NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Nail Art Sunday: tema - jul

Kategori: Pricken

Så är det söndag igen.. Söndag betyder nail art som ni vet och idag har Lela bestämt att det är jultema som gäller - surprise, eller hur! ;) Själv gör jag som vanligt och drar min egen tolkning av det hela.. Själv valde jag att fokusera på samma sak som så många andra gör såhär års, julklapparna. Helt enkelt blev det en bild av bästa julklappen i år!
 
I onsdags var jag och sambon iväg på ultraljud och fick se vår lilla Prick. En sån jädra känsla - om inte annat så känslan av att veta att ja, det finns faktiskt någon där inne. Och den bästa tidiga julklappen var ju helt klart att få veta att allt ser bra ut - inga defekter som man kunde se nu i alla fall. Utvecklad hjärna, fint tickande hjärta, två armar, två ben, två händer, två fötter, fin ryggrad, aktiv blåsa och magsäck och allt annat sådär. Och så fräckt det var när jag kunde känna en spark och en halv sekund senare se det på skärmen! Riktigt cool upplevelse!
Och ja, självklart blir det en fin julklapp sen i maj också.. ;)
 
Vår fina lilla Prick!
 
Men ja, nailarten då? Vad hände med den tänker ni? Jodå, den kommer här..
 
 
 
 
 
 
   
 Klickbara bilder
 
Pek-, lång- och lillfingret är gjorda med inspiration från ultraljudsbilder hittade på google. Ringfingret är gjord efter vår egen prick, eller bilden på den i alla fall.. Lillfingret är en bild på ett hjärta - de fyra små svarta fläckarna är hjärtats fyra kammare och man kunde se klart och tydligt hur hjärtat slog. Det gjorde mig lite nervös ett tag där - barnmorskan som gjorde undersökningen berättade hela tiden vad hon såg. "Här ser ni benen.." "Här är ett lårben.." "Hjärnan ser jättefin ut, här kan ni se lillhjärnan som börjar utvecklas..." "Där har ni njurarna, ser superfint ut" och så vidare. Hjärtat däremot cirklade hon över ett antal gånger och sa ingenting. Gick vidare och kom sedan tillbaka igen, flera gånger. Paniken började växa inom mig och jag var skitnervös att det var något fel på hjärtat. Och sen säger hon det. "Och här har ni ett jättefint litet hjärta som ser ut precis som det ska.." Då kom tårarna kan jag säga!
 
Prickens första kläder är strumpor som vi köpte redan första dagen...
 Jag tänkte inte riktigt till när jag gjorde den här nailarten - den förstärker formen som mina byggda naglar har, ni vet den där ankformen som jag själv avskyr. Förstår inte varför byggda naglar nästan alltid ska behöva bli så.. Kanske hade det blivit bättre om jag vänt på motivet.. Det vita lacket är i alla fall Viva la Divas vita och resten är målat med akryl och tunn pensel från Sang. Det ser kanske komplicerat ut, men fördelen här är att man inte alls behöver vara noga - bilderna är aldrig likadana från gång till gång, motivet är olika på de olika naglarna och det är egentligen mest att kladda. Men roligt var det!
 
Vill ni se mer nailart, troligen i alla fall några som är lite mer traditionellt julinspirerade än dessa, så surfar ni med fördel vidare till LeLack som bjuder på Nail Art Sunday!
 
 
För att vara säker på att bli godkänd på temat så passade jag på att göra en lite mer julinspirerad bild också.. ;)
 
 
 

Kommentarer

 • Sandra säger:

  Härlig tolkning av temat. Grattis till blivande tillskottet och god jul!

  Svar: Tack så mycket! =)
  Tove

  2013-12-22 | 14:03:59
  Bloggadress: http://allcolouredup.blogspot.se/
 • Annefia säger:

  Åh wow!!! Tror din nailart kommer slå alla oss andra med hästlängder pga det underbara motivet. GRATTIS!!!

  Svar: Haha, tur att det inte är så mycket tävling hos Lela för det mesta.. =D Tack så mycket!
  Tove

  2013-12-22 | 14:06:58
  Bloggadress: http://blogg.fialand.com/
 • Helena säger:

  Det var ta mig tusan den finaste nailarten jag sett! Jag sitter här och blir riktigt tårögd när jag ser lilla/e pricken på ultraljudet. Kan själv inte förstå att mina grabbar varit en sån liten prick!

  Svar: Nej men.. Naaaw, tack så mycket! Jag blir också lite tårögd faktiskt, för att inte tala om vad man var när man var där! Jag vill göra det igen! Och igen! Och igen! ;)
  Tove

  2013-12-22 | 14:25:38
  Bloggadress: http://www.lackycorner.com
 • Jennifer säger:

  Åååååh vilken underbar nail art!!! Superfin!!!

  Svar: Tack så himla mycket!
  Tove

  2013-12-22 | 14:52:54
 • Zara TracesOfPolish säger:

  Vilken härlig nailart! Och finaste inspirationen. Grattis.

  Svar: Tack så mycket.. Och visst är Pricken fin? =)
  Tove

  2013-12-22 | 21:58:35
  Bloggadress: http://www.tracesofpolish.com
 • Lela säger:

  Älskar din tolkning, underbar! Och vilka fina bilder du gjort, en på varje nagel. Du fortsätter imponera med dina frihandsskills.

  Svar: Tack så mycket. Var väl inte jätteorolig för att inte bli godkänd, även om det inte var ett direkt klassiskt jultema, men alltid skönt att få det bekräftat.. =) Och tack för komplimangerna, just det här var ju dock inte så svårt egentligen.. =)
  Tove

  2013-12-22 | 22:50:24
  Bloggadress: http://www.lelack.se
 • Lackert säger:

  Åh vad ska man säga, så underbara naglar...vackert så man har svårt att finna ord. Små söta bebissockar :)

  Svar: Naw, tack.. Och ja, strumporna är jag superkär i! Önskar bara att jag köpt fler när de fanns i affärerna..
  Tove

  2013-12-22 | 23:29:00
  Bloggadress: http://lackert.blogspot.se/
 • Martina - Colourize Me säger:

  Men alltså, ååååååååååååååh!! Är allt jag har att säga! :') <3333

  Svar: Naaw.. Tack!
  Tove

  2013-12-23 | 02:07:18
  Bloggadress: http://colourize-me.blogspot.com

Kommentera inlägget här: