NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

Depend 010

Kategori:

Resan genom lacken i hyllan går vidare med nästa Depend på tur. Idag har turen kommit till 010, en schysst, höstig rosaröd nyans med skimmer i brons. På nageln blir det till en härligt skimrande brun/brons/rosa nyans med bra glans. Formulan är däremot väldigt tunn och ganska rinnig, det är svårt att undvika att få nagellack i nagelbanden och det krävs minst tre lager för att få hyfsad täckning av nageln. Även med tre lager på kan man uppfatta en viss VNL*. Torktiden var däremot bra. I finishen kan man se hur penseln har dragits, men det är inget som stör och ytan blir slät och fin.
 
Detta är ett lack jag inte rekommenderar att man kombinerar med ett mattgörande topplack. Färgen får visserligen en metallisk "lyster", men blir samtidigt väldigt platt och oinspirerande i mina ögon. Seche Vite används däremot gärna för en extra glansig yta och för att försäkra mig mot lakansmärken i lacket dagen efter!
 
Så som alltid är det svårt att fotografera färgen och få den rättvisande på bild. Men vi ger det ett försök. Bilderna är tagna i dagsljus.
 
 
 
 
 
Som sagt, bilderna blir inte riktigt rättvisande för lacket - det slår lite mer mot brons än vad som syns på bilderna. På de flesta av bilderna blev lacket nästan bubbelgumsrosa vilket är LÅNGT ifrån verkligheten.
 
Slutsatsen är att det är en riktigt härlig höstfärg. Det är en dock diskret nyans kan man säga och har inte riktigt så mycket oumpf som jag hade velat ha i färgen på mina lack.
 
___________________________
*) VNL = visible nail line, alltså att man, genom lacket, kan se skillnaden mellan den delen av nageln som är fastvuxen i nagelbädden och den fria kanten.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: