NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Nail Art Sunday: Tema - Halloween

Kategori:

Så var det dags att fira Halloween, lite i förtid visserligen men är det tema Halloween hos Lelack så är det! Jag funderade ett bra tag på vad jag skulle göra - det enda jag hade bestämt mig för var att naglarna skulle vara orangea. Orange är en färg som jag förknippar med Halloween på ungefär samma nivå som jag förknippar rött med jul eller gult och pasteller med påsk. Orange ÄR Halloween helt enkelt - gissningsvis på grund av pumporna och alla ljus som brinner. Jag, som gillar levande ljus och höstmys, jag gillar Halloween, även om jag inte är överdrivet förtjust i "Bus eller godis" och ungar som tvunget ska ha en massa godis om de ringer på dörren. Men ja, man får väl som vanligt ta det onda med det goda! Och på tal om det goda - om ni bestämmer er för att göra en Halloweenpumpa så bara MÅSTE ni ta tillvara själva pumpaköttet - så jädrans gott. Pumpasoppa, rostade pumpafrön, pumpapaj - mums! Grymt gott!.
 
Men ja, naglar var det ja.. Kanske en lite lång utvikning där. Och orangea skulle de vara. Men sen då? Vad gör man sen med sina orangea naglar? (Målade med Late Sunset från Kicks förresten) Först bestämde jag mig för att köra ett pumpaansikte och googlade ett tag för att hitta något läskigt. Började att måla på höger hand, för att vara säker på att jag inte valde något svårare än att jag skulle klara av det med vänstern också. Blev rätt okej nöjd, men det kändes ganska tradigt ändå.
 
 
 
Visade för sambon och han gillade det men fällde också kommentaren "Fast det där kommer väl typ femtielva andra också att göra?" och det satte nog fingret på min ömma punkt - jag ville göra något "eget". Så, vänster hand fick bli något helt annat, och ska jag vara helt ärlig tror jag att jag hade haft svårt att klara av att göra det på höger hand också, så de fick bli helt olika den här gången. Jag tänkte mer skräckfilm och läskigheter och gjorde en liten kollektion. För att få fram skräckkänslan måste det ju så klart vara natt, gärna på en kyrkogård. Så, fram med svamp och svart akrylfärg - svampade på akrylen i en "båge" som sträcker sig över alla fyra fingrarna och bildar en orange halvcirkel innanför. Med hjälp av min härliga, tunna, pensel från Sang målade jag sedan lite svart som mark och så en massa skräckgrejjer. Allra mest nöjd blev jag helt klart med skelettet på långfingret. Minst nöjd blev jag nog med att lillfingret blev så mycket svart att det nästan bara är det svarta som syns i mina vanliga fotovinklar, eller kanske med att jag hade så svårt att komma på vad jag skulle göra på alla naglarna. Men överlag blev det faktiskt riktigt bra.
 
 
 
 
Så fick det ju bli något på tummen också - den ingick ju inte riktigt i resten av "kollektionen". Där blev det en lite mer detaljerad/närgången bild på en spindel med tillhörande nät - allt frihandat med svart akrylfärg från Sang precis som på resten av naglarna.
 
 
Tummen blev jag också riktigt nöjd med och jag konstaterade återigen att jag oftare blir nöjd när jag gör lite "större"/mer "närgångna" motiv, antagligen eftersom man då kan få med mer detaljer. Men ja, som sagt, jag blev rätt nöjd med resten också.. Och det borde ju helt klart bli godkänt av Lela, som håller i Nail Art Sunday precis som hon gör varje vecka! =D

Kommentarer

 • Ann-Sofie/Colour it säger:

  Sååå läckert! :-)

  Svar: Tack så mycket!
  Tove

  2013-10-27 | 18:21:16
  Bloggadress: http://www.colourit.se
 • Annefia säger:

  Grymt, grymt imponerande!!! Jag tror INTE du behöver oroa dig för att fler personer ska ha vänsterhandens nailart. Vilka detaljer!

  Svar: Haha, vänsterhanden var inte så detaljerad faktiskt. Blev lite missnöjd med munnen också, blev inte alls som jag tänkt mig.. Men högerhanden är jag som sagt mestadels jäkligt nöjd med.. =D
  Tove

  2013-10-27 | 18:52:30
  Bloggadress: http://blogg.fialand.com/
 • Jennifer säger:

  Coolt och jättesnyggt!

  Svar: Tack så mycket!
  Tove

  2013-10-27 | 19:29:40
 • Lela säger:

  Det där blev en originell nailart, skitsnygg. Gillar iof den enklare varianten också så det blir dubbla tummar upp från mig.

  Svar: Tack så mycket! Är nöjd som sagt.. =D
  Tove

  2013-10-27 | 20:19:15
  Bloggadress: http://www.lelack.se
 • Lackert säger:

  Wow så snyggt! Vilket jäkla pilligt jobb men så bra gjort

  Svar: Tack så mycket!
  Tove

  2013-10-28 | 18:37:59
  Bloggadress: http://lackert.blogspot.se/
 • Ulrika på IsaDora säger:

  Villken fin nail art! det hade varit jätteroligt om du ville vara med i vår nail art-tävling!

  isadora.com/se/competion

  Hälsningar,
  Ulrika

  Svar: Åh, det hade ju varit skitroligt - där får man för att man inte är aktiv på bloggen. Tipsa mig gärna igen nästa gång det är aktuellt! =D
  Tove

  2013-11-15 | 09:13:17
  Bloggadress: http://www.isadora.com/se/competition/

Kommentera inlägget här: