NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Blå Måndag: H&M - Super Blue

Kategori: Naglar

 
Så var det dags för måndag igen dådå. Men vilken dag som helst som börjar med två stora kelgrisar i sängen är en bra dag! Och visst är det lite Yin och Yang över dem?
 
Igår var en skön dag, vi monterade upp lite mer hallmöbler och blev av med lite IKEApaket från hallen. Dessutom fick vi upp lite mer grejjer på vinden och det blir mer och mer plats i vad som ska bli Prickens rum. Så naturligtvis, eftersom jag blev av med en del IKEApaket igår så kom det nya idag. ;) Idag anlände våra nya köksskåp och bänkskiva - vi tycker att det är lite för lite förvaring i vårt kök idag så vi har köpt två nya skåp som ska monteras upp som en egen möbel vid matbordet. Även om det innebar fler IKEApaket i hallen så innebär det också att vi kommer att kunna packa upp lite fler flyttlådor snart och det är ju superskönt! Så kvällens projekt, och kanske en del av morgondagen också, får nog bli att montera köksskåp och fylla på vår hög med wellpapp i vardagsrummet lite till.. :)
 
Men ja, naglar kanske var det ni kom hit för kan jag tänka mig. Mer specifikt blåa sådana kanske? Men självklart ska ni få det också - här knusslar vi inte! Dagens blåa lack är ett av mina nyinköp - Super Blue från H&M som kom i en liten presentförpackning tillsammans med Glitter Blue. Super Blue är verkligen vad det heter - superblått! En elektriskt, intensiv blå färg som ändå inte är allt FÖR in your face! Den är lättmålad, men lite skir - ändå klarar man sig med tre lager vilket är det jag har på bilderna. Torktiden är helt normal, inte nämnvärt vare sig snabb eller långsam, och glansen är helt okej - ändå slängde jag på ett lager Seche Vite, där är ju torktiden som ni nog alla vet nämnvärt snabb! =) Super Blue var helt klart värt sitt pris på H&M, framför allt eftersom jag köpte det på rea.. =D
 
 
 
 
 
 
 
Som ni ser har jag gjort en räddningsmission på Pricken också. Helt otroligt att den har suttit där sedan den 19/12 - det är långt över en månad nu. Visserligen sitter den inte på en naturlig nagel utan på gellack, men ändå. Lacket hade inte chippat alls, dock hade jag för ett par dagar sedan skrapat nageln lite med kniv och fått lite hack i lacket längst fram. Lacket hade också gulnat lite under den här tiden, något jag har märkt att Seche Vite gör om det får sitta på länge. Och så, självklart, var där en rejäl utväxt - även om naglarna kanske inte växer som snabbast på vintern blir det ju ändå en märkbar kant på en dryg månad. Först tänkte jag bara måla i utväxten i sig men det var då jag märkte att lacket gulnat lite. Så nu blev det vitt lack, målat med tunn nailartpensel, runt hela motivet. Jag målade ett par lager, framför allt i hacken i framkant och vid utväxten, för att få en jämn yta. För att jämna till penseldrag och sådant som skapades i och med att lacket torkade till lite använde jag samma pensel doppad i lite remover. Det såg lite kladdigt och ojämnt ut, men med ett nytt lager Seche Vite på tycker jag att resultatet känns helt okej. Kan det här hålla i sig får nog Pricken följa med på sin första bal i helgen - både i magen och på naglarna minsann!
 
 
Vill du också vara med på Blå Måndag? Lätt som en plätt - lacka klorna blåa, blogga ett inlägg och lägg till din länk i InLinkz längst ner på sidan, som vanligt tack vare Karin!
 
 
 
 

Nail Art Sunday: röd pond

Kategori: Naglar

Idag har jag haft finbesök. Min bror och svägerska var nere och hälsade på och fick se huset - och magen - för första gången. Supermysigt. Dessutom följde pappa och hans fru och min lillasyster med så det har fikats och snackats skit - och plockats undan grejjer på löpande band - min brorson är i nyfiken-och-vill-undersöka-allt-hela-tiden-åldern..  Ovanpå det hela kom dessutom mamma och lämnade hunden här, så nu har jag båda hundarna här hemma - jäkligt skönt att de går så bra ihop! Så, idag har det inte nailartats alls. Istället får det bli en nailart från arkivet - en röd pond. Jag vet att jag inte alls var nöjd med den här när jag gjorde den, men nu i efterhand tycker jag att den är ganska cool. Framför allt tycker jag att det är en rätt fräck effekt att ponden blir så enormt olika tydlig i olika ljus - ni ser på bilderna vad jag menar.. Tyvärr minns jag inte riktigt vilka lack jag har använt utan ska jag göra om den här får jag minsann testa mig fram igen, men det är ju samtidigt lite det som är det roliga med det hela.. =D Jag vet i alla fall att jag testade med att köra vita prickar med hjälp av akrylfärger och att det inte alls funkade så bra som jag ville - det röda blödde genom och dessutom flyter inte akrylen ut lika bra utan man ser pricken i mitten av cirkeln, om ni kollar noga kan ni nog se vilka som är gjorda med akrylfärg och inte vitt lack.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För mer nailarts gör ni precis som vanligt, surfa in hos Lela och kolla in veckans utbud. Det ska jag själv göra också, framför allt är jag nyfiken på nästa veckas tema. Nästa helg är det ju bal så om det inte är ett enormt passande tema så får jag se till att göra naglarna tidigare under veckan istället.. Nu ska jag dock börja med att kissa hundar och sedan bygga IKEAmöbler - hela hallen är full med platta paket just nu. =D Tjipp!
 
 

Holofredag: watermarble

Kategori: Naglar

Efter att jag fick hem ett gäng flaskor ur Color Clubs holografiska serie var jag tvungen att testa att marbla lite med dem.. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig, men det blev lite holografiskt i alla fall. Dock lär det ju behövas någon form av lack under för att det här ska bli snyggt, och det hade behövts rejält med uppstädning efter mina försök om jag skulle behållt manikyren. Nu tog jag bara det värsta och sedan bilder innan jag tog bort allting igen. Men det finns helt klart potential i det här känner jag - en kul bonus att det gick så bra att marbla med Halo Hues.. Vilka de övriga lacken i marblen är vet jag faktiskt inte riktigt nu längre, det är nog olika lack på alla naglarna i stort sett, jag skulle försök leta fram bra kandidater att marbla med så..
 
 
 
 
 
 
 
 
Mest nöjd blev jag nog med pekfingret och lillfingret, troligen för att där fanns både kontraster och bra holografisk effekt. Långfingret blev för lite kontrast och mönstret "försvann" lite där medan den holografiska effekten försvann nästan helt på ringfingret.. Vad säger ni? Något att fortsätta försöka få något vettigt ut av?
 
Glöm inte att surfa in hos Kerstin om ni vill se mer holografiskt, där brukar det finnas lite olika skönheter att titta på! =) Själv ska jag åka och köpa klänning, göra en förbesök hos frisören och köpa en spjälsäng till Pricken.. Kul dag! Tjipp!
 

Alanna Renee - It's a Girl!

Kategori: Naglar

Så, efter att ha visat er It's a Boy! i måndag kände jag att det var dags att väga upp med lite It's a Girl idag.. It's a Girl! är nämligen den rosa motsvarigheten till It's a Boy! Precis som It's a Boy! är det här ett krämlack med diskret skimmer (om man kan uttrycka det så). Hade det varit lika mycket skimmer på naglarna som i flaskan hade jag definierat det som ett skimmerlack men intrycket på naglarna är enbart kräm. I ett fåtal, väldigt speciella ljus och vinklar, kunde man ana på naglarna att det fanns ett diskret silverskimmer (dock mer i It's a Boy! än i detta..) Det är hyfsat lättmålat för att vara ett krämlack i pastell och precis som vanligt med Alannas lack finns det inte mycket att klaga på. Formulan är bra och torktiden är riktigt bra - liksom pensel och flaska. På bilderna ser ni tre lager It's a Girl! (hade nog räckt med två om jag inte vore lite klantig...) toppat med Seche Vite. Tyvärr har jag lyckats skada lacket på ett finger som ni kan se, och jag har uppenbarligen varit alldeles för dålig på att ta hand om mina nagelband.. (Just nu är det väl mer magen som smörjs in kan jag erkänna....)
 
 
 
 
 
 
 
 
För er som inte haft chansen att testa Alannas lack kan jag verkligen rekommendera dem. Jag har tidigare köpt direkt från Alanna via min härliga langare i Australien, från den Singaporebaserade webshopen Shoppe Eclecticco (som verkar ha upphört...) och den här omgången köpte jag från Color4Nails i USA. Vill man bara ha enstaka flaskor kan det nog löna sig att handla från Norway Nails också även om det blir ett rätt mycket högre milliliterpris... Men ja, alla Alanna Renee-lack jag har haft att göra med hittills har varit värda sitt pris! No doubt!

Grön Onsdag - L.A.Colors - Current

Kategori: Naglar

 Välkommen onsdag!
 Denna vackra onsdag ska ni få se ett mindre vackert lack - i rättvisans namn måste ju även de mindre bra inköpen få visas upp, eller hur? Current från L.A.Colors är ett vårgrönt skimmerlack med antydan till frostfinish. Det innebär, som ni ju kan gissa, att penseldragen gärna vill synas om man inte är försiktig och noga. Dessutom är lacket skirt som attan - efter ett lager hade nageln antagit en mestadels enbart missfärgad ton med lite skimmer på. På bilderna nedan ser ni fyra lager, utan topplack. Torktiden är dock helt okej och färgen är också härlig, men sammantaget blir det inte direkt något högt betyg... Tyvärr. Kanske blir det bättre om man använder någon form av underkläder. Får väl se om jag testar det en dag.. Om ni är sugna på att testa det så kan jag tipsa om att mitt exemplar av lacket är inköpt på Coop Forum men det var ju ett tag sen så jag kan inte på något sätt lova att de fortfarande finns där. Vill ni istället se vackrare gröna lack än detta kan jag rekommendera att surfa vidare till Karin som håller i Grön Onsdag.. Passa på att vara med också vet'ja!
 
 
 
 
 
 

Nytt i samlingen

Kategori: Naglar

Så var det då åter dags för ett sånt där "Hej,-jag-heter-Tove-och-jag-är-nagellacksberoende"-inlägg.. Jag vet att en del gillar att se sådana här och ni andra får väl helt enkelt stå ut. Jag kan förvarna om att det är ett lite bildtungt inlägg.. ;) Även om införskaffandet inte är vid ett och samma tillfälle så är det ändå dags att visa upp vad som flyttat hem hit.. Ett par av lacken har ni redan sett, men så blir det ibland.. 
 
 
Chanel - Azuré och Bel-Argus
 
H&M - Blue Metal
 
Alanna Renee - It's a Girl!, It's a Surprise! och It's a Boy!
Det här köpte jag dubbla av och en omgång är på väg hem till vinnaren Martina!
 
Celestial - Jaqen H'ghar och Galactic Holo
 
Alanna - Renee Pacific
 
Vermelho - Heart of the Ocean
 
Nails Inc - Victoria
 
H&M - Super Blue och Glitter Blue
 
H&M - Glow In The Dark topcoat
 
Min vinst i Lelas nailart-tävling.. Nagelfolie, löst glitter, 3 fimo-stavar, 3 kartor stickers, 1 omgång nailwraps och två nagellack utan namn från Lovable Luxuries - tackar!
 

En del är köpt på rea, en del över nätet och lite har jag fått. En del av det har redan fått flytta in i själva samlingen, annat ligger fortfarande i korgen med otestade lack. Finns det något ni är extra sugna på att se kanske?

Blå Måndag: Alanna Renee - It's a Boy!

Kategori: Naglar

Måndag igen, även om det för min del nu mest innebär att sambon åker och jobbar efter en ledig helg. Den här veckan behöver jag dock inte vara sängliggande - barnmorskan tyckte att det räcker med att jag är försiktig och tar det lugnt. Så, det blir väl inga långa hundpromenader direkt, men jag kan i alla fall städa lite och kanske fixa mat och disk innan sambon kommer hem i alla fall - bara det kommer att göra stor skillnad för mitt mående! =) Nackdelen är väl i så fall att jag har kommit en bra bit på vägen på en stickad filt till Pricken under tiden jag bara låg på sängen/soffan - nu kommer det väl inte att gå lika snabbt framåt..
 
Men men, måndag var det ja och då är det så klart blått på bloggen som gäller. Nu när mina lack från Alanna Renee äntligen har kommit tänkte jag passa på och visa er de tre lacken jag beställde ur A Bundle of Joy-kollektionen - It's A Boy, It's A Girl och It's A Surprise. Och gissa vilket av de lacken som är blått kanske? ;)
 
Tyvärr lyckades jag inte alls med att få fram färgen på lacket på mina bilder - i verkligheten är de mer klart babyblåa och färgstarka. Däremot syns tyvärr inte skimret i lacket alls lika väl som det gör i flaskan..=/ Det var jag dock rätt så beredd på eftersom jag har läst det i information till ungefär alla swatcher jag sett.. Det samma gäller tyvärr även för de andra två lacken i kollektionen. Men lacken är snygga ändå vill jag lova, och som vanligt med Alannas lack är de bra att jobba med. Dock inte fullt så bra som de andra lacken jag har av henne men det var väl inte så mycket annat att vänta av krämlack i pastell.. =) På bilderna ser ni två, ganska lättlackade, lager av It's A Boy! med ett lager Seche Vite över. Torktiden är också bra, precis som den har varit med alla mina AR-lack. När man målat alla tio (i mitt fall nio...) fingrar så är lacket torrt på första fingret.. Härligt!
 
 
 
 
 
 
 
Vill du också vara med på Blå Måndag idag? Det är lätt som en plätt - lacka klorna i blått, blogga om det och lägg till din länk i InLinkzen här nedanför. Precis som vanligt går credden för InLinkz till Karin! Tjipp!
 
 
 

Nail Art Sunday: tema - din första nailart

Kategori: Naglar

Den här veckan har Lela bestämt att det är "Din första nailart" som är temat. Alltså ett nytt försök på den första nailarten man publicerade på bloggen - för min del är det den här. Detta var dessutom en av de allra första jag faktiskt gjorde också. Tyvärr måste jag säga att jag ändå är rätt nöjd med den och det fanns inte så supermycket att förbättra med de riktlinjer Lela gav - skulle jag förbättra skulle jag, som jag skrev redan i första inlägget, framför allt ändra bakgrunden till en annan färg..
 
Måste erkänna att jag inte la ner allt för mycket energi på den här nailarten den här gången - det är väl det som är den stora skillnaden kanske. Temat i sig tyckte jag var skitroligt, men det hade varit roligare för mig om det var en nailart jag var mindre nöjd med.. =) Men inne hos Lela finns det säkert en massa roliga transformations.. Tänk vad roligt det hade kunnat bli om man skulle göra om någon annans första nailart - eller den de såg mest potential i men var missnöjd med.. =)
 
Den här gången använde jag i alla fall Flormar P14 och Maybelline Bubblegum Prism som bas - resten är akrylfärger...
 
 
 
 
 
 
Som ni ser hänger Pricken fortfarande med.. Ska bli spännande att se hur länge den håller sig (om man bortser ifrån den redan ganska besvärande utväxten...) Lacket har hållt sig utan att ens chippa det minsta - trots filning och så. Det enda jag har gjort är att lägga på ett lager Seche Vite med jämna mellanrum. Nästnästa helg är det dags för bal så den lär nog tyvärr ryka senast så i alla fall... Eller så kommer jag kanske på ett sätt att fixa till utväxten och behåller den ett tag till kanske? =)

Blå Måndag: Pretty Serious - BSOD

Kategori: Naglar

Kort och koncist inlägg idag - ska återvända till sängen igen alldeles strax, rekommenderad sängläge veckan ut. Okej med er? Bra..
 
Måndag.
Blått.
Pretty Serious.
BSOD - Blue Screen of Death.
Datorterm.
Eller jaha, kanske inte kort och koncist kanske?
 
Dagens lack är i alla fall vackra BSOD från Pretty Serious. BSOD är en förkortning för just Blue Screen of Death vilket helt klart är något jag hellre har på naglarna än på datorn - i datorvärlden är det helt klart något negativt.. I Pretty Serious variant är det en blå jelly/crelly med en massa smått glitter i, mestadels i turkos men även en del i blått. Det ger lacket ett fantastiskt djup och jag älskar färgerna som kommer fram när ljuset träffar naglarna. Det påminner lite, lite om förra veckans blåa lack, men "saknar" det prismatiska glittret och har inte heller samma grova struktur som Heart of the Ocean har. På bilderna ser ni två lager och var det inte så att jag skulle göra nailarts på det hade jag nog lagt på ett lager till. Men BSOD fick ju agera bakgrund till två nailarts i december eftersom det är så otroligt tjusigt - både Winter Wonderland och min nailart tredje advent är gjorda på BSOD. Dock ska det också poängteras att det kändes mer täckande i verkligheten än det ser ut på bilderna.. Det är topplack på, Seche Vite som vanligt, både för glans och för torktiden. Hur torktiden är utan SV vet jag dock faktiskt inte riktigt. Däremot är det lättmålat och bra att jobba med - I like it!
 
 
 
 
 
 
 
 
Precis som vanligt har Karin varit snäll och fixat fram en InLinkz till mig idag så vill ni vara med är det precis som vanligt - klicka på länken nedan och lägg till ert bidrag. Det enda som krävs är mer eller mindre blåa naglar. Om ni har problem med att lägga till ert inlägg så skriv i kommentarerna så hjälper jag er, om inte någon av era snälla medbloggare har gjort det redan.. Tjipp!
 
 
 

Blå Måndag: Vermelho - Heart of the Ocean

Kategori: Naglar

Ja, så var det måndag igen. Inte för att det gör så stor skillnad i mitt liv direkt - jag är ju ledig alla dagar och min sambo jobbar oregelbundet så vilken veckodag det är påverkar inte så mycket. Men här på bloggen är det klart att det spelar roll - måndagar är ju blåa, onsdagar gröna och på söndagar visas det nailart! I alla fall så långt jag hinner och orkar..
 
Idag ska ni få stifta bekantskap med ett för mig helt nytt märke - Vermelho, ett lackmärke från Brasilien. Jag har fått hem en flaska och är väldigt nöjd med utseendet i alla fall. Självklart är det blått också, annars hade det ju varit fel dag för det här.. Heart of the Ocean är ett kungsblått lack fyllt med glitter i blått och turkos och med lite insprängt prismatiskt glitter som glittrar otroligt fint i solljus. Inga regnbågar - inte alls - men mångfärgat glitter som blixtrar till när man rör händerna. Sambon gillade lacket även om han tyckte att det krävdes lite fest för att det skulle passa helt. Beroende på vad jag skaffar för klänning till balen om en knapp månad så är detta en kandidat för att vara ballack.. På bilderna ser ni två lager Heart of the Ocean och två lager topplack - ett lagt kvällen innan och ett dagen för fotografering. Torktiden är helt okej. Det är helt okej att måla med men något åt det tjockare hållet så jag tror att jag kommer att tunna ut det liiite till nästa gång. (och ja, Pricken är fortfarande med... Ska bli intressant att se hur länge det håller - jag har inte gjort någonting annat än att lägga på Seche Vite lite då och då...)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni får en bonusbild som är suddig som fasen för att visa upp det prismatiska glittret, som ju av någon tradig anledning alltid syns mycket bättre på kvalitetsmässigt dåliga bilder. Dessutom en bild på naglarna med enbart ett lager topplack på - Heart of the Ocean är ett topplacksätande lack så även om man har en glasblank yta med ett lager Seche Vite på kvällen så är det inte fallet dagen efter..
 
 
 
 
Vill ni också vara med på Blå Måndag? Inga problem.. Lägg bara till din länk i InLinkz längst ner - som vanligt tack till Karin för det - och lämna gärna en kommentar så ska det nog kunna bli en liten manuell länklista ikväll också.. Tjipp!
 
 
 

Nail Art Sunday: tema - resa

Kategori: Naglar

Okej, jag hade ungefär en miljon idéer till det här temat.. Jag har gjort research och har en massa inspobilder i telefonen som jag tänkte utgå ifrån. Bilderna i telefonen är allt möjligt - riktigt fantastiska frihandade små konstverk med allt som hör resor till, tunnelbanekartor (var nog det som låg närmast att bli genomfört), den blå-röda streckade kanten på air mail med en poststämpel till (det är ju så många av våra nagellack reser hem till oss), en massa flaggor, karta och kompass, sevärdheter och vykort, en strand med hav, olika djurmönster, djur från olika världsdelar och galaxnaglar (en drömresa...) Och vad blev det av det hela? En tummetott - eller faktiskt inte ens det. Har inte gjort någonting alls med mina naglar på jättelänge nu och vet inte riktigt hur mycket av det som beror på att bilden på Pricken fortfarande sitter kvar på ringfingret.. (Det hade ju också passat in under temat resa dock - men den är ju redan visad.. ;) )
 
Så ja, det får bli fusk och fulheter här idag - en gaaaaaaaammal bild, 2,5 år gammal faktiskt. Detta var innan jag började blogga, men en av mina första seriösa nailarts. Det är på dåligt byggda naglar och inte det snyggaste jag vare sig sett eller gjort, men allt är målat på frihand med nagellack. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilka lack jag har använt eller något sånt.. Hur det passar in på temat är såklart att sånt här ser man bara när man är ute och reser och dyker. Tror nog att Lela ska godkänna det hela..
 
 
 
Glöm inte att imorgon är det måndag och självklart en blå sådan! Tjipp!

Grön Onsdag - skotskrutigt

Kategori: Naglar

Så har onsdagen kommit igen och precis som vanligt så är den grön - den första gröna det här året! Och självklart kan man inte missa det.. Mitt bidrag idag är en nailart jag gjorde för ett tag sen. Såg en liknande i lila som jag blev helt kär i och ville försöka återskapa. Vi kan väl nöja oss med att konstatera att den lila jag såg var snyggare och att jag kanske hade behövt öva liiiite till på det här..=) Men ja, grönt är det och inte helt åt skogen så det får vara med i alla fall! Man kanske dessutom kan konstatera att den hade varit snyggare på liiiite längre naglar än jag hade just då. Kanske dags att försöka en gång till kanske?
 
Basen är Vintage Mint från IsaDora. De andra två gröna lacken är jag lite osäker på vilka de är, men det är ett jellylack för att måla ränderna och ett mörkgrönt lack för att måla det överlappade fältet i alla fall. Det svarta och det vita är målat med akryl och en tunn pensel. Och ja, ljussättningen är lite sisådär den också.. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Vill man se mer grönt så är det Karin man ska surfa in till - hon samlar alla gröna bidrag och brukar göra ett finfint kollage på kvällen sen! Så in och kika vetja!