NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Världens bästa kakor!

Kategori: Recept

Fast det är HELT orelaterat måste jag bara skriva det här inlägget.
 
Jag har kommit över receptet på världens godaste kakor - sjuuuukt goda chokladkakor som påminner lite om kladdkaka. Dessutom är de helt utan vetemjöl och därför glutenfria, även om man inte ens med bästa vilja kan påstå att de är LCHF-anpassade för det.. ;) För att göra det hela än bättre är de dessutom väldigt enkla att baka, så enkla att min sambo orkade baka dem med mig igår, trots att han var HEEEEELT slut egentligen..
 
Så.. Börja med att ta fram en stor sil, en stor bunke, en sked och lite mått (typ deciliter och tesked...) Ta dessutom fram två plåtar, två bakplåtspapper och sätt ugnen på 175 grader.
 
I silen mäter du sen upp 5 dl florsocker och 2,5 dl kakao. Släng i typ ett kryddmått salt och två RÅGADE teskedar vaniljsocker och så lite extra.. (om man som jag gillar vanilj, annars följer man receptet och nöjer sig med två vanliga teskedar..) Med hjälp av skeden - sikta ner allt i bunken så att alla klumpar försvinner. Tillsätt sedan 4 stycken äggvitor och rör ihop allt till en krämig smet. Eftersom äggvitor kan vara lite olika stora så kan du antingen tillsätta lite extra florsocker/kakao om det blir för löst eller liiiiiite, lite vatten (vi pratar typ droppar nu..) om det blir för fast. Om man vill kan man nu röra ner runt 75 gram hackad mjölkchoklad, jag gjorde det första gången och det var gott. De senaste gångerna har jag skippat det och det blir jäkligt gott ändå.
 
Med hjälp av två skedar klickar du sen ut smeten till små kakor, ungefär 40 stycken på bakplåtspappret. Kakorna sväller lite i ugnen men inte så mycket - jag brukar få plats med 5 x 4 kakor på mina plåtar av standardstorlek. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 8 minuter och låt sedan svalna på plåten.
 
Resultatet - riktigt härliga kakor som är krispiga på utsidan men sega och mjuka inuti. Helt klart värt att göra en kväll!
 
Gonatt!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: