NAIL ME

Naglar, naglar, naglar. Omvårdnad, manikyrer, lackningar, nailart - you name it!

FOF #44

Kategori:

Idag ska ni få se ett lack som jag är väldigt tudelad till. Å ena sidan så är det en helt okej onecoater som baslack. Å andra sidan är det svårmålat som attan - ni kommer se på bilderna att det inte är jämnt någonstans, här skulle jag ha det till watermarble så det spelade mindre roll. Samtidigt så var det billigt (köpte det för tio kronor på Ekohallen), men det är ganska så odrygt. För att se det positiva så torkar det ganska snabbt, men det negativa är att det bara torkar på ytan vilket bidrar till att det är svårmålat, men det tar längre tid att härda.
 
Som sagt - tudelad. Lacket täcker bra. På de allra flesta naglarna här är det ett lager (inget topplack), på någon enstaka är det två lager för att jag testade att måla två tunnare lager för att se hur det funkade då. Det var dock enklare att få det jämnt med ett flödigare, tjockare lager. Man får vara snabb på hand, för det torkar snabbt till på ytan och på penseln och då blir det nästan som holosjukt - det drar med sig lacket under och lämnar kala fläckar. Det är därför ganska svårt att få jämnt.. Däremot torkar det inte så snabbt om man menar genomhärdat, utan använder man inte Seche Vite eller liknande så får man gärna märken i lacket i flera timmar efter att man målat med det. Eftersom jag bara använder det som baslack så brukar det sällan få torka till helt, utan jag målat glatt på ovanpå, vilket funkar ganska bra faktiskt. Här ska det alldeles strax bli en orange-vit vattenmarmorering på, den jag visade i söndags.
 
Så ja, tudelad. Det är ju värt pengarna, men det finns alldeles säkert bättre vita grundlack därute. Men tio kronor per milliliter är svårslaget ändå.. Är man snabb på hand, använder flödiga fina lager och inte är allt för superdupermegakräsen så kan man nog använda detta för sig själv också - det är ju glansigt och fint i alla fall! Ja, det får stanna kvar hemma, men när den tar slut och det är dags att ersätta den blir det nog kanske ett annat lack ändå!
 
Ha en härlig tisdag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: