NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Vecka 38

Kategori: Pricken

Vad fasen är det här? Tre veckor kvar? När kommer jag till perioden när det går så gruvligt långsamt som alla pratar om egentligen? Jag vet inte om jag är beredd än.. ;) Kanske dags att i alla fall börja fundera på vad vi ska ha med oss till förlossning och sådär.
 
Under veckan som gått har vi gjort massor. Vi inledde veckan med ett besök hos sambons föräldrar. Hans pappa är riktigt dålig och är nu inlagd på sjukhuset. Jag hoppas och håller tummarna för att läkarna ska hitta något som hjälper honom!
 
Sambon har jobbat massor under senaste veckan - sex arbetspass på raken - men är nu äntligen ledig en dag i alla fall. Men ja, som husägare blir vi väl aldrig helt lediga för nu måste vi göra allt som inte gjorts tidigare - få iväg trädgårdsavfallet till tippen, klippa gräsmattan (kombinationen bra med regn, bra med sol och en hund som kissar på gräsmattan är INTE optimal för att få klippa så sällan som möjligt... ;) ) och jag måste få mina sista buskar planterade. Har ju hunnit med att plantera två buskar i alla fall - sjukt nöjd!
 
En röd och en grön krusbärsbuske
På tal om plantering så tröttnade jag lite på att försöka fixa till planteringen med jorden som redan fanns i trädgården. Jag såg att CityGross hade riktigt bra erbjudande på både jord och täckbark (som jag vill ha för att slippa rensa så mycket ogräs innan för stensättningen) så jag bestämde mig för att handla det och ändå passa på att veckohandla samtidigt. Så, sagt och gjort.. För att det skulle gå lite snabbare och smidigare valde jag att självscanna, det tycker jag är så smidigt när jag ska handla mycket - jag kan packa ner allting i rätt kassar från början och jag brukar slippa köerna. Så - efter en rätt lång runda i butiken (det blev en hel del turer fram och tillbaka då gravidhjärnan och jag inte riktigt kom överens) hade jag fyra fulla papperskassar med mat, samt en plastkasse med frysvaror. Scannade dessutom in tre säckar jord och en säck täckbark. Placerade scannern i betalstationen och inledde betalningen. Men självklart, vad tror ni händer? Jodå, avstämning. Och inte den avstämningen som en tydligen kan få på CityGross där de plockar upp tre random varor från vagnen och kollar så att de är scannade - nejdå, FULL avstämning skulle det vara. Jag var på vippen att börja gråta inombords. Men här måste jag ge all cred som finns till personalen! De trollade snabbt som attan fram en extra personal som först gick och lastade en vagn till med mina jord/täckbarkssäckar för att de inte skulle hinna bli tagna av någon annan. Sedan fick jag full service med att packa ner alla varorna i samma sortering/kasse som jag packade upp dem. DESSUTOM trixade de fram en personal som sedan hjälpte mig att få ut mina två jäkligt tunga vagnar till bilen och lasta in allting där. Så jäkla skönt! Lite var det nog för att de var oroliga också, det skämtades mer än ett par gånger om att "vi vill ju inte ha en förlossning här i kassan inte...hehe".. =)
 
På tal om förlossning ja. Jag hoppas ju på att gå över tiden (än så länge har jag inte upplevt att det är så jobbigt som många säger att det blir på slutet och även om jag längtar efter Pricken så vill jag fortfarande hellre ha förlossningen på ett specifikt datum än attt bara ha ut den, nu, när som helst, gärna igår! Vi får väl se hur jag känner det när vi kommer närmare BF.. ;)) I måndags var jag hos sjukgymnasten för en ny omgång akupunktur (det verkar som om jag är väldigt mottaglig för både akupunktur och TENS vilket är skönt!) och hon trodde INTE att jag hade 20 dagar kvar innan Pricken ville komma ut och träffa oss. Men det ska vi nog bli tre om! =) Akupunkturen har funkat bra mot foglossningen i ryggen och höfterna, men nu har smärtan förflyttat sig lite och är mer placerad i blygdbenet - det var enligt sjukgymnasten ytterligare ett tecken på att Pricken flyttat sig neråt. Att Pricken HAR förflyttat sig neråt bekräftades igår av barnmorskan också - han ligger nu parkerad långt ner i bäckenet, men är inte helt fixerad än. Det förklarar också de där ilningarna och huggen som jag känt av... Barnmorskan körde sin vanliga arsenal av tester och allt ser bra ut i alla fall - både med mig och med Pricken.
 
Efter besöket hos barnmorskan passade jag på att hämta upp ett skötbord som en tjej skänkte bort. Jag och sambon hade ju bestämt oss för att inte lägga pengar på ett sånt utan ha en skötbädd på bänken i tvättstugan, i närheten av vatten och där det dessutom fanns ett helt outnyttjat skåp där vi kan förvara kläder, blöjor och allt annat vi behöver. Men nu fick vi ett gratis så nu kommer vi att ha ett i Prickens rum också - dels kan det ju vara smidigt att kunna byta där också, samt att ha något att lägga honom på om vi ska byta kläder eller liknande också. Så det känns riktigt bra. För att riktigt lyxa till dagen så åkte jag hem till bästa vännen och fikade lite också - det var alldeles för länge sedan vi sågs så det var riktigt skönt att få sitta och snacka lite skit med henne!
 
Under veckan har jag äntligen fått hem tröjan jag beställde från USA - yay! Tyvärr var den inte alls som jag tänkt mig - NAY! Jag tänkte att en tröja som det står maternity på i beskrivningen skulle vara just en mammatröja - där tänkte vi lite olika tydligen. Dessutom tänkte jag att en storlek S från USA skulle passa mig bra (givet att det är en mammatröja alltså) - där tänkte vi tydligen också lite olika. Så, den är tajt och den täcker inte hela magen, men jag ÄLSKAR ändå idén. Så den fick vara med på veckobilden, men jämförelsebilden fick bli i en annan tröja.. (i jämförelse kan jag meddela att tröjan på veckans bild i jämförelsebilderna är en storlek 170 från H&Ms barnavdelning.. ;) )
 
 
 
Vet inte om jag upplever att den blivit så mycket större, men det är rätt skönt att den inte travar på i samma takt som tidigare - den är redan rätt så otymlig att försöka leva normalt med.
 
Mitt inlägg till Karins gröna onsdag kommer lite senare idag! Så länge så får ni hålla till godo med det här.. ;) Tjipp!

Blå Måndag: Colorama - Ocean Blue

Kategori: Naglar

Det här är en snygging som länge stått bortglömd i hyllan - jag har nog inte använt den sedan jag testade den precis efter att jag köpte den och gjorde en watermarble med denna och systerlacket i lila.. Eller jo, jag har gjort en annan marble med den också.. Det är väl därför det inte är sådär supermycket kvar i flaskan! ;)
 
I vilket fall som så är det ett lack med härlig färg och mängder av skimmer i lite ljusare blått än basen. Det är ganska skirt, jag behövde tre lager för att få en okej täckning av naglarna och även då kunde en med enkelhet se ljuset genom naglarna om jag höll upp handen mot solen. Dock är det lättmålat och torkar ganska snabbt så att jag behövde tre lager gjorde inte så mycket ur de aspekterna. Däremot är flaskan långt ifrån optimalt utformad och det börjar redan nu bli svårt att få lagom mycket lack på penseln, den når inte riktigt ner och halsen är för lång för att jag ska kunna luta ner penseln i lacket.. Tråkigt. På bilderna är det inte något topplack på eftersom jag skulle fortsätta måla på naglarna - skulle jag ha det här lacket för sig själv hade det nog dock behövts lite Seche Vite för att få tillräckligt snabb torktid för att jag skulle kunna leva som vanligt. ;) Jag har ju blivit bortskämd sedan jag hittade det lacket - hur gjorde jag innan egentligen?
 
 
 
 
 
 
Vad säger ni om det här lacket - hiss eller diss? Själv säger jag helt klart hiss! =)
 
Vill du själv vara med på Blå Måndag? Lätt som en plätt - fixa ett blått inlägg och lägg till din länk via InLinkz här nedanför. Sen är det klart! =D Lämna gärna en kommentar också så klart.. Tjipp!
 
 
 

Nail Art Sunday: tema randigt

Kategori: Naglar

Idag är det tema randigt hos Lela.. Jag hade en helt annan idé från början, eller två egentligen. Den ena är inspirerad av en bild från Instagram (där hittar ni mig under @nailmeblogg förresten, om någon är intresserad...) med tvärrandiga naglar i olika färger. Min sambo brukar ju småretas med mig för att jag älskar tvärrandiga, gärna blockrandiga, tröjor så det hade ju passat mig perfekt. Den andra idén var också tvärrandigt men mer marint men det såg jag att någon annan redan hade gjort idag så.. Så det fick bli en ny idé istället..
 
Naglarna är lackade med Dream från Zoya, ett lack som jag kommer att skriva mer om längre fram, och toppade med Seche Vite. Ovanpå det, två bitar nail stripe på varje nagel - en i mitten och en längre åt sidan. Ovanpå det målade jag sedan två lager White on White från China Glaze (noga så att jag inte kom utanför tejpen i mitten) innan jag drog bort tejpen. På så sätt blev nästan halva nageln vit med en blå rand genom. Jag gillar konceptet, helt klart, men jag är inte riktigt överens med nail stripes än - jag har inte riktigt hittat tekniken för att få sådär perfekt skarpa kanter - ska jag dra bort tejpen direkt eller när det torkat lite? Inget verkar funka för mig... =( Men det blev ändå helt okej känner jag, det är ju mest när jag tittar nära (eller fotograferar så) som det syns att kanterna inte är perfekt skarpa.. I verkligheten ser det bra ut..
 
Min sambo gillade manikyren och tyckte att det såg ut som racerbilar - tydligen påminner det om Fords bilar på något sätt, de är tydligen blåa med vita ränder längs med mitten på bilen. Najs - då får jag ju in fartränderna också vilket ju måste passa in bra på temat.. ;)
 
 
 
 
 
 
För mer nailarts på temat randigt surfar ni med fördel in hos Lela, där finns en hel del snyggt har jag hunnit se. Själv ska jag in och kika lite mer noggrannt nu.. Tjipp!

Vecka 37

Kategori: Pricken

Underbara tisdag! Strålande sol och vackert väder, lite sovmorgon och mysfrukost med finaste sambon ger alla förutsättningar för en bra dag och ett bra humör. Och det kan behövas - sitter just nu och mobilbloggar i bilen på väg till svärföräldrarna - min svärfar har blivit rejält mycket sämre och ligger nu inlagd så vi ska upp och hälsa på nu när sambon hade två lediga dagar sammanhängande. Jag tänker att det nog måste kännas lite extra tungt att ligga på sjukhus och inte orka upp ur sängen när en ser världen vakna till liv och vår utanför fönstret.. 

Mer liv och rörelse var det i helgen. Vi firade påsk med familjen/släkten - 21 vuxna, fyra barn under tre och sex hundar.. Det blev lite jobb i sommarstugans trädgård, lite påskäggsjakt och en hel del påskmat. Dessutom passade vi på att fira lilla julafton - i vår familj är det måååånga "semesterbarn", alltså sådana som är födda nio månader efter sommarsemestern.. ;) i år hade min lillebror passat på att fira sin födelsedag tidigare och det var en ganska sen påsk så vi firade "bara" sex personer.. :) Själv cashade jag in ganska många bitar från önskelistan - jag fick ett gäng bärbuskar, björnbär, hallon, krusbär osv, samt både en torkvinda och ett vädringsställ.. Awesome! 


För att kröna helgen så körde vi ett majbål också när vi ändå höll på - dags att vårstäda i trädgården och elda upp förra säsongens bråte.. Stoooor brasa blev det.. :) 

I onsdags var det dags för ett extra ultraljud - jag hade ju lyckats få till ett sånt för att lindra mitt kontrollbehov och få en uppskattning om hur stor Pricken är. Barnmorskan har hela tiden försökt försäkra mig om att Pricken verkar bli en fullkomligt normalstor bebis men mina funderingar har inte lagt sig ändå. Nu får jag "nöjet" att komma tillbaka till barnmorskan på tisdag och avslöja för henne att vi faktiskt ska få en....alldeles normalstor bebis.. :) 5% större än det exakta genomsnittet beräknas det bli men det räknas som helt normalt. Allting annat såg också bra ut - bra flöde i navelsträngen, stor och fin moderkaka, bra med fostervatten och huvudet är vänt neråt. Och en liten, men även den helt normalstor, snopp minsann.. :D 

Nu är det bara fyra veckor kvar till beräknat datum. Jag hoppas fortfarande på att gå lite över tiden men är beredd på vilket som, det är ju inte direkt något vi kan påverka.. Trots att Pricken inte ska vara större än normalt tar han mycket plats i alla fall och trycker på ungefär allting som finns. Det är inte alltid helt bekvämt eller skönt men jag är fortfarande glad och tacksam över att känna vår lille Prick i full fart. För första gången har jag också, nu i helgen, fått svullna fötter och händer och vågens siffror fortsätter stiga, nu i lite högre takt än tidigare.. Fortfarande ingen viktuppgång att oja mig över direkt dock, den känns helt okej ändå.. Vi får väl se var det slutar.. 

När det gäller veckans bilder ber jag i förväg om ursäkt för den lite "trashiga" looken med linnet som inte täcker magen. Men så blev det denna veckan - får försöka se snajdigare ut nästa vecka helt enkelt.. Tjipp! 

Blå Måndag - datorhaveri..

Kategori: Naglar

Det är ju måndag idag och om allt hade gått enligt planerna så hade ni runt nio imorse fått ett inlägg om Peppermint Fusion från H&M. Det blir inte riktigt enligt planerna idag - min dator vill inte samarbeta med mig. Den startar fint men efter någon minut (lagom till att jag hunnit logga in och starta något program) så ser det ut som att den startar om men bilden på skärmen kommer inte längre än till första uppstartsbilden.. Sjukt störigt.. 
 
Så idag får det tyvärr bli ett bildlöst och analogt Blå Måndags-inlägg. Med blogg.se's mobilapp som jag nu blivit förvisad till kan jag inte lägga in InLinkzkoden jag fått av Karin utan vi får köra på det gamla goda sättet - kommentarer och att ni klistrar in er länk i kommentaren istället. Under tiden ska jag se om jag kanske kan få rätt på skrället och i så fall kommer det upp ett riktigt inlägg istället och då lägger jag in alla lämnade länkar in InLinkzen.. 
 
Hoppas ni vill vara med ändå! Tjipp! 
 
 
 
----- UPDATE! -----
 
 
Så verkar det som om jag - peppar, peppar - har fått igång datorn igen.. Vi testar väl!
 
I förra veckan lyckades jag få till ett riktigt bra byte. Eller vad sägs om 10 stycken nagellack mot ett paket kaffe? Eftersom jag inte dricker kaffe fick det bli en snabb vända in på ICA på vägen till bytet med enda målet att köpa mig ett paket. Passade dock på att handla lite annat också - lite frukost eftersom jag var fastande inför prover på provtagningscentralen, min järnberikade juice som jag inte hittar någon annanstans, lite frukt och så vidare. Efter en oväntat lång kö fick jag äntligen betalt och fixat - bara för att inse att jag såklart missat att köpa kaffet.. Gravidhjärna är INTE en myt. Lyckades dock flörta mig till att få springa in och hämta ett paket kaffe och köpa det i självscanningen så jag slapp en omgång till i köerna.
 
Lacket ni ska få se idag är ett av de lack jag bytte till mig - Peppermint Fusion. Rent färgmässigt skulle jag säga att det är mer lavendelblått än pepparmint för min del - det finns helt klart en lila underton i lacket som ger mig den associationen. Lacket är ett blurple skimmerlack med ett turkos skimmer i som tyvärr inte alls syns lika bra på naglarna som i flaskan. Synd, för det tror jag lacket hade vunnit en hel del på. I övrigt är det som vanligt med H&M - riktigt bra kvalitet med tanke på priset. Det var lätt att måla med och på bilderna ser ni två lager utan topplack. Det torkar till yttorrt snabbt, men utan Seche så blev det inte genomhärdat utan jag fick en massa märken i lacket tyvärr. Det hade ju dock löst sig med Seche som sagt. Eventuellt hade jag behövt ett tredje lager också för att vara helt och fullt utan VNL, men det kändes helt okej med två lager i alla fall.
 
 
 
 
 
Vill du också vara med på Blå Måndag är det enkelt. Lägg bara till länken till ditt blogginlägg in InLinkzen här nedanför så är det klappat och klart!
 
 
 

Vecka 36

Kategori: Pricken

Vekca 36 idag.. Bara fem veckor kvar till beräknat datum alltså, helt sjukt skum känsla.. Tiden går fortfarande snabbt som attsingen.
 
Folossningen har satt in rejält nu, även om det bara är från och till vilket är skönt. Däremot skulle jag fortfarande säga att det har varit enkelt att vara gravid - jag trivs med känslan, älskar att känna Pricken sparka och röra på sig (även om det också är smärtsamt ibland) och gillar att kela lite med magen. De krämpor jag har haft har varit helt klart värda det. Än så länge ser jag fram emot förlossningen för att det är ytterligare en ny upplevelse att vara med om men inte för att jag ska få sluta vara gravid..
 
Under veckan som gått så har det hänt en hel del. Vi har som sagt passat djuren och även om det var superskönt så är det ändå lite skönt att bara ha Millie hemma just nu, hon kräver lite mindre jobb ensam än de tre gjorde tillsammans. Vi har dessutom varit på kalas för min bror som fyllde 30 - passade på att ta en runda på Systemet och handla på mig ett gäng lite särskilda öl för honom att testa. Snacka om att jag kände mig malplacerad därinne och att folk tittade mer än vanligt på magen. Har dessutom passat på att handla hem en massa godis till påsken - ska det bli påskägg till drygt 20 personer så kräver det ju en del godis om vi säger så.. Millie tyckte dock att en del av godiset skulle gå till henne tydligen så hon har helt på egen hand ätit upp lite av det - trots att det var förpackat i en papperskasse uppe på köksbänken. Tur att det var förpackat i plastpåsar så det bara är den påsen som hon fick tag på och satte i sig som blev påverkad. Jäkelhund! Skönt dock att hon bara är sån här när vi av någon anledning måste lämna henne ensam hemma ett tag så vi inte alltid behöver vara påpassliga på henne i alla fall.
 
Men idag var vi tvungna till just det - att lämna henne ensam ett tag. Sambon jobbade som vanligt, om än på nytt ställe, och min dag var vikt åt sjukvårdsbesök. Började min dag på provtagningscentralen på sjukhuset för att lämna blodprover för ämnesomsättningen. Den medicinen jag äter kan ju behöva justeras ett par gånger under graviditeten, jag har dock bara behövt justera precis i början. 
 
Efter det väntade ett besök hos barnmorskan. Allt såg finfint ut idag också som tur är. Dock har Pricken inte sjunkit ner och börjat fixera sig vilket innebär att om vattnet skulle gå måste vi till förlossningen direkt. Sannolikheten att vattnet ska gå innan hen fixerar sig är ju dock ganska liten så jag är inte direkt orolig. Blodtrycket var fortfarande lågt och fint, om något lite för lågt som vanligt, och övriga kontroller såg också hur bra ut som helst. Magen har, precis som jag känt det, inte växt så mycket men en centimeter större har det i alla fall blivit. Dessutom har jag faktiskt börjat få lite linea negra - alltså den mörka linjen en kan få på magen under graviditeten. Trodde knappt att det skulle bli någon eftersom den inte synts alls förrän nu.
 
Vi avslutade besöket idag med att prata om tankar inför förlossningen - smärtlindring och så vidare - och inför amningen. Återigen känner jag att min barnmorska och jag klickar - många berättar om barnmorskor som inte riktigt vill acceptera deras val men min barnmorska tyckte att det lät hur bra som helst. Så nu står det hur jag tänker mig i min graviditetsjournal men det är ju fortfarande möjligt att ändra sig hur mycket som helst, fram till att Pricken är ute ungefär..  =)
 
Sedan passade jag på att göra ett snabbt byte - ett paket kaffe mot 12 stycken nagellack, helt okej deal! =)
 
Sista anhalten för dagen var hos min sjukgymnast. Dels ville jag se om hon kan göra något åt den foglossningen jag har och dels ville jag prova ut en TENS att ha nu fram till, och under, förlossningen. Jag fick med mig en TENS hem och den ska testas redan ikväll! Dessutom körde hon en omgång akupunktur på mig så vi får väl se om det gör någon skillnad. Än så länge har det blivit precis som hon sa att det skulle bli - lite värre än innan.. ;)
 
Och.. Imorgon väntar ultraljudet. Som vi ser fram emot att få se vår lilla Prick igen och förhoppningsvis kanske vi kan få nya bilder också. Från förra ultraljudet fick vi ju bara bilder på bröstkorgen och upp så den här gången hoppas jag att vi kanske kan få någon helkroppsbild. Men viktigast av allt är ju att få höra att allt är bra och att få en uppskattning om hur stor bebis det är vi ska få..
 
Nu väntar dock bara sängen.. Ja, förutom sambon och TENSen då.. ;) Tjipp!
 
 
 
 
 

Blå Måndag: H&M - U Must Have This

Kategori: Naglar

Ett lack från H&M i en av mina favoritnyanser av blått får representera både måndag och vår idag.. Det är ett härligt ljusblått krämlack i en perfekt MFF-nyans. Vårigt och härligt och även om jag inte testat det än så kan jag tänka mig att detta är en perfekt bas för en nailart..=)
 
På bilderna är det två lager U Must Have This utan topplack. Som ni ser är det inte direkt superglansigt utan topplack hade varit en höjdare att ha på - det hade nog dessutom jämnat ut ytan som inte är helt lätt att få superjämn. Det torkar dock snabbt och är lätt att måla med i övrigt. Funderar på om det kanske kan bli bättre om jag tunnar ut lacket lite..
 
Jag hoppas att ni är många som vill vara med på Blå Måndag idag - som vanligt lägger ni bara in er länk i InLinkzen längst ner i inlägget här för att vara med. Hjälp mig att visa upp vilken bredd det kan finnas i blått och hur härlig färg det är! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har efterfrågats bilder på Rutan, Millie och Norman och jag hade tänkt att det skulle komma upp bilder på det igår. Som ni kanske märkte så blev det inte så - kvällen spenderades på något heeeeelt annat än dator och blogg - så det kommer här istället.. Varning för MYCKET bildtungt inlägg..
 
Rutan - eller Usama som hon också kallas ibland - är en liten svartvit kisekatt som jag adopterade från ett jourhem under 2012. Då bodde jag fortfarande i en studentlägenhet i Lund och Rutan var superskygg i början. Med hjälp av lite blötmat och lite tålamod, och massor av kel när hon väl kom fram, så försvann det dock ganska snabbt och hon blev en riktigt framåt katt som gillar att kela när det passar henne.
 
Första gången hon låg i knät och gosade - high five!
Hon tycker om att ligga i trånga utrymmen, precis som många katter gör, och älskade när det var dags att flytta för då kunde hon klättra runt i och mysa lite i bananlådorna när de var tomma och staplade..
 
 
Myyysa..
 
Det var lite läskigt när hon skulle träffa mammas hund Norman första gången - så höll hon sig väldigt gärna på sin kant och var väldigt försiktigt. Allra helst låg hon under sängen och gömde sig lite. Norman däremot ville väldigt gärna kela och hälsa. Till slut kunde dock Rutan inte motstå att busa med den yviga svansen när den passerade och vips så var de ganska goda vänner...
 
Till slut gick det till och med så bra att Norman fick lov att tvätta hela katten - noooooga!
 
När jag flyttade från Lund till min renoveringslägenhet i Malmö tyckte både jag och mamma att det var lite synd om henne som skulle behöva bo i det totala kaoset som uppstod. Jag frågade om inte mamma kunde passa henne under tiden jag renoverade - det skulle ju inte vara så länge - och lite motvilligt gick hon med på det. Hemma hos mamma fick hon dock vara ute och när renoveringen var "klar" ganska långt senare var vi rätt överens om att det hade varit elakt att tvinga en katt som älskar att vara ute till att bli innekatt igen. Så Rutan fick, med stor sorg i mitt hjärta, flytta hem till mamma på heltid. Men jag får ju passa henne ibland så! Det var även hemma hos mamma som Rutan fick smeknamnet Usama - hon var en riktig liten terrorist den första tiden; grävde i blomkrukor, smutsade ner nytvättade fönster, välte ner saker från fönsterkarmarna och jävlades med Norman.
 
Raaaaawr!
 
Nu i veckan här hemma, gos med Pricken och Rutan!
 
Millie är fortfarande lite läskig så då är de säkrast att gömma sig högst upp i bokhyllan..
 
Millie däremot är världens bästa bonus. Det är min sambos hund - en Alaskan Malamute på fem och ett halvt år. 40 kilo ren vilja och egensinnighet. Hon gör precis som hon blir tillsagd, om det är det hon tycker är rätt sak att göra just då. Matglad som få och vääääldigt kelig när hon känner för det. Hon tigger rätt bra, både när maten lagas och när den äts men det är svårt att låta bli att bli charmad av henne och hon stör inte direkt när hon tigger. Det roligaste är hennes trademark - hon morrar när hon tigger allra intensivast. Tydligen så ville Mathias lära henne att morra så då fick hon godis varje gång hon gjorde det - det har hon nu tagit vidare till tiggeriet också.. =)
 
Mys i sängen - hon hoppar gärna upp när någon av oss går upp på morgonen..
 
Mys ute på en sommarpromenad i en park i Malmö..
 
När hon fyllde fem i höstas fick hon en egen liten tårta på favoritingredienserna.. Tonfisk, leverpastej, vispad grädde, skinka och morötter - perfekt kombo enligt Millie!

Typisk polarhundspose - ihoprullad som en liten kanelbulle, är det kallt läggs svansen över nosen också.
 
Från min och sambons första semester, i Sälen. Helt rätt klimat och miljö för henne!
 
Dock trivs hon rätt bra i sängen också, även under täcket ibland..
 
Men härligast är ändå snön!
 
Norman däremot är familjens hund hemma hos mamma. 2003 skaffade vi vår första hund, Rasmus - en flat coated retriever. Tyvärr blev han sjuk och vi fick avliva honom väldigt tidigt - han blev inte mer än 9 månader. Vi bestämde oss snabbt för att skaffa en ny och fick till slut tag på en kennel som hade en valp till salu - utanför Oslo. Därav kommer också namnet Norman - han är ju en liten norrman så.. Nu är han däremot mest en gammal gubbe, vilket ingen som träffar honom kan tro. Han är så otroligt valpig och det är fortfarande mest full fräs men han är inte så uthållig längre; det är väl dock ganska förståeligt när han är över 11 år gammal. Han och Rutan är som sagt goda vänner  och trots att Norman är ungefär lika matglad som Millie så tillåter han ändå Rut att sno ett par bitar torrfoder varje gång det är mat, och att hon slickar lite i hans leverpastej på morgnarna..
 
Finaste Norman!
 
Ute på promenad med en kompis dotter..
 
Norman är en typisk vattenhund och ÄLSKAR att bada!
 
Som sagt..
 
Han är hyfsat duktig på att posera när jag ber honom..
 
Har en badat måste en rulla sig i sanden - det är som en naturlag!
 
Mys under bordet hos morfar..
 
Norman och "kusinen" Wilma..
 
Så, ungefär en miljon bilder senare kanske ni fått en liiiiiten bild av de tre gostrollen jag hade här hemma veckan som gick.. Som en liten bonus får ni en bild till, en bild på alla tre tillsammans!
 
 
 
 
 
 
 

Nail Art Sunday: neon

Kategori: Naglar

Efter en hyfsat stressig lördag där jag multitaskade på hög nivå (ta bort nagellack och sminka sig samtidigt, vad sägs om det va?) har det slutligen blivit söndag idag. Och som vanligt på söndagar är det ju nailart som gäller - denna veckan skulle det vara neon hade Lela bestämt. Jag funderade ett tag på vad jag skulle göra och tänkte att jag ju inte har så mycket neonlack hemma (det ÄR helt klart en brist i samlingen, men jag hade nog ändå fler än jag tänkte på från början.. ;) ) att leka med. Jag gjorde i alla fall vad en alltid borde göra innan en målar naglarna med neonlack - grundade med vitt. Även denna gång fick det bli White on White från China Glaze som vitt grundlack. På detta svampade jag sedan gradienter med hjälp av Flormar N014, Flormar P06 och China Glaze Purple Panic. Eftersom jag hade svårt att bestämma mig vad som skulle vara längst ner på nageln så gjorde jag två av varje, på olika håll. Alla är sedan toppade med Seche Vite eftersom framför allt PP behövde det för att inte torka helt matt. Gradienterna är gjorda med en bit av en gul kökssvamp där jag målade lacken direkt på svampen och mitt mellan de två färgerna målade dit en blandning av dem.
 
 
 
 
 
Gradienterna blev inte direkt perfekta och superjämna, men jag gillade ändå resultatet måste jag säga. Den snyggaste kombon tycker jag nog blev långfingrets - gulgrönt med grönt på tippen. Den gula och den gröna var också enklare att få snyggare övergång på än den gula och den rosa - troligen för att den rosa är så otroligt pigmenterad medan de andra två är lite mer jellyaktiga. Jag funderade ett tag på om jag skulle nöja mig med enbart gradienterna men bestämde mig för att testa mig fram lite. Så - nailarten jag visar här är för en gångs skull en nailart jag inte verkligen bar utan som jag gjorde och sedan tog bort, mycket eftersom jag gjorde fyra olika varianter av nailart över gradienterna. Jag funderade först på att göra leopardmönster på alla, men det var ju nästan tur att jag inte gjorde det eftersom Lela själv har gjort precis det till idag tydligen. =) Istället blev det ett prickmönster på lillfingret, en watermarble i svart på ringfingret, en tejpmanikyr på långfingret och en frihandad pildesign på pekfingret. På de tre första fingrarna är det svarta Liquid Leather från China Glaze och på pekfingret är det svart akrylfärg som gäller. Allting är sedan återigen toppat med Seche Vite men jag målade ett lager vanligt klart lack över först för att få ett lager blött lack att måla Seche Vite på - jag vet inte om det var den bästa idén eftersom mina nailarts blev lite utkladdade tyvärr.
 
 
 
Använt material: White on White, Liquid Leather, Purple Panic, P06, N014, Seche Vite, två dottingtools i olika storlek, nail stripe, en ganska smal platt pensel till svampningen och både till att  städa och att applicera vaselin samt en smal pensel från Sang för att måla på frihand.
 
 
Mest nöjd blev jag nog faktiskt med lillfingret eller eventuellt med pekfingret. Marblen tog bort lite väl mycket av det neoniga och tejpmanikyren blev inte så impeccable som jag vill ha den. Jag tror jag drog bort tejpen antingen för tidigt eller för sent eftersom kanterna inte blev så skarpa - kanske kan någon som är mer erfaren med tejpmanikyrer komma med goda råd till nästa gång?
 
Självklart var jag tvungen att testa hur det hela skulle bli med matt topplack också, så fram med Essie Matte about You. Jag har tidigare ofta haft problem med att den första nageln jag målar med MaY blir mjölkvit medan de andra blir bra. Den här gången testade jag att skaka flaskan ordentligt innan jag använde lacket, och målade dessutom tummen först. Nu var ju tummen bara vit men det såg ut som om skakningen löste problemet för mig. Skönt!
 
 
Nu ska jag surfa in hos Lela för att se vad alla andra nailartare har hittat på idag. Det tycker jag att ni också borde göra, neon är ju ett väldigt fritt tema så idag kan en nog få se ungefär vad som helst där!
Ikväll kommer också ett önskat inlägg upp - med bilder på alla mysdjuren här hemma (även om dammråttorna faktiskt inte fick vara med, de är så kameraskygga även om de inte alls är blyga utan finns ungefär precis överallt...) Tänkte först lägga in dem här i detta inlägg men tänkte att det nog kanske blev långt nog ändå? ;) Tjipp!

Holofredag: FNUG - Psychedelic

Kategori: Naglar

Jag ska vara med på Skimmerskuggans holofredag för första gången på evigheter. Dock med ett lack som jag redan har visat en gång innan - Psychedelic från FNUG. (Fasen vad det är klurigt att stava till BTW, blir oftare fel än rätt tycker jag...) Sist jag visade det här berättade jag att jag hade en hel del problem med appliceringen och att jag fick vara sjukt noga med Aqua Base och liknande för att få det bra. Och ja, så är det - detta är INTE ett lack som går att måla med på bar nagel direkt, eller på ett vanligt baslack - det rinner av, det spricker upp och det är sanslöst holosjukt. MEN - vad jag har upptäckt sedan dess är att det är otroligt lättmålat ovanpå gellack - där behövs inget underarbete alls (förutom själva arbete med gellacken då..)  utan det är bara att måla på. Så varje gång (vilket är väldigt sällan numera) som jag gör gellack på mina naglar brukar jag passa på att använda något av mina svårmålade holos. Här är det som sagt Psychedelic från det danska märket FNUG som får visa upp sig. Det kom för ett tag sen ett tips i en lackgrupp på Facebook om att MATAS i Malmö skulle sälja ut alla sina hololack så jag och Sara stämde träff utanför affären sådär en kvart innan öppning och köpte upp större delen av lagret. =) Dock var inte alla lacken till oss utan en del var till andra som hade velat ha också men inte befann sig i närheten av Malmö.
 
Psychedelic är ett silvrigt holografiskt lack med vääldigt tydliga regnbågar. Med det här lacket brukar det inte vara problem att se regnbågarna även utan solsken, men i solen är de såklart mycket tydligare och helt galna! På de här bilderna är det inte solsken som ger ljuset utan ett lysrör i köket. När jag tog bilderna vet jag att jag blev bitter för att regnbågarna inte syntes så bra på bilderna men nu när jag kollar genom bilderna så ser jag ju helt klart dem i alla fall. Men de var ännu tydligare egentligen, i verkligheten.. Kanske hade det blivit bättre bilder om jag istället följt Angelicas bildskola och använt en extern blixt, men den här gången fick mobilbilder under lysröret duga! =)
 
+ lätt att måla på gellack
+ helt galna regnbågar som en inte behöver jaga solljus för att se
+ överkomligt pris, framför allt på rean
+ speciell, och ganska cool, flaska
+ torkar snabbt, behöver inte topcoat
+ regnbågarna försämras inte av topcoat
 
- svårmålat utan gellack, kräver en del underarbete då
- penseln är lite väl smal, även på kortare naglar behöver jag doppa en extra gång per nagel
- chippar väldigt snabbt och lätt, precis som hololack brukar göra på mig, även med topplack på
 
 
 
 
 
 
 
Så, vad säger ni om Psychedelic? Snajdiga regnbågar, eller hur?
Glöm inte att kika in hos Skimmerskuggan för mer holografiska inlägg idag!

Alanna Renee - Stupefy!

Kategori: Naglar

Idag får ni bilder från arkivet. Dock inte från bloggarkivet, men från mitt bildarkiv. Jag har en hel del lackbilder där, dock är de flesta av dem inte redigerade eller beskurna så ibland känner jag mest för att bara radera hela mappen och börja om. Dessutom har jag såklart inga anteckningar kring lacken heller. Men, samtidigt är det rätt skönt att ha lite bilder nu när jag inte är så duktig på att måla om naglarna så ofta. Dagens lack är i alla fall en godbit - trots att det är rosa. Det är Stupefy! från Alanna Renees Harry Potter-kollektion Magical World Collection.
 
Stupefy är en av de vanligare trollformlerna i Harry Potter och effekten är att personen blir som lamslagen och far iväg bakåt. De använder ofta den som försvar för att bli av med sina angripare.. I slutet av inlägget har jag lagt in ett litet filmklipp med en massa scener ur de  olika filmerna där Harry och andra använder just Stupefy-trollformeln.
 
Men för att komma till Stupefy i den form som det är mest intressant för bloggen, i nagellacksform alltså, så är det ett ganska mjukt rosa lack som är fyllt med vita glitter - stora och små hexagoner. Lacket är lite av crellyvariant så glittren blir inte täckta av själva lacket utan lyser igenom vilket får effekten att de istället blir rosa i olika nyanser. Det påminner ganska mycket om Avada Kedavra och Butterbeer ur samma kollektion, som jag redan visat - det är bara färgen på lacket som skiljer sig åt.
 
Precis som det brukar vara med Alannas lack så är även Stupefy! lätt att måla med, hamnar där jag vill ha det och torkar snabbt. Dock kräver det lite topplack så Seche Vite användes i alla fall - här är det två lager Seche Vite på tre lager Stupefy! om jag minns rätt. (bilderna är dock tagna i oktober så jag reserverar mig för att minnas heeeeeelt fel.. =)) Den stora nackdelen med Alannas lack är att de är svåra att få tag på till vettigt pris. Antingen får en köpa dem direkt från Alanna och då är frakten ganska häftig eller så får en köpa dem från exempelvis Norway Nails och då är priset på lacket desto häftigare. Min senaste beställning med AR-lack har jag för mig att jag köpte från USA efter att ha räknat ut att det skulle bli det billigaste totalt. Just Stupefy! fick jag dock langat av en kompis i Australien som skulle till Sverige på besök - han fick ha med sig en 12 flaskor lack eller något i bagaget... ;)
 
 
 
 
Vad tycker ni om lacket? Jag tycker det är lite sött sådär, men trivs förvånansvärt bra i det trots att det är rosa vilket sällan brukar gå hem. Jag tror att det är glittret som gör sitt till - samt att lacket är så bra i övrigt att det spiller över på känslan för det! ;)
 
 
 
 

Grön onsdag: Sephora - Mr Positivity

Kategori: Naglar

Åh, mysmorgon med alla djuren.. Rutan låg i sängen med mig, Norman snodde Millies hörna och Mille annekterade istället soffan och Normans säng. Efter kisseri och lite mat har vi sedan spenderat sängen väääldigt stilla och lugnt - Norman har hoppat upp och lagt sig i sängen i gästrummet/datorrummet, Millie ligger kvar i Normans säng och Rutan har mest legat och brottats lite med Pricken - hon uppskattar nog inte riktigt att bli sparkad på men hon verkar mysa av massagen när Pricken rumlar runt.. ;)
 
Men ja, nagellack var det ja! Onsdag och grönt som vanligt - idag ytterligare ett lack från Sephora-shoppingen som kusinens man blev tvingad att göra. Idag ska ni få se Sephora Formula X - Mr Positivity, ett ganska mörkt grönt lack fyllt med glitter i lite ljusare grönt. Trots att det är ett snyggt lack så var jag besviken när jag använde det. Jag trodde när jag beställde det att det skulle vara ett strukturlack - ett som skulle vara lite mer grönt och lite mindre svärtat än IsaDoras Emerald Crush - men det är ett "vanligt" glitterlack. Om jag inte hade haft förväntningarna på ett strukturlack hade jag nog dock varit väldigt nöjd med det här, det är snyggt, lättmålat och torkar ganska snabbt. Det täcker dessutom ganska bra - här är det två lager Mr Positivity över två lager Bruton Mews från Nails Inc. Lacken är visserligen ganska lika i färgen så kanske svårt att avgöra precis hur täckande Mr Positivity är, men det är i alla fall lite blåare än Bruton Mews för sig själv och glittret känns jämnt över hela nageln.
 
 
 
 
 
 
 

Mer grönt hittar du som vanligt hos Karin som varje onsdag samlar alla gröna, sköna blogginlägg under Grön Onsdag så missa inte att kika in där och se vad det finns för tjusigt att kolla på idag. Tjipp!

Vecka 35

Kategori: Pricken

Sent inlägg idag, men ändå en förbättring sedan förra veckan.. ;)
 
Jag har ju redan råkat avslöja lite vad som hänt sedan sist men jag har som sagt varit på togafest, fyllt år, varit på fixardag med scouterna och haft finbesök. Idag kom dessutom mamma över med hunden och katten så nu är det fullt zoo här hemma - två hundar och en kise. Katten ligger än så länge mest under sängen och tycker att Millie är liiite småläskig. Millie i sin tur hittade - och åt lite av - Normans mat. Norman å sin sida beter sig som en liten liten valp och inte som den gamla gubbe han egentligen är - han har ju hunnit fylla elva nu och lever helt klart på bonustid..
 
Idag har sambon varit ledig - så himla skönt. Det har dock blivit en kort dag, vi gick upp sent och jag senare än honom för en gångs skull (när han är ledig that is...) Jag sover så jäkla dåligt numera och igår slog också foglossningen till med buller och bång så det blir ju inte lättare att sova direkt. Så nu har jag från och till - mest till just nu - svårt att gå på vänster ben och att ändra sitt/liggställning eller vända mig i sängen är inte direkt det bästa jag vet. Som tur var ringde jag sjukgymnasten redan innan det slog till igår - äntligen fick jag tummarna loss - så jag har en tid redan nästa vecka! Hoppas verkligen att hon kan göra något åt det här. Ska dessutom prova ut en TENS för att ha inför förlossningen och eventuellt under också. Hoppas att det kan hjälpa en del det också.
 
Vi har också fått en tid för vårt tillväxtultraljud så nästa onsdag är det dags! Ska bli väldigt intressant att se hur stor Pricken beräknas bli och att få se hen igen så klart! Enligt min app så beräknas hen vara ungefär 46 centimeter lång och väga knappt 2,4 kilo nu, så det blir intressant att se hur väl det stämmer. Det börjar bli så verkligt nu, att vi ska få en liten en ganska snart.. Idag är det ju bara 40 dagar kvar till det beräknade datumet. Det tänker jag dock inte fästa sådär superstor betydelse vid, tydligen är det ungefär 5% av alla barn som föds det beräknade datumet.. ;)
 
För en gångs skull känns det inte som om magen har växt en massa sen förra bilden - den här veckan ser det faktiskt ut att vara precis tvärtom. Gissningsvis har ju inte direkt Pricken krympt eller så - antingen ligger hen på ett annat sätt eller så är det något annat med bilden som är konstigt. Det ser dock lite roligt ut - ungefär som att bilderna hamnat i fel ordning. Den här veckan bjuder jag dessutom på en liten film på ett discoträningspass från Pricken, dock ett av de lugnare. Hen verkar ha lite scenskräck - under täcket kan det vara full kalabalik men så fort jag lyfter av täcket lugnar det ner sig massor.. Samma sak om pappan lägger handen på magen för att känna hur mycket det rör sig.. Prickunge!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blå Måndag: H&M - Blue Metal

Kategori: Naglar

Idag ska ni få se ett lack från H&M som jag vet att jag föll pladask för när Linda visade upp det på en tidigare Blå Måndag. Då hade jag bara ett par dagar innan stått och velat fram och tillbaka huruvida jag skulle köpa det eller inte - och till slut ställt tillbaka lacket på hyllan. Nu hade jag tur och hittade det i mellandagarna, lagom till rean, så jag fick tag på det i alla fall och till ett mycket bra bra pris dessutom - tror att jag betalade 10 kronor för det. Sedan har jag använt det flera gånger, men det har aldrig blivit av att jag tagit bilder på det - eller rättare sagt har bilderna varit så dåliga.. Men nu har jag ju troget följt Lelas fotoskola på bloggen vilket faktiskt gjorde att jag kunde ta i alla fall hyfsade bilder på det här lacket.. Tyvärr är bilderna lite oskarpa av någon anledning, men äntligen har jag fått min kamera att ta bilder som är rättvisande i färgen! :D (tack för den lektionen om vitbalans, som jag ju egentligen kunde, men inte tillämpade.. ) Dessutom börjar i alla fall jag och den uppdaterade versionen av mitt bildhanteringsprogram att bli vänner så det går liiiite lättare att beskära och fixa bilderna.
 
Men ja, Blue Metal alltså. Ett matt metalliclack i en underbar blå färg med lila undertoner. Inte blir det så mycket penseldrag heller när jag målar försiktigt vilket alltid är ett plus i kanten för min del. Att det dessutom är lättmålat gör ju ingenting sämre. Torktiden däremot. Yttorrt blir det ganska snabbt men eftersom jag inte kan använda Seche Vite (utan att förstöra den matta finishen that is) så blir det inte genomhärdat så snabbt som jag önskar. Det gör att det är väldigt lätt att få märken i lacket ganska länge efter att det är ditmålat tyvärr.
 
H&M är som vanligt lite lätt obeslutsamma och kan inte riktigt bestämma sig för en design på sina flaskor - detta var ytterligare en ny variant H&M-flaska i min samling men jag gillar ändå den här på något sätt. Korken är visserligen lite stor men känns ändå inte särskilt svår att hålla i när jag målar och penseln är bra (som den brukar vara!) Och viktigast av allt är ju ändå att lacket är snyggt på.. Här på mina bilder ser ni två lager Blue Metal, utan överlack som sagt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Självklart var jag tvungen att testa hur lacket skulle se ut blankt också så jag drog på ett lager Seche Vite också en stund senare. Kanske ser ni att det finns lite små märken i lacket - de hann jag få dit innan jag fick på överlacket.. Kanske ser ni också, på båda varianterna, att det är ett rätt så oförlåtande lack - ojämnheter på naglarnas yta syns rätt bra. Bland annat kan ni se det på min ringfingernagel, ner mot nagelbandet, där min nagel är lite bulig.. Men vad säger ni - vilket gillar ni bäst, blankt eller matt?
 
 
 
Om ni också vill vara med på Blå Måndag (vilket jag har sett att det finns ett par där ute i bloggosfären) så är det lika enkelt som vanligt - lägg till länken till ert blåa blogginlägg här nedanför så är du klar sen! =)
 
 

Nail Art Sunday: fritt val

Kategori: Naglar

Vilken helg! Fredagen var det dags för togafest tillsammans med alla nya och gamla dryga källarmästarkollegor i Lund. På med badkläderna och drapera sig i lakan (otroligt smidig klädsel när en är stor som en basketboll om magen...) och sen bara ha roligt! Kändes som en bra motvikt till alla vuxenpoäng jag plockat på mig det senaste året.. Hem sent som attan på kvällen (eller snarare tidigt på morgonen..) efter att ha skjutsat två av grabbarna hem och krypa ner i sängen hos en sovande man - härligt! Framför allt när en råkade se att det stod en presentpåse från en viss affär på köksbordet innan en gick och la sig.. Vakna tidigt på morgonen med pussar och kärlek från sambon, och födelsedagspresenten så klart, innan han skulle iväg och jobba. Sen segade jag lite innan jag satte mig själv och hunden i bilen och åkte hem till mamma. Snackade skit en liten stund och lämnade av hunden för passning innan jag åkte ut på scoutgården för fixarhelg tillsammans med en massa gamla och nya vänner. Inte för att jag var världens effektivaste - äter för två och jobbar för en halv - men roligt var det. Sen bjöd mamma in på middag tillsammans med min bror och svägerska och deras två underbara ungar! Myspys! Och dagen har spenderats med sociala besök.. Först kom Jollan med hund och manlig vän förbi och bjöd på kanelbullar och bjöds på te samt husvisning. En liten stund efter att de åkt hem kom bästa kollegan över på kaffe och nybakta vaniljbullar och en himla massa skitsnack! Så nu är jag fulltankad på social samvaro och energi och längtar bara efter att sambon ska komma hem efter en lång jobbhelg så jag får pussas lite!
 
Men lite nailart har jag så klart också hunnit med. Till fredagens togafest fick det ju bli en romarinspirerad nailart såklart.. Förra året gjorde jag (utan att vara medveten om att den termen fanns då..) en skittelete med matt lila, blodrött och svart där en accentnagel fick prydas av Caesars örn.. Naglarna fick mycket uppmärksamhet då precis som jag listade ut att de skulle få nu.Så det här året var jag tvungen att göra något minst lika bra i alla fall. Surfade runt lite och hittade till slut inspiration till en nailart med romerskt tema. Sen var det "bara" att ta fram färg och verktyg och sätta igång.
 
 
Naglarna är grundade med två lager White on White från China Glaze och Seche Vite.
 
 
På detta svampade jag först med en (utspädd) gulbrun akrylfärg från Sang med hjälp av en makeupsvamp
 
 
Ovanpå detta svampade jag en (också utspädd) mörkbrun akrylfärg från Sang med samma svamp - avsikten var att få fram en marmorliknande bakgrund.
 
 
Sen var det fram med den fina penseln (också från Sang) och mestadels svart akrylfärg, och lite frihandande. Tummen blev någon form av romersk byggnad, pekfingret en stridshäst, långfingret en soldat, ringfingret skulle föreställa ett romerskt mynt med Caesar på och lillfingret fick prydas av en lagerkrans. (Finns klickbara miniatyrer längst ner, en för varje finger). Jag konstaterade att det där med att göra ansikten är INTE min gebit direkt. Hästen som jag inför målningen fasade mest för och var helt inställd på att den skulle bli totalmongo blev faktiskt hyfsat bra, medan både soldaten och "Caesar" blev mer åt katastrofhållet. Överlag är jag ändå ganska nöjd med det hela, framför allt med tumme, pekfinger och lillfinger i alla fall.
 
 
 
 
 
 
Jag har fuskat lite och redan varit inne och kikat hos Lela och sett att det finns en massa snyggt att kolla på idag också - jag ska dock in och kolla mer noga nu och det rekommenderar jag er att också göra! Tjipp!

Grön onsdag: Sephora - Radioactive (och vecka 34)

Kategori: Naglar

Gud vad jag har blivit dålig på att blogga.. Det var ju en av sakerna jag trodde skulle bli bättre under graviditeten - jag skulle blogga mer med mer tid hemma och sådär. Det gick ju som det gick kan en säga. Men nu har jag ju swatchat upp lite lack till Grön Onsdag hos Karin så nu ska jag minsann se till att vara med i alla fall. Och eftersom jag var lika dålig på att blogga igår så blir det ett komboinlägg idag - naglar OCH Pricken..
 
Min kusins sambo var över i USA på tjänsteresa och kusinen tipsade om att han ändå skulle in på Sephora och handla smink till henne. Jag kollade snabbt in hemsidan med deras lack och valde ut tre stycken varav ett var just Radioactive. Det ska vara ett neongrönt krämlack men jag är lite besviken på att det inte var mer neonigt. På bilderna ser ni tre lager Radioactive över ett lager vitt baslack. Det hela är sedan toppat med Seche Vite eftersom det torkar lite halvmatt.
Inte helt imponerad över kvalitén heller tyvärr. Det kan i och för sig vara mitt nya baslack/nagelstärkare som inte är så bra för mig, men alla tre Sephoralacken har släppt från naglarna i stora bitar, ungefär som om det var Seche Vite jag hade under, bara efter ett par dagar. Visserligen smidigt med glitterlack, men tråkigt med ett sådant här lack.. Dessutom var det inte helt enkelt att måla med. Däremot gillar jag flaskan och att den stora korken går att ta av och istället får en en mindre kork att hålla i handen när en målar. Det är bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så var det Pricken ja. Har ju precis gått in i trettiofjärde veckan, alltså klarat av 33 hela veckor. Än så länge har jag uppenbarligen inte kommit till stadiet där tiden går såååååå långsamt, jag tycker fortfarande att tiden springer iväg. Jag blir också varje vecka överraskad av bilderna - jag tycker inte att det händer så himla mycket med magen under veckan men på bilden ser en ju klart skillnad i alla fall..
 
Under veckan som gått har jag hunnit träffa min underbara morfar som är så mycket bättre än han var när jag skrev mitt inlägg om hela karusellen jag åker på nu. Han var så pigg nu att han faktiskt orkade åka med min moster och morbror ner till mamma och hälsa på. Dock var det nog sista gången nu, det tar på krafterna för honom, men det var så härligt att han orkade. Vi var över och hälsade på hemma hos mamma och sen fick han också chansen att komma och se vårt hus vilket kändes så bra. I lägenheten hade han ju inte möjlighet att hälsa på eftersom han inte kunde komma upp för trapporna.. Dessutom kom min pappa och hans fru och hälsade på dagen efter och hade med sig krukor och blommor till mig eftersom de inte har tid att komma och hälsa på på min födelsedag.. Så nu har vi fått det vårigt finfint på verandatrappan. Härligt!
 
I tisdags hade jag fullt upp - först besök hos barnmorskan, sedan lunch med finfina Sara (ALLDELES för länge sen!) och efter det var jag och bytte till mig en gungstol som jag ska ha här hemma i Prickens rum. Ser framför mig hur jag kan sitta där och amma - sen får vi väl se om det bara blir en idyll eller om det blir verklighet.. ;) Dessutom hann jag med att lämna en billast flyttlådor till en kompis och att handla lite kläder på vägen. En ny BH blev det, den gamla har blivit lite liten, och så fyra stycken mamma/amningslinnen som jag kan ha senare i sommar.. Härligt.
 
Besöket hos barnmorskan ja. Det är ett par stycken som har frågat var en egentligen gör där. Så här långt fram i graviditeten är en ju hos barnmorskan varannan vecka för kontroll. Jag tänkte att jag kan berätta hur besöken ser ut nu. Komma till barnmorskan. Kissa i en mugg och testa med sticka som kollar pH-värde samt om en har glukos eller protein i urinen. (Glukos i urinen är en signal om att en eventuellt har diabetes vilket en kan utveckla under graviditeten och protein i urinen är en varningssignal om havandeskapsförgiftning). Ser allt bra ut så är det bra. In hos barnmorskan - hon frågar hur allting är och hur det varit sen sist. Fråga om vikten - hos min barnmorska så behöver jag inte väga mig där utan hon går på min uppgift om vad jag säger att jag väger, jag har ju ganska länge vägt mig varje morgon och har ett diagram i telefonen över det. Om det inte varit något särskilt är det sedan dags för själva kontrollerna - en får lägga sig ner på rygg på britsen och så kollar barnmorskan måttet mellan blygdbenets kant och livmoderns överkant (SFmått). Detta förs in på ett diagram med tre kurvor - en ska hålla sig till sin kurva ungefär. Dock är det ingen fara med lite avvikelser. Trots att jag (och många andra) upplever min mage som så jättestor så ligger jag prick mitt på mittenkurvan och det är helt normalt stort. Sedan lyssnar barnmorskan på Prickens hjärtljud med en doppler - nu var pulsen på 153 vilket tydligen var finfint och helt normalt. Dessutom klämmer hon och känner lite för att undersöka hur Pricken ligger i magen - i tisdags låg Pricken precis som bebisarna "ska" ligga, med huvudet neråt, ryggen åt vänster och "smådelarna" åt höger. Hon känner också på huvudet för att se om det ligger fixerat eller inte - Pricken har inte fixerat sig i bäckenkanalen än, vilket den inte ska ha gjort heller så. Sedan avslutas det hela med att kolla blodtryck och Hb-värde. Mitt blodtryck ligger fortfarande lågt (80/60) och Hb-värdet såg fint ut. (Högt blodtryck är också en fråga om havandeskapsförgiftning och blodvärdet är för att se om en behöver järntillskott eller inte - det är bra att ha bra blodreserver inför förlossningen och järnbehovet är högre än vanligt under en graviditet på grund av att kroppen tillverkar extra blod..) Sen är det klart - den här gången tog det ungefär 25 minuter, men det var också för att jag faktiskt lyckades förklara min oro över den stora magen och få barnmorskan att remittera mig till ett tillväxtultraljud. Så jäkla skönt. Så om ett par veckor ska vi åka och kolla upp hur stor Pricken är nu och hur stor hen beräknas vara vid förlossningen - för ett kontrollfreak som mig är det en jäkla lättnad bara att veta..
 
I övrigt har det inte hänt så mycket - det sparkas och rumlas runt i magen, som världens fyllefest. Från och till har jag haft så sjukt ont i ryggen, baksidan av revbenen, att jag varit gråtfärdig men som tur är har jag världens bästa sambo som alltid ställer upp med massage och en hjälpande hand när det behövs. Vad hade jag väl gjort utan honom? Jag hoppas Pricken får hans jämna, stabila psyke och humör och hans hjärta av guld - bättre kan ingen önska sig! Barnmorskan har ju redan konstaterat att Pricken har en stor rumpa, så vi vet ju redan vad hen ärver av mig.. ;)
 
 
 
 
Veckans bonusbild är på sambons kvällsritual - sjunga Soft Kitty för Pricken och pussa på magen.. <3