NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Blå Måndag

Kategori: Naglar

Karin igen, vi får snart starta en insamling så Tove får ordning på sin dator... ;-)
 
Lägg till din länk nedan! 

Blå Måndag!

Kategori: Naglar

Hej på er, Karin från Vacker & Underbar här!

Tove hann inte fixa det här inlägget innan hon åkte in till förlossningen, så tyvärr kom det inte upp tidigare idag. Nu är hon dessutom iväg på släktsammankomst. Så idag sitter jag vid knapparna och välkomnar er till veckans Blå Måndag!

Lägg till din länk nedan! Den fungerar till tisdag kväll. Nästa vecka skulle jag tro allt är som vanligt igen!

 
 
 

Vecka 40

Kategori: NaglarMåndagens bild - det är ju som sagt då jag byter vecka.. 6 dagar kvar. 

Veckan har varit en rejäl berg-och-dalbana och fylld av dramatik.. Min underbara kollegas son försvann hemifrån och var borta i över ett dygn - med både kniv och en historia av självskadebeteende i ryggsäcken. Det blev ett långt dygn utan sömn och fyllt med oro och ängslan. Polisen och Missing People kallades in men innan skallgången hann börja kom han som tur är tillbaka hem, dock med magen full av tabletter så stora delar av det andra dygnet spenderades som support på akuten istället.. Som tur är slutade allting väl såhär långt och förhoppningsvis kommer det att fortsätta i rätt riktning framöver.. 

Veckans jämförelsebild då kanske? 


Så här ser det ut.. Jag vet inte vad ni säger, men magen känns något mindre nu..  Kanske kan det bero på det här? 


00.33 den 11/5 föddes vår lille son Jonathan efter ett knappt dygn på förlossningen - det tog ett tag eftersom jag inte hade världens bästa uppladdning så att säga, inte så mycket av vare sig mat eller sömn de två dygnen innan det drog igång.. Så, kanske inte världens lättaste förlossning och inte riktigt som jag hade tänkt mig den men vad spelar väl det för roll idag?! 

  Välkommen till världens underbara Pricken.. 

Blå Måndag: H&M - Did I Tell You?

Kategori: Naglar

Dagens lack är såklart blått, det är ju ändå måndag. Precis som förra veckan är det en layering som ska visas upp, även denna är gjord med Ocean Blue från Colorama som bas. Dock är jag mer nöjd med den här kombinationen än jag var med förra veckans. Idag ska ni få se ett lack från H&M - Did I Tell You? - över tre lager Ocean Blue.
 
Did I Tell You? är precis som förra veckans lack, Aqua Glitter, en klar bas med glitter i. I Did I Tell You? är det blått glitter i olika storlekar och former, framför allt små och stora hexor. Glittret är ganska sparsamt, om det ens är möjligt att få det täckande på egen han skulle det nog kräva väldigt många lager. Det är dessutom, framför allt vid första lagret, svårt att få glittret att flytta sig från penseln till nageln - det vill gärna tillbaka till flaskan så att säga. Efter tre lager, som ni ser på bilderna, är det dock rätt lagom mycket glitter för min del. Glittret i Did I Tell  You? har en lite annan blå nyans än Ocean Blue vilket jag tycker ger en skön kontrast utan att skära sig - istället ger det lite av en havs-/poolkänsla och känns för mig somrigt och fint. Glittret blir inte så in your face utan hyfsat diskret men ändå livar det upp lacket lite.
 
Förutom att det tog lite arbete att få över glittret till naglarna är lacket lättmålat - det hamnar där jag vill ha det och formulan är bra. Lacket torkar också ganska snabbt men behöver ändå topplack, dels för att bli jämnt och dels för att bli blankt. Överlag gillar jag som sagt den här kombon - den kan jag tänka mig att bära fler gånger.. Vad säger ni, snyggt eller inte? Bättre eller sämre än förra veckans?
 
 
 
 
 
 
Vill ni sjäva vara med på Blå Måndag är det lika enkelt som smidigt - blogga blått, kopiera länken till ert inlägg och klistra in via InLinkzlänken här nedanför så är det klappat och klart sen! Tjipp!
 
 
 
 

T.G.R - 30

Kategori: Naglar

Jag satt länge och tvekade fram och tillbaka om jag helt enkelt bara skulle slänga hela den här mappen med alla bilder eller inte. Men ja, jag bestämde att även riktigt usla lack ska få visas upp, om inte annat så som varnande exempel. Talessättet lyder ju att en får vad en betalar för, men det här lacket är nog inte ens värt de där 10 kronorna som det kostade. Egentligen var det faktiskt så att jag var tveksam redan till att ta bilderna om jag ska vara ärlig.
 
Formulan är hemsk och fullkomligt hopplös att måla med - det kommer ni kunna se på bilderna också. Penseln var spretig och även den svår att måla med, vilket syns i nagelbanden (jag brydde mig inte ens om att städa lite grann, vilket kanske säger en del...) Lukten är nästan än värre, riktigt vidrigt kemisk och äcklig och stickande. Jag har testat ett annat av lacker från T.G.R. innan och det sprack upp på längden längs nageln, alltså från tippen och ner mot nagelbandet. Detta helt oprovocerat. Det är ju inte direkt så att det gjorde något men vi kan väl säga som så att det här lacket inte satt kvar tillräckligt länge för att jag skulle se om samma sak hände här. Det kändes som slöseri att lägga på Seche Vite på det här - det var inte direkt ett lack jag tänkte mig att bära. Däremot var jag nyfiken på hur det skulle se ut matt så jag testade med ett lager Essie - Matte About You också, resultatet ser ni på de två sista bilderna.
 
 
 
 
 
 
Någon annan som testat T.G.R.'s lack och har någon erfarenhet att dela med er av? Kanske någon som hittat ett lack som funkar, eller som bara vill spä på min varning för lacken..?
 

Grön Onsdag: Sephora - Lightning

Kategori: Naglar

Dags för det tredje och sista lacket som min kusins sambo fick inhandla och direktimportera till mig från Sephora i USA - Sephora Formula X Radioactive. Det är en väldigt tunn grön, nästan blågrön, bas som är fylld med prismatiskt och grönt hexagont glitter i olika storlek. Jag gillar verkligen effekten. Dock blev det inte så lyckat den här gången - det blev alldeles för tjockt som jag gjorde det här. På bilderna ser ni:
Ett lager nagelstärkare
Två lager China Glaze White on White
Tre lager Sephora Formula X Radioactive
Två lager Sephora Formula X Lightning
Ett lager Seche Vite
 
Behöver jag ens säga att det aldrig torkade? Och som ni ser så reagerade Seche Vite inte så bra med alla de här lagren, det blev rynkigt och osnyggt. Lightning behöver definitivt något  under för att bli täckande men nästa gång ska jag nog inte testa det ovanpå ett lack som dels behöver vitt lack under och dels tre lager lack för att bli täckande.. =)
 
Förutom det lilla misstaget gillar jag som sagt lacket - basen och glittret är otroligt snyggt och det sprakar verkligen i solljuset. Tyvärr var det såklart en ganska mulen dag den dagen jag testade det så jag lyckades bara få en "vettig" solbild, den sista. Där ser ni dock, på grund av oskärpan, hur glittret verkligen är prismatiskt och riktigt snyggt! Ah, jag tror jag måste testa det här igen - snart!
 
Vill ni se mer grönt gör ni precis som vanligt på onsdagar - klicka er vidare till Karin på Vacker&Underbar och kolla in alla gröna godingar som kommer att samlas där under dagen! Tjipp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 39

Kategori: Pricken

Vilken vecka! Både på gott och ont.. 
 
När det gäller ont så har ryggen verkligen börjat göra sig påmind - egentligen oavsett sittställning, liggställning eller om jag är uppe och står/går så finns ryggsmärtan med där. Det är ju i och för sig inte så konstigt, det är ju en rätt hög belastning på nedre delen av ryggen att hålla upp hela kroppen, dels på grund av den ökade vikten från magen, dels på grund av den ändrade ställningen av bäckenbenet och dels på grund av att magmusklerna inte längre gör hälften av jobbet. För magmuskler ja - de har nog packat ihop och flyttat någon annanstans så länge. Om inte annat så märks det rätt bra när jag ska försöka resa mig från liggande eller halvsittande, eller kanske från soffan. Utan att tänka på det har jag börjat anamma den klassiska stilen för att resa sig upp - jobba mycket med armarna och liksom häva mig upp lite som en katapult. Jag märker också att just om jag jobbar framåtlutad - som vid plantering eller liknande - så är det enbart korsryggen som arbetar vilket ju också så klart ger en extra belastning på den. Ser ju dessutom en del kroppsliga förändringar och längtar lite efter att kunna börja träna efter att Pricken kommit och kroppen börjat återhämta sig - bland annat känns rumpan helt borttrollad den också..
 
Men men, trots allt så njuter jag fortfarande av att vara gravid och det är ju inte så långt kvar nu heller. 13 dagar till BF och 18 till önskad förlossningsdag. För ja, än så länge har jag inte känt av behovet av att sluta vara gravid även om jag så klart längtar efter vår lilla Prick. Än mer sedan i söndags då vi var hemma hos en föredetta kollega som just blivit morfar - barnbarnet var också där och det fick mig verkligen att längta efter att ha Pricken på utsidan och inte insidan längre.
 
I veckan som gått så var jag också på återbesök hos sjukgymnasten för en ny omgång akupunktur och lite rådgivning angående ryggen och foglossningen. Den här gången upplevde jag nog inte riktigt lika mycket verkan av akupunkturen men visst hjälper det. Dock har foglossningen flyttat sig så det är kanske därför jag inte upplever att effekten är lika bra. Numera har jag inte så ont i ryggen/höfterna av foglossningen utan mer i blygdbenet - det är svårt att byta ställning i sängen utan att det gör rejält ont och likaså att gå ibland. Så jag frågade också hur jag skulle göra med TENSen. Tidigare skulle jag sätta den i korsryggen/på höften för att få smärtlindring. Hennes förslag nu var att sätta en pad på höften och en på insidan av låret alternativt att sätta padsen på insidan av vardera lår, långt upp. Det lät sjukt läskigt och jag testade den första varianten först men jag upplevde inte att det hjälpte mig. Så ja, till slut testade jag den andra varianten med viss rädsla och skepsis inför att dra el genom de mest privata delarna men jäklar vad det hjälpte! Helt plötsligt kunde jag röra mig hyfsat obehindrat igen och kände inte av smärtan från fogarna särskilt mycket. Wonders!
 
För första gången sedan 2005 var jag inte på bal den siste april. Nationen jag var - eller faktiskt fortfarande är - medlem i har sedan "urminnes tider" (eller i alla fall ett par decennier) firat siste april med just bal, på Grand Hotel. Men nu har traditionen ändrats och balen ska istället äga rum på hösten så helt plötsligt var det inte dags att dra på sig balklänning och medaljer, fixa håret och göra sig snygg. Väldigt märklig känsla att istället fira Sista April med att dra på arbetskläderna och köra ett gäng vändor till tippen med trädgårdsavfall... Men ja, ska det vara något år den traditionen skulle brytas så passade det väl mig bäst just i år skulle jag säga. Är dock himla glad att jag hann få med sambon på en vårbal innan traditionen försvann. Och nu blir det ju bal till hösten istället!
 
Dagen efter åkte jag istället upp till sommarstugan och firade min brors födelsedag med hela släkten - kanske bästa platsen i världen! Jag ser framför mig att vi kommer att spendera en del tid där i sommar med Pricken. Härligt! Eftersom min bror bor en bra bit bort har han inte heller hunnit hälsa på och se vårt hus så han och hans sambo passade på att komma och käka middag hos oss sedan, riktigt mysigt. Och nu i helgen har vi först grillat med en kollega i lördags och sedan som sagt hälsat på en föredetta kollega i söndags. Så dagarna har varit fullspäckade men det har varit roligt. Jag börjar dock känna av behovet som många pratar om, att vända sig inåt och vara lite för sig själv så det är skönt att ha ett par ensamma dagar nu där det inte är planerat något direkt.. Ska försöka lägga in lite inlägg på bloggen också bara så att det inte blir fullt så tomt här som det varit den senaste tiden. Kanske framför allt lite blåa inlägg så risken inte är så stor att det blir tomt på måndagarna om Pricken skulle ha den fräckheten att välja att komma en sådan dag... =)
 
När det gäller Pricken så är han, om de generella siffrorna stämmer, nu ungefär mellan 48 och 50 centimeter lång och väger runt 3,3 kilo. Att han är ganska lång och stor numera märks - magen är inte direkt rund längre utan jag kan oftast se väldigt tydliga bulor och kanter där Pricken har valt att ha sina kroppsdelar just då. Både jag och sambon har nog också verkligen börjat inse att det närmar sig och vi har i alla fall börjat packa väskan med saker vi ska ha med oss till förlossningen. Men ja, det är fortfarande ändå ganska overkligt måste jag säga. Ska jag bli mamma? Hur sjutton ska väl det gå? Tur att jag har en helt fantastisk sambo som jag är helt övertygad om kommer att bli världens bästa pappa - och som jag alltid kan luta mig mot, i vått och torrt! <3
 
 
 
 
 
Återigen känns det som om magen går på "fel" håll - jag upplever den som mindre och högre nu än på bilden från förra veckan. Men ja, det är ju inte direkt som att jag tror att Pricken tillbakabildas i magen så det är nog mest synvillor..=) Tjipp!

Blå Måndag: Gina Tricot - Aqua Glitter

Kategori: Naglar

För en gångs skull fick jag faktiskt sova länge idag - jag lyckades somna om när sambon gick till jobbet imorse (vilket jag sällan brukar lyckas med numera) och lyckades faktiskt sova till lite efter elva.. Lycka! Just nu är sömnen och jag inte direkt överens - de flesta nätterna varvas ganska långa vakenperioder med kortare stunder av dålig sömn, ingen sovställning är bekväm och hur jag än gör ryggen ont.. Men men, allt till trots njuter jag fortfarande av att vara gravid och det är ju i alla fall inte så långt kvar nu... (Inte för att jag är övertygad om att sömnen kommer att bli så mycket bättre sen, men jag slipper förhoppningsvis ha ont i ryggen i alla fall.. =))
 
Dagens lack är Aqua Glitter från Gina Tricot - en klar bas med turkosblått litet glitter, turkosblåa hexor och större prismatiska hexor. Jag föll pladask för det här under en shoppingtur men sedan har det varit stående på hyllan utan att användas. Jag har här testat att lägga det över lacket jag visade er förra veckan - Ocean Blue från Colorama. Jag använde tre lager, det var inte helt lätt att få med glittret upp, det behövdes en del fiskande och ännu mer duttande för att få med sig de större glittren. Framför allt på första lagret var det dessutom svårt att få glittren att vilja migrera från penseln till nageln.
 
Jag är inte nöjd med färgkombon på det här - glittret blir mer grönt på naglarna och skär sig nästan lite mot den blå basen. Måste fundera ut en bättre grundfärg kanske och se om lacket blir bättre då. Däremot så torkar lacket snabbt men behöver ändå Seche Vite för att bli jämnt och fint.
 
 
 
 
 
 
Vad säger ni om det här? Håller ni med mig om kombon eller? Och vill ni själva vara med på Blå Måndag är det lika enkelt som vanligt - lägg till er länk i InLinkz nedan så är det klappat och klart sen! =)
 
 

Nail Art Sunday - nail stickers

Kategori: Naglar

Snabbt inlägg idag, vi ska snart ge oss av för att träffa en föredetta kollega och hämta hem motorcykeln inför säsongen. (Jag får dock nöja mig med bilen till min stora förtret - är sjukt sugen på att åka motorcykel men även om det skulle vara praktiskt möjligt för mig att krypa ihop  i den positionen jag måste så finns det inte en suck i världshistorien att jag får på mig skyddskläderna, vare sig byxorna eller jackan passar i nuläget...)
 
För ganska länge sedan, typ i september, hittade jag nailstickers på H&M. Det var när GITD (glow in the dark) var som allra mest intressant för mig och eftersom detta var just GITD-stickers så föll jag ju såklart som en fura. Jag var tvungen att testa helt enkelt. Hur det gick? Tja, vi kan väl nöja oss med att konstatera att nail stickers inte är min starka sida, det var stört omöjligt att få det jämnt på mina naglar. Hur jag än försökte så blev det veck och jävelskap. Däremot var jag imponerad över effekten i dem, så på någon som kan använda stickers hade de här säkert varit jäkligt coola. Själv hade jag nog föredragit att måla samma mönster själv med självlysande färg på frihand istället - det hade nog blivit ett snyggare resultat för mig då.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För mer, och kanske snyggare, nailart så är rekommendationen att besöka Lelack idag, som alla andra söndagar. Där samlas alla deltagare till Nail Art Sunday och har lite show off. Tjipp!