NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Blå Måndag: Foxy Paws - One More Night

Kategori: Naglar

Idag blev det ett sent inlägg och det blir dessutom ett inlägg med bilder jag inte alls är nöjd med. Det här är ett jättefint lack, men jag lyckades inte på något sätt få till rättvisande bilder. Lacket är härligt duokromt i blått/lila men på bilderna får jag enbart fram det blåa - inte ens på undervattenbilderna lyckades jag få fram det duokroma. Tråkigt att visa upp bilder på ett otroligt vackert lack som på bilderna nästan ser tråkigt ut..
 
Foxy Paws - One More Night är alltså ett duokromt skimmerlack som, precis som Galaxy Invader som jag visade förra veckan, inte visar upp så mycket penseldrag som duokroma lack ofta gör. Dessutom innehåller One More Night små glitter som skimrar i regnbågens alla färger även om grundfärgen är guld - de ser ut som stjärnor på en himmel precis i övergången mellan kväll och natt. Superfint! Och som sagt ganska tydligt duokromt, om än inte på mina bilder..
 
Lacket torkar snabbt, är enkelt att måla med och täcker utan problem på tre lager på mina naglar. Det enda är att en inte får vara och pilla för mycket på naglarna medan en målar - då kan en råka dra med sig lacket en redan målat. Glittren är inte heller svårt att sprida ut, en behöver inte dutta eller fiska. Det är dessutom ganska lätt att ta bort, i alla fall för att vara ett glitterlack - grundlacket går enkelt bort och sedan var det lätt att skrapa försiktigt med andra handens naglar för att få bort de små glittren som försökte hålla sig kvar.
 
Trots att jag inte blev nöjd med bilderna blev det ganska många bilder - eller kanske är det just därför... Det var svårt att få med färgskiftningarna på samma bild, men ni ser nog att lacken visar upp sig från olika sidor på de olika bilderna - i alla fall hoppas jag på det.. Som ni kanske ser har jag inte satt mig in i det Lela berättade massor med bra information om i lördags - vitbalansen. Eller, ja, jag har koll på det men min mobilkamera har det inte.. Kanske läge att börja fotografera med systemaren igen istället?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad säger ni om det här lacket? Kan ni se hur vackert det är, trots något undermåliga bilder?
 
Vill ni själv vara med på Blå Måndag är det precis som vanligt som gäller - lägg till din länk i InLinkz här nedanför.. Tjipp!
 
 

Nail Art Sunday: tema siffror

Kategori: Naglar

Jag har tvekat fram och tillbaka länge och väl om huruvida jag skulle publicera den här nailarten eller inte. Denna gång handlar det inte om hur nöjd/missnöjd jag är med nailarten eller något sådant, utan vad den står för. Ni som följt mig ett tag vet att jag är MFF-supporter och MFF har förekommit i mina nailarts tidigare under bloggkarriären, två gånger om - då med loggorna. Så när Lelas siffertema sammanföll med premiären av allsvenskan, där MFF var ett av de första lagen ut, var idén till nailarten klar för mig. Så var det dags för dagen D (eller P för premiär kanske) och förutsättningarna var finfina - Malmö spelar hemma, mot ett lag där de är nästan garanterade vinst, biljetterna till Stadion var inte slutsålda men inte så långt därifrån och det var ett fantastiskt matchväder. Och så händer det som inte får hända - en supporter blir ihjälslagen av andra "supportrar". En 40årig tvåbarnsfar blir ihjälslagen mitt på ljusa dagen enbart av den anledningen att han bär "fel" lags tröja. Två små barn blir faderslösa och en kvinna blir änka - för att några tycker sig ha rätten att med våld gå på de som håller på ett annat lag.
 
Och nej, detta hände inte i Malmö. Malmö var inte ens inblandat - det skedde av "supportrar" av ett annat lag, mot en supporter i ytterligare ett annat lag, i en annan stad och hade ingenting med MFF att göra. Men för alla oss som faktiskt bryr oss om fotbollen och allt det fina den medför - för oss spelar det ingen som helt jädra roll vilket lags "supportrar" detta handlar om - detta är en sorgens dag och detta skulle aldrig ha hänt.
 
Det är lätt att skylla på fotbollen, på klubbarna och på supportrarna. Men jag tror att det är fel väg att gå. Detta, liksom många andra gånger då det är våldsamt runt fotbollsmatcher, hände borta från stadion, innan match. För mig är dessa människor, som ni kanske listat ut genom min markering tidigare i texten, inga supportrar. Detta är enbart huliganer - deras intresse är egentligen inte fotbollen utan att slåss. Men de måste ha något att slåss för, en anledning att slåss och just dessa har valt ett fotbollslag som sedan ska "skyddas" i vått och torrt mot alla som har den förbannade fräckheten att tycka om ett annat lag. Hade det inte varit fotbollen hade det varit något annat - hade MC varit intresset hade dessa personer säkerligen hamnat i HA eller Bandidos exempelvis. De vill slåss och de intalar sig själv och andra att de slåss för lagets skull. Men alla riktiga supportrar inser att det de gör enbart skadar laget de säger sig heja på. Det förstör, det kostar pengar, det får vanliga människor att bli rädda för att gå på match vilket även det innebär minskade intäkter för klubbarna, det gör sporten tråkigare genom att läktarna måste separeras tydligare från planen och det gör att matcher avgörs utan att spelarnas insatser har någon betydelse. Så att komma och påstå att de brinner för sin klubb - det för mig är bullshit från idag in i evigheten. De brinner för att slåss.
 
Så därför tvekade jag att publicera den här nailarten. Idag hamnade fotbollen i en mörk dal, fylld med skuggor och sorg. Idag hamnade fotbollen, helt riktigt, i skymundan. Idag är det annat som är viktigare. Men så kom jag att tänka på att det faktiskt finns två sidor av myntet, precis som vanligt. Idag blev fotbollen också än viktigare. Idag blev vi riktiga supportrars stöd viktigare än någonsin. Idag visade också MFF (bland andra) att andra saker är viktigare än fotbollen - den ihjälslagna supportern höll på ett lag som är en av MFFs största konkurrenter och det spelade ingen roll. MFF spelade ändå med sorgebindel hela matchen och valde att inleda med en tyst minut. Idag spelade lagtillhörighet ingen roll, idag sörjde alla. Men de markerade också att "supportrarna" inte ska få ta fotbollen och vår kärlek till den ifrån oss. Fotbollen och läktarna tillhör oss, inte de som egentligen enbart vill slåss och förstöra. Utan till oss, vi som känner en riktig kärlek till vårt lag men som aldrig skulle få för oss att bära hand på en annan person för att den hejar på ett annat lag. Lite munhuggning - ja, lite skojande och att byta ut en persons mugg mot en med sitt eget lags logga - ja. Men bära hand på, bruka våld emot eller till och med döda - nej, aldrig någonsin. Och inte ska de få ta vår kärlek eller sporten ifrån oss. Därför valde jag till slut att publicera den här nailarten i alla fall.
 
3-0 till MFF. Ett resultat som borde glädja oss, men som istället hamnade i skymundan bakom sorgbindlar, ambulanser och två faderslösa barn.
 
 
Det vita är Starnails NP13, det ljusblå Color Club - Take Me To Your Chateau. Resten är akryl, allt på frihand.
 
Är ni sugna på att se fler varianter på temat siffror så kika in hos Lela på Nail Art Sunday.. Kanske kan ni till och med få se lite nailart och siffror utan en massa djupa tankar och funderingar. Tjipp!

Vecka 33

Kategori: Pricken

Tiden går snabb. Inte bara är det vecka 33 nu, det är ju dessutom onsdag. Det här inlägget skulle ju ha kommit igår och inte idag.. Jaja, ni får stå ut ändå - och jag också. Det har varit en händelserik vecka och igår passade jag på att bara mysa och umgås med sambon när han faktiskt var ledig. Dessutom är jag klar med mina MFF-blåa babyskor och skulle ge mig på ett nytt projekt. Det var bara det att jag ganska snabbt hittade ett projekt men det fanns inget mönster till det. Så jag har googlat och googlat. Och googlat. och GOOGLAT. Och de där gravidhormonerna gör ingenting bättre - jag har också gråtit, kastat garn omkring mig, gett upp, blivit förbannad och gråtit lite till och känt mig dum för att jag inte klarar av någonting. Happy days! Men nu har jag halvt gett upp, halvt inte - jag har helt enkelt lejt ut mönstermakande på ett par personer i min närhet och hoppas på att de ska kunna skapa ett vettigt mönster till mig utifrån bilden på vad jag vill göra. Så, inga mer tårar just nu i alla fall...
 
Veckan inleddes ju med visit hos svärföräldrarna vilket var trevligt. Det var dock lite tungt att se dels hur pass dåligt min svärfar mår fysiskt och dels hur tungt det är för min svärmor. Något som helt klart vägde upp det tunga var att Lela hörde av sig och vi konstaterade att hon bodde i närheten - så det blev spontanbesök. Härliga Lela hade dels bakat kaka och - ännu finare, fick nästan en gravid kvinna att börja snyfta lite - varit och handlat present till Pricken! Hur fint är inte det, så säg? <3
 
Superfin present ju!
När vi kom hem var det dags att besöka barnmorskan igen. Det var precis som vanligt - kissa i mugg och själv testa med sticka, bli stucken i fingret och kolla järnvärdet och sedan mäta magen och lyssna på Prickens hjärta. Allt såg finfint ut - järnvärdet var till och med så bra att barnmorskan sa att det gjorde ingenting om jag inte tog tabletterna varje dag. Mitt värde hade stigit med ett gäng enheter sen sist så det är ju bra - då har jag ändå inte varit sådär skitbra på att ta mina piller alltid.. Och ni vet det där jag sa sist om att jag tyckte man kunde se lite skillnad på magmåttet på bilderna - det har sin förklaring. Livmodern hade växt med 4 centimeter sedan senaste mätningen, från 26 till 30. Så nu är jag tillbaka prick mitt på normalkurvan, förra mätningen låg tydligen en bit under, så tji får ni som säger att jag är så himla stor.. =D
 
Stickningen var det ja. Nu har jag inte fixat dit några knappar än, vilket det ska vara också, men själva skorna är i alla fall klara. De första skorna jag stickade skickade jag för utvärdering ett exemplar av till en kompis som nyligen fick barn - hon fick de som var snäppet större än de jag behöll. Tydligen var de ändå för små, så vi får väl se om Pricken alls kan ha dem eller om de får vara bara en prydnad.. Stickningen har nog blivit lite av min ersättare för nagellacket just nu - jag tror att jag undermedvetet många gånger låter bli att lacka naglarna på grund av graviditeten, bland annat vet jag ju att Seche Vite i vissa stater i USA inte rekommenderas till gravida till exempel. Och det är ju en del kemikalier i lack och borttagning också.. Så nu är det mest stickning framför TVserierna  istället för nagellackande.. Men det känns okej det med även om det börjar bli lite tomt i arkivet nu. Och de senaste skorna blev ju i alla fall lite större än de andra så.. =D
 
I övrigt börjar nog boandeinstinkten slå till nu - det börjar bli roligt att rensa och sortera, kasta och organisera. Så idag väntar ett besök på återvinningsstationen för att slänga en massa skräp och det ska bli skönt. Sedan väntar de där uppgifterna som fortfarande inte blivit roliga - diska och städa lite. Men städa behövs nu, hunden har hamnat i vårfällningsperioden nu så det är hårtussar precis överallt. Enda fördelen med det är att vi kan hoppas att fällningen är färdig lagom till Pricken behagar titta ut. På tal om det förresten - jag funderar på att köra någon form av "betting" på när det kan tänkas vara. Precis hur upplägget ska vara, om det blir någon direkt vinst och sådär har jag inte tänkt ut än men är det något som kan tänkas vara intressant?
 
Och så kommer de obligatoriska magbilderna. Den här veckan tycker jag dock inte att skillnaden är så dramatisk direkt. Eller vad säger ni?
 
 
UPDATE:  Att jag inte längre kan se mina tår är ju något jag vetat ett tag, men jag var lite nyfiken med "hur mycket" magen täckte dem. Kom därför på idén att jag kunde ställa mig med tårna på en av fogarna mellan klinkerplattorna i badrummet och sedan se hur långt utöver det magen sträckte sig.. Såhär såg det ut, tårna är vid den svarta linjen.. (Blir nog lite snett i och med att jag sträckte upp armarna för att kunna få bilden tagen så högt som möjligt..
 
 
 
 
 

Blå Måndag: Depend - 2102 (Sweeth Tooth)

Kategori: Naglar

Var och veckohandlade på ICA Maxi i lördags och kunde helt enkelt inte motstå att handla lite lack från Depends vårkollektion. Ner i väskan (efter att ha scannats in) hamnade ett blått, ett gult och ett rosa strukturlack från Depends Rough Sweet. Först ut är såklart det blå, ett ljust isblått strukturlack med det roliga namnet 2102. (Som tur är har Depend också börjat med namn på sina lack, men de står inte på flaskorna så jag är bara halvnöjd..) Överlag tyckte jag att kollektionen såg fin ut med genomgående pastellfärger. De flesta färgerna fanns dessutom i en lite blekare och en lite starkare nyans så det finns att välja på. Hade jag haft mer obegränsat med pengar hade jag köpt fler men sanningen att säga så är jag mer sugen på IsaDoras kollektion faktiskt - där vill jag ha ALLA. =) Jag har inte testat dem själv, jag får ju inga pressprover och kollektionen fanns inte inne i affären nu, men den har fått bättre kritik och jag brukar överlag gilla IsaDora bättre än Depend.
 
Men ja, Sweet Tooth var det ja. Isigt pastellblå med en rätt så fin struktur (fin som i inte så grov) och utan större partiklar/glitter. Det finns dock lite glitter i, så den är inte helt jämnfärgad. I skugga/dålig belysning blir den lite sjaskigt blågrå men i solen och i bättre belysning inomhus blir den härligt pastellig och fin. Jag trivs bra i färgen, men funderar på om jag inte borde ha satsat på det mer färgstarka syskonet 2101 Sweet Treat. Lacket är lätt att måla med, det blir inget problem med att det drar med sig det underliggande, och formulan känns bra.
 
Jag har dock också konstaterat att strukturlack i samband med att hunden har inlett sin fällningsperiod och tappar den fina underullen inte är den bästa kombon. Det är hundhår överallt och det fastnar extra fint i strukturlack.. =D Tror dock att jag lyckades sanera bort de flesta håren innan jag tog bilderna. På bilderna ser ni tre lager Sweet Tooth (utom på lillfingret som av någon anledning fick mycket sämre täckning än de andra och behövde fyra lager...)  och självklart inget topplack. Torktiden är helt okej, även om det självklart inte blir lika snabbt som med Seche Vite. Jag har funderat på att testa sån där "snabbtorksspray" men har inte gett mig på det än - någon som testat och kan komma med ett utlåtande kanske?
 
 
 
 
 
 
Överlag är jag som sagt nöjd, men önskar att Depend hade lite större flaskor - det känns som om så mycket har försvunnit bara på en användning. Jämförpriset blir ju också ganska högt, även om det känns billigt att köpa Depend. Men ja, jag är ändå glad att jag gav efter för suget i lördags - i gengäld blev det inget lördagsgodis så!
 
Vill du också vara med på Blå Måndag? Enkelt. Måla naglarna blå, alternativt leta upp bilder i arkivet, komponera ett blogginlägg och lägg till länken här nedanför i InLinkzen. Eventuellt ger jag mig på en länklista senare ikväll också, jag har saknat det.. =D Tjipp!
 
 
 
 
 
 

Nail Art Sunday: ur arkivet

Kategori: Naglar

Det börjar ta slut på nailarts i mitt arkiv, får se till att fylla på det snart igen känner jag..
Idag har det inte hunnit bli någon nailart, istället har det blivit en liten babysko stickad.. Det har tagit på krafterna, jag har inte tålamod nog att göra det utan någon form av underhållning vid sidan om så jag har tittat på film, vilket har inneburit att jag har fått börja om ett par gånger eftersom jag på något märkligt sätt missat ett varv någonstans.. Sådana här blev det i alla fall - det här är bilden till mönstret så INTE de jag har stickat, mina går istället i MFFblått och är inte riktigt klara än.. ;) Förhoppningsvis blir jag klar till på tisdag och då kommer det i inlägget om Pricken.. =)
 
 
Men ja, som sagt, det har lett till att det inte blivit någon nailart gjord idag.. istället blir det en oldie (och kanske inte ens så goldie) från arkivet. Detta tillhör också en av de första nailartsen jag gjorde, som ni kanske ser är den gjord innan jag lärde mig att en inte ska måla i nagelbanden och innan jag lärde mig att göra snygga, tunna linjer.. ;) Den är uppenbarligen också från tiden innan jag lärde mig att ta i alla fall hyfsat vettiga bilder på naglarna.. ;)
 
Basen är, om jag känner igen färgen rätt, #63 från Viva la Diva och tipparna är troligtvis antingen mitt silverglitter från Kiss eller från Viva la Diva. Det svarta är gjort med nailartliner från Kiss och blommorna har jag faktiskt inte en aning om vad de är gjorda med men jag gissar på lack från Depend. Inte helt nöjd med den här nailarten, men för att vara en av de första så får den duga.. Och den är inte värre än att jag kan tänka mig att visa upp den här. Jag menar, har den visats upp för en hel hög med juriststudenter på vårbalen och dugit till att dansa med Björn Ranelid med så duger den nog för bloggen också..
 
 
Vill man se mer, och troligen också betydligt snyggare, nailarts är det ett bra tips att kolla in hos alltid lika trevliga Lela, precis som alltid på söndagarna. Där samlas nailarts av alla de former och färger på Nail Art Sunday. Själv ska jag gå och laga mat nu men sen ska jag kika in och se vad för fint folk har hittat på den här veckan! Tjipp!
 
 

Alanna Renee - It's A Surprise!

Kategori: Naglar

Jag kollade genom bloggarkivet och insåg till min fasa att jag bara har visat två av de tre lacken jag köpte från Alanna Renees kollektion A Bundle of Joy. It's a Surprise finns fortfarande kvar i arkivet med opublicerade bilder. När ni ser bilderna kommer ni också att inse hur länge sen det är bilderna togs..
 
It's a Surprise är ett svagt pastellgult  - kanske snarare gräddvitt egentligen - lack med väldigt diskret skimmer. På bilderna ser ni det på fyra naglar medan den femte är målad i vitt och som ni ser är det inte så stor skillnad färgmässigt. Lacket är gulare i flaskan än det är på naglarna måste jag säga, precis som att skimret framkommer mycket mer i flaskan än när en målar med lacket. På det hela taget är jag ändå nöjd med It's A Surprise, precis som jag varit med de flesta av Alannas lack - de är lätta att måla med och torkar väldigt snabbt, två egenskaper som jag värdesätter högt. Dessutom täcker lacken oftast väldigt bra, precis som i det här fallet. På bilderna ser ni två lager It's a Surprise toppat med Seche Vite. Om jag hade fått önska någonting med det här lacket så hade det varit en lite starkare gul färg och att skimret skulle synts lite mer än det gör -  övrigt är jag väldigt nöjd!
 
 
 
 
 
 
Så fick både Pricken-nailarten och de fula ankfötterna till akrylnaglar vara med och leka en gång till här på bloggen. Måste erkänna att jag fortfarande är väldigt nöjd med den nailarten och den gör mig inte mindre sugen på att faktiskt få träffa Pricken i verkligheten! Jag tror nog att jag faktiskt måste göra om nailarten, men den här gången blir det i så fall på en swatchsticka så jag kan behålla den lite längre.. = )
 
Vad tycker ni om Alannas babykollektion? De andra två kan ni se här och här. Vilken är er favorit? 
 
 

Grön Onsdag: China Glaze - Cha Cha Cha över svart

Kategori: Naglar

Idag ska ni få se ett lack som jag redan har visat på Grön Onsdag, och inte för så länge sen heller för den delen - Cha Cha Cha från China Glaze. Den här gången är det dock inte på egen hand, utan målat över ett lager av svarta Liquid Leather, även det från China Glaze. Ni som minns det förra inlägget kommer kanske ihåg att jag tyckte att Cha Cha Cha var skirt på egen hand och även då var det målat över ett annat lack, den gången ett grönt krämlack. Jag var dock nyfiken redan från början hur effekten skulle bli om en la det över svart så jag var tvungen att testa så klart. Jag gillar effekten det fick även om det inte blev så grönt som en hade kunnat önska sig. (tror dock att det är tillräckligt grönt för att godkännas som bidrag till Karins Grön onsdag ändå..)
 
På bilderna är det alltså ett lager Liquid Leather och två lager Cha Cha Cha. Färgen skiftar väldigt mycket beroende på hur ljuset faller på naglarna men generellt skulle jag säga att det faktiskt var mer grönt i verkligheten än vad som framkommer på bilderna. I skum belysning är det dock mer svart än grönt - den här kombinationen behöver lite ljus för att det gröna ska vilja vara med och leka. Men snyggt, ja, det tycker jag att det blev!
 
 
 
 
 
 
 
Är ni sugna på mer grönt efter det här så surfa genast vidare in till Karin och Grön Onsdag, där brukar det samlas ett helt gäng gröna skönheter! Tjipp!
 
 
 

Vecka 32

Kategori: Pricken

Det blir ett kort inlägg idag, är uppe hos svärföräldrarna och får mobilblogga.. Dessutom med dålig täckning. Ligger i sängen med en fortfarande sovande sambo. Det är ytterligare en aspekt som ändrats under graviditeten - tidigare hade vi ungefär samma dygnsrytm, nu - not so much.. Jag vaknar sällan efter halv åtta medan han är kvar på vår före-graviditeten-rytm och vaknar sällan innan tolv om han får sova så länge han vill.. I gengäld slocknar jag inte helt sällan på soffan en bra stund innan han somnar och - icke att förglömma - han jobbar fortfarande heltid medan jag ju inte jobbar alls längre, med undantag för det mesta fixandet hemma.. 

Under veckan som gick har jag haft finbesök av en av de bästa kollegorna som jag inte träffat på alldeles för länge.. Med sig hade hon inte bara blommor och fika utan också en hel påse snusklubbor!! Hon vet minsann hur en gör en gravid kvinna glad! :) 

I torsdags var jag och sambon på andra delen av föräldrautbildningen, som mycket riktigt kändes som om den gav mer än första delen.. Nu pratade vi om vad som händer om något går fel under förlossningen - sugklocka, tång och kejsarsnitt avhandlades. Vi pratade också om första bebistiden - vad händer på BB, hur länge är en där, vilka kontroller görs och så vidare. Och så fick vi se en amningsfilm - lika delar instruktionsfilm och reklamfilm skulle jag säga.. Men hey, jag är redan "frälst" och helt inställd på att amma så jag tyckte bara det var mysigt. Och längtan efter Prickens ankomst blev ju inte mindre.. Däremot är jag fortfarande lite full i skratt när jag tänker på att en tydligen kan doktorera i amning.. 

Pricken är fortsatt livlig och det är fullt disco mer ofta än sällan. Magen böljar för fullt och jag tror dessutom att jag börjar kunna urskilja kroppsdelarna mer än tidigare.. Vi har börjat busa lite - jag hittar en fot som trycker ut lite, trycker in och flyttar lite på den och Pricken svarar med stora rörelser som ofta slutar med att benet åker ett varv runt och sen lägger sig på samma plats igen.. Mysigt. Dock har hen lite scenskräck tror jag - magen kan vara i full gång och det hoppas och skuttas för fullt där inne, men så fort pappan (eller någon annan) lägger handen på för att känna så blir det tvärstilla.. Ja, utom barnmorskans doppler då.. 

Det känns som om Pricken börjar lägga sig till rätta och göra sig klar för att komma ut också - innan har jag läst om strålande/blixtrande känsla ner i underlivet och att det ska bero på att huvudet hamnat neråt och trycker mot bäckenbotten. Det har jag inte känt igen tidigare men NU kan jag förstå precis vilken känsla folk pratat om.. Men hen är ju långt ifrån fixerad så som det snurras.. Vi får väl se vad barnmorskan säger på torsdag när jag ska dit för vecka 31-kontroll.. (Ni minns det där jag berättade om att barnmorskor och "vanliga" människor inte riktigt är överens om veckorna - jag är ju i trettioandra veckan men barnmorskan räknar bara fullgångna veckor..) 

Nu blev det kanske inte så kort ändå, men nu måste denna kissa och sen ska jag försöka övertyga min man om att det faktiskt skulle kunna vara tid att gå upp.. :) 

Det är kul med bilderna nu - jag tycker ju inte att det har hänt så mycket med magstorleken under en vecka men sen kollar jag på bilden och konstaterar att "tja, det har det nog kanske ändå.." :) eller vad säger ni? :) 

Blå Måndag: Pretty Serious - Galaxy Invader

Kategori: Naglar

Måndag igen ja. När det här inlägget publiceras är jag inte hemma längre utan sitter i en bil på väg till Blekinge för att umgås med svärföräldrarna ett par dagar - gäller ju att passa på när sambon faktiskt är ledig ett par dagar i rad. Men självklart ska det bli Blå Måndag ändå..
 
Idag ska ni få se en duokrom skönhet som kom hem i ett paket från Norways Nails för ett tag sen - Galaxy Invader från Pretty Serious. Det är framför allt blått, men det är sällan hela nageln är i samma färg. Normalt sett skiftar det mest i en härlig lila nyans men i lite mer skum belysning skiftar det mer i grönt. Det är dock nästan omöjligt att fotografera det gröna, just eftersom det kräver en mer skum belysning. Och precis som vanligt så är färgskiftningarna ganska svåra att fånga på bild så jag fick ta till knepet med att fotografera under vattnet för att få bilder som ger lackets färgskiftningar rättvisa. Här ser ni klart och tydligt skiftningar i blått, lila och guldgrönt. Det är inte riktigt samma gröna som kommer fram i den skumma belysningen - där är det mer en sjöskumsgrön/turkos grön som en kan se. Dock är min kamera inte direkt en fena på att ta bilder under vattnet - de får inte en lika bra skärpa som ovan vattnet.
 
Till skillnad från många duokroma lack är detta fullspäckat med skimmer och jag tror att det är skimret i sig som är duokromt. Skimret i det här lacket gör också att de annars ganska obligatoriska penseldragen inte syns här utan en får en schysst, jämn yta som jag personligen trivs mycket bättre med. Dock är lacket ganska skirt och hade nog vunnit på att istället läggas på ett mörkblå eller svart baslack - på bilderna ser ni fem lager Galaxy Invader och ett lager Seche Vite. Nästa gång ska jag helt klart testa det över ett annat lack i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har du också lackat klorna blåa idag och är sugen på att delta i Blå Måndag. Det är enkelt - fotografera naglarna, skriv ett blogginlägg och lägg till en länk till ditt inlägg via InLinkz här nedan. Vips så är du med! Välkommen!
 
 
 
 

Nail Art Sunday: tema - fransk manikyr

Kategori: Naglar

Snabbt inlägg idag, med en snabb manikyr och lite småstressade bilder också.. Lela har bestämt veckans tema till "Fransk manikyr" och uppmuntrade till kreativitet.. Själv såg jag för ett tag sen en manikyr på Instagram som jag föll för och blev "lite" inspirerad av - tyvärr hittar jag inte bilden igen så kan inte ge cred som jag borde.
 
Basen här är Trind Nail Repair som just nu går varm här hemma. Den franska manikyren är gjord med vit akrylfärg och platt pensel - enligt mig enklaste sättet att få en bra fransk manikyr utan att behöva mecka allt för mycket, och dessutom utan att få en kant mellan det vita och det ickevita.. Ovanpå detta ligger sedan ett leopardmönster gjort med Nail Him från H&M och svart akrylfärg, målat på frihand. På ringfingret valde jag dessutom att blinga till det med lite rhinestones i en matchande blå färg - det är jag dock inte säker på att det förhöjde manikyren så mycket. Allt är sedan toppat med Seche Vite som vanligt. För att vara gjord så snabbt, tog typ en kvart totalt sett, så är jag nöjd med manikyren. Bilderna är dock långt ifrån de bästa, men det får vi helt enkelt leva med antar jag.. Eftersom jag har märkt av en viss bildstöld så har jag nu börjat markera mina bilder - bättre sent än aldrig känns det som. Hoppas inte markeringen stör allt för mycket för er..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blått är ju också en fin färg, och det blå mönstret på naglarna en fin övergång mellan Nail Art Sunday och Blå Måndag som det är imorgon, precis som vanligt.. Välkomna tillbaka då, och delta gärna! Tjipp!

Vecka 31

Kategori: Pricken

Var tar tiden vägen? Vecka 31 redan? Mindre än tio veckor kvar tills Pricken ska titta ut om allt går enligt plan. Som jag längtar!
 
Vecka 30 var en bra vecka! Jag har mått bra och känt mig pigg och glad - alltid lika skönt! Jag har dessutom pillat ihop ett första försök till en filt till babyskyddet - en babywrap. Tydligen är det så - en lär sig mycket nytt som gravid - att en inte ska ha för mycket kläder på bebisen när det är dags att åka bil, bältet i stolen sitter mindre säkert då. Därför brukar många istället ha en filt utanpå men det kan också bli lite av en trafikfara när den halkar av var femte minut. Men så hittade jag ett "mönster" på nätet på en filt med hål för bältet i mitten - en lägger filten i stolen, drar bältet genom hålen och knäpper innan en sedan lindar resten av filten runt bebisen. Smart och smidigt. Nu kommer det väl troligen inte vara så himla kallt när Pricken föds (om inte vädret är lika knäppt då som alltid annars alltså..) men det känns ändå skönt att ha något att linda om hen när vi ska åka hem. Jag köpte en billig fleecefilt på IKEA och ett matchande påslakan som jag har använt till att sy filten, i alla fall till det här första försöket som blev helt okej. Andra försöket, och den "riktiga" filten kommer istället att bli med en likadan filt och ett sjukt gulligt tyg med ugglor - love it. Dock fanns det i två färgställningar och jag kunde verkligen inte bestämma mig för vilket jag tyckte bäst om - det blev båda. Så nu blir det ena tygstycket till filt och det andra blir lakan till spjälsängen. På pysselfronten har jag också stickat lite (går en bara hemma hela dagarna får en sysselsätta sig på något sätt!) så det har blivit ett par baby"skor" med matchande vantar. Skorna hittade jag ett bra mönster på - ALLT finns på nätet, vantarna har jag fnulat ihop ett mönster till själv - eventuellt blev de lite för stora (de är  ungefär lika stora som skorna! =)) men i så fall får väl Pricken ha dem lite senare då.
 
 
 
I torsdags var vi också på första delen av föräldrautbildningen. Än så länge var det inte så mycket nytt - vi pratade om hur en förlossning går till och smärtlindring men det mesta av det har jag redan läst mig till. Däremot var det nog en del nytt för sambon tror jag och det var intressant att prata med andra i samma sits också så. På torsdag är det dags igen och då skulle vi bland annat prata om vad som händer om något går snett och första tiden när bebisen har fötts, amning och så vidare. Ska bli intressant. Från och med nu är det också besök hos barnmorskan varannan vecka..
 
I lördags var det ju Melodifestivalen och eftersom sambon dels jobbar och dels är totalt ointresserad (och vi dessutom inte har TV hemma...) så var det roligt att istället kolla tillsammans med ett gäng av de bästa kollegorna. En underbar kväll fylld med tacos, godis, skratt, Melodifestivalen och gamla låtar, sexsnack och en riktigt härligt upptankning av social samvaro. Att dessutom bara få vara jag, utan att vara "enbart gravid" -sådär så att det är det enda en får prata om - var också riktigt skönt. Och att bli uppdaterad om vad som egentligen händer på jobbet är också roligt - min sambo är inte så långt inne i "skvallerloopen" direkt.. =) Älskar att ha så fina kollegor!
 
Det sägs att en i den här perioden ska kunna urskilja ett tydligare mönster när det gäller bebisens vakenperioder och stunder av vila. Här är mönstret mest vaken - vaken - vaken - vilar tre minuter - extra vaken - vaken - vaken osv. Inte är det långa stunder av stillaliggande här inte - jag hoppas mest att det innebär att all energin är slut innan hen kommer ut och att vi får en lugn och sovande bebis! ;)
 
I veckan som kommer ska jag försöka vara lite bättre på att blogga än jag varit på sistone. Dessutom ska det firas födelsedagar - nu börjar stora födelsedagsperioden i vår familj! - och eventuellt åker vi upp till svärföräldrarna en sväng också. Dessutom ska jag nog kanske skaffa mig ett årskort på badet här i närheten och börja simma lite, det sägs vara en bra träning för oss tjockisar.. ;) Hoppas ni alla får en underbar vecka!
 
 
 
 
 
Testar en ny variant av jämförande bilder, tyckte själv att det var svårt att se skillnad på magen innan när de var uppdelade i olika bilder.. Nu vet jag inte om det enbart är det, men visst har det hänt lite med magen sedan sist.. ;) Och med boobsen för den delen..

Blå Måndag: Smitten Polish - Sunken Galleon

Kategori: Naglar

Måndag igen och våren verkar ha kommit till byn! Tredje dagen i rad som solen skiner och fåglarna kvittrar - underbart! Idag är det dessutom dags för första dagen med arbete i trädgården som husägare - vår trädgård är fortfarande fullbelamrad med grenar och kvistar som blåste ner i stormen i höstas. Kaaaaanske dags att ta tag i det nu, eller vad säger ni? =)
 
Men först ska det så klart visas nagellack här. Dagens vinnare är Sunken Galleon från Smitten Polish, ett lack som jag handlade hem för ganska länge sen men som fått stå otestat, varför vet jag inte riktigt. Jag föll ju för det redan när jag målade upp det på swatchsticka, men av någon anledning har det bara inte blivit av att använda det. Ett härligt turkosblått lack fyllt med glitter i olika varianter - microglitter i guld, mörkblått och grönt, små små guldiga hexor, stora silvercirklar och lite mindre guldcirklar. Namnet och glittren tillsammans får mig att se inspirationen som sjunkna piratskatter på havsbottnen - fullt med mynt i olika storlekar. Sambon däremot såg luftbubblorna som blir när något sjunker - vem vet väl vem av oss som har rätt? Han älskade färgen på lacket i alla fall men hade nog föredragit lacket utan i alla fall det stora glittret om jag känner honom rätt. Själv gillar jag allt, utom möjligen att glittren har en tendens att drunkna i lacket. Det var nästan täckande på ett lager - personligen hade jag nog föredragit att få måla fler lager - säg fyra eller något - mot att glittren fick synas mer genom lacket. På bilderna är det tre lättmålade lager Sunken Galleon, toppat med ett lager Seche Vite. Seche Vite behövs definitivt för glansen skull, Sunken Galleon torkar lite halvmatt för egen del, och dessutom för att få ett jämnt resultat. Täckningsmässigt hade jag klarat mig på två lager Sunken Galleon, men efter mitt andra lager hade jag nästan  inget synligt glitter alls utom de små hexorna så jag valde att lägga på ett lager till för den sakens skull. 
 
 
 
 
 
 
Som ni ser är mina naglar rätt rejält nerkortade - jag fick en ful spricka i långfingernageln ganska långt ner som - efter att ha lagats med lim och gellack fick växa ut en del. Nu kändes det dock som om det var dags så naglarna klipptes och filades ner och nu är det nagelvård på hög nivå som gäller - det har jag slarvat alldeles för mycket med under vintern.
 
Hur är det - visar ni också blått idag kanske? Lägg till er länk i InLinkz här nedan (creds till Karin som vanligt!) för att delta på Blå Måndag, svårare än så är det inte! Tjipp!
 
 
 

Vecka 30

Kategori: Pricken

Förra veckans inlägg om allt det jobbiga med graviditeten verkade vara uppskattat, så vi kör väl motsatsen också - allt mysigt, skönt och härligt med att vara gravid, det är ju verkligen tudelat.. Dock vill jag, även denna gång, utfärda en viss varning innan själva inlägget..
 1. jag har haft en lätt graviditet tror jag, har haft förhållandevis lite problem vilket kanske till viss del hänger ihop med att jag slutade jobba i december..
 2. alla graviditeter (och gravida!) är olika, detta är bara min upplevelse..
 3. allt är inte guld och gröna skogar, läs gärna inlägget Vecka 29 också..
 4. jag tar inget som helst ansvar för eventuellt bebissug som uppstår eller effekter som detta har på era eventuella relationer. :D
 5. idag blir det ett låååååångt inlägg.
 
 • I vårt fall var graviditeten både väntad, önskad och planerad. Till och med så pass "planerad" att det här var så vi ultimat ville ha det - fick vi välja en "perfekt" tidpunkt att bli gravida så var det just precis när vi blev det. Givetvis gav den därför upphov till stor glädje och lycka för oss båda - ett lyckorus som vi nog inte riktigt lämnat bakom oss heller. Jag hade stora planer på avslöjandet inför sambon - jag tänkte sätta ihop ett litet "vi-ska-ha-barn"-paket och ge till honom, sådär med napp och några babykläder där det står "Jag älskar pappa" på. Well, kanske inte riktigt. Han var ute med hunden och vi skulle åka till jobbet. Jag kissar på stickan, inser efter många om och men och omläsningar av instruktionerna att vi väntade barn, slänger på mig kläderna, rusar ner och rycker iväg sambon från hundhagen där han står och umgås med några grannar. "Vi behöver ju inte åka riktigt än..." tyckte han - "JO!" var mitt svar.. Innan vi hoppade in i bilen lämnade jag över testet till honom och sen stod vi bara och kramades en stund.. =)
 • Jag trodde att det skulle vara mysigt att gå och kolla lite på barnkläder, köpa något extra fint, inreda och fixa till barnrum och lite sådär. Mysigt är kanske inte riktigt rätt ord - mer typ über-mega-super-duper-dundermysigt.. Till och med att tvätta kan vara roligt nu, att tvätta och vika undan små, små, pyttiga kläder och tänka att om ungefär 10 veckor ska jag få klä på vårt lilla barn de där kläderna. Kärlek på hög nivå! Enda problemet med detta är hur dyrt det kan bli om en inte lägger band på sig.
 • Kärleken mellan mig och sambon spirar och det känns som om den har fördjupats massor sedan den där härliga tidiga höstdagen i september. Vi pratar om framtiden, planerar och drömmer tillsammans och blir bara mer och mer kära i varandra hela tiden.
 • Kärleken mellan mig och Pricken - att det ens är möjligt att älska någon en inte ens har träffat så djupt och innerligt är en gåta. Känslan av att vara en enhet, att gå där och klappa lite på magen och prata med hen - det får mig nästan tårögd ibland. Och det här att man redan kan kommunicera på en viss nivå - buffa lite på magen och känna svarssparkarna - HÄRLIGT!
 • Kärleken mellan sambon och Pricken - att se min sambo, som är en riktigt barnkär person och längtat efter barn länge, äntligen vara på väg att bli pappa för första gången.. Att se hur han älskar det som finns där inne i mig, hur han klappar magen och pratar med den allt som oftast. Eller när han hälsar till Pricken från farmor och farfar när han pratat med dem i telefon. Och, kanske bäst av allt - när han sjunger "Soft kitty" för magen på kvällen för att säga godnatt. Jag blir lite tårögd varje gång..
 • Att se hur magen växer och veta att det beror på att det finns ett litet barn där inne - vårt lilla barn. Att känna kroppen förändras och känna att det faktiskt är bra förändringar, även om siffran på vågen är högre än någonsin (och midjemåttet större..)
 • Hur relationen till familjen har förändrats och fördjupats - framför allt till de två av mina bröder som har barn sedan tidigare och som gärna hälsar till Pricken när vi pratat med varandra, eller när jag får sms. Eller mamma som redan stickar, syr och virkar saker till Prickis och som frågade om vi inte skulle åka upp till  Ullared och handla lite. Eller morfar, som ser fram emot att bli gammelmorfar igen.
 • All omtänksamhet och kärlek en får från medmänniskor runt omkring en. Personalen på IKEA som hjälper en att lasta på vagnen och som fixar så att en får hjälp att lasta in i bilen. Människor som reser sig på bussen eller bara frågar om allting är okej. Kassörskan på ICA som hjälpte till att lasta upp och i allt i vagnen när jag storhandlat med självscanning och fick avstämning. Personalen i tyghandeln som går och hämtar en vagn åt mig för att jag inte ska bära så tungt. Vad som nästan känns som en hemlig klubb för alla som är och varit gravida - med menande ögonkast och små leenden när en möts på stan. Eller till och med börjar prata och kan diskutera allt möjligt som har med graviditeten att göra, även de mer privata delarna, tre minuter efter att en träffats första gången.
 • Min underbara barnmorska som varit fantastisk såhär långt - hon är precis rätt typ för mig, lugnande men inte daltande. Önskar bara att jag får en precis likadan på förlossningen.
 • Känslan på ultraljudet, då vi fick se det lilla livet för första gången. Det var så stort och så ögonblickligt att det inte riktigt går att beskriva. Att ligga där, med sambons hand i min, och se vårt lilla barn på den stora, svarta skärmen - hur det rörde sig och att höra att allt såg fint ut. Det är obeskrivligt - och känslan inom mig blev bara större när jag såg sambons tårögda blick också. De delade ögonkasten mellan oss är en av de finaste stunderna jag vet.
När jag läser genom detta och förra inlägget så är det så tydligt att graviditeten är både positiv och negativ, men att det positiva överväger det negativa hundra gånger om. Det är också rätt så tydligt för mig att majoriteten av de negativa aspekterna är fysiska medan majoriteten av de positiva är psykiska. Faktum är dock att en hel del av de negativa, fysiska aspekterna, ingår i de positiva, psykiska, aspekterna. Även om förändringen är något som i sig är jobbigt, gör ont eller sådär så är känslan av det ändå på något märkligt sätt positivt eftersom det är tydliga tecken på det lilla liv som växer och frodas i magen.
 
Under veckan som gått så har jag fikat med två finfina kollegor - härligt med lite socialt umgänge med en del av folket en verkligen saknar från jobb. Fick ju dessutom visa upp huset för den ena för första gången - det gör mig alltid lite glad eftersom jag verkligen gillar vårt hus.. Helgen har sedan spenderats ute på underbara Sjöröd, ett scoutlägerområde ute på Österlen, tillsammans med sambon och en massa vänner. Finfina Millie fick dessutom hjälpa en liten kille att känna att hundar inte är så farliga. Det blev tungt för magen på slutet och på vägen hem ville sammandragningarna inte riktigt släppa, samtidigt som det gjorde rejält ont i både magen, ryggen och ljumskarna och jag kände ett tryck mot mina lady parts.. Eftersom det inte släppte trots sätesvärme och vila, och jag inte heller kände av Pricken ringde vi till förlossningen i Lund och hörde vad de sa. Efter deras inrådan åkte vi in och blev undersökta. Skönt nog var det lugnt och behagligt där inne, kände ingen stress alls. Både barnmorskan, undersköterskan och förlossningsläkaren kändes väldigt fina. Vi fick göra ett CTG (mäter värkar och bebisens hjärtljud) och förlossningsläkaren gjorde sedan ett vaginalt ultraljud. Allting såg perfekt ut - ingen påverkan från trycket och bebisen verkade må jättebra. Så himla skönt. Läkaren tog sig dessutom rätt mycket tid att inte bara säga att allt var bra utan förklara varför han såg att allt var bra - lite anatomilektion kan man säga. Det gör att det nog är lättare att slappna av och inte oroa sig nästa gång, även om han tyckte att vi gjort helt rätt som åkt in - hellre en gång för mycket än en gång för lite som han sa.
 
Dagen efter var det dessutom dags för ett nytt besök hos barnmorskan - dags för glukosbelastning nummer två. Ingen mat eller dricka på hela kvällen och natten innan (missade dessutom att dricka innan deadlinen...=/ ) och inte heller på morgonen. Köra ner till BM i skojsig rusningstrafik - fast varför det kallas rusningstrafik är ju en gåta, det står mest still.. Slå sig ner i soffan och få sin "morgondrink" - lika delar vatten och glukos och så en citron på det. Sippa i sig den på 10 minuter och sedan vänta i två timmar på att ta ett blodprov. Under tiden får en lov att göra ungefär ingenting - inte äta, inte dricka, inte röra sig för mycket, inte sova.. Tack gode gud för smartphonen och tidningar säger jag! =)
 
Efteråt var det som sagt dags för blodprov, återigen såg allt finfint ut så jag slipper nog göra fler av den här - skönt! Blodtrycket däremot var lite lågt - låg på en 90/50 - men precis som vanligt är svaret "bättre lågt än högt" så. Magen hade växt med två centimeter och låg fortsatt mitt på normalkurvan, så tji får alla som säger att jag är så hiiiiimla stor. Pricken var däremot irriterad - dels var pulsen lite för hög och dels gillar hen INTE dopplern som en lyssnar efter hjärtljuden med, varje gång barnmorskan lyckades hitta ljudet så sparkade Pricken till dopplern och vände på sig. Pulsen gick dock ner och barnmorskan drog slutsatsen att det helt enkelt var en sockerkick. Med tanke på hur mycket rörelse det var i magen från ungefär två minuter efter att jag hällt i mig morgondrinken så kan den teorin nog stämma - jag vet inte om det var disco, kickboxningsträning eller Friskis&Svettis-pass där inne, men något var det i alla fall! Efter barnmorskan var det dags att åka till provtagningscentralen och lämna mitt - förhoppningsvis - sista blodprov för att eventuellt justera medicinen. Här har de världens bästa "uppfinning" - säger en till i receptionen att en är svårstucken får en låna en liten värmekudde som placeras mellan händerna. På så sätt värms blodet upp och det blir mycket lättare att sticka - har funkat för mig varje gång, numera tar det sällan mer än ett försök att få ut blodet, tidigare kunde det dra iväg upp mot en fjorton försök..
 
Efter lite shopping på IKEA och Stoff och Stil - nu ska det sys babyfilt till bilbarnstolen och lite mer lakan - åkte jag hem till mamma och skulle få hämta "lite saker" från min storebror och svägerska. "Lite saker" betyder tydligen två stoooora pappkassar fulla med kläder, en bilbarnstol, en hoppgunga och lite annat smått och gott. Vi lär verkligen inte behöva handla mer till Prickis nu - så underbart uppskattat!
 
Jag upplever inte att magen dragit iväg så mycket mer i storlek, i alla fall inte om jag tittar på bilderna. Däremot spänner den mer än tidigare och Prickens rörelsemönster har också ändrats. Dels är det mer rörelser och dels annorlunda - innan var det mer isolerade sparkar och slag, nu är det mer vridningar och att hen tar spjärn känns det som. Dock blir det fortfarande rejäla sparkar ibland - i morse lyckades jag fånga det på film som ni kan se nedan..
 
 
 
 
Tio veckor kvar. Känns helt sjukt! Längtar verkligen!

Blå Måndag: länklista

Kategori: Naglar

Idag blir det faktiskt en liten länklista också, bara för att jag själv tycker att det är roligare så.. Det kommer kanske inte att bli varje vecka (eller ja, vid närmare eftertanke - stryk kanske där...) men idag blir det i alla fall! Min dag har spenderats med besök hos barnmorskan (allt såg finfint ut! =)), på provtagningscentralen för att lämna blodprover, på Stoff och Stil för att inhandla lite tyger för bebissömnadsprojekt här hemma, på IKEA för lite komplettering (billigare att köpa deras lakan än att köpa lika mycket lakansväv!) och sen en vända hem om mamma för att hämta en stooooooor laddning bebisprylar som vi fått ärva efter Prickens fina kusiner.. På det hela taget en bra dag, men fasen vad trött jag blev - både jag och sambon tvärdäckade nu på kvällen, för ungefär tre timmar sedan, och ska alldeles strax gå och lägga oss för natten också..
 
Men ja, nu var det ju inte om mig inlägget skulle handla, utan om alla finfina bidrag som kommit in till Blå Måndag.. Here we go!
 
Först ut in på länklistan var Lottsky som visar ett lack ur Essies sommarkollektion från förra året, tillblingat med lite guldkant minsann! Tjusigt!
 
Michaela på Nagelfärger är med på Blå Måndag för första gången och bjuder på både nailart och en söt liten kärlekshistoria. Välkommen!
 
Vikab är med idag, med ett lack från Sally Hansens HD-serie. Duokromt och blålila, kan det gå fel?
 
Emma visar upp ett härligt pastellblått lack från Nails Inc som ser så himla fint ut. Jag gillar färgen och ser MASSOR med nailart framför mig! =)
 
Karin bjuder oss på ett tjusigt duokromt lack som - precis som duokroma så ofta är - är lite för frostigt för min smak. Men färgen var desto bättre. Och priset verkar ju inte heller helt fel, för ett märke som jag helt missat och känner att jag nu måste kolla in..
 
Anne slänger in ett Smittenlakc för beskådan till oss. En blålila jelly med färgskiftande rosa skimmer i - jag måste hålla med om beskrivningen "nästan löjligt vackert".. Ser riktigt härligt ut!
 
Pamsan visar upp ett riktigt härligt strukturlack från China Glaze - det här hamnade helt klart på önskelistan. Frågan är om jag kan motivera ett inköp av det nu, med tanke på att det ändå verkar ganska lika en annan favorit - Ocean Crush från IsaDora.. Får nog suga på den karamellen en stund..
 
Ett annat riktigt härligt lack visar Lela upp. Färgen påminner lite om lacket hos Pamsan, men inte finishen. Det här ser också riktigt, riktigt härligt ut - och priset verkar ju inte heller helt fel, om man inte handlar det i Sverige..
 
Linda slänger in ett nytt inlägg med ett lack från Darling Diva som hon tidigare var lite missnöjd med. På det här sättet tycker hon dock - och jag kan inte annat än hålla med - att det ser bättre ut! Snyggt!
 
Sminkan körde även hon blått idag med ett lack från OPIs nya kollektion. Även här ser vi penseldrag, men lacket ser så himla fint ut ändå.. Färgen är härlig och intensiv, precis som jag vill ha det!
 
Helena är kvällens sista bidrag, med ett mintgrönt lack som slår tillräckligt i blått för att kvalificera sig - i den "nya finishen" från Ciaté.
 
 
 
Vet ni - det var riktigt roligt att skriva en länklista igen, det var alldeles för länge sedan sist! Nog en vana jag behöver ta upp igen - ni är ju så fina allihop! Vi ses igen imorgon, då blir det nog en motvikt till mitt halvnegativa graviditetsinlägg förra veckan! Tjipp!

Blå Måndag: Gina Tricot - Deep Ocean

Kategori: Naglar

På grund av samma ruckade planer som gjorde att jag inte hann nailarta igår så hann jag inte heller ta några bilder i vettigt ljus på dagens blåa lack. Och just nu sitter jag hos barnmorskan och njuter av sviterna efter den totalt översöta morgondrinken som utgör glukosbelastning nummer 2.. Därför fick det bli lite bilder tagna i lampskenet i väntrummet och ett inlägg från mobilen. Det innebär också att jag inte kan lägga in InLinkz-länken förrän i eftermiddag. Om ni vill vara med men inte har möjlighet att återkomma så lägg in en kommentar till inlägget så ser jag till att er länk blir inlagd när jag uppdaterat inlägget..
 
Deep Ocean från Gina Tricot är dagens blåa lack i alla fall. Ett härligt, lite svärtat, elektriskt blått skimmerlack med lite lila ton i. Skimret är lite ljusare än själva lacket vilket syns när man vinklar nageln mot ljuset - det ger nästan en duokrom effekt.. Som vanligt med Ginas lack upplever jag att det har en bra kvalitutta och det är lättlackat. Är man lite noga täcker det dessutom på ett lager. Jag var inte så noga så på mina bilder ser ni två lager och ett lager Seche Vite. Underbar glans och härlig färg! På mina bilder känns färgen tyvärr lite utvattnad nästan, den är mer intensiv i verkligheten..
 
 
 
 
 
 
Vill du också vara med på Blå Måndag är det enkelt. Lacka klorna blåa, gör en bloggpost och lägg till din länk i InLinkz som finns här nedanför. Det är alltid välkommet att lämna en kommentar också.. Tjipp!
 
 

Nail Art Sunday: tema - flower power

Kategori: Naglar

Idag har Lela bestämt att det är Flower Power-tema på Nail Art Sunday. Jag har inte hunnit göra någon nail art idag, våra planer blev lite ruckade så vi var inte hemma förrän rätt sent, så det får bli lite bilder på två gamla nailarts som jag faktiskt är ganska nöjd med. Detta är försök ett och två på one stroke-metoden.. Man har en platt pensel och doppar ena halvan i en färg och andra halvan (tänk hörnorna nere på penseln) i en annan färg och sedan målar man på nageln (eller något annat om man nu vill det... ;)) Resultatet blir lite som en gradient, fast i mönsterform. Med tanke på att mina pedagogiska skills kanske inte är så bra så är det ju tur att det finns ungefär en ziljon tutorials på youtube - sök på one stroke nail art så hittar ni massor!
 
 
 
Den gröna är gjord på en bas av #63 från Viva la Diva och målad med hjälp av lila och guldig akrylfärg från Panduro. Prickarna är gjorda med grön akrylfärg från Sang. Den andra (som är andra försöket) är gjord på en bas av ett riktigt billigt, läskigt - garanterat INTE 3-free - lack från T*G*R som inte är något att hänga i julgranen. Nailarten är sedan målad med grön, blå och vit akrylfärg från Sang. Jag gillar designen bättre på de gröna, men blommorna är (förklarligt nog kanske) snyggare på andra försöket..
 
Vi får väl hoppas att Lela godkänner det här som ett bidrag till Flower Power, även om det kanske är mest Flower och inte så mycket power.. Men Lela brukar ju vara snäll så.. *blink blink*
 
Glöm inte att det är måndag imorgon, och som vanligt är den ju blå.. Vi ses då hoppas jag! Tjipp!