns på bilderna. På de flesta av bilderna blev lacket nästan bubbelgumsrosa vilket är LÅNGT ifrån verkligheten.
 
Slutsatsen är att det är en riktigt härlig höstfärg. Det är en dock diskret nyans kan man säga och har inte riktigt så mycket oumpf som jag hade velat ha i färgen på mina lack.
 
___________________________
*) VNL = visible nail line, alltså att man, genom lacket, kan se skillnaden mellan den delen av nageln som är fastvuxen i nagelbädden och den fria kanten.

Blå måndag!

Kategori:

Åh, för första gången är jag i synk med alla spännande utmaningar som finns i nagelbloggosfären.
Mrs Data bjuder som vanligt upp till Blue Monday på sin blogg och det är det ju klart värt att ta en paus i lacktestandet för att delta i. Jag valde ut en av mina favoriter bland de blå nagellack jag har, lacket Nail Him från H&M. Sedan körde jag en "fransk" kant med Wet&Wilds Bijou Blue. På ringfingret valde jag att måla hela nageln med Bijou Blue, som en accentnagel.
 
Nail Him är ett bra lack att måla med - det ger ett tjockt, flödigt lager som täcker fint - enda risken är att lacket kan bli lite dragigt om man inte är snabb nog - och torkar på en helt okej tid. Färgen är en härligt ljus/mellanblå med ett väääldigt diskret skimmer i isigt blått/turkost. Skimret är svårt att fånga på bild, men syns i solljus och tydligt i flaskan.
 
Bijou Blue är ett blått skimmerlack med metallisk anstrykan. Det är klart mörkare än Nail Him men matchar fint i färgtonerna. Formulan är tillräckligt snäll för att kunna måla den franska kanten utanpå, utan att ta bort lacket under, utan att ge en synlig nivåskillnad - i alla fall om man som jag täcker med ett lager Seche Vite.
 
 
 
 
 
 
 
Som en liten bonus fick ni på sista bilden en smygkik på min nya vardagsrumstapet - den är dock helt silvrig i verkligheten, inte så gultonad som på bilden.
 
Summa summarum - blåa naglar är snyggt och det ska bli kul att få vara med på Blue Monday för första gången! Imorgon fortsätter nagellackstestningen med ett nytt lack från Depend!
 
Ciao!
 

Depend 005

Kategori:

Så börjar resan genom nagellackssortimentet. Första märke ut är Depend och först på tur står Depends 005 - ett cremelack med en bärigt rosaröd nyans. I solsken skiftar färgen i lite lilarosa och overall är det en ganska härlig färg.
 
Formulan är riktigt skön, ett lager räckte utan problem för att få en heltäckande färg och jag upplevde inga problem med varje sig rinnighet, penseldrag eller att färgen drogs loss av penseln. Det bildades snabbt ett jämnt och fint lager. Torktiden var helt okej, även om jag avslutade med ett lager Seche Vite för att vara på den säkra sidan eftersom jag skulle gå och lägga mig. Även för sig själv är lacket rejält glansigt och fint.
 
Nackdelen är att det färgar fingrar och naglar rejält rosarött när man ska ta bort nagellacket vilket gör att man får kämpa för att bli av med det.
 
Det var riktigt svårt att fotografera rättvisande, färgen på bilderna tenderar att bli helt annorlunda än i verkligheten. Det där med en dagsljuslampa får nog helt klart hamna på önskelistan inför jul!
 
 
 
 
Båda bilderna är tagna inomhus, i stark belysning med glödlampor.
 
 
 

Lady Luck

Kategori:

Självklart kunde jag inte hålla mig, utan var tvungen att testa Lady Luck direkt. Och kärleken vid första ögonkastet har helt klart utvecklats till en djup förälskelse! Det är ett fantastiskt lack, enda invändningen är väl att det ibland blir lite dragigt när man målar, framför allt första lagret. Penseln drar liksom med sig det man redan målat om man råkar måla på samma ställe två gånger. Detta rättar dock enkelt till sig med ett andra lager.
Färgen är fantastisk! I vissa vinklar så grön att det inte finns en chans att det kan vara något annat än grönt. I andra vinklar är det helt fantastiskt turkost. Oavsett i vilken vinkel man tittar på lacket så är jag lika kär i det i alla fall! Sjukt nöjd med inköpet, framför allt med tanke på det låga priset. Ska helt klart tillbaka till min H&M och köpa minst en flaska till - detta riskerar att ta slut alldeles för fort. Framför allt eftersom lacket faktiskt uppför sig alldeles utmärkt i watermarbling också.
 
Inte kunde jag dock låta bli att göra något extra med naglarna inte. Lady Luck fick sällskap av Beetle Green från IsaDora, svampat som en gradient från tippen och neråt. Konstaterade att i en sådan här gradient är inte en make-upsvamp det bästa att använda, här ska jag nog köra med kökssvampar i fortsättningen, för att få en mer osynlig övergång.
 
 

 
 
 
Vad säger ni? Har ni testat Lady Luck? Är ni lika kära i det som jag eller är det ett "mjae"-lack för er? Eller tycker ni kanske illa om det? Do tell!
 
_______________________
 
Har bestämt mig för att testa mig genom hela kollektionen här hemma, ett lack i taget. Har nu sorterat upp lacken i olika märken - i nummer/bokstavsordning för variationens skull - samt i okända märken/ensamma flaskor. En ny färg varje (i alla fall nästan) dag och så en utvärdering av lacket är planen. Har dock tagit bort vita/svarta/ofärgade samt "funktions"-lack. Kommer att välja ut ett nude-lack att använda under alla de lack som behöver "underkläder", för att de ska kunna bedömas mer rättvist. Hoppas ni hänger med på resan!

Nya lack och en vattenmarmorering

Kategori:

Var ute och handlade idag, kom hem med ett nytt busskort, ett par nya skor samt fem vackra lacker - ungefär tusen kronor fattigare. Men jaaaaa, lackerna var ju fina i alla fall! =)
 
Blev en flaska Lady Luck från H&M (ÄNTLIGEN hittade jag det, har letat i flera affärer tidigare utan resultat), Ocean Blue och Purple Gem från Colorama/Maybelline samt Icy Purple och Beetle Green från IsaDora.
 
Självklart kunde jag inte hålla mig, utan var tvungen att testa lackerna lite snabbt. Med Lady Luck och Beetle Green testmålade jag tippar - med mycket gott resultat tycker jag - blir nog en riktig manikyr av det sen. Med Ocean Blue och Purple Gem blev det en vattenmarmorering. De funkade klockrent att marmorera med, men jag är långt ifrån helsåld på färgkombon. Båda lackerna känns dock som om de kommer att ha givna platser i framtida experiment och marmoreringen får duga för en dag på jobbet i alla fall.
 
Här kommer lite bilder, marmoreringen är gjord över ett tunt lager skirt rosa skimmerlack.. (ber om ursäkt för den dåliga rengöringen, skyller på tiden på dygnet och att det väääldigt snart är dags att sova! =))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så, vad tycker ni?
Själv är jag som sagt inte såld på färgkombon, men var färg för sig tycker jag är riktigt härliga! Kommer nog som sagt återkomma, både i nya marbles och för sig alldeles själv också!
 

Breast cancer awareness

Kategori:

 
 
Som ni alla säkert vet är oktober den officiella månaden för Rosa bandet, och insamlingar till forskning kring bröstcancer. Rosa bandet har ju två uppgifter - den ena är att samla in pengar till forskningen och den andra är att väcka medvetenheten hos människor, om sjukdomen och om forskningen. Då mina naglar ofta får kommentarer och uppmärksamhet tänkte jag att det var ett bra sätt att väcka just uppmärksamhet kring rosa bandet också. Dessutom fick jag ett tips/önskemål från en vän att göra just det här motivet.
 
Jag gjorde ett första försök, som jag i vanlig ordning inte blev särskilt nöjd med. Tyvärr så tänkte jag inte riktigt till innan jag började måla, och jag valde dessutom ett lack till bandet som jag inte blev så nöjd med - det var fel typ av rosa. Dock blev jag mycket nöjd med själva basen för naglarna, det blev precis rätt bakgrund för den här designen.
 
 
 
Så, dagen efter så blev det till att ta bort allting och börja om, nu med ett annat rosa lack och lite mer genomtänkt band. Den här gången blev jag mycket mer nöjd med bandet. Kanterna är målade med svart akrylfärg (Black), "insidan" på bandet med ett ljusrosa skimmerlack av okänt märke men med namnet "pink dawn" och själva bandet med nr 34 från Depend. Tyvärr fick jag sedan den "lysande" idén att försegla det hela med ett lager skimrande lack (Watershine diamonds - Bubblegum prism - från Maybelline. Det förseglade visserligen akrylfärgen, men målat på naglarna så skimrade det inte i rosa som jag tänkt, utan i blått/lila vilket lite förstörde intrycket. Dessutom blev de svarta linjerna oklarare.
 
 
Den här designen hade jag i stort sett hela semestern i Turkiet och fick mycket uppmärksamhet kring. För mig som är van vid att lacka om naglarna minst varannan dag kändes det ytterst märkligt att inte göra det på hela resan. Så, vid en utflykt till Alanya så stannade jag och mamma till vid en liten kosmetikaffär. De sålde  ut nagellack för 1 TL respektive 1,5 TL (vilket jag inte tänkte på förrän efteråt att det motsvarar ungefär 4-6 kronor per flaska - hur fasen tänkte jag när jag bara köpte fyra stycken?!?) Dessutom matchade den mitt pass perfekt! (Dum som jag var så hade jag inte tänkt på att kontrollera så att mitt gamla pass inte hade gått ut, utan fick skaffa ett så här vackert rosa, provosoriskt, pass.)
 
 
 
 
Så, nu när jag kom hem bestämde jag mig för att göra om samma manikyr igen, vilket inte tillhör vanligheterna. Så, sagt och gjort - mönstret skulle bli det samma. Dock ville jag utveckla det lite, vilket jag gjorde med en gradient i rosa (köpte egentligen lacken för att göra en watermarble på samma tema, vilket de dock inte alls funkade för). Gradienten utgörs av IsaDora wondernail #114 - Arctic frost, ett mellanrosa skimmerlack från BK deluxe och IsaDora wondernail # 116 - Happy pink och svampades på i omvänd ordning - nere från nagelbandet och upp mot toppen.
På ringfingret målade jag sedan tunna linjer med en hobbypensel och en mörkbrun akrylfärg (ger ett lite mindre skarpt intryck än den svarta) i form av det rosa bandet. Insidan på bandet fylldes sedan med ett gammelrosa lack (# 88) från Tiger, och själva bandet med # 34 från Depend. Det hela förseglades med topplack för att inte akrylen ska tvättas bort.
 
 
 
 
Riktigt nöjd med slutresultatet - men efter den här omgången får Rosa bandet vila till nästa oktober!

Fotbollsnaglar

Kategori:

Efter vinsten igår kan jag ju inte låta bli att välja dessa bilder!
 
 
Inför en av hemmamatcherna förra året så målades dessa naglar.
Bestämde mig för att försöka mig på att måla MFFs logga och funderade länge på vad jag skulle kombinera det med. Jag bestämde mig för detaljbilder från en fotbollsplan - mittcirkel, hörnor och målgård. Blev inte hundra nöjd med resultatet med de gröna naglarna. Jag blev inte heller på något sätt nöjd med loggan efter ett försök - så onöjd att jag bestämde mig för att lägga ner hela projektet. Dock är jag inte känd för att ge upp, så en timme senare var jag på det igen.
Det gröna lacket är ett lack från Viva la Diva, det vita lacket i detaljerna är ett nail-artlack från Kiss.
Det guldiga lacket minns jag inte vad det är för något. Loggan är målad med en tunn pensel samt en egenblandad mix av olika blåa och vita lacker för att få rätt nyans samt ett vitt lack från Viva la Diva.
 
 
 
Efter att MFF tog hem matchen så funderade jag lite och konstaterade att jag inte alls var nöjd med de gröna naglarna utan behövde ändra runt lite. Så den slutgiltiga looken blev så här:
 
 
I mina ögon mycket bättre. Detta var en nail-art jag fick mycket kommentarer och beröm för. Som det ser ut just nu finns det ju snart anledning att köra en favorit i repris dessutom! :)
 
 
I dagsläget arbetar jag på en rosa manikyr med anknytning till rosa bandet - det är ju ändå oktober och rosa månaden ett par dagar till. Dock kräver denna lackningen lite torktider och grejjer, så därför blir det inte klart ikväll. Men imorgon så!

Semesternaglar

Kategori:

 
 
Med tanke på att jag precis kommit hem från en veckas semester i underbara Turkiet känns detta som en passande bild att börja med. Detta var en av de första gångerna jag gav mig på nail-art för ungefär ett och ett halvt år sedan. Hade jag gjort om den idag hade jag ändrat lite, bland annat hade jag valt att ha en lite mer blå bakgrund istället för en rosa, men på det stora hela gillar jag den fortfarande och framför allt var jag sjukt nöjd med resultatet då.
 
Allt är målat med vanliga nagellacker, dock kan jag inte säga vilka idag.
Steg för steg:
  1. Bakgrundlacket över hela nageln - låt torka väl.
  2. Använd en make-upsvamp alternativt en liten bit disksvamp (den gula delen) och svampa först på ett lager gult nere i hörnet. När detta torkat hyfsat, svampa över större delen av det gula fältet med ett orange lack.
  3. Med en tunn pensel (den jag använde här är en tunn eyelinerpensel från H&M som jag klippte ner till ännu tunnare, numera använder jag de tunnaste akrylpenslarna från Panduro) måla en svart linje som stam till palmen.
  4. Med samma tunna pensel målar du sedan palmbladen med ett grönt nagellack - det jag har använt är ett ljusgrönt, skimrande lack från Viva la Diva.
  5. Låt allt torka väl och applicera sedan ett överlack
En enkel nail-art med härligt somrig touch!