NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Grön onsdag: IsaDora Beetle Green

Kategori:

Idag har jag burit ID Beetle Green hela dagen. Hann precis lacka om lagom medan jag väntade på skjuts till jobb, prisa Gud för Seche Vite!

Blir ett snabbt inlägg idag, för att hinna! På minuten nästan, men det är fortfarande onsdag! :)

Nail Art Sunday: Tema prickar

Kategori:

Söndag igen och jag har haft en fantasisk helg. I fredags introducerade jag mannen till en av världshistoriens bästa TVserier - Game of Thrones - och nu har vi sett hela säsong 1 och börjat på säsong 2. Har ni inte sett den innan kan jag verkligen rekommendera den! Säsong går snart på SVT och säsong ett går lätt att hitta på nätet..
 
Lördagskvällen spenderades med middag och lite fest med ett par kollegor (inklusive mannen) vilket var riktigt roligt. Idag, innan vi åkte hem igen, så tog vi en riktigt, riktigt härlig (men kall!) hundpromenad i kylan och snön nere i Skanör. Bara för att jag fick en bra bild så tänkte jag bjuda er på en sneak peak på mannen!
 
 
Så - till naglarna, the main reason att ni kollar in här! Jag "fuskade" lite och målade min nailart innan festen och hade inte bestämt mig för att behålla den under festen, utan funderade på att lacka om men pojkvännen tyckte helt klart att den skulle vara kvar, så så fick det bli.
 
Temat var prickar som sagt. Dels har jag gjort ganska många prickiga manikyrer på sistone och dels har jag ju lite gjort det till min grej att göra spännande tolkningar av Lelas teman så, here goes..
 
Prickar, prickar? Vad kan man göra med prickar? Vad är prickigt? Varför? Strössliga cupcakes? Det har jag ju gjort.. Snö - känns lite som om jag vill ha vår istället.. Hmm. Vattkoppor - då blir man ju prickig? Hur gör man vattkoppor? Eller röda hund kanske? Eller mässli.. HEY, VÄNTA! Röda hund. Röda hund! RÖDA HUND! Det kan man ju göra!
 
Så, sagt och gjort - röda hund var det! En röd hund alltså. Tyvärr blev den lite mer åt det rosa hållet eftersom den annars syntes lite dåligt emot det mörkgröna lacket jag hade på. Men ja, poängen kanske går fram ändå?
 
 
 
 
 
 
Tyvärr knasade Seche Vite till lacket på hunden lite när det krympte, så nu ser den lite mer missbildad ut än den gör på dessa bilderna, men den får vara kvar en dag till på jobbet i alla fall!
 
Kikar man in hos Lela får man se MÄNGDER med prickar, tror aldrig jag har sett så många vara med som idag - roligt! Häng på du också, nästa vecka om inte annat. Då är det valfritt vad man vill göra, allt med mer än ett enkelt, vanligt målat lack kvalificerar sig!
 
 
Imorgon är det Blå Måndag igen! Då ses vi väl? Ciao!

Grön onsdag: Gina Tricots Wannabe

Kategori:

Ytterligare ett av mina nya fina lacker får visa upp sig direkt här på bloggen, vad passar väl bättre på det nya påfundet Grön Onsdag hos Karin?
 
Jag har väldigt ont om tid idag, så det blir skakiga mobilbilder från bussresan till jobb och det blir inte så mycket text - jag hoppas att storheten i det här lacket går fram ändå!
 
På naglarna har jag alltså Wannabe från Gina Tricot och min shoppingspree där. Det är ett fantastiskt grönt, intensivt, lack med grönt skimmer i vilket ger det ett härligt djup. Glansen lämnar visserligen lite att önska - det var väldigt fint och glansigt igårkväll när jag lackade på det, men efter en dag har Seche Vites glans ätits upp lite. Men med ett nytt lager lack kommer det nog att passa alldeles utmärkt ikväll.
Det var väldigt lätt att lacka med - jag har två lager på bilderna och det är alldeles opakt och fint, nästan även i motljus. Lacket gled på som smör och flöt inte runt alls, men alla ränder jämnades ut och det efterlämnades inga synliga penseldrag. Ett mycket prisvärt och fint lack - rekommenderas för alla er som funderar på att skaffa gröna lacker att använda på onsdagarna framöver!
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla har en fin onsdag - själv ska jag göra mig klar för restaurangbesök nu!
Ciao!

Blå måndag: Gina Tricots Blue Sapphire

Kategori:

Efter min wild and crazy shoppingrunda på Gina i torsdags har jag ett nytt härligt blått lack hemma som sagt, Blue Sapphire och vad passar väl bättre att visa upp en måndag som denna? En helt härlig, energifylld, elektriskt blå färg som piggar upp vilken tradig måndag som helst!
 
Detta är en av de färger som Gina inte sålde ut på rean, så antar att den antingen är ny eller ingår i deras standardsortiment. Priset är fullkomlig rimligt, 39 kronor för en flaska med 10 ml eller 99 för tre flaskor. (Självklart utnyttjade jag det erbjudandet, hur skulle det annars se ut? =) )
 
Lacket är lätt att måla med och hamnar snällt där man vill ha det. Första lagret gjorde mig lite orolig eftersom jag knappt såg att naglarna blev blåtonade ens, det var väääääldigt tunt med färg och det blev flammigt och stripigt. Lacket torkade dock fantastiskt fort och med ett andra lager fick jag full täckning och ett jämnt fint lager! Även andra lagret torkade riktigt snabbt, även utan Seche Vite. Så, på bilderna har jag två lager Sapphire Blue - inget topplack. Alla bilderna är tagna i halvsunkigt januaridagsljus från balkongen - färgerna är inte helt rättvisande, färgen är lite mörkare, mer intensivt, elektriskt blå.
 
Definitivt en blå färg att rekommendera om man som jag gillar lite oumpf i färgen!
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni alla har en härlig måndag! Glöm inte att kika in hos Mrs Data för fler vackra, blå lack!
Ciao!

Nail Art Sunday: Fritt val

Kategori:

Så var det söndag igen, denna vacka dag i veckan då Sveriges nagelbloggare smyckar sig lite extra. Det är ju så klart dags för nail art!
 
Denna veckan får jag bjuda på en gammal goding inför en bal, eftersom jag inte hinner göra en nailart idag - det är jobbhelg och tre nya tolvtimmarspass. Tur att det ger liiiite extra i plånboken i alla fall, framför allt nu när det är planerat att köpa hus relativt snart.
 
Detta var som sagt inför en bal i studentvärlden då man ju gärna vill vara lite extra snygg. Kläderna var en svart/vit kjol med stooooora prickar med en svart korsettopp till. Därför valde jag att köra på samma färgskala på naglarna för att få ihop utseendet lite. Därför blev det en vit bas, silverglittriga tippar och svart målat mönster.
 
Mjölkig, vit bas från IsaDora
 
Tipparna målade med silverglitter från Kiss och effektlack från Colorama
 
Svart nailartmålning med nail art liner från Kiss
 
Rhinestones på för att blinga till lite i alla fall
 
 
 
Detta var en av mina tidiga nail arts och jag är hyfsat nöjd med hur den blev även om jag nog gjort den något annorlunda idag. Ovanligt diskret för att vara mig dock. =)
 
Glöm inte att kika in hos Lela för att se mer vackra nail arts idag! Ciao!

Nytt från Gina Tricot

Kategori:

Här kommer bilder och en rapport från min lilla shoppingrunda på Gina i torsdags med en härlig vän som jag inte träffat på alldeles för länge! Egentligen var jag ute efter hololack, men det hittade jag inte alls. Dock hade de en stoooooor fin hylla med en massa härliga, och en del tråkiga (i mina ögon) nagellack i en mängd olika nyanser. Det första jag föll för var ett elektriskt blått lack som hittade snabbaste vägen till mitt hjärta!
 
Ginas nagellack kommer i 10 ml-flaskor och kostade 39 kronor för en flaska eller 99 för tre. Självklart fick jag snabbt ihop tre lack, eller snarare fyra. Och så kan man ju inte ha det, eller hur. Är det 3 för 99 kan man ju inte köpa fyra, men vilket skulle jag välja bort? Det blåa var självklart, och så fanns det ett alldeles underbar blå-grå-grönt som påminner om sjöjungfrur som också verkligen skrek att det ville med mig hem. Dessutom fanns det ett helt härligt grön-turkosigt lack med lite guldskimmer i, och så ett fantastiskt bronsfärgat.. Tvekampen stod väl mellan det gröna och det bronsfärgade lacket - what to do, what to do? Tja, det finns väl bara en utväg? Jag konstaterade att det blåa, det sjöjungfrufärgade och det gröna hörde ihop i en färgskala, plockade på mig två lacker till som låg i samma färgskala som det bronsfärgade och gick till kassan! Det blev ett lite barbierosa krämlack som jag inte riktigt förstår varför jag plockade på mig, det är inte direkt något som ligger i komfortzonen. Dessutom blev det ett fuschiarosalila lack med skimmer i som ser helt amazing ut.
 
Väl framme i kassan säger tjejen: "Har ni kollat på ovanvåningen, jag vet att de säljer ut en del av de här lackerna för 10 kronor flaskan där?". Tror ni det gick att låta bli att gå upp och kolla eller? Självklart fanns inga av de färgerna jag ville ha där, däremot hittade min vän fyra flaskor som föll henne i smaken (vi har inte RIKTIGT samma färgskalor - hon håller sig till jordfärgerna, så det blev ett orange (som jag visserligen var sugen på, men avstod från), ett gult och två olika bruna...) Däremot hittade jag en tröja som föll mig i smaken väldigt mycket, som satt som en smäck och som bara kostade 99 kronor och som också fick följa med i varukorgen - den kan nog matcha det gröna lacket från tvekampen dessutom! Väl tillbaka i kassan "skällde" jag lite på tjejen som stod där för att det blev väääldigt dyrt, ungefär samtidigt som jag hittade en ny, intressant sak. Ett litet kit med tre lack, där en av dem påminner lite, lite om Polar Nights från IsaDora - tillräckligt mycket för att väcka min uppmärksamhet. Efter att ha konstaterat att den var rejält billig (19 kronor för 3 lack, om än lite mindre, är ju ganska bra!) så fick det också följa med - därmed det blåa jellylacket med glitter i, ett vitt skimmerlack och ett rosa lack som ligger mitt mellan de andra två rosa jag köpte. När jag stod där och hade betalt - vad tror ni att jag hittade då, ungefär 400 kronor senare? Jo, men visst. Hololacken som jag var inne efter från början. Som tur var fanns de också på rean, så det blev faktiskt en paket sådana också - fyra lacker, ett rosa, ett brons/kopparaktigt, ett blågrått och ett silvergrönt (det som användes i fredagens inlägg!) för 39 kronor får ju också konstateras vara helt okej!  Dessutom slank ett par söta små örhängen ner i kassen - men sen fick det vara nock!
 
#113 Sapphire Blue, #112 Silver Lake och #103 Wannabe
# 04 Azalea Pink, # 79 Fancy me och #95 Expresso
 
#64 Silver White, #09 Bright Rose och #77 Monaco Blue
 
Holographic Pink, Holographic Multi, Holographic Blue och Holographic Green
 
Bonusbild på örhängena. Funderar på om de tål att man dottar på nagellack i matchande färg.. ;)
 
Hoppas ni har en härlig helg och att ni inte ruinerar er på nagellack som denna tossan gör! Kärlek till er alla!
Ciao!
 

Holofredag

Kategori:

Idag är det holofredag, något jag inte tidigare sett fram emot eftersom jag inte fram till igår har ägt ett hololack. Men igår sprang jag på dem på Kicks, på rea dessutom, och slängde så klart ner en förpackning i varukorgen. (Det blev ett antal andra lack också, men de kommer senare! =))
 
Jag har tidigare varit ganska skeptisk till hololack, jag har inte tyckt att det är så speciellt som alla säger och ojar sig över - men är det rea så är det! ;) Men nu, när jag testat det och fått se regnbågarna med mina egna ögon, nu fattar jag storheten i det hela! Det gnistrar och skimrar fastän det är diskret och "elegant" - ett ord jag hatar, men som funkar här ändå - eftersom jag gick med ett som är mest silvrigt i grunden.
Nu, när jag testat själv, inser jag också hur jäkla svårt det är att få fram effekten på bild. Mina naglarna har fiiiiina regnbågar, tydliga och klara, men det verkar vara blyga jäklar för de vill verkligen inte visa sig på bilderna! Men jaja, jag kan gotta mig med dem ändå!
 
På bilderna har jag ett lager av Kicks Holographic Green över två lager Kicks Blue Sapphire (kommer ett eget inlägg om det lacket på måndag så klart!) och i den här kombinationen var lacket heltäckande med lite försiktig målning (även om jag kan se vissa småååå bitar där det blå tittar fram mer än tänkt) och det är också riktigt silvrigt och inte så grönsilvrigt som i flaskan. Det var superenkelt att måla med, lacket hamnade där jag ville ha det och det var en helt okej formula. Torktiden var oväntat bra och enda egentliga problemet med lacket är att penseln är rätt liten, smal och ganska styv, men det har nog mest att göra med att det är en liten flaska lack också för penseln i det andra Kickslacket var bra. Lacket torkar lite, lite åt det matta hållet, men jag har inte riktigt vågat slänga på Seche Vite eftersom jag hört att överlack förstör holoeffekten.
 
 Jag har tagit ett helt gäng bilder, men det var mycket som kunde slängas. Det finns dock ett gäng bilder kvar, så förbered er på den vanliga spammen!
 
Bild tagen i den lilla, lilla solstunden som dök upp ganska lägligt
 
Efter tips från mer vana användare flyttade jag mig till badrummet och spotlightsen
 
 
 
 
 
Ja, liiiiite syns regnbågarna i alla fall, men de är betydligt tydligare och snyggare i verkligheten! Holo är betydligt bättre och roligare än jag tyckt tidigare, men jag är fortfarande inte så hals över huvud kär i det som många andra är - dock glad att jag har fyra hololack hemma nu! Vi får väl se vad jag tycker om de andra tre!
 
Ha en härlig fredag - själv ska jag åka till Hornbach och handla lite byggmaterial så jag kan bli klar med lägenheten någon gång! Ciao!

Gellack från Depend

Kategori:

Jag fick inte ett gellack startkit i julklapp, så jag fick ta saken i egna händer och gå och köpa mig ett. Så, sagt och gjort, ett sånt kit finns nu i min ägo.

Kom hem, en och en halv timme senare än utlovat - kitet var inte sådär aplätt att få tag på, till min käre pojkvän vars bil jag fått låna. Hade lite dåligt samvete men han var inte alls sur eller irriterad för det. När jag berättat vad jag köpt sa han att han tänkte gå och handla lite mat. Jag började göra mig klar för att följa med men det tyckte han inte att jag behövde göra - jag kunde stanna hemma, fixa med naglarna, kolla lite på tv och umgås med hunden sa han. Så, efter att han försäkrat att han menat det så satte jag igång. Filade ner naglarna en del (han gillar inte dem så långa som jag vill ha dem, men framför allt så har jag knäckt två naglar som behöver få komma ikapp lite..). Han kom hem med maten och talade om att den här kvällen tänkte han skämma bort mig och jag fick inte göra nånting. Så jag fortsatte med naglarna medan han lagade mat.

Kitet var lätt att använda. Tvätta rent naglarna med en särskild rengöring, låt torka. Sedan på med ett bas"lack" och så in och härda under lampan. Lampan har sladd och timer vilket gör den lättanvänd och säker. Lampan är liten och smidig vilket är en fördel på ett sätt, men vilket också kan göra det lite svårt att se till att alla naglarna är under lampan samtidigt. Lacken är hyfsat lätta att få jämna om man är lite lätt på handen och noggrann. Ett dopp i flaskan räckte till två naglar för mig för det mesta.
Efter baslacket valde jag att lägga på ett TUNT lager ljusrosa färggel som jag tänkte skulle kunna täcka den lagning jag gjort på höger tumme. Gelén täckte inte lagningen men den fick de andra naglarna att se fräscha och snygga ut, men fortfarande naturella. Färgen skulle också härdas under lampan i 30 sekunder.
Till sist var det dags för ett topp"lack" vars största nackdel var att det luktade lite skarpt. I övrigt lätt och bra att få jämnt och lätt att måla med. Även här härdas det i 30 sekunder och sedan torkar man av naglarna med samma rengöring som i början.

Efter en hand kom mannen in med mat till oss och satt sen och kliade mig på ryggen medan vi tittade på tv och jag gjorde andra handen.

Det tog visserligen längre tid att måla naglarna än normalt, men om man räknar in torktiden så går det nog nästan snabbare och jag är väldigt nöjd med mitt resultat. Jag ska ha på det så länge det är snyggt och uppdatera här hur det går. Med tanke på vad vissa berättat om borttagningen ska det bli intressant att testa det också när det blir dags för det. En fördel är dock att man kan använda Depends blåa remover vilket gör det lätt att ta bort de flesta lacker snabbt och smidigt
Mest nöjd är jag nog med att naglarna blev tunna och snygga, till skillnad från när jag byggt gelenaglar på salong, och att det inte gjorde ont att härda vilket det också gjort på salong.