NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Julhelgen och julmanikyren

Kategori:

Helgen har varit intensiv. Julafton firades med HEEEEELA familjen, även om det kom vissa återbud i sista stund. Mamma, pappa, pappas fru, alla åtta syskonen (utom en nybliven pappa), en del respektive, faster, farbror, kusinerna med respektive, två små barn och tre stora hundar. Här bjuds på klassiskt julbord med alla de smaker - sillar, lax, ål, leverpastej och leverkorv, potatis, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, tre sorters kål, skinka och så vidare. Dessutom ett vegetariskt/veganskt julbord plus lite internationella specialiteter, så som fillipinsk wok och sådär. Utöver det självklart bröd, ost, frukt, godis, kakor av alla de slag (inklusive holländska olien bolle (med reservation för stavningen), en holländsk julspecialitet.) Så mätt blir man i alla fall.
Sedan är det BERGET av julklappar som ska delas ut, det blir en del när man är så många. Tyvärr ville min kamera inte vara med vid just det här tillfället, så jag kan inte ge er några bilder på högen, men man kan ju uttrycka det som att granen var svår att se.. ;) Här gömde sig också ett par riktigt härliga julklappar..
 
På juldagen åkte vi till min moster och morbror och firade med dem och morfar. Kalkon med tillbehör, ris a la Malta, och så frukt och godis en masse. Lite mer julklappar och så en massa spel.
Bästaste brorsonen har också varit med båda dagarna och igår fick jag rå om honom alldeles själv när mamman och pappan var ute på mellandagsrea med hans farbror - härliga tider. Bus, lek, stoj och stim - men också att ligga och sova middag ihop på soffan. Man sover aldrig så gott som med ett 16månaders charmtroll i famnen.
 
På grund av intensiteten i helgen har det inte funnits tid vare sig för att lacka eller blogga, men det har inte gjort så himla mycket eftersom jag varit så nöjd med julmanikyren. Idag är det dock dags att lacka om med underbara Polar Nights. Innan dess måste jag så klart dela med mig.. Här kommer lite bildspam från helgen.
 
 
Julmanikyren
 
Klassiskt julbord
 
 
Vegetariskt/veganskt/internationellt i bakgrunden
 
 
Julmanikyren och en stackars hyacint
 
Lite förstärkta kontraster
 
 
Folk brukar fråga var jag fått min pillighet ifrån. Svaret måste vara mamma - hon är inte den vassaste när det gäller att måla naglarna, men pillig är hon. Dessa tomtarna är hennes verk, och hon har tillverkat allt utom själva figurerna och tubstickningen till mössan. Förkläden, stickningen, korgen med lussekatterna - allt. Och då är ändå henne - enligt mig - mästerverkt i pilleri inte med. Ni vet sådana där hjärtkorgar man fick göra i skolan, där man flätar i två delar i varandra så att de bildar ett hjärta med ett rutmönster i nederdelen. Sådana har hon gjort, till andra sådana här tomtar, ungefär en centimeter tvärs över där det är som bredast. DET är pilligt kan jag lova. Och så undrar hon var jag har fått min pillighet ifrån, och hur jag kan måla så litet..
 
 
Julklappen från min äldsta bror och hans fru. Älskar den! I övrigt fick jag en del till min lägenhet - eluttag och lampknappar, garderobsprylar, vinglas och snapsglas bland annat. Nagelrelaterat fick jag en förvaringsväska till 12 stycken nagellacksflaskor att ha om man ska ut och resa, lite nail stripes och så ett gäng stämpelplattor - ska bli spännande att prova för första gången. Däremot finns det en del som stod på önskelistan som jag får ge mig ut och handla själv nu istället - bland annat det där ljustältet som jag ville ha.
 
 
Min underbart härliga brorson vill också önska er alla en god jul och en god fortsättning!
 
Ciao!

Nerfilade naglar

Kategori:

Har filat ner alla naglarna ungefär 3-4 mm - känns otroligt märkligt och lite, lite naket faktiskt. Lite märkligt att det känns så märkligt är det också, med tanke på att mina naglar aldrig varit så långa som innan jag filade av dem - så som de är nu var låååååååååånga för mig tidigare. Antar att det är en vanesak.
 
Bild får ni imorgon, tillsammans med julmanikyren!

Tunt med inlägg

Kategori:

Ville bara säga att jag vet att det varit lite tunt med inläggen här på sistone. Och jag vill också dementera ett tidigare inlägg, nämligen slutsatsen i ett NailArt Sunday-inlägg här. Eller ja, numera stämmer det kanske för alla andra, numera är han nämligen upptagen.. ;) Det är också lite av anledningen till att det är tunt med inläggen här..
 
Drömde en mardröm för två nätter sen, sådär som jag trodde att man bara kunde göra när jag var liten. Vaknade med en tårblöt kudde och ett bultande hjärta och andan i halsen. Somnade om efter lite strykningar på ryggen, men vaknade ändå ledsen, nerstämd och irriterad.. Mardrömmen? Jag hade bitit av ALLA mina naglar...
 
Har dock brutit av två naglar, både den korta tumnageln och min "fotohands" långfinger. Tumnageln klarar sig bra ändå, men långfingernageln är bruten låååååååångt ner, en bra bit innan fingertoppen. Har lagat den med nagellim och en lösnagel så länge och hoppas att den ska klara sig tills den växt ut tillräckligt långt för att kunna fila ner alla naglarna dit.. Har önskat mig ett gellack-kit i julklapp och hoppas i så fall att det ska kunna hjälpa den lite extra!
 
 
Här kommer i alla fall lite bilder på naglarna som de ser ut nu. Här har jag inte förstärkt med lösnagel och ni kan se sprickan på sidan av långfingernageln..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lacket är det underbart lila Glamarama från H&M, ett lila skimmerlack med rejält med oumpf i. Färgen blev i stort sett heltäckande på två lager, även om det ser ut som om jag har rejält mycket VNL på naglarna i motljus från solen. Formulan är helt okej, färgen hamnar där man vill ha den och det är lätt att måla med. Och färgen, den är fantastisk!
 
Testade sedan, innan jag skulle lacka av, ett grafittilack ovanpå. Detta är något jag i stort sett aldrig testat, även om jag har ett par sådana lacker hemma. Men nu var jag sugen. Har kollat runt en del och sett tips om att inte måla hela nageln i ett svep, utan i små duttar, för att få ett snyggare mönster.
 
Grafittilack från IsaDora - #813
 
Tyckte ändå att det blev rätt okej som en effektnagel, men är långt från övertygad om grafittilackens storhet.. Nailartar hellre på frihand i så fall!
 
Nu ska jag nanna en liten stund innan mannen kommer hem från jobb.. Ikväll väntar Svenska Hjältar!
 
Ciao!

Kicks Studio 54 + nail art

Kategori:

Kicks Studio 054 är ett härligt guldlack med guldskimmer i. Bilderna ni kommer få se idag gör inte lacket rättvisa tyvärr - ser att de är suddiga och de är också tagna efter att jag hållt på att pilla med en massa annat med inte helt torrt nagellack. (se bilder längre ner) Tyvärr insåg jag efter att jag påbörjat min nail art att jag kanske skulle ta bilder på lacket rent och därför blev det lite som det blev.
 
Studio 054 är lite svårmålat på första laget, men jämnar snällt ut sig med ett andra lager - som behövs oavsett vilket då lacket är lite tunt och kräver minst två lager för att bli hyfsat täckande. Den guldiga färgen är hyfsat varm men slår inte i rött ändå utan är verkligen guldig. Dock är glansen lite dålig och vill man ha riktigt glansiga naglar får man ta hjälp av ett bra överlack. På bilderna har jag tre ganska tunna lager utan överlack..
 
 
 
 
 
Självklart ville jag spejsa till det lite, så det blev en nailart på det guldiga också..
 
 
 
 
 
 
Kanske inte en nailart jag blev sådär fantastiskt nöjd med, så den fick inte sitta kvar så länge.. Men den blev tillräckligt bra för att få visas på bloggen i alla fall..
 
Nu är det dags för julklappsshopping en masse! (Blir nog kanske någon till mig själv också, om jag känner mig själv rätt... ) Ciao!

NailArt Sunday: Fritt val

Kategori:

Så var det söndag igen, denna härliga dag i veckan. Självklart ska det nailartas på söndagar. Min var faktiskt gjord i förväg för att hinna med allting, och för att den var aktuell tidigare i veckan.
 
Basen är ett frankat lack, gjort av Nail Him från H&M och Lime Cream från La Femme Beuty. Sedan är det, i centrum och utåt, svampat med samma blandning fast med lite vitt i och sedan två gånger till med mer och mer vitt i, för att få en ljusnande effekt. I mitten är det sedan svampat med vitt, efter att linjerna från ytterkanterna in mot centrum var målade med en tunn pensel.
 
På ringfingrarna var det sedan målat - med akrylfärger i olika färg - Musikhjälpens logga - den röda jordgloden med radiosymbolen i, bannern ovanför samt ett något misslyckat försök till de vita rankorna undertill. Efter ett tag lyckades jag komma fram till hur jag skulle kunna få tillräckligt tunna linjer och hade jag kommit på det tidigare hade kanske även rankorna blivit tillräckligt bra för att jag skulle bli helt nöjd. Men ja, nöjd är jag väl ändå. Självklart toppades det hela med Seche Vite..
 
Musikhjälpen har alltid varit ett favoritevenemang för mig, ända sedan det startades. Har ni inte uppmärksammat det tidigare så rekommenderar jag att ni gör det nu. Idag är sista dagen och i skrivande stund är det 13 miljoner insamlat för att ge alla barn rätten till rent vatten att dricka. Man kan bidra på en mängd olika sätt. Kolla in på http://www.musikhjalpen.se för mer info och skänk gärna en slant om ni kan. 
 
 
 
 
Kolla gärna in hos Lela för att se fler bidrag till NailArt Sunday! Godnatt!
 

Någon som kan gissa?

Kategori:

Känns som om det blir mycket gissningslekar i bloggen just nu.. Men är det någon som kan gissa vad det här ska bli för något?
 
 
Kanske lite väl svårt.. Slänger in en ledtråd till!
 
 
Ni som inte kan lista ut det får kolla in på söndag!

Facit till nailarten

Kategori:

Det har efterfrågats ett facit till mina varumärkesnaglar från i söndags. De flesta verkar ha haft hyfsat bra koll på många av märkena, men vissa verkar ha varit svårare än andra. Kan också meddela att vissa var svårare att måla än andra också. ;)
 
Vi tar dem väl en och en..
 
Som flera gissade så är detta loggan för BMW.
 
 
Denna var lite svårare, men loggan tillhör Thai Airways
 
Vänster långfinger var IKEAs logga. Någon gissade på Lidl, deras logga är visserligen lite lik, men kvadratisk/rund och inte rektangulär/oval.
 
 
På vänster pekfinger återfanns loggan för Svanens miljömärkning. När jag väl målat den insåg jag att jag hade målat den med sex ränder istället för åtta som det är i loggan, men budskapet verkar ha framgått ändå!
 
 
Vänster tumme visar upp loggan för MasterCard - dock utan texten.
 
 
Höger tumme visar upp NIKEs logga, även denna utan text..
 
 
Höger pekfinger innehöll loggan för Statoil, om än en något utdaterad sådan numera tydligen
 
 
Här blev klockan mycket, och mitt bildprogram strulade alldeles för mycket så nu blir det bilderna var för sig och inte ihopsatta..
 
Här syns loggan för KFUK-KFUM, även denna utan text
 
 
Facebook såklart!
 
 
Sista nageln var självklart Apples logga.
 
 
Nu är det hög tid för denna madamen att krypa till kojs! Men innan jag gör det vill jag bara göra er uppmärksamma på att Musikhjälpen nu är igång och samlar in pengar för att barnen i slummen ska ha tillgång till rent vatten! Passa på att önska din favoritlåt, eller skänk en slant till någon av alla de insamlingar som pågår för olika sammanslutningar!  Hjälp till att göra en skillnad!
 
Ciao!

Blå måndag: L.A.Colors Sea Siren

Kategori:

Så var det måndag igen. Självklart är det blå måndag, nu när lillfingret utan större problem tillåter omlackning (och framför allt borttagning av lack då..).
 
Inspirerad av snygga manikyrer som visats upp de senaste dagarna, bland annat av Elin kände jag för att göra en snygg glittergradient. Min är inte alls lik Elins, men inspirationen till att göra den kommer från henne.
 
Som baslack valde jag att använda Sea Siren från L.A.Colors som jag visade upp här. Till skillnad från när jag swatchade det på tipp så var det nu precis så underbart som jag hoppades och trodde när jag köpte det. Det är ett turkost lack med ett skimmer i turkos och grönt. På naglarna blev det inte alls så platt och tråkigt som jag skrev i swatchen. Att det dessutom var fantastiskt enkelt och skönt att måla med är en stor fördel. Med lite omsorg kan man använda detta som en onecoater. Ja, det täcker alltså på ETT lager. Själv valde jag att använda två, eftersom jag kladdade till det lite vid målningen.
 
Som gradient svampade jag på Sexy Siren från Color Club med hjälp av en liten bit kökssvamp. Ett mestadels blått glitter som går lite i turkos och dessutom är liiite prismatiskt i vissa vinklar. Själv gillar jag verkligen matchningen och är faktiskt riktigt nöjd med min gradient för en gångs skull..
 
 
 
 
 
Som bonusbild idag får ni den första officiella bilden på min naturliga tumnagel på höger hand. Sista nageln att växa ut och bli lång nu - snart kan jag äntligen lägga epitetet nagelbitare bakom mig! ÄNTLIGEN!
 
Den har en liten bit kvar, men med tanke på att den var hälften så lång när det var som värst så!
 
 
Facit på gårdagens utmaning kommer i morgondagens inlägg. Många loggor är tagna, men det finns en del kvar att gissa på! Go, go, go!
 
Nu ska jag nanna, imorgon kommer elektrikern och ger mig äntligen ett helt fungerande kök! Yay!

NailArt Sunday: Varumärken

Kategori:

Så var det dags igen - Nail Art Sunday. Denna gången hade Lela bestämt att det skulle vara på temat varumärken. Jag hade planerat och funderat ut en riktigt fin nailart, men blev  i sista sekund lite osäker på om det skulle klassas som varumärke, så jag sparar den till en annan gång. Så - det rosa lacket jag hade grundat med åkte av (bilder på det kommer senare dock).
 
Så, vad skulle jag göra istället. Satt och googlade runt efter varumärken för att komma på något roligt. Helt plötsligt ramlade jag över en bild som påminde mig om sommarens stora sysselsättning - Logo Quiz. Har ni inte testat det spelet borde ni göra det. Det är ett spel där man får se en del av eller en modifierad logga och så ska man skriva in vilket varumärke det är. Riktigt utmanande och roligt.
 
Så, jag tänkte att ni ska få en smakbit av Logo Quiz, här på mina naglar, idag! Jag har valt ut tio stycken loggor från vitt spridda branscher. Jag har aktivt valt bort loggor som består av bokstäver eller varumärkets namn, och för de loggor som är med när namnet är med i loggan har jag tagit bort namnet/texten. Detta blev en liten utmaning för mig att måla och nu är det en utmaning för er. Tio stycken loggor - hur många kan du? Skriv bara svaret på en, den du är mest nöjd med/stolt över att du visste vilken det var, den du har starkast anknytning till, den du tycker är snyggast eller vad som. Ska bli kul att se om ni kan ta alla tio!
 
Bered er på bildspam!
 
Vänster hand
 
Vänster hand, felvänd, med tummen.
 
Vänster lillfinger
 
Vänster ringfinger
 
Vänster långfinger
 
Vänster pekfinger
  
Vänster tumme
 
Höger tumme
 
Höger pekfinger
 
Höger långfinger
 
Höger ringfinger
 
Höger lillfinger
 
Höger hand minus tummen
 
Alla tio på en gång...
 
Skriv vilket finger du svarar på och vilket varumärke det är! Man får gärna säga hur många av dem man kan också, men snälla, avslöja inte alla på en gång..
 
 
Som dagens bonusbild får ni en fantastiskt dålig bild rent tekniskt, men som jag bara älskar! Jag och min underbart härliga brorson, nu ikväll..
 

Depend 199

Kategori:

Ytterligare ett Dependlack har testats här hemma. Denna gången föll valet på #199 - ett ljust, ljust mintgrönt cremelack i pastell. Trodde detta skulle bli en rejäl diss från min sida, men det var bättre än jag hade förväntat mig. Inget lack jag skulle använda just nu, men till våren kan det nog passa bra.
 
Dock är lacket sjukt svårt att jobba med - det är tjockt och svårmålat och torkar inte särskilt snabbt heller. På bilderna är det 2 ganska tjocka lager och inget överlack - rätt bra glans ändå måste jag säga. Med mina två lager var lacket fullt täckande.
 
Den svåra formulan gör det ju inte direkt väldigt lockande att lacka med det här igen, men till våren kommer jag nog försöka spä ut det lite och köra igen..
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Uppdatering kring fingret. Det är lite svullet, jäkligt ömt och eventuellt lite inflammerat. Men det läker på fint annars tycker jag. Rätt stor skillnad mellan idag och en vecka sen!
 
 
 
Imorgon är det äntligen dags för Nail Art Sunday  igen. Kolla gärna in för att se mina naglar på temat varumärkens/brands.
 
Ciao!

Mavala #178 Denim Blue

Kategori:

Här är ett lack jag fick hem från LensOn - Mavalas Blue Denin, # 178. Detta är, kanske inte så överraskande, ett jeansblått nagellack med skimmerfinish i samma färg. Färgen är ganska svårmålad, lacket lider lite av "holosjuka" och drar gärna med sig det redan målade om man drar på samma ställe igen. Första lagret blev därför väldigt tunt och flammigt. Lager två blev dock betydligt bättre och på de flesta naglarna klarade jag mig bra med två lager, jag målade i gengäld lite flödigare lager då. Torktiden var säkert hyfsat normal, hade gärna fått vara lite snabbare. Formulan lämnar en del penselmärken så man får vara stadig på hand för att få "jämna" ränder längs med nageln. I övrigt var det ett riktigt härligt lack, både i färg och finish! Bra val av Jonas!
 
Jag hade bestämt mig för att göra en effektnagel i en annan färg - valet föll på L.A. Colors Tropical Storm i brist på ett enkelt, silvrigt, lack utan glitter. Dock tyckte jag när jag kollade på handen att det behövdes något mer. Så bestämde mig för att göra mönster med Mavalan. Startade med en lite större prick mitt på nageln och byggde utifrån det en åttauddig stjärna/snöflinga/figur av prickar. Slängde på en liten prick med glitterlack på pricken i mitten och de yttersta prickarna i spetsarna också. Dock kunde jag inte hålla mig där heller, utan körde mönster på de andra naglarna också, med Tropical Storm så klart. Dessa blev mindre och motsvarar en fjärdedel av ringfingrets mönster men utan glitter. Enkelt målat, men jag tycker att det blev riktigt bra om jag får säga det själv. (*med Tjorvens "gudsröst"* - "JA-A, det får du!")
 
 
 
 
 
 
Mavala #178 Denim Blue, L.A.Colors Tropical Storm, silvrigt glitterlack från Viva la Diva, Seche Vite och dottingtool
 
På tal om Seche Vite - jag hoppas att ni inte missade att dagens erbjudande på Kicks var 50% på just Seche Vite. Varje dag har de ett erbjudande i sin julkalender, de flesta dagarna 50% på en specifik vara. Nästa stopp där för mig är på lördag - då ska jag äntligen bli ägare av en minst flaska Warm Cotton från Clean. :D
 
På tal om julkalendrar, och för att knyta ihop säcken, så passar ju denna manikyren utmärkt bra idag eftersom den 5 december ska vara blå enligt julkalendersutmaningen hos Christie. Jag kommer helt klart inte att vara med alla dagarna, men idag matchade det ju så fint!
 
 
______________________________________
 
 
 
Update när det gäller mitt sönderslicade finger:
Numera ser det ut såhär:
...vilket känns som en stor förbättring. Dock gör det läskigt ont och jag är lite nervös för att det är inflammerat. =/

INTE FÖR DEN KÄNSLIGE!

Kategori: Personligt

Tänkte visa hur det ser ut efter "olyckan" igår, där jag skar av en del av mitt lillfinger. Nu har det - äntligen - nästan helt slutat blöda, efter nästan 24 timmar. Bilderna kommer lite längre ner och är inget för den med känslig mage som inte gillar äckliga bilder. Be warned.
 
Jag använde för första gången min nya mandolin (grönsaksskärare, inte instrument..=)) och skulle skiva lite grönsaker. Orkade inte leta upp den där lilla plastmojängen man ska ha och hålla grönsakerna med, i min röra i köket. Skivade först lite champinjoner - gick bra. Gick över till vitkålen - gick hur bra som helst. Sedan skulle det i en lök också, och det gick uppenbarligen lite snabbare än jag trodde, för helt plötsligt var det mitt finger som var först på skärbladet. Skar bort en bit helt från fingret, typ 2 cm lång, 6-7 mm brett och 3-4 mm djupt, öppet sår. Ingen hudflik kvar eller så. Gjorde inte sådär sjukt ont från början, och blödde ingenting heller. Men, det syntes att det var avskuret. Efter ett par sekunder kom forsen. Det formligen rann blod snabbare än jag kunde torka bort det och det ville verkligen inte sluta blöda på något sätt. Då kom också smärtan, ja jävlar i min låda vad det gjorde ont!
 
Det hela slutade igår kväll med ett besök av min pappas fru, som är distriktssköterska, som plåstrade om det rätt rejält med plåster, kompresser, tryckförband och en massa tejp. Petade i mig lite smärtstillande och gick och la mig (efter att ha lagat klart middagen, men inte ätit något!). Vaknade klockan två i natt med blixtrande smärta i fingret, vet inte om jag lyckats rulla över på fingret eller något, men lyckades dock somna om.. Vaknade i tid till jobbet, inte helt utvilad direkt, men inget som inte gick. Dock hade jag blött genom hela bandaget så det var tvunget att bytas. Då rann det fortfarande gott om blod från såret, mängder! Mådde riktigt illa och visste inte riktigt om jag skulle kräkas eller svimma först - det flimrade lite framför ögonen och susade bra i öronen. Fick ligga ner på golvet en stund, med handen i högläge och inlindad i en handduk. Kan ju bara säga att det inte blev jobb de ordinarie tiderna idag..
 
När jag kom hem nu ikväll så hade det blött rätt bra i bandaget igen, men det blödde med mycket mindre intensitet. Det ökade precis när jag tog bort bandaget, men minskade sedan igen. Nu får jag bara torka av lite då och då för att inte droppa blod så nu får det vara utan plåster och bandage tills det är sängdags alldeles strax. Då får jag tvätta av det ordentligt och sätta på ett nytt bandage som får sitta på tills jag slutar jobba imorgon. Förhoppningsvis har det slutat blöda helt då!
 
Här är lite bilder på såret..
 
 
Som ni ser klarade nageln sig, tur i oturen! ;)
 
Ciao!

NailArt Sunday: Fritt val

Kategori:

Så är det söndag igen och dags för veckans höjdpunkt kanske, Nail Art Sunday hos Lela. Denna vecka är det fritt tema, vilket innebär att man får göra precis vad man känner för. Så, eftersom det är jobbhelg kände jag för att verkligen lyxa till det rejält - det är frukost på jobbet, det är fancy frukost på jobbet!, det är schysst middag och det är jäkligt lyxiga naglar. Men ja, när det här inlägget publiceras har jag varit på jobbet sedan 2,5 timmar tillbaka, och har tio timmar kvar innan jag slutar - därför fick det bli ett tidsinställt inlägg idag.
 
Men ahywho - tillbaka till naglarna. Lyx och flärd var det ja. Vad ska man då hitta på? Bland det mest lyxiga som finns återfinner man ju pälsen men det är svårt att hitta en snygg och bra nailart med päls tänker jag. Pärlor har jag ju redan gjort, och guld likaså. Dessutom ska det ju vara en nailart och inte bara ett lack rakt upp och ner - allt enligt reglerna. Så, något annat najs får det bli. Så kom jag att tänka på mina skor. Mina vackra, lila ormskinnspumps (visserligen totalt fejk, men ändå!) och hur bra jag känner mig i dem. Hur många komplimanger jag brukar få i dem. Hur jag känner att självförtroendet ökar ett par snäpp, bara jag tar på mig dem. Funkar till allt - jeans, kostym, balklänning - allt! Då var det bestämt - ormskinn ska det bli! Först var tanken ett lila ormskinn, för att matcha skorna, men det blev inte bra någonstans alls, hur jag än försökte. Testade sedan med ett grönt, men det blev inte heller alls som jag ville ha det. Så vi gick till basic färger - nude, metallic brun och svart. Och DÄR satt den! För en gångs skull är jag helt och hållet nöjd - visst finns det förbättringspotential, det är lite väl kala fläckar på vissa ställen och mönstret framgår kanske inte riiiiiiktigt så tydligt som jag ville överallt, men jag är förbaskat nöjd ändå! Hoppas att ni också gillar det, nu när jag har pumpat upp förväntningarna rejält! ;)
Prepare för bildbomb!
 
 
 
 
 
 
 
Vad matchar man bättre med än den äkta pälsen?
 
H&M Nude Dude, H&M Golden Days, Depend #039, Seche Vite
 

De båda lackerna från H&M är nya i samlingen och köptes samtidigt som Polar Nights, tillsammans med fyra andra lacker i ett set. Fler bilder på dessa kommer! Skulle jag göra om designen skulle jag rekommendera ett mindre täckande svart lack och istället måla fler gånger på vissa ställen, jag tror att det hade kunnat förstärka effekten en del genom att skapa en större variation på mönstret.
 
Eftersom jag kör ett tidsinställt inlägg kan jag inte länka till Nail Art Sundayinlägget än, men gör det när jag kommer hem ikväll! Men gå in hos Lela och kika! Ciao!

Depend 144

Kategori:

Ett snabbt inlägg innan det är dags att sova. Jobb läskigt tidigt imorgon, men var lugna - det finns ett tidsinställt inlägg om nailarten, så jag kommer att vara med hos Lela.
 
Dagens inlägg är ur arkivet, men följer temat för den julkalender som snurrar runt i nagelbloggsvärlden. Dagens tema var rött, och blodrött ska det bli! Eller ja, mörkt rött med dragning åt lila.
 
Depend 144 är lacket som syns på naglarna nedan, men precis som vanligt är färgåtergivningen ganska kass. Bilderna är tagna i skånskt novemberdagsljus och lacket har en tydligare dragning åt lila än vad som syns på bilderna.
 
Formulan var riktigt svår och jobbig att måla med, men det är långt ifrån säkert att det beror på Depend, lacket har stått ett tag i hyllan och som ni kan se på bilderna så är det lite intorkat. Löste upp det bäst jag kunde med Seche Vite restore och det blev i alla fall målningsbart. Torktiden har jag svårt att säga något om, jag lät det nog aldrig torka innan jag tog bort det igen - färgen var ingen favorit hos mig. På bilderna är det tre lager och inget topplack. Som ni kan se är det fortfarande en viss VNL, men är inte säker på att det hade varit det med ett outspätt lack..
Den rosa färgen ni ser i nagelbanden/runt naglarna är från Color Clubs Powerplay..=)
 
 
 
 
 
 
 
Blodrött känns lite passande idag också - lyckades skära av en del av lillfingertoppen på en mandolin när jag skar lök idag. Aj som fasen, och jädrar vad det blöder. Dock klarade jag nageln, så man får väl vara glad för det lilla. Nu ska jag nanna!
 
Ciao!